@זושא כץ אתה כותב ארוך ארוך, חלק מהדברים בכלל לא על מה שכתבתי.
אתה משכנע אותי מה הפלוסים של בטון ביחס לפנלית, אני לא אמרתי שאין לזה פלוסים, ואולי הם מכריעים, אמרתי שיש הרבה גבאים טובים ומתפללים טובים שחיים בסדר גמור עם בית כנסת עם פנלית. לא אמרתי שבטון בהכרח לא שווה את המחיר, אמרתי
שהבחירה בין שני האופציות צריכה להיבחר על ידי ציבור המתפללים, כשמציעים להם את שני האפשרויות באופן שווה עם אפשרות להחליט.
אז לא המדובר לתלות תוכניות כדי שהציבור יגיד את דעתו באיזה קיר לשים את הפתח. והנושא הוא לא איכות חומרי הבניה. העניין הוא הפאר. מה ההפרש בין היכל בית כנסת נמוך והיכל בית כנסת גבוה? עצום. זה כולל עוד מטרז' עצום של יציקות, אבן ירושלמית, ארון קודש בגובה מתאים, ועוד ועוד. שני האופציות קיימות, והמתפללים צריכים להחליט ביניהם, וגם אחרי שמחליטים, אסור להטיל את העלות על כולם במידה שווה ושיסתדרו עם זה איכשהו.
אל תדחוף לפה את הרב, אני מכיר כמה וכמה בתי כנסת שלרב אין שום עמדה האם היכל בית המדרש יהיה בגובה 3 מטר או 15 מטר. או האם שווה להשקיע עכשיו באולם מפואר בשביל הכנסות עתידיות. אז גם אם בבתי הכנסת שאתה מכיר הרב מחליט הכל, אולי. אבל אני לא דיברתי על בתי הכנסת הללו.
ומהמאה - גג מאתיים - איש שאתה אולי מכיר, אתה מכליל את אלו שמתלוננים על כל המגביות ברחבי הארץ, ולא רק שאתה יודע מה הם לא תורמים, אתה יודע שהם תורמים לאיחוד הצלה! ממש רוח הקודש.
(ואגב, או לא כל כך אגב, ההכללות הללו על אלו שמתלוננים,
זו המחשה חיה של סתימת פיות. ובכן, הריני להודיע חגיגית, שעל כל גוף ציבורי, בטח גוף ציבורי שלוקח כסף מהאזרח הקטן, מותר להתלונן. כן, גם גוף ציבורי שעומדים בראשו גבאים מסורים שלא על מנת לקבל פרס, וגם אם הגבאים נשואים ב"ה, והנשים שלהם יכולות לקרוא את האשכול.
התלונה צריכה להיות מנומסת, מנומקת - אבל מותר להתלונן.)
בקיצור, נראה לי שאין לך ויכוח איתי כי לא כל כך הצגת עמדה מנוגדת
למקרים שאותם תיארתי, ולנושא הספציפי שעליו דיברתי.
אבל בהנחה שכן יש ויכוח, חייב להציע לך לעבור התגובות והלייקים כאן, ולשים לב לעמדת הציבור... אז אולי כולם כאן קמצנים ורעי לב וכפויי טובה. אולי...