עזרה זו"צים ללא ממ"ד! חסד גדול!

מצב
הנושא נעול.
ולעניינינו, לילד בן 14 זה יכול להיראות לגיטימי ומובן מאיליו.
אבל לא תמיד לבוגרים יותר.
למה רלוונטית דעתו של בן נוער, בן 14 או יותר אם זה לגיטימי להכניס את השכנים לממ"ד במקרה שהוא משמש כחדר שינה?
מי שמחליט במקרה זה אלו ההורים.

אני חושבת שיש להבדיל, בין: 1. שכנים שדופקים בדלת חסרי אונים בזמן אזעקה ראשונה במלחמה, או משהו דומה, שאז אין יהודי בעולם שיסרב להכניס (גם לחדר שינה, גם בית מבולגן גם וגם וגם)
2. שכנים שמתכננים להישאר כל זמן המלחמה בבית, על סמך זה ששכנים יכניסו אותם לממ"ד, ואת זה צריך לתאם מראש, לא בזמן אמת...

סתם נקודה למחשבה
מציעה לכל היפי נפש, בעלי חסד שכאן שבטוח לא היו מפקפקים לשנייה לפתוח כל לילה מחדש את חדר השינה שלהם לרשות השכנים היקרים,
אולי תפתחו עוד קצת רגישות
תבינו גם את מי שקשה לו להיות יפה נפש שכזה
כי במקרה אצלו הוא יצטרך גם לבצע ולא רק לספר שבפוטנציאל הוא בטוח יעשה את זה

שכחתם שבמשפחות ברוכות ילדים יש לפעמים גם מתבגרות וגם מתבגרים
ואולי במקרה גם ילדים שעדיין מפספסים בלילה
ו? מה הקשר?
בקיצור יש כאן דרישה נחרצת מבעלי יחידות לשכוח מזה שיש לכם יחידה ולחשוב שאתם צריכים לרדת עם ילדים איכשהו מאורגנים למקלט הציבורי
אה וגם לא רק זה אלא שחדר השינה שלכם (והבית עד לממ”ד יראה במראה סביר כל לילה) יראה כמו שצריך....
אני אחת שביומיום לא מכניסה כמעט אנשים הביתה כי לא נעים לי כשאני והבית לא מפוקסס ואנחנו חיים בבית והילדים שלי הופכים את הבית להמון דברים יצירתיים, ופה יש לי חשבון אחר ואני לא חושבת שיש לי ברירה אחרת.
וכן, התביישתי מאוד כשנכנסו לבית וחדר מבולגן, ועשיתי פרסה אחרי 10 דקות נסיעה כדי להביא את המפתח שבבהילות לצאת שכחנו להשאיר אבל אני לא רואה ברירה אחרת כל עוד הם שוכרים שלי.
אחרי האשכול פה מקווה שזה נחשב לחסד, אבל אני באמת לא חושבת שזה חסד אלא חובה שלי.
מבינה את מי שקשה לו אבל חושבת שזה חלק מהמחיר של להשכיר יחידה (כשאין מקלט קרוב כמו שקורה בשכונות החדשות)

ו? מה הקשר?

אני אחת שביומיום לא מכניסה כמעט אנשים הביתה כי לא נעים לי כשאני והבית לא מפוקסס ואנחנו חיים בבית והילדים שלי הופכים את הבית להמון דברים יצירתיים, ופה יש לי חשבון אחר ואני לא חושבת שיש לי ברירה אחרת.
וכן, התביישתי מאוד כשנכנסו לבית וחדר מבולגן, ועשיתי פרסה אחרי 10 דקות נסיעה כדי להביא את המפתח שבבהילות לצאת שכחנו להשאיר אבל אני לא רואה ברירה אחרת כל עוד הם שוכרים שלי.
מבינה את מי שקשה לו אבל חושבת שזה חלק מהמחיר של להשכיר יחידה (כשאין מקלט קרוב כמו שקורה בשכונות החדשות)
הממ"ד שלך הוא חדר השינה שלך?

הממ"ד שלך הוא חדר השינה שלך?
בסבב הנוכחי לא, בפעם אחרת כן. הדעה שלי לגבי המחויבות לא השתנתה בין שתי הפעמים, אבל כשזה היה החד"ש זה היה יותר נח להכניס מעכשיו כשזה החדר ילדים...

ו? מה הקשר?

ברגע שאת רואה את זה כחובה,
אוטומטית, מבחינתך, מתבקש שכולם יעשו כמוך.
וכאן בדיוק מונחת הבעיה.

לא מצליחה להבין איך יצאו מנקודת הנחה ,
שהחובה של כל משכיר זה להכניס את השוכר אליו לממ"ד.

כמו שכתבתי בתחילת האשכול -
היה מאוד יפה עוזר ומועיל,
כל משכיר שמתאים לו,
כמובן אם זה חדר שינה אז בכלל הייתי מורידה,
להזמין את הזו"צ להיכנס בזמן אזעקה.

כמובן הזמנה זה אומר אם מתאים להם,
אף אחד לא חייב אותם.

ברגע שאת רואה את זה כחובה,
אוטומטית, מבחינתך, מתבקש שכולם יעשו כמוך.
וכאן בדיוק מונחת הבעיה.
אז אנחנו תיקו.
מקווה שנעים לך ככה :)

יאללה, סיימתי להתדיין בנושא, זה לא באמת מועיל לאנושות.

בסבב הנוכחי לא, בפעם אחרת כן. הדעה שלי לגבי המחויבות לא השתנתה בין שתי הפעמים, אבל כשזה היה החד"ש זה היה יותר נח להכניס מעכשיו כשזה חדר ילדים...
מעריכה מאוד.
עדיין זה לא שהנתונים שלך זהים לכל מי שיש לו ממ"ד
זה כמו שאני הייתי אומרת לאופס היקרה אני במקומך הייתי כן הולכת למקלט ציבורי
יש סיכוי גבוה שהייתי עושה את זה (יחד עם כל שציינת)
אבל מי אני שאכניס את עצמי לשיקולים של מישהו אחר
ובנוגע למחויבות זו אולי אכן שאלה לרב
קשה לי מאוד להאמין שזו חובה
זה חסד

ואני גם עושה את זה עדיין מקומם אותי מאוד האמירה הנחרצת שזו חובה שמי שלא עושה את הוא.......

מעריכה מאוד.
עדיין זה לא שהנתונים שלך זהים לכל מי שיש לו ממ"ד
זה כמו שאני הייתי אומרת לאופס היקרה אני במקומך הייתי כן הולכת למקלט ציבורי
יש סיכוי גבוה שהייתי עושה את זה (יחד עם כל שציינת)
אבל מי אני שאכניס את עצמי לשיקולים של מישהו אחר
ובנוגע למחויבות זו אולי אכן שאלה לרב
קשה לי מאוד להאמין שזו חובה
זה חסד

ואני גם עושה את זה עדיין מקומם אותי מאוד האמירה הנחרצת שזו חובה שמי שלא עושה את הוא.......
הודעה אחרונה שלי :)
הנתונים לא זהים אבל בעניין החדר שינה- אני הכנסתי באמצע הלילה לחדר שינה
זה שעכשיו לא לא אומר שלא עשיתי את זה תקופה ארוכה.

ואני לא חושבת שמי שלא עושה את זה הוא... נראה לי סתם הדבקת כל מיני תגובות יחד :)

יכול להיות שאת צודקת,
אבל התגובות שלך קצת מתנשאות וזה ישר מקפיץ אנשים.
לא שמתי לב.

אשכול כ"כ משמח...
מראה עד כמה אנחנו טובלים בחיי נוחות, עד ששכחנו מה זה להיות יהודי...
מה שהיה מפורסם בכל הגויים, זה שפשוט שכל יהודי עוזר לחברו בעת צרה גם אם זה לא נח, בלי חשבונות.
תשאלו כל יהודי שחי בחו"ל את שאלת הנושא של האשכול ותיתקלו בתדהמה!

אשכול כ"כ משמח...
מראה עד כמה אנחנו טובלים בחיי נוחות, עד ששכחנו מה זה להיות יהודי...
מה שהיה מפורסם בכל הגויים, זה שפשוט שכל יהודי עוזר לחברו בעת צרה גם אם זה לא נח, בלי חשבונות.
תשאלו כל יהודי שחי בחו"ל את שאלת הנושא של האשכול ותיתקלו בתדהמה!
תגובות כל כך מעצבנות...
אף אחד לא חייב להכניס לממ"ד שלו אף שכן!
מי שעושה את זה זה חסד ממש וכולנו הערכה רבה, ברצינות.
למה להגיב בצורה כזאת? זה מאד פוגע ולא נעים
אתה באמת חושב שבן אדם צריך להכניס לחדר שינה שלו בלילה מלבד את שלושת/ששת/עשרת ילדים
גם את השכנים?????
איך הגעת לחיי נוחות שאנחנו טובלים בהם?
התגובות לא פרופורציונליות בעליל, בבקשה תתאפסו על עצמכם.

עכשיו הם כבר לא יהודים
חלילה
אך אכן אין זו התנהגות יהודית.
תבינו גם את מי שקשה לו להיות יפה נפש שכזה
יפה נפש?
לא מדובר פה על חסד רגיל שלא תמיד כולם יכולים, מדובר כאן על עת צרה!
ולכותבים שילכו להורים - לחיות אצל ההורים אצל רבים זה לא חיים תקינים (ואכמ"ל), משא"כ להכניס פעם/פעמיים ביממה לממ"ד. (הגם שזה לא נח).

בבניינים חדשים החדר מדרגות הוא כמו ממ"ד. בגלל 2 אזעקות ביום עדיף להישאר ביחידה, וללכת לחדר מדרגות בבנין
יש מקור?
מישהו שייקח על עצמו את האחריות כלפי שמיא?

נערך לאחרונה ב:
אפשר לחשוב שמדובר במגורים של קבע בממד - כולה 20 דקות ואפילו פחות
אם היה לי ממד הייתי מכניסה בשמחה גם באמצע הלילה מתלבשת מתארגנת ומוותרת כל הנוחות שלי
לא הבנתי איך הדיון פה הגיע לתשובות הזויות שמי שקורא מהצד המום ממה שהולך פה
אנחנו צריכים זכויות
ואפשר להגיב בצורה קצת יותר מעודנת - כגון לא מתאפשר לנו מכל מיני סיבות - ובטוח שיש כל מיני מצבים שאי אפשר להכניס עוד משהו לממד - לא חייב לפרט
תחשבו לפני שאתם שולחים הודעת תגובה כי יש אנשים מהצד השני שנכנסים למדד אצל אחרים ואולי מרגישים עכשיו לא בנוח עם המצב
לילה טוב שקט ורגוע לכל עם ישראל

אף אחד לא חייב להכניס לממ"ד שלו אף שכן!
חובה או לא חובה זה נתון לדיון
אבל באמת איפה הרחמנות שעמ"י ניחן בה?
שלושת התכונות העיקריות שלנו כעם זה - רחמנים, ביישנים וגומלי חסדים!

אתה באמת חושב שבן אדם צריך להכניס לחדר שינה שלו בלילה מלבד את שלושת/ששת/עשרת ילדים
אני לא חושבת שהיה נעים לכם לשמוע לו חלילה הייתה פגיעת טיל ואתם הייתם ניצולים והשכנים ל"ע..
בדר"כ בבניינים שיש בהם ממ"ד אין בהם מקלט. אז אין הרבה ברירות נוספות,
אז כן!! במקרה הנוכחי בו מדובר באיום די רציני זה לא רק זכות...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה