זכויות יוצרים לשירים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1234847:
מחלוקת...
למה זו המסקנה היחידה שהגעת?

זה וויכוח עקר-בין גברים לנשים..
הם מצדדים בהלכה, והן ברגש.

ומה עונים החולקים למה שאומרים: בגלל שיקר נלך לגנוב?
הם החליטו את המחיר, לא טוב לך? אל תקנה.

באמת מעניין אותי.
(אולי כי אני מתוסכלת שהרב ששאלתי ענה לי שאסור...:cool:)

• הוסף לסימניות
??? לא זכיתי..

• הוסף לסימניות
אם מותר לומר: כמעט ואין מצדדים, הרוב המוחלט - מתיר.
רק שלא שומעים עליהם הרבה, כי אין מי שיפרסם אותם, והמתפרנסים ממוזיקה דואגים לפרסם דווקא את הרבנים האוסרים, וגם הרבנים המתירים עצמם - למה יצאו לחוץ לזעוק: מותר. (כנ"ל לפיאות, מכונות גילוח, ועוד ועוד).
גם המתירים גודרים במפורש גדרים מסויימים מאד.
אין לצרוב לאף אחד אחר, אפילו לא בחנם, זה גדר מסחר (תעשה לאחד - תעשה למאה).
כל ההיתר הוא רק לעצמו בלבד, זה נחשב כחלק משימוש הדיסק (אפילו מצרוב, ואין הבדל ממה צורבים אם מקורי אם צרוב).
בתוכנת "פרויקט השו"ת" בגירסאות החדשות תוך כדי התקנה הם כותבים בגדול שאסור לגנוב וזה גזל לפי כולם, ופתאום צץ מכתב מרבנים (הרב סילמן ועוד) שאוסרים, קריאת המכתב מעלה גיחוך, הם אוסרים הפצה מסחרית בגריפת רווחים בלבד!!!
לא כתבו דבר מעבר לכך, ודבר זה אכן אסור לפי כולם....!!!!

מוסרי או לא, יכול להיות שלא אבל זה לא נידון הלכתי. (בחו"ל המון אנשים גויים משלמים ממיטב כספיהם על סרטים ומוזיקה מקורית, הגם שהם יכולים בנקל להשיג הכל בחינם, סוג של מוסריות כללית.. איפה אנחנו ואיפה הם....)

נידון נוסף הוא באנשים המתפרנסים מתוכנות או דברים צרובים, אם הבעלים הוא יהודי זה יותר בעיה.
(בתוכנות כלליות כמו "ווינודוס", אדובי, ועוד, אין לחשוש משותפים יהודים, ע"פ שאלת רב).

דבר נוסף, אף אחד לא אמר טעם כי זה יקר ובכל אופן לא אקנה מותר. זה טעם טפל כמו שאמרו לעיל.

בכל אופן, ראוי לכל אחד לשאול את רבותיו.

• הוסף לסימניות
מה שאסור ע"פ חוקי המדינה וכנ"ל מה שמותר, בעניין זכויות יוצרים אסור גם על פי ההלכה, לפיכך אדובי וכו', המחזיק גירסא לא חוקית היה נתבע ונקנס במדינה וכנ"ל גם בבי"ד של מעלה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלמידים;1234853:
נידון נוסף הוא באנשים המתפרנסים מתוכנות או דברים צרובים, אם הבעלים הוא יהודי זה יותר בעיה. (בתוכנות כלליות כמו "ווינודוס", אדובי, ועוד, אין לחשוש משותפים יהודים, ע"פ שאלת רב).

זה מעניין מה שאתה אומר כאן..
אפשר לשאול מי הוא אותו רב שפסק לך את זה? ומה טעמו?

• הוסף לסימניות
אני מאמינה שכל אחד קיבל תשובה לפי מה שכיוון הקב"ה בכבודו ובעצמו.
(...אולי מי שמחפש היתרים הקב"ה ממציא לפניו..)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1234857:
זה מעניין מה שאתה אומר כאן..
אפשר לשאול מי הוא אותו רב שפסק לך את זה? ומה טעמו?

לא מזמן יצא ספר על זכויות יוצרים, כמדומה לי שנכתב שם הדבר בשם הרב שלמה זעפרני מהר-נוף, דיין מוכר בדיני ממונות.

אהההה. לא חשבתי שכולם יאהבו מה שכתבתי, אך סיימתי ואני קורא לכולם לעשות כן, לכו שאלו לבד!
זו חובתכם היהודית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלמידים;1234865:
לא מזמן יצא ספר על זכויות יוצרים, כמדומה לי שנכתב שם הדבר בשם הרב שלמה זעפרני מהר-נוף, דיין מוכר בדיני ממונות.

גזל עכו"ם באופן שהוא ללא ידיעתו שווה לאבידת עכו"ם שמותרת, הבנתי.
אבל מה עם שותפים יהודים? אתה גוזל גם מהם.. לא כן?!
מה טעם ההיתר?

• הוסף לסימניות
לא נכנסת לדיון אבל למי ששאל למה יש פסיקות שונות, התשובה היא שזה ממש לא קשור לרגש אלא להבנת הדברים, ועל כן כתוב שבעים פנים לתורה, כל פוסק מנתח את הדברים ופוסק לפי הבנתו את הסוגיה, אין מקום לרגש כמו שכתבו כבר, וכמובן שאפשר להחמיר על עצמו מרחמים על המפיקים, או מכ לסיבה אחרת, אבל כמובן שפסק הוא פסק ולכל אחד יש את הפוסק שלו- לפעמים לחומרא ולפעמים לקולא.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תלמידים;1234865:

אהההה. לא חשבתי שכולם יאהבו מה שכתבתי, אך סיימתי ואני קורא לכולם לעשות כן, לכו שאלו לבד!
זו חובתכם היהודית

ובכן שאלנו.
אין שום היתר להשתמש בגרסאות לא חוקיות של תוכנות.
קחו אחריות על מה שנכתב כאן.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ארי בראון;1234868:
ובכן שאלנו.
אין שום היתר להשתמש בגרסאות לא חוקיות של תוכנות.
קחו אחריות על מה שנכתב כאן.

אתה מדבר על השותפים היהודיים? או גם במידה ואין?
כי אם אין שותפים יהודיים, אז לא מבין את סיבת האיסור.

אתה צודק בנקודה שבהמון דברים חוקי ההלכה צמודים לחוק המדינה, אבל בדברים שההלכה נקבעה הרבה הרבה אחורה וכדוגמת גזל השווה לאבידת עכו"ם [קרי; ללא ידיעתו] שנפסק שמותר, אז מה עניין עכשיו מה שהמדינה קבעה בחוקים שלה?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י המקצוען;1234870:
אתה מדבר על השותפים היהודיים? או גם במידה ואין?
כי אם אין שותפים יהודיים, אז לא מבין את סיבת האיסור.

אתה צודק בנקודה שבהמון דברים חוקי ההלכה צמודים לחוק המדינה, אבל בדברים שההלכה נקבעה הרבה הרבה אחורה וכדוגמת גזל השווה לאבידת עכו"ם [קרי; ללא ידיעתו] שנפסק שמותר, אז מה עניין עכשיו מה שהמדינה קבעה בחוקים שלה?

וודאי שותפים יהודיים, ואיך מבררים את זה?
בעניין חוקי המדינה-כנראה יש עוד צדדים בעניין, ככה קבלתי בפסק. בכל אופן כדאי שתשאל אם יתחדש לך, אדרבא שתף.

• הוסף לסימניות
דינא דמלכותא, זה עניין בפני עצמו, לכן לא הייתי נכנס לזה במקומכם, כי אז תכנסו למחלוקות חדשות כגון בין זרמים שונים ודי לחכימא...
מי שקובע שהעתקת תוכנות (ועוד של אדובי) היא איסור חד משמעי, טועה. הרב נחמיה גולדברג אמר לי לפני כ10 שנים, שאם התוכנה של גוי אין איסור, אבל אם יש ספק שיש יהודים שותפים, אז אסור כי זה ספק דאורייתא, וכידוע ספק דאורייתא לחומרה.

מאידך יש מספיק פוסקים אחרים (וגם אני שאלתי בעצמי), שלא אוסרים העתקה, גם אם הבעלים הוא צדיק נסתר... ולא בגלל שהתחשק להם להתיר כי הם רוצים לשמוע את אייל גולן בלי לשלם, אלא כי לשיטתם אין פה בכלל שאלה של גרימת הפסד, אלא "אי גרימת רווח" או "מניעת רווח" שאלו שני דברים שלא אסורים בהלכה.

לסיכום, בדורנרו יש מחלוקת שלא הכירו בדורות ראשונים סביב הנושא שנקרא "קיניינים רוחניים", וכשיש מחלוקת כל אחד ישאל את רבו, ויצא מהספק, רק שלא נזרוק כל מיני פסקי הלכה כאן מעל בימת פרוג.

א גיטען ווך!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת