עזרה זו"צים ללא ממ"ד! חסד גדול!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
לא הבנתי זוצים סתם מפונקים
שיתכבדו לצאת לבנין או למקלט
זה לא סיבה לרוץ לקלוץ אצל ההורים
אם כבר משפחות עם ילדים קטנים פי אלף מורכב..
אני רואה שהיו הרבה תגובות:
אז גלוי נאות אנחנו זוג לא צעיר
עם ילדים קטנים ב"ה
ואין לנו לא ממד ולא מקלט בבנין
לא חושבת שזה סיבה לפול על אחרים..
כל אחד אומר לברר מה גדר ההשתדלות לפי האפשרויות העומדות בפניו..
וברור שדוקא לזוצים יותר קל גם אם זה כמה דקות למקלט.. יש התראות היום מספיק זמן מראש..
ואוקי אולי לא כולם מפונקים אבל בהחלט יש נטיה להרבה זוצים להרגיש שההורים כל יכולים.. זה פי כמה קשה לארח זוץ לשבוע (בדכ כולל אשל מלא..) מאשר ללכת כמה דקות למקלט.. אבל הרבה לא רואים ממטר.. בטח אם ההורים אומרים בשמחהה.. (ורק מחכים לקצת פרטיות.. הם גם במלחמה ולא קל להם..)

• הוסף לסימניות
שיעשו מאמץ וירדו למקלט או לחדר מדרגות. הבעיות שיכולות להיות בשלום בית וכ"ש עם ההורים לא שווה את זה.
אנשים איבדו את זה מהחרדה של ההזעקות
זה לא רק חרדה מאזעקות
כתושבת המרכז שמעתי כמה וכמה טילים משייטים להם, פיצוצים והדף של חלונות. חויה אקסטרימית ממש לא מועדפת.
באזעקות של החותים לא פתחו כאן אשכולות של חסד לממ"ד

• הוסף לסימניות
אני רואה שהיו הרבה תגובות:
אז גלוי נאות אנחנו זוג לא צעיר
עם ילדים קטנים ב"ה
ואין לנו לא ממד ולא מקלט בבנין
לא חושבת שזה סיבה לפול על אחרים..
כל אחד אומר לברר מה גדר ההשתדלות לפי האפשרויות העומדות בפניו..
וברור שדוקא לזוצים יותר קל גם אם זה כמה דקות למקלט.. יש התראות היום מספיק זמן מראש..
ואוקי אולי לא כולם מפונקים אבל בהחלט יש נטיה להרבה זוצים להרגיש שההורים כל יכולים.. זה פי כמה קשה לארח זוץ לשבוע (בדכ כולל אשל מלא..) מאשר ללכת כמה דקות למקלט.. אבל הרבה לא רואים ממטר.. בטח אם ההורים אומרים בשמחהה.. (ורק מחכים לקצת פרטיות.. הם גם במלחמה ולא קל להם..)
ברור שלהורים קשה מאד, וזה החצי השני של הבעיה,
החצי הראשון זה האיש שמתמודד עם אשתו הצעירה שמסויטת ופוחדת נורא מקולות הנפץ הנוראיים, מה הוא יעשה? שלא ילך להורים? קחו בחשבון שהם נשואים חודש / חודשיים...

• הוסף לסימניות
ברור שלהורים קשה מאד, וזה החצי השני של הבעיה,
החצי הראשון זה האיש שמתמודד עם אשתו הצעירה שמסויטת ופוחדת נורא מקולות הנפץ הנוראיים, מה הוא יעשה? שלא ילך להורים? קחו בחשבון שהם נשואים חודש / חודשיים...
טוב טוב שילך.. רק שיחשוב גם על הצד השני ויתנדף כשזה טו מאטש..
(ורוב הנשים שאני מכירה לא מדי מפוחדות עד כדי שמקלט שכונתי לא מספק אותן ורק הגנת ההורים מצילה..)

• הוסף לסימניות
כל כך נכון!! כל מילה!!
כמו כן אם יש לכם שכנים שגרים ביחידות וכן נמצאים בבית, אפשר להציע להם לבוא אליכםן לממ"ד לפחות באזעקות שבשעות היום (בלילה זה לא מעשי), כך שיוכלו לשהות בבית במהלך היום גם אם ישנים אצל ההורים. (זה מה שאנחנו עושים...מתארחים בלילה וביום הולכים לממ"ד של השכנים הנפלאים)

בביתר עילית למשל ובעוד המון מקומות גרים בבניינים ללא מקלטים.
הבניינים עם ממ"דים בכל הדירות, ואין מקלטים ציבוריים ובכל בניין לפחות 2-3 יחידות שבהן אין ממ"ד.
סליחה שאני אומר מדובר בלא פחות מפשע של העירייה שלמרות בקשות רבות כולל מפיקוד העורף(זה בסמכות העירייה בלבד ) הם לא מאשרים פתיחת מקלטים שקיימים במתנסים או בתי ספר א מרחבים אחרים ציבוריים וכו .
אתה התבלבלת שכתבת בכל בניין 2-3 יח"ד התכוונת לכל אחד שיש לו דירה עם ממ"ד יש לו בנוסף 2-3 יח"ד שחלקם אין אפילו חדר מדרגות אם זה מדורגים כמו פנים מאירים וכו
נקווה שאולי הזעקה מכאן תועיל לראש העיר שאולי תקוע באומן או במירון ....................
ואגב כאן המקום להוקיר חלק מבעלי היח"ד שנתנו הרגשה טובה להיכנס גם עם פיגמות וכו ואכמל אם כי אין רבים הם כלל בכל אופן אלה שכן תבא עליהם ברכה
ולעניינו מי שיוכל לפעול בענין יהיה לו זכות גדולה כי רבים רבים אנשי היח"ד שהינם ללא מרחב הגנה וכידוע שזה פוגע חס ושלום שואלים הרבה שאלות לכן עדיף לפתוח שיתנו למישהו מהבניינים הסמוכים מפתח או אחריות אם יש חשש שייעלמו כמה כסאות בית ספר ..........

• הוסף לסימניות
טוב טוב שילך.. רק שיחשוב גם על הצד השני ויתנדף כשזה טו מאטש..
(ורוב הנשים שאני מכירה לא מדי מפוחדות עד כדי שמקלט שכונתי לא מספק אותן ורק הגנת ההורים מצילה..)
שוב, מאיפה יהיה להם מקלט?
לא מכירה בכל השכונה שלי מקלט פעיל

• הוסף לסימניות
בבניינים חדשים החדר מדרגות הוא כמו ממ"ד. בגלל 2 אזעקות ביום עדיף להישאר ביחידה, וללכת לחדר מדרגות בבנין

• הוסף לסימניות
העובדה שיש אנשים שיותר קשה להם (אם בכלל זה נכון...),
זה לא סיבה וזה לא בסדר לזלזל בפחד ובהיסטריה שיש לזוצי"ם, ולהפוך אותם למפונקים ואכמ"ל.

הם פשוט הופכים לנטל
ילדים בני 22+ הם מספיק בוגרים ללכת לבד למקלט

• הוסף לסימניות
מה עם בעלי היחידות? אין להם ממ"ד?
לי זה ברור שהמשפחה ששוכרת מאיתנו את היחידה-דירה יורדת אלינו ובשבתות שאנחנו לא בבית אנחנו משאירים להם מפתח שיוכלו להיכנס. (לא תמיד הם יורדים אבל זה בחירה שלהם מה לעשות)

• הוסף לסימניות
הם פשוט הופכים לנטל
כל האשכול פה מסבירים שאין מקלט ללכת אליו!
בנינים חדשים כל הדירות עם ממ"ד אבל היחידות לא

והפתרון הוא פשוט להציע בנעימות שתמיד אפשר להכנס לממד שלנו...

• הוסף לסימניות
אפשר לנעול את כל הדלתות של הבניין חוץ מדלת המקלט,
ומיותר לציין שמוסדות החינוך מרושתים במצלמות אבטחה.
אני צחקתי מקווה שהבנת התכוונתי שזה נובע מרשעות לשמה מאותה הסיבה שביתר עילית לא פתחה שום מקום ציבורי למה ?

• הוסף לסימניות
WhatsApp Image 2025-06-20 at 00.00.05.jpeg

דוברות עיריית ביתר עילית

מרא דאתרא הגר"ח ווייס שליט"א במכתב למנהלי מוסדות החינוך בעירנו, לפתוח את המקלטים לטובת מאות המתגוררים ביחידות דיור ללא ממ"ד.

הרב מציין במכתבו: "ובזה תקיימו מצוות הכנסת אורחים בהידור רב, וכן הצלת נפשות מהסכנות והבהלה".

מרא דאתרא שליט"א סיים את מכתבו בקריאה למנהלי המוסדות לפרסם את מיקום הממ"ד בכל הסביבה, וציין: ושכרכם מובטח מן השמיים.

• הוסף לסימניות
אני חושב שיש לזה 2 נקודות שצריך לשים לב אליהם 1. אצל זוג צעיר (ולא רק) זה יכול להיות פעם ראשונה שהם נקלעים לכזו מלחמה עם טילים מפלצטיים (ולא כמו שיש לחיזבלה ובוודאי לחמס) ולפעמים לזוג ובודאי צעיר קשה לו להתמודד עם המציאות הזאת ואצל ההורים הם מוצאים פינה חמה בתוך כל הפחד הזה והממ"ד זה רק תירוץ (יומיים לפני זה הוא היה רץ לגג של הישיבה לראות את היירוטים)
2. אני שמתי לב שזה קורה בעיקר אצל זוצי"ם מערי הפריפריה אוכלוסיה מעורבת שכאשר הם צריכים לרדת למקלט הם צריכים לפגוש שכנים שיורדים איך שיורדים ובניהם כמה עבמים בקיצור לא נעים ואצל ההורים הרבה יותר נחמד
ולסיכום הורים יקרים אם הזוג הגיע אלים הביתה בזמן מלחמה כנראה שהוא זקוק לכם לתמיכה שלכם לפינה החמה שהוא/היא גדלו בה 20+ שנה וכעת זה זמן מלחמה זמן זמן לא רגוע ובוודאי אצל זוצי"ם שזה עתה בנו את ביתם וכנראה קשה להם להתמודד לבד במציאות הזו והממ"ד זה התירוץ

• הוסף לסימניות
מה עם בעלי היחידות? אין להם ממ"ד?
לי זה ברור שהמשפחה ששוכרת מאיתנו את היחידה-דירה יורדת אלינו ובשבתות שאנחנו לא בבית אנחנו משאירים להם מפתח שיוכלו להיכנס. (לא תמיד הם יורדים אבל זה בחירה שלהם מה לעשות)
ירבו כמותך בישראל מעל ל 93 אחוז לא כמוך ומעל 99.9999 לא ישאירו להם מפתח

• הוסף לסימניות
הם פשוט הופכים לנטל
לנטל על ההורים התכוונת?
קצת צורם לי לקרוא את זה לא יודעת למה
ולא שאני אצל ההורים, אבל אם הייתי במצב שאין לי ממד ואין לי מקלט באזור ולא נעים לבקש מהשכנים בלילה להיכנס
ולהיות בחדר מדרגות גם בבניין חדש לא בדיוק מעודד אותי, הייתי הולכת להורים ועושה רוטציה עם הורים שלי ושל בעלי
ואני פחדנית - כן לא מתביישת לומר זאת ואין סיכוי שאשאר בבית בגלל חוסר נעימות
מאמינה שזוצים שאצל ההורים לא יושבים רגל על רגל ולא בטן גב
בטוח שהם עוזרים ולא חופרים (מקווה)
וגם לא מדובר על תקופה ארוכה
אנחנו בסך הכל שבוע במצב הזה ולא נראה לי שההורים היו שולחים את ילדיהם במצב כזה
עם כל הקושי בדבר

ואולי כן כדאי שמי שמגיע להורים יעשה גם קניות ולא הכל מהכיס של אבא ואמא
עכשיו שבת - אפשר לבשל לאמא שתנוח
לא תמיד זה נטל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה