מים אחרונים
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
לפני ש @משב"ק מחליט החלטות, כדאי שתבדוק את הנתונים, הרעיון שמעלה @משתמש משודרג הוא מעולה, אם תשב ליד החלון, גם יהיה לך עייפות?לשתות הרבה מים תו"כ לימוד, ולשבת ע"י חלון פתוח.
במים יש חמצן...
לפני ש @משב"ק מחליט החלטות, כדאי שתבדוק את הנתונים, הרעיון שמעלה @משתמש משודרג הוא מעולה, אם תשב ליד החלון, גם יהיה לך עייפות?לשתות הרבה מים תו"כ לימוד, ולשבת ע"י חלון פתוח.
במים יש חמצן...
לשתות הרבה מים תו"כ לימוד, ולשבת ע"י חלון פתוח.
במים יש חמצן...
הבעיה קיימת גם בקיץ, כשהמקום ממוזג היטב.רק מחזק את דעתי שזה מגיע מחימום יתר של המקום
לפני ש @משב"ק מחליט החלטות, כדאי שתבדוק את הנתונים, הרעיון שמעלה @משתמש משודרג הוא מעולה, אם תשב ליד החלון, גם יהיה לך עייפות?
לא רלוונטי, אין חלונות בכלל, וליד הדלת המקום מאוד לא נח מכמה סיבות.
לי זה היה קורה לאחר אכילת ארוחת בוקר הכוללת קמח,
לא קשור (ז.א. גם כשאני לא אוכל פחמימות וסוכרים בבוקר התופעה קיימת).
שליליאם אתה מתכוון לבית המדרש המרכזי של ישיבת מיר,
נכוןלגמרי יכול להיות חוסר חמצן.
קורה לי גם במקומות סגורים, (נניח לאיקאה אני לא אוהבת ללכת, כי נכון שהמקום מאוורר אבל יש לי שם תחושה של חוסר חמצן ואן המקום סגור מאד בלי חלונות החוצה, וכן מטוס)
מה שיכול להועיל זה לצאת מידי פעם למס' דק', רק שזה קוטע את הלימוד.
אולי אפשר למצוא מקום ליד חלון
אם אתה לא רופא, אולי תדבר במילים יותר פשוטותבלת"ק
הבעיה מוכרת
יכול לנבוע מכמה סיבות, בין היתר איברוני מיטוכונדריה (החלקים בתאי הגוף שאמורים לקלוט את החמצן) לא מספיק מפותחים, הפתרון הוא לעשות פעילות גופנית בדגש על אינטרוולים או היט.
נ.ב. אני לא רופא![]()
אם אתה לא רופא, אולי תדבר במילים יותר פשוטות
אודה ולא אבוש, לא הבנתי כלום.
היא תחנת הכוח של הגוף, לשם מגיע הסוכר והחמצן והופך לאנרגיה שמזינה את התא.מיטוכונדריה
בדגש על אינטרוולים או היט
וואוו, האמת, נשמע די מפחיד...אינטרוולים הכוונה פעילות גופנית בעוצמה משתנה, למשל דקה ריצה ודקה הליכה וכו'.
היט הכוונה פעילות גופנית קיצונית שכוללת סוגים שונים של אימוני כח, למשל משקולות יד קדמית, קפיצות בחבל, כפיפות בטן, שכיבות סמיכה, ריצה קצרה, סקוואטים וכן הלאה ברצף.
שני סוגי האימונים האלו יכולים לשפר משמעותית את יכולות המיטוכונדריה, אם אכן זאת הבעיה כנראה שבהתחלה הם יהיו לך קשים מאד אבל עם הזמן תשתפר.
גם חלב יכול להשפיע על עייפות.לא קשור (ז.א. גם כשאני לא אוכל פחמימות וסוכרים בבוקר התופעה קיימת).
לא רוצה לסטות מהנושאלי זה היה קורה לאחר אכילת ארוחת בוקר הכוללת קמח,
משהו כמו שלושת רבעי שעה עד שעה לאחר האוכל בבוקר הייתי נרדמת (בעבודה על המחשב) כאילו מישהו הזריק לי הרדמה...
לצערי הרב הפסקתי לאכול ארוחת בוקר ומאז הפסקתי להיות מעולפת בבוקר, אני מתפקדת מצויין בבוקר ברוך ה'
רק שבמקום הקמח אני אוכלת שטויות ושוקולדים זה אמנם לא מרדים אותי אבל הסוכר שלי לא משהו...
קמח לבן זה האויב בבוקר של הרבה אנשים רק שהם לא מודעים לכך.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים