- הוסף לסימניות
מנסיוני עם עשרות דירות במחיר למשתכן עיקר הרווח הוא בקניה ואחר כך במכירה, כך שבאופן עקרוני ככל שהפרויקט מתעכב הרווח הוא גדול יותר, מכיון שהכסף של ההשקעה היה מושקע פחות זמן ולמשל בפרויקט כתר הרמה בבית שמש נניח שרק עוד 4 שנים הפרויקט יסתיים - ורק עוד שנתיים יתחילו לבנות - המחיר הוא סגור ולא צמוד רק משעת ההיתר בניה ובינתיים הרווח מהמכירה מכפיל את עצמו ואף משלש במקומות מסוימים.יש באמת רווח בלתי נתפס.
הבעיה היא שאנשים לא אוהבים לחיות בחוסר וודאות, ובינתיים מוציאים קרוב ל5000 ש"ח כל חודש על שכירות, כשלא ברור להם עוד כמה זמן יימשך המצב הזה. אם מישהו ינקוב בתאריך יעד מסויים לבחירת הדירות ולאכלוס, גם אם הוא יהיה מעט ארוך יותר מהצפוי, אני מאמין שכולם יקבלו את זה. הבעיה היא חוסר הוודאות והספיקות המנקרים.
באופן אישי, אין לי שום קשר להגרלה, אבל אני מקבל הרבה פניות לגביה. לכן לתועלת הכלל, צריך לחשוב על איזושהיא דרך לקבל מידע מבוסס ואמין כדי להרגיע את מאות הזוכים.
הטענה על השכירות אינה קיימת היום כיון שהאופציה השניה היא לקנות דירה בשוק החופשי ולקחת משכנתא של לכל הפחות מליון ש"ח שעלות הריבית לחודש על הלואה היא 5000 ש"ח אבל לא רק ל3 שנים אלא ל30 שנה
הנושאים החמים