לא זכיתי להבין:
משלמים אנו כסף תמורת עבודה. הוי אומר, כי המוצר הינו יקר יותר בשל שעות עבודה ומאמץ נוספים שהושקעו בו.
משיתרצו הצרכנים לרכוש את המוזל, יתפנו אותן שעות עבודה יקרות, ויוכלו בעלי־המלאכה לנצל אותן כראוי. מי מפסיד?!...
מי מפסיד?
אולי יותר כדאי לראות מי מרוויח!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לי מיותר לחלוטין להפיק אירוע ברמת על.
זה לא מענין אותי וחוץ מלחץ לא נותן לי כלום.
אני מאד שמחה לחוות את השמחות בקרב מי שמענין אותו להשתתף, ומגיע בשמחה.
אני אוהבת להזמין את האחיינים, גם ילדים קטנים, (אולי כי אנחנו הגדולים מ-2 הצדדים), שמשתתפים מכל הלב.
אין לי שום ענין בהשתתפות מעגלים רחבים מכל מיני צמתים בחיים שמרגישים מחוייבים "לדפוק כרטיס"
אני גם מאד לא אוהבת ליסוע לכל קצווי הארץ, להשתתף בשמחות שיש לי היכרות מאד קלושה איתם, עקב מחויבויות צדדיות....
מבחינתי מתאים לי מאד חתונה בהשתתפות 100-150 מבוגרים מכל צד, ושבע ברכות כל ערב בעיר אחרת כדי לתת הזדמנות לקרובים להשתתף בשמחה ללא הוצאות בייבי סיטר ונסיעות.
אבל אם לא יהיה שינוי נרחב, בלית ברירה , כדי לא ליצור נזקים נפשיים אצל הילדים שלי, אני איישר קו עם מה שנהוג.
בבוא היום בע"ה , נפיק אירוע כדת וכדין, נשלם כמנהג יהודים חשובים על תלבושות מההצגות, איפור מהסרטים, צילום מהמגזינים (מתי פעם אחרונה הסתכלתם באלבומי החתונה שלכם?)
בשום שלב לא דובר על חתונה עלובה.
בסך הכל לפני 20 שנה גם היו חתונות יפהפיות, והשיח הרווח (בציבור החסידי בכל אופן) לא דיבר על "אירוע" אלא על "שמחה"
לא דיברו על איפור לנערות (שימוש בשירותי מאפרת היה חותם ברור לכך שמדובר בנערה בשידוכים)
לא שכרו תלבושות של הצגה בסכומי עתק, השתמשו בבגדים שרכשו לכבוד השמחה גם הלאה.
לא דרשו כזה רף של מקצועיות מהצלמים והזמרים (תיחזוק רמה מקצועית מסוימת עולה כסף, והרבה - ציוד יקר יותר, השתתפות בקורסים מקצועיים יותר, התעדכנות רציפה שחידושי המודה המשתנה בלי סוף)
ממש לא מדובר על בעלי מקצוע מתחילים. יש משמעות לוותק... מוכנים שלם עבור צלם מיומן יותר כי הוא וותיק ועובד מהר, אבל לא רוצים לשלם על התמקצעות רציפה בתוכנות ופוזות שונות כל חצי שנה.
שמחה בהיקף מצומצם יותר מאפשרת אולם קטן יותר, מה שמגדיל את המבחר,
צמצום בשעות מפחית עלויות (עוד לפני העלויות הנלוות של המשתתפים)
הלוואי יזוז משהו.
הציבור משווע לעזרה.
וכן, גם לפני 20 שנה דיברו המון על "לרדת ברמה" אבל הרמה רק עולה ועולה