נכתב ע"י רוצה טוב;1718776:סיפור חזק.
פעם היה מורה שהתלונן להורים על הילד שהוא לא מרוכז ממושמע וכו'.
ההורים החליטו לתת לילד ריטלי, אבל הילד אמר שהוא מתבייש לקחת, החליטו ההורים והמורה שהמורה יבקש ממנו יום יום בשיעור לעשות לו כוס תה, ואז הוא יצא החוצה ויקח גם את הכדור.
לאחר שבוע מתקשר המורה להורים ואומר להם, הילד שלכם נהיה ילד זהב, מקשיב מרוכז וכו' וכו'.
שאלו ההורים את הילד האם הוא לוקח את הכדור, ענה להם הילד כן, בכל יום שהמורה אומר לי לצאת לעשות לו תה, אני שם לרבי את הכדור בתוך הכוס תה ומגיש לו אותו.
נכתב ע"י מנדי שלום;1718795:בדיחה יפה, ותו לא,
נכתב ע"י רוצה טוב;1718827:למה?
לפעמים מי שצריך את הריטלין זה בעצם המורה.
נכתב ע"י OR_Design;1718840:כבר אמרתי פה פעם שהיום בלי לחשוב פעמיים ובלי לבדוק יותר מדי
התשובה הראשונה לכל בעיה הכי קטנה: ריטאלין.
חבר'ה, לא לכל דבר זה הפיתרון.
עדיין לא הצלחתי להבין איך הגעתם לריטאלין ממישהי שאין לה חשק לעבוד בתקופה האחרונה,
שזה נורמלי לכל אחד, בכל עסק יש עובדים שיש להם שחיקה וחוסר חשק בתקופה מסוימת.
זהו, כולם צריכים ריטלין??
העולם נסחף יותר מדי...
וכן, אם כבר המורים היום אלו שצריכים ריטלין יותר מהילדים.
נכתב ע"י תגניק;1719007:ציטוט:
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=8 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=alt2 style="BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset">פורסם במקור על ידי קלסר![]()
אכן, זאת בעיה מהחודשיים האחרונים בלבד.
לא עלה על קצה דעתי שזה אולי ADD. גם לא נראה לי כל כך, אחרת איך אני מתרכזת בספר עב כרס לשעות רבות? יש לי יכולת ריכוז גבוהה בכל מה שאני רוצה. רק בעבודה אני מרגישה רפיון כזה. וחוסר חשק.
תודה לכם!
</TD></TR></TBODY></TABLE>
ציטוט:
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=8 width="100%" border=0><TBODY><TR><TD class=alt2 style="BORDER-TOP: 1px inset; BORDER-RIGHT: 1px inset; BORDER-BOTTOM: 1px inset; BORDER-LEFT: 1px inset">פורסם במקור על ידי poto12![]()
בקצב הזה 90% מהאוכלוסיה בעלי הפרעות קשב
וצריכים ריטלין
אולי תשאירו משהו לעבוד על עתצמנו?
איך נראה בעוד 20 שנה אם לא נעבוד על עצמנו ?
צריך ללמוד להתחיל לעשות דברים בתור משימה ולא לדחות .... אפ' שזה יותר נח
לא להתפנק ... אם כל הקושי להחליט מה שבכוחותינו לעשות ומה שירפה אותנו או יגרום להסחת דעת לוותר עליו לדוג' עם העבודה לא בשעה שמתאימה לאמא עם כמה זאטוטים עדיף שהיא לא תעבוד בשעה הזו כי התסכול שיצא
זה קשה אבל אם אין אני לי מי לי......
</TD></TR></TBODY></TABLE>
לא דיברתי בכלל על ריטלין!
ולדעתי לADD אין צורך ברוב המקרים לקחת ריטלין.
<!-- / message --><!-- sig -->
אז מה כן?![]()
אם כבר הייתי משכנע את עצמי שבכין כה וכה העבודה חייב להסתיים עד X זמן.נכתב ע"י מלבב;1718290:תנסו את הדבר הבא; אמור לעבוד!
קבלו על עצמיכם, חזק; שאתם לא הולכים לגמור! את העבודה, ולא מנסים ולא חושבים לגמור אותה בכלל!! גם אם.... (לא משנה מה).
תודה על התואר. הולם לי במדויקנכתב ע"י צצפ;1718481:אז בבקשה, לא לשחק אותו שחצן ומוג לב, פשוט לנסות!
ואם יזיק- תפסיק!
אף אחד לא מתנגד לדבר טוב - כשצריך אותו.נכתב ע"י חנון;1718484:ההתנגדות לריטלין באים מכתות שונות אנטי יהודיות
אם יש בעיה, ברור שיש לטפל.נכתב ע"י צצפ;1718580:ובנוגע לחשש מהדור החדש, דור של ריטאלין.
מי שחש בבעיה - למה לסבול?
ברור, היה לו קושי להשתלט על השיעור שלו...נכתב ע"י ארי בראון;1718752:ציטוט מראש ישיבה:
"אם הייתי יכול הייתי שם במרק של הישיבה ריטלין לכולם"
כמעט כל פעם.נכתב ע"י רוצה טוב;1718827:למה?
לפעמים מי שצריך את הריטלין זה בעצם המורה.
אני רוצה לדבר. אסור לי? רק אם אקח ריטאלין אוכל לדבר?נכתב ע"י צצפ;1718831:גם המורה וגם התלמיד.
ומי שלא ניסה(מבוגר)- שלא ידבר...
להציע תרופה כמו רופא מומחה, זו לא בושה, אלא חוסר חכמה.נכתב ע"י צצפ;1719016:מה לא בסדר להציע ריטאלין? זו בושה?
חבל לרדת ברמה.נכתב ע"י ונתנו10;1719090:אם כבר הייתי משכנע את עצמי שבכין כה וכה העבודה חייב להסתיים עד X זמן.
אז עדיף שאעבוד מהר ואהנה בדרך, מאשר אסחוב את הזמן.
תודה על התואר. הולם לי במדויק
באתי לתת אבחון לפותחת האשכול שהיה משאיר אותה בהלם. התאפקתי בכדי לא לצאת שחצן.
אתה הצלחת בשניה אחת לאבחן אותה, ואפילו להמליץ לה ריטאלין בחום.
ועל זה הגבתי ממה שראו עיני. ילדים יצירתיים וחכמים שקמלו וכבו בגלל ריטאלין.
ולכן, עדיף להתייעץ עם רופא מומחה לפני שרצים לקחת את הדבר המדהים הזה.
אף אחד לא מתנגד לדבר טוב - כשצריך אותו.
מתנגדים לרופאים בעיני עצמם, שבמקום לטפל בבעיה, הולכים ישר לסוף.
שקט נפשי שלהם. כי זה מה שריטלין עושה. שקט להורים/מחנכים.
אם יש בעיה, ברור שיש לטפל.
אבל לא כל ילד היפראקטיבי - בעייתי.
ובקלות שנותנים היום כדורים, מוציאים לעז על ייצורי הבורא.
ברור, היה לו קושי להשתלט על השיעור שלו...
כמעט כל פעם.
אני רוצה לדבר. אסור לי? רק אם אקח ריטאלין אוכל לדבר?
למה? אתה חייב שכולם יקחו ריטאלין כדי שתרגיש בנוח עם זה?
(בצחוק כמובן)
להציע תרופה כמו רופא מומחה, זו לא בושה, אלא חוסר חכמה.
אני מכיר אנשים מאוד חכמים שטוענים שמאוד בריא לגוף לקחת אנטיביוטיקה אחת לשנה,
כדי לנקות את הגוף מכל הזיהומים. אז תרוץ עכשיו לקחת?
חלילה.נכתב ע"י צצפ;1719115:חבל לרדת ברמה.
(אני מבין שהשם ריטאלין מעורר בך אסיטואציות של תרופת ילדים ממכרת וקוברת. אז בקיצור, מדובר במיתוס לא נכון. ומי שיפתח ת'עניים-ירוויח..)
תקרא שוב את מה שכתבתי. אותם מילים בדיוק. אם רופא מומחה נותן - יש לקחת.נכתב ע"י רוצה טוב;1719131:בכל אופן יש פעמים שצריך כן לקחת ריטלין ולא לפחד מסטיגמות.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //