חוות דעת למטבח

• הוסף לסימניות
אישית הייתי מחליפה בין השולחן - בסלון לספות.
לגבי המטבח:
שימי לב ששמת כיסא בדיוק על הדלת של המזווה.
כיריים בפינה - פחות נוח. קשה להגיע למשולש בפינה כדי לנקות אותו.
ואין לך כמעט שיש חלבי.
אולי תחליפי בין הצדדים: את הגבוהים תשימי איפה שהכיורים, כך השלחן ישמש כדלפק ועוד משטח בעת הצורך.
ואז הייתי שמה: שיש, כיור, שיש, כיריים, (מתחת לחלון באמצע) שיש, כיור ושיש.

• הוסף לסימניות
המיקום החדש של המטבח הרבה יותר טוב ויותר נכון.
גם אני בעד להחליף בין הצדדים.

אבל קודם כל..
פינת האוכל שבפינה לא עובדת.

אם נקטין את חדר האורחים למינימום, נרוויח סלון ענק ומסודר ומטבח יותר גדול.
עכשיו אפשר לשחק במיקום הריהוט.
ככה נראית דירה מרווחת.
תכנון חדש מטבח 25.9-Model.jpg

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
תודה על על התגובות!
אתחיל במטבח:
האמת שניסיתי להעביר את הכיורים לצד השני אבל זה גורם לפינה הימנית בשיש להיות לא מנוצלת, לגבי פיצול הכיורים אני בעד שהכלים מרוכזים במקום אחד..
אני גם חושבת שהגיאומטריה הזו הרבה יותר טובה מהקודמת, החיסרון אולי רק שאין מספיק מרחב בין הצדדים, ולכן זה די הקשה עלי להכניס הכול בפנים מבלי לגנוב מהסלון.
העברתי את הבוצ'ר לצד שני (לא בטוחה בזה..), הגדלתי עוד מהשיש השמאלי לטובת מרחב גדול יותר לכיריים. מה דעתכם?
אגב יש לנו אפשרות לפתוח חלון נוסף בקיר הימני, האם זה מתקבל בברכה או שיותר מידי..?
נעבור לסלון:
היות וחדר אורחים אמור לשמש גם כחדר משחקים, לא ראיתי צורך להקטין, אבל לאחר התבוננות נוספות תודות לכם הגענו למסקנה שעדיף סלון גדול, גם ככה הם אוהבים להיות יותר בחוץ...
בנוסף יצאתי מעט עם קיר המסדרון של החדרים, נראה לי שהמעברים היו קטנים מידי, האם הצורה מסתדרת לעין?
מצ"ב תכנית עם השינויים.

אשמח לתובנות נוספות...

תודה רבה.
תכנון דירתנו - יב תשרי.jpg

• הוסף לסימניות
אשמח לתובנות נוספות...
מפריע לי בתכנון הדירה
א. האם המכונת כביסה כ"כ רחוקה מהאמבטיה?
ב. האם יש רק שירותים אחד לבני הבית ולאורחים?
ג. מה אורך המטבח?
ד. מפריע לי שהסועדים יושבים מול דלת הכניסה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
לגבי תכנון הדירה, (לא נכנסתי לתיכנון או מקומו של המטבח)
נראה שיש עוד מה לשפר בה ולנצל שטחים בצורה מרבית וטובה יותר.

• הוסף לסימניות
יש לכם שטח נפלא לדירה,
כרגע הוא מנוצל חלקית, חבל...
מיקום המטבח נכון יותר כרגע בהסתכלות ספציפית עליו ובהתעלם מהחלוקה כללית שכרגע מתפזרת ע"פ כל הבית.
חושבת שאתם צריכים להגדיר לעצמכם פרוגרמה וסדרי עדיפויות ואיתם להגיע למעצבת שתכוון אתכם ועדיף כמובן שגם ממש תתכנן לכם.
אתם נכנסים כאן לשינויים גדולים שעלותם לא נמוכה, חבל לחסוך את הסכום הפעוט של התכנון.

(לא אוהבת לדחוף לקחת מעצבת כאשר אני רואה שמדובר בתכנית שרוצים לעשות בה מינימום שינויים במינימום עלויות נוספות, כאשר נכנסים לשינוי מהותי יותר- עלות השיפוץ קופצת כ"כ ששכר הטרחה למעצבת הופך למינורי)

• הוסף לסימניות
יש לכם שטח נפלא לדירה,
כרגע הוא מנוצל חלקית, חבל...
מיקום המטבח נכון יותר כרגע בהסתכלות ספציפית עליו ובהתעלם מהחלוקה כללית שכרגע מתפזרת ע"פ כל הבית.
חושבת שאתם צריכים להגדיר לעצמכם פרוגרמה וסדרי עדיפויות ואיתם להגיע למעצבת שתכוון אתכם ועדיף כמובן שגם ממש תתכנן לכם.
אתם נכנסים כאן לשינויים גדולים שעלותם לא נמוכה, חבל לחסוך את הסכום הפעוט של התכנון.

(לא אוהבת לדחוף לקחת מעצבת כאשר אני רואה שמדובר בתכנית שרוצים לעשות בה מינימום שינויים במינימום עלויות נוספות, כאשר נכנסים לשינוי מהותי יותר- עלות השיפוץ קופצת כ"כ ששכר הטרחה למעצבת הופך למינורי)
מאוד נכון!
הייתי בודקת בכלל להעביר את המטבח לאיפה שמיקמתם את החדר הורים, כך הדירה מסודרת, צד אחד חלל ציבורי וצד שני חדרים.

• הוסף לסימניות
חשבנו על הכל גם על זה בין היתר.. לבסוף הגענו למסקנה ש: א. הרבה אור לא נקבל משם מאחר והחלון הוא סוג של חלון פנימי, ו-ב. שישנה הוצאה הרבה יותר גדולה להעביר את המטבח לחלל של יחידת ההורים מאשר לחדר בו הוחלט להיות(מבחינת תשתיות קיימות עפ"י בדיקה שנערכה במקום).
תודה בכל אופן על ההמלצות..

• הוסף לסימניות
היי,
אנחנו לפני סגירת מטבח עם נגר ורצינו לקבל חוות דעתכם על המטבח.
צרפתי סקיצת דירה+ סקיצת מטבח.
אשמח לתגובתכם.

אל תעשי את הטעות שאני עשיתי, קחי מעצבת, זה גם יחסוך לך עלויות והרבה ,וגם יביא לך תועלת אמיתית.

• הוסף לסימניות
ו-ב. שישנה הוצאה הרבה יותר גדולה להעביר את המטבח לחלל של יחידת ההורים מאשר לחדר בו הוחלט להיות(מבחינת תשתיות קיימות עפ"י בדיקה שנערכה במקום).
ואת מודעת כנגד זה לעליות (ולחיסרון הבולט) שנגררות לך מהרחקת החדרי רחצה מהקולטן???
בהרבה פעמים זה אחד על חשבון השני.
סורי, אבל זה די זועק בתכנון הנ"ל....

• הוסף לסימניות
לא נגענו בחדרי רחצה, השינוי המהותי והיחיד שעשינו הוא החלפת המטבח עם חדר השינה.
המיקום הקודם של המטבח (לפי ההיתר) היה מתוכנן גרוע הן מבחנת תאורה טבעית והן מבחינה גיאומטרית, בנוסף היה קיים קולטן תקוע באמצע המטבח, ומה גם שלא הייתה תקשורת כל כך בין המטבח לסלון.
נכון שיחידת הורים היא מרווחת ומחוברת יותר לסלון, אך ישנה השקעה מרובה יותר בשיפוץ, ובעיקר, היא מאוד חשוכה!

• הוסף לסימניות
מי תכנן את הקולטן במרחק הזה? או שיש קולטן נוסף בדירה?
אמת, שקולטן במטבח זה מפגע ולאו דווקא בגלל מה שאת חושבת...
והחישוב להוציא את המטבח מהשטח הנ"ל היא נכונה אך עדיין התכנון חסר.

• הוסף לסימניות
אם הפורפורציה של הריהוט נכונה כלפי הסלון
תקבלו חדר ריק הרגשה של אולם וכן יתכן שישמעו הד חוזר
גם גדול מידי זה חיסרון תארי לעצמך חדר שרותים בגודל של חדר ממוצע האם היית מרגישה בו נח?

• הוסף לסימניות
לי מאד מפריע המרחק בין הכיור הבשרי לכיריים.
נורא לא נוח.

• הוסף לסימניות
המטבח הזה צריך ליטוש
הכיורים טובים רק לאדם אחד 2 אנשים לא יכולים להשתמש בהם בו זמנית
הכיריים בכיוון הנגדי לכיור מה שאומר שבכל פעם ששוטפים ידיים בזמן הבישול מטפטפים מים בדרך
הבוצר אינו נראה בקנה מידה נכון כדי לאכלס 3 כסאות מצד אחד
כדי להכיל 3 מקומות ישיבה יש להכין אורך של 160 ס"מ ועדיף 170ס"מ
היושבים מצידו החיצוני של הבוצר אין להם קשר עין עם הנמצאים במטבח כך שאי אפשר לנהל שיחה
בצורה שוטפת
משטח העבודה החלבי קטן מאד בהתחשב שכנראה יעמוד עליו גם קומקום (לא מצאתי בר מים)
אין מספיק מקום להניח תבנית חמה ליד התנור
אין גישה לחלון

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....