עזרה זו"צים ללא ממ"ד! חסד גדול!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
בפתח תקווה הממד לא עזר בפגיעה ישירה .
ואילו בבת ים חדר המדרגות נשאר קיים וכל מי היה שם לא נפגע בטח לא יותר מפציעה קלה. צירפתי הדמיה של פיקוד העורף.
כל אחד שיעשה כהוראת רבותיו ובגדר ההשתלדות שהוא רואה לנכון .
אבל חדר מדרגות פנימי ללא חלונות עם קירות בטון 20 סמ לשבת על המדרגות ולהתרחק מהדלת זה מענה טוב בעזרת השם.
מה שחשוב שרוב הפצועים הם מרסיסים ומהדף. לגבי רסיסים כמובן לוודא שאין חלונות וזכוכיות או שאר רהיטים באזור.
לגבי ההדף כדאי לשבת. ההדף פוגע פחות כשיושבים.
ישועת ה' כהרף עין ושנשמע בשורות טובות.
צריך לעשות סדר
בפ"ת הממ"ד לא עזר כי הייתה פגיעה ישירה בממ"ד אבל ממ"ד מעל ומתחת ניצלו
בשאר הפגיעות גם פגיעות בתוך בתים מי שהיה בממ"ד באותו בית ניצל (כגון הבוקר בחולון למי שראה תמונות)

• הוסף לסימניות
צריך לעשות סדר
בפ"ת הממ"ד לא עזר כי הייתה פגיעה ישירה בממ"ד אבל ממ"ד מעל ומתחת ניצלו
בשאר הפגיעות גם פגיעות בתוך בתים מי שהיה בממ"ד באותו בית ניצל (כגון הבוקר בחולון למי שראה תמונות)
בוודאי ובוודאי.
לא בא לזלזל ברור שזו הייתה םגיעה ישירה מאד מדויקת שפחות מצויה.
חשוב מרחב מוגן כמה שיותר יותר טוב ממ"ד מקלט חדר מדרגות תקני וכו

• הוסף לסימניות
גם הפתרון של מקלט (ציבורי /בי"ס/מתחת לבניין) הוא כמעט לא אופציה למשפחה עם ילדים קטנים
גם כי טכנית קשה להוריד את כולם כשהם חצי ישנים, וגם כי אח"כ קשה מאד להרדים מחדש, מה שהורס את היום למחרת וחוזר חלילה...
לכן אני מכיר משפחות שנמצאות ביום בבית ורק בלילה אחרי מקלחות ופיגמות באים להשכיב את הילדים בממ"ד. אם יש אזעקה ההורים נכנסים לממ"ד, ואח"כ חוזרים לישון.
אם החלונות סגורים ויש רעש לבן של מאוורר לדוגמא- הילדים אפילו לא מתעוררים

מעריך את ההורים- ובעיני זה פשוט שזהו רצונם, להקל על הילדים והנכדים, גם אם זה קשה. לא לשכוח שהם היו ערים המווווון לילות בשביל הילדים שלהם...

• הוסף לסימניות
ברור שהם לא מלאכים
אבל עדיין יותר הגיוני ללכת להורים/קרובי משפחה מלשכנים
למה?
זוג שגר ביחידה ומשלם טבין ותקילין כל חודש. הכי מובן שבזמן אזעקה יכנסו למשכירים.
כמו שכתבו כאן- ההורים שלי משכירים יחידה ובאזעקות השוכרים נכנסים אליהם וזה ברור מאליו.

• הוסף לסימניות
אני רואה שהיו הרבה תגובות:
אז גלוי נאות אנחנו זוג לא צעיר
עם ילדים קטנים ב"ה
ואין לנו לא ממד ולא מקלט בבנין
לא חושבת שזה סיבה לפול על אחרים..
כל אחד אומר לברר מה גדר ההשתדלות לפי האפשרויות העומדות בפניו..
וברור שדוקא לזוצים יותר קל גם אם זה כמה דקות למקלט.. יש התראות היום מספיק זמן מראש..
ואוקי אולי לא כולם מפונקים אבל בהחלט יש נטיה להרבה זוצים להרגיש שההורים כל יכולים.. זה פי כמה קשה לארח זוץ לשבוע (בדכ כולל אשל מלא..) מאשר ללכת כמה דקות למקלט.. אבל הרבה לא רואים ממטר.. בטח אם ההורים אומרים בשמחהה.. (ורק מחכים לקצת פרטיות.. הם גם במלחמה ולא קל להם..)
ממש תודה רבה על הגילוי
רק כדאי גם שתעדכן שאתה גר בבני ברק או באזור אחר מאוד ישן...
בכל הערים החדשות פשוט אין מקלטים (חוץ מאולי בתי כנסת)
כן פשוט אין!
לכל אחד יש ממד בבית וזהו
שמחתי לעזור, מקווה שגם אתה תשמח לעזור לאחרים...
(מתנצל על החריפות, אבל כבר נמאס מהתגובות האוויליות האלו, כבר הזכירו פה לא מעט פעמים שיש מקומות שאין מקלטים וגם לא רק"ל, אני לא חושב שהגיוני שזו"צ ירוץ עם פיגמות לביה"כ השכונתי...)

• הוסף לסימניות
למה?
זוג שגר ביחידה ומשלם טבין ותקילין כל חודש. הכי מובן שבזמן אזעקה יכנסו למשכירים.
כמו שכתבו כאן- ההורים שלי משכירים יחידה ובאזעקות השוכרים נכנסים אליהם וזה ברור מאליו.
אני לא בטוח שאתה הית מעוניין לרדת לשכנים שלך לבית לחדר שינה עם פיגמה ולשהות שם בצפיפות עם אשתו ובנותיו ב2:00 בלילה

ואם אתה ממש לא מתפדח מקסימום 2 דקות אחרי האזעקה אתה בורח מחוסר נעימות
בשביל לפגוש שברי ירוט על הראש...

חבר'.ה תגדילו ראש, לא הכול זה מה מגיע לי ומה אני יכול לדרוש, אני גם לא בטוח כמשכיר היתי מוכן לחתום שבכול שעה ובכל מצב של הבית ובני הבית יוכלו לחדור לי עד לחדרים הפנימיים בגלל איזה אירני מטורלל... (ועוד לחכות להוראה מפיקו"ע לצאת)

• הוסף לסימניות
אני לא בטוח שאתה הית מעוניין לרדת לשכנים שלך לבית לחדר שינה עם פיגמה ולשהות שם בצפיפות עם אשתו ובנותיו ב2:00 בלילה

חבר'.ה תגדילו ראש, לא הכול זה מה מגיע לי ומה אני יכול לדרוש, אני גם לא בטוח כמשכיר היתי מוכן לחתום שבכול שעה ובכל מצב של הבית ובני הבית יוכלו לחדור לי עד לחדרים הפנימיים בגלל איזה אירני מטורלל... (ועוד לחכות להוראה מפיקו"ע לצאת)
חד משמעית שזה לא נעים לרדת למשכיר ובתור משכיר זה גם לא נעים
אבל בנינו עם יש זוג צעיר שנמצא אצל ההורים גם להם לא נעים שהם נמצאים ומסתובבים 24 שעות ברגליים של כולם
אז צריך לחשוב מה יותר נעים הוא לרדת למדרגות
אבל התרוץ הכי גרוע זה של זוגות שמעדיפים לשבת עם המשפחה בממד ולא לבד למרות שיש להם ממד בבית
ולחפור תמוח לכולם העיקר לא להיות לבד

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
חד משמעית שזה לא נעים לרדת למשכיר ובתור משכיר זה גם לא נעים
אבל בנינו עם יש זוג צעיר שנמצא אצל ההורים גם להם לא נעים שהם נמצאים ומסתובבים 24 שעות ברגליים של כולם
אז צריך לחשוב מה יותר נעים הוא לרדת למדרגות
אתה צודק שכל הברירות גרועות,
אני באופן אישי לא ביתי מעז לשבת במדרגות עם הבומים האלה.
ובכל אופן, אם יש לכם שכנים ללא ממד, תזכו במצוות הכנסת אורחים דאורייתא ותשתדלו בסבר פנים יפות (טיפ' למהדרים - תשכנעו אותם להישאר עד סוף ה 10 דק', הגיוני שהם יאו מחוסר נעימות)
אבל התרוץ הכי גרוע זה של זוגות שמעדיפים לשבתעם המשפחה בממד ולא לבד למרות שיש להם ממד בבית
חחח. כזה דבר עוד לא שמעתי

• הוסף לסימניות

בדיוק כמו שהשויגער והגיסות הבחורות נערכות ומתלבשות בהתאם למצב שהגיס שלהם נכנס לממד.
ככה המשכיר של היחידה שמקבל מעל 3000 ש"ח בחודש יכול להסביר לאשתו ובנותיו איך מתלבשים בזמן מלחמה.

בערים שיש מקלטים בבנינים מה קורה? אותו דבר. כולם נערכים היטב היטב לאופציה הזו.
ושוב אני מדברת כאחת שהשוכרים נכנסים להורים שלי אפילו שיש בחורות בבית וזה לא תמיד נוח.

• הוסף לסימניות
חחח. כזה דבר עוד לא שמעתי
בהחלט אחד התרוצים הגרועים מפחדים לומר שהם מפחדים
ובהחלט אין מה לעשות
ולגבי הזוגות שרצים בלילה של החתונה בעייני זה הכי גרוע שיש בעולם תנו להם תשקט שלהם
ואם יש לך דירה עם ממד להביא לזוגות ניראה לי אין דבר שיותר מציל מזה

• הוסף לסימניות
ככה המשכיר של היחידה שמקבל מעל 3000 ש"ח בחודש יכול להסביר לאשתו ובנותיו איך מתלבשים בזמן מלחמה.
עם חלק מהטענות אני מסכים, אבל מה זה משנה כמה כסף הוא מקבל (זה לא המקום לפרוק תסכולים על מחירי הדירות)
הוא משכיר את היחידה ולא את הדירה שלו, רוצים לשכור ממנו גם ממ"ד לשעת חירום אפשר להוסיף על המחיר הנ"ל...
המשכיר לא חייב להם כלום , אם כי ברור שיהיה מאוד יפה מצידו להזמין אותם

• הוסף לסימניות
עם חלק מהטענות אני מסכים, אבל מה זה משנה כמה כסף הוא מקבל (זה לא המקום לפרוק תסכולים על מחירי הדירות)
הוא משכיר את היחידה ולא את הדירה שלו, רוצים לשכור ממנו גם ממ"ד לשעת חירום אפשר להוסיף על המחיר הנ"ל...
המשכיר לא חייב להם כלום , אם כי ברור שיהיה מאוד יפה מצידו להזמין אותם
לא חיפשתי לפרוק. ואני לא יודעת כמה בדיוק עולה היום יחידה.
אבל משום מה יש כאלו משכירים שזה ברור להם שזה מה שצריך לעשות.
כל עוד הוא לא בנה גם ממד ביחידה ברור שזה סוג של חובה לדאוג למי שמפרנס אותו.

• הוסף לסימניות
זו חובה מוסרית/אתית
לא ממונית/משפטית

• הוסף לסימניות
אני סכימה איתך לגמריי

• הוסף לסימניות
זו חובה מוסרית/אתית
לא ממונית/משפטית
בעיני גם וגם.
כשזה סתם שכנים זה רק אתי או מוסרי.
כשזה גם משכירים אז נכנסת פה סוג של חובה ממונית.
משפטית- באמת לא נראה לי קשור.

מאמינה שבציבור כללי לא נמצא או שנמצא פחות כאלו שיכניסו אליהם או יכנסו לשכנים.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
יש חמור יותר...
יולדת עם תינוק 12 שעות אחרי לידה = מחללים עליהם שבת! מחללים עבורם שבת!!!
בוודאי ובוודאי מזמנים אותם לממד אם הם שכנים שלכם, אפילו נותנים לה לישון ומשהו מכם (אם אפשרי בריאותית) ישן על הריצפה, גם אם הממד זה החדר שינה שלכם...

מצטערת אם יצא חריף מידי, אני קוראת את שרשורי היולדות ומזדעזעת ממחשבה על תינוק בן יומיים שיורד למקלט ציבורי----
זוצ זה אכן עצוב, יולדת ותינוק זה פיקוח נפש (ולא לכולם יש הורים ללכת אליהם ולא לכולם יש ממד אצל ההורים)
כמובן שלכולם יש אילוצים אמייתים, כתבתי חריף כדי שמי שאצלו זה קצת פינוק - יחשוב אחרת.

• הוסף לסימניות
בלת"ק
יש חמור יותר...
יולדת עם תינוק 12 שעות אחרי לידה = מחללים עליהם שבת! מחללים עבורם שבת!!!
בוודאי ובוודאי מזמנים אותם לממד אם הם שכנים שלכם, אפילו נותנים לה לישון ומשהו מכם (אם אפשרי בריאותית) ישן על הריצפה, גם אם הממד זה החדר שינה שלכם...

מצטערת אם יצא חריף מידי, אני קוראת את שרשורי היולדות ומזדעזעת ממחשבה על תינוק בן יומיים שיורד למקלט ציבורי----
זוצ זה אכן עצוב, יולדת ותינוק זה פיקוח נפש (ולא לכולם יש הורים ללכת אליהם ולא לכולם יש ממד אצל ההורים)
כמובן שלכולם יש אילוצים אמייתים, כתבתי חריף כדי שמי שאצלו זה קצת פינוק - יחשוב אחרת.
על מי את כועסת?
אפשר המצווה גדולה לעשות חסד
לחייב אחרים בחסד זה פחות

ואגב לא מכירה אישה שתבוא עם תינוק קטן לשכנים. הוא גם בוכה בלילה וכו וכו

• הוסף לסימניות
על מי את כועסת?
אפשר המצווה גדולה לעשות חסד
לחייב אחרים בחסד זה פחות

ואגב לא מכירה אישה שתבוא עם תינוק קטן לשכנים. הוא גם בוכה בלילה וכו וכו
אם הברירה שלה כיולדת-כן? לרדת 4 קומות למקלט ציבורי עם תינוק בן 24 שעות או פחות או להשאר איתו בבית לא מוגן כלל אז היא תלך. ואם היא לא הולכת אז יש לה בעיה בסדרי עדיפויות.
לא לכולם יש הורים שיקבלו אותם או שיש להורים ממד.

אם הברירה שלה כיולדת-כן? לרדת 4 קומות למקלט ציבורי עם תינוק בן 24 שעות או פחות או להשאר איתו בבית לא מוגן כלל אז היא תלך. ואם היא לא הולכת אז יש לה בעיה בסדרי עדיפויות.
לא לכולם יש הורים שיקבלו אותם או שיש להורים ממד.
וואלה
ואם יש לה עוד ילדים בבית אז היא תלך איתם?
או שהיא תלך בלי בעלה ואז אפילו טיפה עזרה בלילות לא יהיה לה?

איך הגעת לבעיה בסדרי עדיפויות?

ואגב לא חורף עכשיו. אז כמה שזה לא נעים זה הרבה פחות נורא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה