דרוש מידע זה קרה הרבה יותר ממה שאתם חשבתם. אבל למה זה קרה? מי תקע שוב מקלות בגלגלים?!

• הוסף לסימניות
אז אין בגלובוס שלנו אנשים טובים באמת?
מישהו מכיר חללית שנוסעת בהקדם לאיזה יקום מקביל עם [אפילו קצת] אנשים טובים?
;) ;) ;)
איזה דברים נכונים
לפעמים אני באמת חושב איפה אני חי ??? כולם רעים ודואגים רק לעצמם ??
אני שומע הרבה מסביבי אומרים "ההוא - עושה כסף טוב ולכן הוא עושה מחירים זולים. ואין מישהו שבאמת איכפת לו מישהו, כולם זה אינטרסים"
אם תמצא כזו חללית - תודיע לי, אני אשמח להצטרף אליך :)

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת מה לכתוב.
מצד אחד אני תומכת מאד מאד בהחזרת החתונות לשפיות. מי שעקב אחריי באשכולות הקודמים יכל לראות זאת.
מצד שני, להציע לנהגים להפוך לעגלונים (ע"ע הודעה קודמת) זה צעד שצריך לחשוב איך עושים אותו.
השכרת שמלות היא מקצוע שהומצא רק לאחרונה.
לפני 25 שנה יכלת בשקט ללכת לחנות, ולקנות בגד לחתונה של אחותך או של הבת שלך, ובזה נגמר הסיפור. אם רצית שיהיה סט, היית הולכת לקידי שיק עודפים, וקוטפת מהמדף סדרת שמלות תואמות לכל האחייניות.
אף אחד לא חשב שילדה בת שנתיים, בחורה בשידוכים, גיסה במצב מיוחד, ושוויגר כבודה, חייבות כולן לבוא לחתונה בתלבושת אחידה. מאחר ואף אחד לא חלם על זה, המקצוע הזה פשוט לא היה קיים!
כמו שהמציאו את המקצוע הזה, אפשר להמציא מקצועות חדשים.
לא אמרתי שזה יהיה קל!
באמת צריך לחשוב איך לעשות את זה.
בכל מקרה, הקורונה כבר פגעה בהמון מקצועות שכעת נדרשים קצת להמציא את עצמם מחדש, אז זו אולי הזדמנות לחשיבה מחוץ לקופסה, גם בנושאים האלו.

• הוסף לסימניות
לא זכיתי להבין:
משלמים אנו כסף תמורת עבודה. הוי אומר, כי המוצר הינו יקר יותר בשל שעות עבודה ומאמץ נוספים שהושקעו בו.
משיתרצו הצרכנים לרכוש את המוזל, יתפנו אותן שעות עבודה יקרות, ויוכלו בעלי־המלאכה לנצל אותן כראוי. מי מפסיד?!...

מי מפסיד?

אולי יותר כדאי לראות מי מרוויח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לי מיותר לחלוטין להפיק אירוע ברמת על.
זה לא מענין אותי וחוץ מלחץ לא נותן לי כלום.

אני מאד שמחה לחוות את השמחות בקרב מי שמענין אותו להשתתף, ומגיע בשמחה.
אני אוהבת להזמין את האחיינים, גם ילדים קטנים, (אולי כי אנחנו הגדולים מ-2 הצדדים), שמשתתפים מכל הלב.
אין לי שום ענין בהשתתפות מעגלים רחבים מכל מיני צמתים בחיים שמרגישים מחוייבים "לדפוק כרטיס"
אני גם מאד לא אוהבת ליסוע לכל קצווי הארץ, להשתתף בשמחות שיש לי היכרות מאד קלושה איתם, עקב מחויבויות צדדיות....

מבחינתי מתאים לי מאד חתונה בהשתתפות 100-150 מבוגרים מכל צד, ושבע ברכות כל ערב בעיר אחרת כדי לתת הזדמנות לקרובים להשתתף בשמחה ללא הוצאות בייבי סיטר ונסיעות.
אבל אם לא יהיה שינוי נרחב, בלית ברירה , כדי לא ליצור נזקים נפשיים אצל הילדים שלי, אני איישר קו עם מה שנהוג.
בבוא היום בע"ה , נפיק אירוע כדת וכדין, נשלם כמנהג יהודים חשובים על תלבושות מההצגות, איפור מהסרטים, צילום מהמגזינים (מתי פעם אחרונה הסתכלתם באלבומי החתונה שלכם?)

בשום שלב לא דובר על חתונה עלובה.

בסך הכל לפני 20 שנה גם היו חתונות יפהפיות, והשיח הרווח (בציבור החסידי בכל אופן) לא דיבר על "אירוע" אלא על "שמחה"
לא דיברו על איפור לנערות (שימוש בשירותי מאפרת היה חותם ברור לכך שמדובר בנערה בשידוכים)
לא שכרו תלבושות של הצגה בסכומי עתק, השתמשו בבגדים שרכשו לכבוד השמחה גם הלאה.
לא דרשו כזה רף של מקצועיות מהצלמים והזמרים (תיחזוק רמה מקצועית מסוימת עולה כסף, והרבה - ציוד יקר יותר, השתתפות בקורסים מקצועיים יותר, התעדכנות רציפה שחידושי המודה המשתנה בלי סוף)
ממש לא מדובר על בעלי מקצוע מתחילים. יש משמעות לוותק... מוכנים שלם עבור צלם מיומן יותר כי הוא וותיק ועובד מהר, אבל לא רוצים לשלם על התמקצעות רציפה בתוכנות ופוזות שונות כל חצי שנה.

שמחה בהיקף מצומצם יותר מאפשרת אולם קטן יותר, מה שמגדיל את המבחר,
צמצום בשעות מפחית עלויות (עוד לפני העלויות הנלוות של המשתתפים)

הלוואי יזוז משהו.
הציבור משווע לעזרה.

וכן, גם לפני 20 שנה דיברו המון על "לרדת ברמה" אבל הרמה רק עולה ועולה

• הוסף לסימניות
אוקי, חסידות אחת. ואת אומרת גם לא בחינם אז..... חבל לצאת בהצהרות חסרות בסיס...
לפי איך שהבנתי יש הרבה חסידיות שעוזרות לחתן, הרבה יותר ממה שליטאים מקבלים בגלל שהם לא ממוסדים
שלא נדבר על הסכום המכובד שהם צריכים לתת לדירה.

• הוסף לסימניות
לפי איך שהבנתי יש הרבה חסידיות שעוזרות לחתן, הרבה יותר ממה שליטאים מקבלים בגלל שהם לא ממוסדים
שלא נדבר על הסכום המכובד שהם צריכים לתת לדירה.
זה בהחלט נכון.
הדרך להוזלה בלי לפגוע בשום צד היא התאגדות!
כצלמת, לא היה אכפת לי להוריד מחירים אם הייתי מסודרת בעבודה לכל החודש. (ברעיון. אני לא צלמת אירועים)
ברור לי שיש עוד הרבה בעלי עסק כאלו.

• הוסף לסימניות
זה בהחלט נכון.
הדרך להוזלה בלי לפגוע בשום צד היא התאגדות!
כצלמת, לא היה אכפת לי להוריד מחירים אם הייתי מסודרת בעבודה לכל החודש. (ברעיון. אני לא צלמת אירועים)
ברור לי שיש עוד הרבה בעלי עסק כאלו.
חבל... חתנים וכלות יכולים להתאגד, אני רואה שאפילו בבניינים חדשים מתאגדים לקניית סורגים בקבוצה כדי לקבל הוזלה.

• הוסף לסימניות
צריך להכניס למודעות שכמו ברית קידושים בר מצוות (בשבת) אפשר לעשות בבית כנסת..
אז גם חתונה אפשר..
כמובן מקום גדול ומכובד..
צריך להכשיר כאלה בתי כנסת לכל קהילה (כמו מרכז..)
לא צריך פרדסות וחצרות ברחוב אפשר בבתי כנסת שבשימוש רק בשבת וכו' לתת 1000 ש"ח על נקיון ובליי ונגמר הסיפור!
קרדיט למשפיע הרב יואלי רוט על הרעיון..

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
בהחלט דובר על ירידה ברמת הביגוד, תספורות ולא זוכרת מה עוד (תפתחו אשכולות ישנים)

אבל גם לספריות / תופרות וכו'
יעלו שירותים אחרים פחות כסף .
והן תצטרכנה פחות כסף.

זה גלגל ...
ככה עובד משק.
אם צלמת לוקחת מחירים גבוהים ומאפרת לוקחת מחירים גבוהים -
המתכנתת מבקשת העלאת שכר והמעסיק שלה גובה יותר על תוכנת הנהלת חשבונות ,
מנהלת החשבונות משלמת יותר על התוכנה ולכן מייקרת את מחיריה
אז המוכרת בחנות הבגדים צריכה יותר כסף להנהלת חשבונות ומעלה את מחיריה
הצלמת והמאפרת יקר להן לרכוש בגדים אז הן מעלות את מחיר הצילום והאיפור
וכך נוצרת לה אינפלציה - שחיקת ערך הכסף ותו לא.

אין שום אינטרס ביצירת אינפלציה או במשיכת הסכומים עוד ועוד כלפי מעלה
גם לצלמים זו אשליה אופטית ששווה להם ייקור המחירים-
הם משלמים על זה בייקור שאר המשק.

ובמאמר מוסגר -
קריאה לאנשים לרכוש רק בגבולות היכולת שלהם ולא להכנס לחובות בשביל לצרוך מצרכי עשירים היא ראויה ונכונה.
אם את בוחרת להתפרנס ממוצרי צריכה לעשירים - למה את דוחפת אותם למעוטי יכולת ונותנת להם תחושה של שווים פחות?? ועוד כועסת על מי שמציב מולם מראה ומציע להם לעשות סטופ - כי הוא פוגע בפרנסתך.
זו תרבות מערבית קלוקלת...

אף אחד לא קורא לך למכור את שירותיך יותר בזול. קוראים לאנשים לחפש צלם שמראש מוכר את שירותיו יותר בזול - או לקחת צלם יקר אך לא לכל כך הרבה שעות.
את יכולה להמשיך לקחת את אותם מחירים ולבוא רק להרבה שעות - אם את באמת שווה את זה ואת מוכרת באמת מוצר שווה יותר מהזולים בתחום - את לא אמורה להפגע.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
אבל גם לספריות / תופרות וכו'
יעלו שירותים אחרים פחות כסף .
והן תצטרכנה פחות כסף.

זה גלגל ...
ככה עובד משק.
אם צלמת לוקחת מחירים גבוהים ומאפרת לוקחת מחירים גבוהים -
המתכנתת מבקשת העלאת שכר והמעסיק שלה גובה יותר על תוכנת הנהלת חשבונות ,
מנהלת החשבונות משלמת יותר על התוכנה ולכן מייקרת את מחיריה
אז המוכרת בחנות הבגדים צריכה יותר כסף להנהלת חשבונות ומעלה את מחיריה
הצלמת והמאפרת יקר להן לרכוש בגדים אז הן מעלות את מחיר הצילום והאיפור
וכך נוצרת לה אינפלציה - שחיקת ערך הכסף ותו לא.

אין שום אינטרס ביצירת אינפלציה או במשיכת הסכומים עוד ועוד כלפי מעלה
גם לצלמים זו אשליה אופטית ששווה להם ייקור המחירים-
הם משלמים על זה בייקור שאר המשק.

ובמאמר מוסגר -
קריאה לאנשים לרכוש רק בגבולות היכולת שלהם ולא להכנס לחובות בשביל לצרוך מצרכי עשירים היא ראויה ונכונה.
אם את בוחרת להתפרנס ממוצרי צריכה לעשירים - למה את דוחפת אותם למעוטי יכולת ונותנת להם תחושה של שווים פחות?? ועוד כועסת על מי שמציב מולם מראה ומציע להם לעשות סטופ - כי הוא פוגע בפרנסתך.
זו תרבות מערבית קלוקלת...

אף אחד לא קורא לך למכור את שירותיך יותר בזול. קוראים לאנשים לחפש צלם שמראש מוכר את שירותיו יותר בזול - או לקחת צלם יקר אך לא לכל כך הרבה שעות.
את יכולה להמשיך לקחת את אותם מחירים ולבוא רק להרבה שעות - אם את באמת שווה את זה ואת מוכרת באמת מוצר שווה יותר מהזולים בתחום - את לא אמורה להפגע.
נכון מאד.
(מבין השורות מרגיש לי שהבנת אותי לא נכון...)

• הוסף לסימניות
בחסידות אחת גדולה שמעתי שסיכמו עם אולם חתונות אחד בבני ברק שאפשר להזמין 150-200 מנות בלבד!

• הוסף לסימניות
שמעתי שהאולמות קיבלו הוראה שהגבלת ה 100 איש ככל הנראה היא לשנה הקרובה, כך שזה בלאו יהי'.

אבל לדעתי ההסברה צריכה להיות בישיבות ובסמינרים בעיקר כי את ההורים לא צריך לשכנע

• הוסף לסימניות
לנו לאחרונה הייתה חתונה של 100 איש ועלה הרבה יותר יקר.
תחלקו את הסכום הכולל ב100 איש ותראו כמה כל משתתף עלה :confused:
במיוחד שהמתנות יורדות ומתווסף הלחץ שהכל יעבור כשורה ולא שביום החתונה נקבל ביטול ועדכון מחדש.
קורונה, קורונה הלוואי ותעברי מן העולם :(

• הוסף לסימניות
ובמאמר מוסגר -
עניין רחב בפני עצמו!
אני, כאיש צעיר שנשוי רק כמה שנים, מקפיד מאד לא להשתמש חלילה בכסף שאינו שלי - כמובן בדרכים כשרות, דהיינו אין לי כרטיס אשראי, איני משתמש בצ'קים דחויים, ללא מסגרת מינוס בבנק, והעיקר - לא יודע מהי הלוואה.
ואני תמיד חושב מה אעשה כשאחתן את ילדיי בשעטומ"צ???
איני יכול לומר שאני לא יושן בלילה היום מחמת העתיד שיבוא עוד 16 שנים, אבל זו שאלה.
[לדעתי, התשובה היחידה נעוצה בשער הביטחון שבספרי המוסר.]
אך השאלה אל המחתנים ילדים: האם יש מי שמכיר התנהלות המאפשרת זאת?
או בעברית: יש חי' כזאת?

• הוסף לסימניות
חבל... חתנים וכלות יכולים להתאגד, אני רואה שאפילו בבניינים חדשים מתאגדים לקניית סורגים בקבוצה כדי לקבל הוזלה.
אבל לדעתי ההסברה צריכה להיות בישיבות ובסמינרים בעיקר כי את ההורים לא צריך לשכנע
לחתנים וכלות יש כ"כ הרבה על הראש.
זה היום הגדול שלהם.
אין להם כוח וזמן לעשות השוואת מחירים, ואין להם עניין להצטייר כקמצנים בעיני הצד השני, ובעיני חבריהם.

ההתאגדות צריכה להיות עוד קודם.
אם קרן הכנסת כלה של סמינר, נניח, תארגן מאפרת, מתסרקת, פאנית, צלם וכדו' במחיר מוזל לתלמידות, או ת"ת בישיבה יסגור דיל עם זמר ותזמורת, אולי יוכלו לעשות משהו.

• הוסף לסימניות
לחתנים וכלות יש כ"כ הרבה על הראש.
זה היום הגדול שלהם.
אין להם כוח וזמן לעשות השוואת מחירים, ואין להם עניין להצטייר כקמצנים בעיני הצד השני, ובעיני חבריהם.

לא מבקשים שיעשו השוואת מחירים רק שיבינו ויקבלו את הצורך בשמחות נורמליות

• הוסף לסימניות
לא מבקשים שיעשו השוואת מחירים רק שיבינו ויקבלו את הצורך בשמחות נורמליות
רוב החתנים והכלות רוצים שמחה נורמלית.
למרות שבגדול זה על חשבונם, וחיסכון בהוצאות החתונה יכול להיות מתורגם לנדוניה נדיבה או לדיור בר השגה, הם חוששים להיות הנחשונים שמשנים את הנורמה.

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת מה לכתוב.
מצד אחד אני תומכת מאד מאד בהחזרת החתונות לשפיות. מי שעקב אחריי באשכולות הקודמים יכל לראות זאת.
מצד שני, להציע לנהגים להפוך לעגלונים (ע"ע הודעה קודמת) זה צעד שצריך לחשוב איך עושים אותו.
נכון. אז למה באמת העלתם את זה על הכתב? תבדקו שוב מה כתבתם...
אם זה נקרא להחזיר את העגלונים, אז עדיין חסר בהסברה, או שאתם מהעשירון העליון.

• הוסף לסימניות
תחלקו את הסכום הכולל ב100 איש ותראו כמה כל משתתף עלה :confused:

כשעשיתי בר-מצווה לילד עמדו בפני 2 אופציות (זולות.. בר מתוק) -
250 מנות ב-19 שקל למנה או 150 מנות ב23 שקל מנה.

החברה שלי לקחה את ה250 מנות מה זאת אומרת היא מקבלת יותר בפחות למנה... לא חבל לשלם על כל מנה עוד 4 שקל??
אני לקחתי 150 מנות יצאתי ברווח של 1300 שקל !! בעוד סכום לא גדול העמדתי במקביל בר עם סלטים פירות - ועוגות שנשלחו אלי . אף אחד לא ישב מול שולחן ריק...

חשוב שנשים לב - גם אם כל משתתף "עולה" יותר כשמשתתפים באוכל רק האנשים הקרובים והחשובים - בשורה התחתונה שזה באמת מה שחשוב - משלמים פחות כסף.
זה עבודה פסיכולוגית לגרום לנו להוציא עוד 1300 שקל בגלל שמקבלים יותר מנות והמחיר למשתתף נמוך יותר...

• הוסף לסימניות
כשעשיתי בר-מצווה לילד עמדו בפני 2 אופציות (זולות.. בר מתוק) -
250 מנות ב-19 שקל למנה או 150 מנות ב23 שקל מנה.

החברה שלי לקחה את ה250 מנות מה זאת אומרת היא מקבלת יותר בפחות למנה... לא חבל לשלם על כל מנה עוד 4 שקל??
אני לקחתי 150 מנות יצאתי ברווח של 1300 שקל !! בעוד סכום לא גדול העמדתי במקביל בר עם סלטים פירות - ועוגות שנשלחו אלי . אף אחד לא ישב מול שולחן ריק...

חשוב שנשים לב - גם אם כל משתתף "עולה" יותר כשמשתתפים באוכל רק האנשים הקרובים והחשובים - בשורה התחתונה שזה באמת מה שחשוב - משלמים פחות כסף.
זה עבודה פסיכולוגית לגרום לנו להוציא עוד 1300 שקל בגלל שמקבלים יותר מנות והמחיר למשתתף נמוך יותר...
כמו הזקן שירד בתחנה האחרונה של האוטובוס - הרחוקה ממחוז חפצו - רק בגלל שזה כלול באותו מחיר נסיעה...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה