באמת יפה שהביאו לך אוכל למיטה, בבתי החולים שאני ילדתי (גיוונתי הרבה

) במרכז - בכולם היה חדר אוכל ולא חמגשית לחדר. (לא בטוח שאני לא מעדיפה את זה. נוח לי לארגן את המנה שלי בהתאם לטעמי)
ספציפית לגבי עין כרם,
יש חדר אוכל שבו היולדת יכולה לבחור מה לקחת .
רק אם מישהי לא מגיעה כי אין לה כוח, או כי היא עסוקה עם התינוק, מציעים להביא לה חמגשית לחדר.
(הבנתי שהיו תקופות בקורונה שלא היה חדר אוכל. אבל הוא חזר לפעילות)
נתקלתי ביולדות עם דמעות, קשיים בהנקה,עייפות מטורפת וכל החלום הקסום הזה של אפס הפרדה ובונדינג וכל מה שקראו עליו בהתלהבות בכל מקום - איפה הוא?!
לרוב , זה פשוט לא מסתדר. מיטה של בית חולים, רעש של בית חולים , אי המצאות של בן זוג ומשפחה 24/7 - עם שינה ומנוחה.. משם הגלגל של מחסור בחלב מתחיל להתגלגל---
ואז שמענו על כל מיני נשים שישנות במיטת בית חולים עם התינוק ביחד ממש אפס הפרדה- יש הרבה תיאוריות שזה "בטיחותי ממש"..
יש נשים שביות מלא לא מתאים להן.
וחשוב לא לגרום להן לייסורי מצפון על כך.
אבל יש לא מעט נשים שזה כן מתאים להן, גם אם הן לא עוברות אחרי שמונה שעות למלונית.
וגם אם אין להן ליווי צמוד.
ואפילו אם הן לא ישנות עם התינוק איתן במיטה.
בעיני, למי שלא מעוניינת לתת בקבוק בלילה, ביות מלא זו בחירה טובה בהרבה מאשר לבלות את הלילה השני הקשוח על הכורסה בחדר הנקה.
לא ענין של ביקוש
ענין של שיווק
אם כל הרשת מודדת אותך בכמה אתה פתוח ל"נכון ולטבעי"
אז אתה עושה את זה
כי זה הדירוג שלך בסוף בכל אתרי ההשוואות...
חוץ מזה זה חסכוני בהחלט. פחות צוות. אז למה לא?! גם משתלם גם מדרג אותך יפה ברשת.
אני מרגישה שיש פה תנועת מטוטלת.
כשילדתי את הבכור שלי, כבר היו מחלקות ביות מלא, אבל לא הכרתי אף אחת בסביבתי שהלכה למחלקה כזו, זה היה נראה לי משהו שמתאים רק לכאלו שכל אורח החיים שלהן טבעוני, ולא עלה על דעתי לנסות.
בלידה השלישית כבר ניסיתי בעצמי, אחרי חוויה לא נעימה בתינוקיה בלידה השנייה ואז הבנתי שזה מה שמתאים וטוב לי.
אני לא יודעת אם זה היה קורה אם לא היו מתחילים לדבר יותר על הנושא.
היום באמת ביות מלא יותר "נחשב", ולכן גם הנוכחות שלו ברשתות מאד עלתה. וזה שבפרוג כותבות המון על הביות, ופחות נשים כותבות שהיו במחלקה רגילה, זה לדעתי בעיקר בגלל שאף אחד לא אוהב לכתוב בפומבי דברים משאירים אותו באור פחות נעים, ולא בגלל שאין פה הרבה נשים שלא לוקחות ביות.
בעיני זה שביות מלא הפך לאופציה סטנדרטית זה מבורך. זה שיש אווירה שגורמת למי שלא הולכת להיות מלא להתבייש בזה, מבורך פחות.
אותו רעיון בעיני נכון גם לגבי הנקה.