בית חולים חורף תשפ"ה - לידה ראשונה היכן ללדת ? איכילוב מעייני הישועה או תה"ש

מצב
הנושא נעול.
זה ממש לא עניין של מעודד או מאפשר זה עניין של עושה את זה בצורה נכונה ואמיתית או לא וכאן בדיוק המקום לציין זאת כדי שמי שמעוניינת לעשות אפס הפרדה תדע לאן ללכת.
לא יודעת מה היא הצורה ה"נכונה" וה"אמיתית". וזה מן הסתם ענין סובייקטיבי לחלוטין מה הנכון ןהאמיתי.

היולדת לעיל שבגינה התחיל הדיון לא התלוננה על צורה ומבנה-
היא רק התלוננה שבגלל שבית החולים לא "מעודד" אז ברירת המחדל היא לא אפס הפרדה - ולכן אם היא שכחה באותו רגע שאמרו לה שמעלים את התינוק שהיא בעצם רוצה אפס הפרדה , לקחו את התינוק לבדיקה ורק אחר כך החזירו לה לביות מלא....

וודאי
מעולם לא עשיתי תמונות ניו בורן לאף אחד מילדי
לכולם שלום ברוך השם.

אני לא רק מרגישה צורך וחובה לישון 2-3 לילות בבית חולים כדי לאגור כוחות. אני מרגישה צורך לעשות את זה גם כשאני חוזרת הביתה. בלילה - אני משאירה את התינוק בידיים של מבוגר אחר וישנה.
ככה עד גיל שבוע לפחות.

כשעשיתי "סיוט מלא" בבית חולים - ההנקה שלי ג'עג'עה עד גיל 3 שבועות מרוב בקבוקים שנתתי שם בסוף ביום ובליל.
אני לא מצליחה להניק ולא מגיע לי שפע חלב אם לא ישנתי מספיק בלילות.
אני מבינה מההודעה הזאת ומאוד הודעות שהייתה לך חוויה מאוד שלילית מביות מלא וצר לי על כך, אבל חשוב לי להתייחס ולומר שזו חוויה אישית וסובייקטיבית שלך לגמרי. רוב הנשים המבייתות שאני פגשתי מרוצות מאוד מהבחירה שלהן, מצליחות הרבה יותר לנוח ולהתאושש וההנקה שלהן לא נפגעת מהביות אלא להיפך.
חשוב לי לציין את זה כי את התגובות שלך קוראות כל מיני נשים בכל מיני מצבים ולפעמים הןדעה כזאת יכולה לשנות החלטה של אישה לכאן ולכאן.
אין חולק שהצורך הטבעי של האישה ושל התינוק אחרי הלידה הם להיות צמודים אחד לשני, כך ברא הקב"ה את העולם. תינוקיה היא המצאה מודרנית שלא עושה טוב לאף אחד.
זה נכון שיש היום נשים שסדר העדיפויות שלהן הוא שונה וזו זכותן המלאה, כמו שזכותה של האישה לצאת לעבוד בגיל שלושה וחצי חודשים ולהשאיר תינוק יונק מאחור, וזכותה של האישה לתת תחליף חלב אם מגיל אפס. אז מה? זה לא הופך את זה לטוב יותר עבור התינוק או יותר טבעי.
כל אישה שבוחרת להביא תינוק לעולם, בוחרת גם איזה חיים לתת לתינוק שלה מגיל 0, ואת סדר העדיפויות שלה. וזה בסדר גמור. וזכותה המלאה לבחור בבית חולים שמתאים לתפיסת העולם שלה.

לא יודעת באיזה בית חולים היית
אני לא מכירה בתי חולים עם קילומטראז'ים בין התינוקיה לחדרים.

אגב,
גם מי שלא מבייתת מלא ובאפס הפרדה. לא חייבת להחזיר את התינוק בכל רגע לתינוקיה... מה שיחסוך לה אי אילו "ריצות".
תל השומר.
רק המרחק מהחדר שלי לתינוקיה גרם לי לביית
אחרי לידה גם הליכה של 5 דקות הלוך ועוד פעם חזור, מסחררת.

אני בבית לא אומרת עוד רגע ולא דוחפת מוצץ - אני משתדלת במקום להתבזבז על 2 פעולות , לסיים בזריזות את הפעולה קודמת.
גם אם אין לי זמן לדחוף מוצץ, אני כן משתדלת לדבר עם התינוק עד שאני יכולה לגשת אליו.
הרבה פעמים עצם הדיבור אליהם מרגיע אותם (לזמן קצר כמובן, אבל לרוב זה הזמן שצריך)

גם אם אין לי זמן לדחוף מוצץ, אני כן משתדלת לדבר עם התינוק עד שאני יכולה לגשת אליו.
הרבה פעמים עצם הדיבור אליהם מרגיע אותם (לזמן קצר כמובן, אבל לרוב זה הזמן שצריך)
אם אני בדיוק בטווח השמיעה שלו...

אגב אני שמעתי באוזני גם אחות בתינוקיה שאומרת לתינוק בוכה , רק רגע כבר נגשת אליך גם.... משום מה גם הן נשים אמהיות.

לא יודעת מה היא הצורה ה"נכונה" וה"אמיתית". וזה מן הסתם ענין סובייקטיבי לחלוטין מה הנכון ןהאמיתי.
באפס הפרדה יש כללים מאד ברורים תחפשי בגוגל .
ובית חולים שלא נוהג על פיהם וגורם לאמהות שרצו אפס הפרדה להפרד מהתינוק לצורך בדיקת רופא או ללכת עם התינוק לקבל חיסונים ולהמתין בעמידה במקום שהכל יעשה צמוד ליולדת בהחלט לא מומלץ ללכת לבית חולים כזה למי שרוצה אפס הפרדה.
ומעייני הישועה לפי התגובה של הניק תמר מעייני הישועה לא הבינו את הרציונל של אפס הפרדה אם היא כותבת שאפס הפרדה זה ליווי של אחד ההורים.

אם אני בדיוק בטווח השמיעה שלו...

אגב אני שמעתי באוזני גם אחות בתינוקיה שאומרת לתינוק בוכה , רק רגע כבר נגשת אליך גם.... משום מה גם הן נשים אמהיות.
שמחה לשמוע שזה כך
וברור לי שהאחיות בתינוקיה נהדרות.
רק מעירה שבמיוחד בימים הראשונים, התינוק מזהה את הקול של אמא שלו (שהוא שמע כבר בהריון), וזה יכול להרגיע אותו יותר מהקול של האחות.

יש לי חברה שהיא אחות בתינוקייה.
אני הייתי רגועה לגמרי אם היא היתה שומרת לי על התינוק.
היא עצמה הולכת לביות מלא לא בגלל שהיא חושבת שהתינוקייה לא טובה, אלא בגלל שהיא חושבת שבמידה וזה אפשרי לאמא- לתינוק טוב יותר להיות צמוד אליה.
תינוקייה זה דבר נהדר עבור נשים כמוך, שניסו וראו שביות מלא לא מתאים להן. (או שמראש לא יכולות לנסות בגלל כל מיני סיבות)
רק חבל אם יש נשים שאפילו לא מעזות לנסות, למרות שיכול להיות שהיה מתברר שהן כן יכולות.

אני מבינה מההודעה הזאת ומאוד הודעות שהייתה לך חוויה מאוד שלילית מביות מלא וצר לי על כך, אבל חשוב לי להתייחס ולומר שזו חוויה אישית וסובייקטיבית שלך לגמרי. רוב הנשים המבייתות שאני פגשתי מרוצות מאוד מהבחירה שלהן, מצליחות הרבה יותר לנוח ולהתאושש וההנקה שלהן לא נפגעת מהביות אלא להיפך.
חשוב לי לציין את זה כי את התגובות שלך קוראות כל מיני נשים בכל מיני מצבים ולפעמים הןדעה כזאת יכולה לשנות החלטה של אישה לכאן ולכאן.
אין חולק שהצורך הטבעי של האישה ושל התינוק אחרי הלידה הם להיות צמודים אחד לשני, כך ברא הקב"ה את העולם. תינוקיה היא המצאה מודרנית שלא עושה טוב לאף אחד.
זה נכון שיש היום נשים שסדר העדיפויות שלהן הוא שונה וזו זכותן המלאה, כמו שזכותה של האישה לצאת לעבוד בגיל שלושה וחצי חודשים ולהשאיר תינוק יונק מאחור, וזכותה של האישה לתת תחליף חלב אם מגיל אפס. אז מה? זה לא הופך את זה לטוב יותר עבור התינוק או יותר טבעי.
כל אישה שבוחרת להביא תינוק לעולם, בוחרת גם איזה חיים לתת לתינוק שלה מגיל 0, ואת סדר העדיפויות שלה. וזה בסדר גמור. וזכותה המלאה לבחור בבית חולים שמתאים לתפיסת העולם שלה.
בית חולים הוא המצאה מודרנית.
שעושה טוב להמוני נשים ותינוקות ומצילה הרבה חיים.

חיסרון : אין בו תנאים מיטביים לצורך טבעי של תינוק ואישה להיות צמודים אחד לשני. וזה גורם לחוסר מנוחה ועלול לגרום לגלגל של היעדר חלב.
הפיתרון : עזרה באמצעות תינוקיה.
כי אין שום דבר טוב יותר או טבעי יותר באמא שאין לה עזרה כלל אחרי לידה.

בא טרנד הביות מלא בבתי חולים ומנסה לרבע את העיגול - גם בית חולים ללא עזרה ושקט , גם תינוקות נוספים בחדר. וגם אמא ליד תינוק.
עם כל זה אין לנו בעיה . סבבה שבית חולים יאפשר למי שרוצה ומתאים לה.

הדבר היחיד שאליו אנחנו מתנגדות - הוא כל ניסיון לטעון שתינוקיה היא דבר רע. היא לא.
היא פתרון מאזן בין הצורך הבריאותי בבית חולים. לבין הצורך בעזרה בטיפול בתינוק.
התינוקות לרוב מקבלים בו טיפול נאות ומסור.
אין צורך לטעון שתינוקיה היא סבל איום ונורא בכדי להצדיק את הביות המלא.

וכאמור לטעמי בית חולים שמאפשר אפס הפרדה וביות מלא - ורק לא מציע את זה כברירת מחדל ומעודד מעצמו נשים לבחור בזה - זה לא מצדיק לדרג אותו נמוך בהקשרי ביות מלא.

שמחה לשמוע שזה כך
וברור לי שהאחיות בתינוקיה נהדרות.
רק מעירה שבמיוחד בימים הראשונים, התינוק מזהה את הקול של אמא שלו (שהוא שמע כבר בהריון), וזה יכול להרגיע אותו יותר מהקול של האחות.

יש לי חברה שהיא אחות בתינוקייה.
אני הייתי רגועה לגמרי אם היא היתה שומרת לי על התינוק.
היא עצמה הולכת לביות מלא לא בגלל שהיא חושבת שהתינוקייה לא טובה, אלא בגלל שהיא חושבת שבמידה וזה אפשרי לאמא- לתינוק טוב יותר להיות צמוד אליה.
תינוקייה זה דבר נהדר עבור נשים כמוך, שניסו וראו שביות מלא לא מתאים להן. (או שמראש לא יכולות לנסות בגלל כל מיני סיבות)
רק חבל אם יש נשים שאפילו לא מעזות לנסות, למרות שיכול להיות שהיה מתברר שהן כן יכולות.
רק תיקון :

תינוקייה היא דבר נפלא
בשביל כל אישה שבאופן טבעי כמו שטבעי ונכון - זקוקה לעזרה אחרי לידה.
אין חובה בדווקא לנסות קודם להסתדר ללא עזרה.
אין חובה שמי שיודעת שהיא לא סופרוומן
ושגם בבית היא נזקקת לעזרה ולא מסתדרת לבד
תנסה לעשות זאת בבית חולים . במיוחד לא באלו שיש להם מחלקות מיוחדות לביות ואין דרך חזור (רובם).

חיסרון : אין בו תנאים מיטביים לצורך טבעי של תינוק ואישה להיות צמודים אחד לשני. וזה גורם לחוסר מנוחה ועלול לגרום לגלגל של היעדר חלב.

בא טרנד הביות מלא בבתי חולים ומנסה לרבע את העיגול - גם בית חולים ללא עזרה ושקט , גם תינוקות נוספים בחדר. וגם אמא ליד תינוק.

הדבר היחיד שאליו אנחנו מתנגדות - הוא כל ניסיון לטעון שתינוקיה היא דבר רע. היא לא.

וכאמור לטעמי בית חולים שמאפשר אפס הפרדה וביות מלא - ורק לא מציע את זה כברירת מחדל ומעודד מעצמו נשים לבחור בזה - זה לא מצדיק לדרג אותו נמוך בהקשרי ביות מלא.
לא בטוחה בכלל שתינוקיה היא לא רעה לתינוק אבל היא בטוח לא טובה לתינוק, היא אופציה הכי פחות גרועה לתינוק שלא יכול להיות צמוד לאמא שלו מכל סיבה שהיא.
והנסיון שלי הוא מהדסה עין כרם, והתינוקיה היתה שקטה למדי ואחיות מתוקות ברובן.

ולגבי הסוף- השאלה מה נכנס בגדר הגדרת מאפשר.

אכפת לביות גמיש.
אם התינוקיה היתה קרובה סביר להניח שהייתי משתמשת בה
ביות גמיש בתל השומר -
התינוקיה היא בין כה אך ורק לשנת לילה.

אין שם החתלה או טיפול בתינוק.
והן מוכנות במקסימום לשמור חמש דקות רק אם התינוק רגוע.
אם היית מנסה היית רואה שאין במה להשתמש.

אני מסכימה לגמרי לגבי הקושי בבית חולים, ולגבי זה שהוא לא מאפשר מנוחה מיטבית ליולדת לצד התינוק.
(אותי לדוגמה מעולם לא משכו הפרסומות על לילה נוסף בבית החולים. כשאני שם אני רק מחכה לחזור הביתה, ולא בגלל שאני לא מרוצה מהמחלקה)

אני גם מסכימה שתינוקיה היא לא מקום שגורם סבל לתינוקות כל עוד אין עומס מיוחד.

אני רק מסתייגת לגבי זה
ברור שצריך לאפשר בחירה חופשית לשני הצדדים.
אבל ידוע גם שהרבה נשים לא באמת בוחרות, אלא הולכות על ברירת המחדל.
אני חושבת שעדיף שברירת המחדל תהיה ביות מלא, עם אפשרות לתינוקיה למי שצריכה, מאשר להפך.
כדי שנשים שאין סיבה מיוחדת שמונעת את זה מהן קודם כל ינסו את האופציה.

סביר להניח שהסיבה לכך שהדעות שלנו בנושא שונות, היא החוויות השונות שעברנו בביות,
אבל מאחר ורוב הנשים ששמעתי שהתנסו בביות כן היו מרוצות,
אני חושבת שכדאי לכולן לנסות, אלא אם יש סיבה מיוחדת שלא.

רק תיקון :

תינוקייה היא דבר נפלא
בשביל כל אישה שבאופן טבעי כמו שטבעי ונכון - זקוקה לעזרה אחרי לידה.
אין חובה בדווקא לנסות קודם להסתדר ללא עזרה.
אין חובה שמי שיודעת שהיא לא סופרוומן
ושגם בבית היא נזקקת לעזרה ולא מסתדרת לבד
תנסה לעשות זאת בבית חולים . במיוחד לא באלו שיש להם מחלקות מיוחדות לביות ואין דרך חזור (רובם).
במחלקת הביות המלא שאני הייתי בה (הדסה עין כרם) האחיות עוזרות למי שצריכה עזרה.
זה כמובן חלק חשוב מהתנאים שצריכים להיות בביות מלא בעיני.
חשוב גם שתהיה דרך להתחרט ולעבור למחלקה רגילה אם קשה מדי. אני לא יודעת אם ובאיזה בית חולים זה אפשרי, המעבר היחידי שאני ביקשתי לעשות היה מהמחלקה רגילה לביות, ולא עשו לי בעיות.

לא בטוחה בכלל שתינוקיה היא לא רעה לתינוק אבל היא בטוח לא טובה לתינוק, היא אופציה הכי פחות גרועה לתינוק שלא יכול להיות צמוד לאמא שלו מכל סיבה שהיא.
והנסיון שלי הוא מהדסה עין כרם, והתינוקיה היתה שקטה למדי ואחיות מתוקות ברובן.

ולגבי הסוף- השאלה מה נכנס בגדר הגדרת מאפשר.
מאפשר = מי שמבקשת אפס הפרדה לא לוקחים ממנה את התינוק.
הכותבת לעיל כאמור התלוננה שהיא לא זכרה באותו רגע שהיא רוצה ובגלל שהבית חולים לא מעודד - הם לא שאלו אותה מעצמם ולא הזכירו לה שזה מה שהיא רצתה.

ואני חושבת שהתינוקיה היא טובה מאד לתינוק. זה שיש מצוין לא גורע מהטוב מאד.
ואני חושבת שבתור איזון נכון התינוקיה היא המצוין - כי היא גם טובה מאד לתינוק וגם טובה מאד לעזרה לאם - שחשובה גם כן להזנת התינוק.
והביות מלא הוא הטוב מאד - כי רק אם התינוק יחסית רגוע אז להזנתו זה הופך להיות טוב מאד ולא גרוע. (כל זה בהנחה כמובן שאמא שלו לא מתפתה לישון איתו במיטת בית חולים - שאז ביות מלא הוא כבר ההכי גרוע)

ברור שצריך לאפשר בחירה חופשית לשני הצדדים.
אבל ידוע גם שהרבה נשים לא באמת בוחרות, אלא הולכות על ברירת המחדל.
אני חושבת שעדיף שברירת המחדל תהיה ביות מלא, עם אפשרות לתינוקיה למי שצריכה, מאשר להפך.
כדי שנשים שאין סיבה מיוחדת שמונעת את זה מהן קודם כל ינסו את האופציה.

סביר להניח שהסיבה לכך שהדעות שלנו בנושא שונות, היא החוויות השונות שעברנו בביות,
אבל מאחר ורוב הנשים ששמעתי שהתנסו בביות כן היו מרוצות,
אני חושבת שכדאי לכולן לנסות, אלא אם יש סיבה מיוחדת שלא.
את חושבת שעדיף שברירת המחדל תהיה ביות מלא.

אני חושבת שעדיף שברירת המחדל תהיה תינוקיה עם אפשרות לביות מלא
בגלל שתינוקיה מאזנת נכון את חסרונות בית החולים ומתאימה ליותר נשים וליותר סוגי תינוקות
ואין טעם סתם להלחיץ נשים שמשהו לא בסדר אצלן.
ולא רק בגלל החוויות שלי - אלא בגלל שההגיון שלי שונה. וחושב שאמהות לא אמורות בכלל להסתדר בימים הראשונים אחרי לידה - באפס עזרה. יש בזה אפס הגיון לטעמי.

בית חולים חושב בהגיון שלו שהיות שמרבית הנשים שמגיעות אליו - מעונינות בתינוקיה
ברירת המחדל - היא לפי הרוב.
והוא אינו בית חינוך לאיזשהו מחשבה/רעיון שאין בו הגיון רפואי כלשהו
אפילו אם ברשת זה נראה הכי "רץ" ...

ואני חושבת שהתינוקיה היא טובה מאד לתינוק. זה שיש מצוין לא גורע מהטוב מאד.
ואני חושבת שבתור איזון נכון התינוקיה היא המצוין - כי היא גם טובה מאד לתינוק וגם טובה מאד לעזרה לאם - שחשובה גם כן להזנת התינוק.
והביות מלא הוא הטוב מאד - כי רק אם התינוק יחסית רגוע אז להזנתו זה הופך להיות טוב מאד ולא גרוע. (כל זה בהנחה כמובן שאמא שלו לא מתפתה לישון איתו במיטת בית חולים - שאז ביות מלא הוא כבר ההכי גרוע)
אז אני ממש לא חושבת שתינוקיה היא טובה לתינוק
רחוק מאמא, תאורה לא נוחה, רועש- לא מבכי דווקא, פשוט רעש של מכשור, כמות האנשים שמסתובבים ובכי רגיל של תינוקות.
כשיש לאמא אפשרות, ביות מלא הוא מצוין לתינוק, במיוחד לתינוק לא רגוע.

ואגב יש נשים שנרדמות עם התינוק שלהן במיטה גם במחלקה רגילה...

במחלקת הביות המלא שאני הייתי בה (הדסה עין כרם) האחיות עוזרות למי שצריכה עזרה.
זה כמובן חלק חשוב מהתנאים שצריכים להיות בביות מלא בעיני.
חשוב גם שתהיה דרך להתחרט ולעבור למחלקה רגילה אם קשה מדי. אני לא יודעת אם ובאיזה בית חולים זה אפשרי, המעבר היחידי שאני ביקשתי לעשות היה מהמחלקה רגילה לביות, ולא עשו לי בעיות.
הן עוזרות ברמה של:
את עייפה.
לכי לישון כמה שעות - אנחנו נטפל במקומך בתינוק?!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה