לא מאוד משנה לי מה היה, זו לא הנקודה. השאלה היא מה טובת הרך הנולד ומה התנאים הנדרשים כדי לאפשר את זה יחד עם טובת האם היולדת. ולכן מבורך מאוד שבתי החולים יתחרו ביניהם לשפר את התנאים לביות מלא. זה יאפשר ליותר נשים לבדוק ולנסות את זה. אני בעד גם שתהיה דרישה רצינית של האמהות שלא מסוגלות לביות לתגבר משמעותית את צוות התינוקיה. המצב כיום הוא קטסטרופלי בעיני. אגב, גם התינוקיה של אם וילד בעיני מצויה באותה בעיה של כוח אדם בלתי מספיק בעליל.לא מדברים פה על תקופת הגמרא.. אימותינו שחיו בפולין תימן מרוקו והונגריה לפני 80 שנה.. היו שם הרבה משפחות מרובות ילדים. ולא היתה אופציה אחרת חוץ מביות. בתי חולים היו קיימים רק בערים הגדולות ורוב הנשים לא השתמשו בהם. ילדו בבית וכמובן שהתינוק היה צמוד לאם כל הזמן כי לא היו גם תחליפי חלב.. אז אי אפשר לקרא למצב שהוא טבע הבריאה "טרנד"
אינלי מושג, אבל אולי הסבתא יכולה להשאר עם היולדת כשהאב הולך עם התינוק.בתי החולים נותנים לסבתא לעשות למשל?
כוונתי לאלו שהתינוק הולך לבדיקת רופא, ולא שהרופא מגיע לחדר הלידה..
הצעת בן משפחה אחר ולא האב ולכן שאלתי. האם הצעת משהו אפשרי מידיעה.כשהאב הולך עם התינוק
תודה מירי, הארה חשובה.הצעת בן משפחה אחר ולא האב ולכן שאלתי. האם הצעת משהו אפשרי מידיעה.
באותו הפוסט בו כתבת שאנו אמורים להתעלם מהנוחות שלנו, ולחשוב על התינוק הקטן.
לעתים האב לא בענין כלל, וחבל לייצר תסכול במערכת הזוגית עבור מטרה נעלה זו, לעתים האב חייב ללכת לילדים שבבית- במקרים בהם אין מישהו אחר שיכול להיות שם(גם לא הסבתא שבבית החולים), לעתים הוא לא בלידה או נוכח בחיי האישה (חשבת על סיטואציה כזו?) ועוד מקרים שונים ומגוונים, שגם אם ליולדת ברורה הנחיצות והחשיבות, והיא אף מוכנה לשלם את המחיר, לא תמיד זה מתאפשר לה..
נפלתי עלייך סתם, אני חושבת אותו דבר לגבי פוסטים נוספים שהיו כאן באשכול...
כותבת את זה כי חושבת שחשוב להזהר מפוסטים בהם נשמעת מילה של ביקורת על בחירות כאלה ואחרות של נשים.
וכעו"ס גיל רך אני הראשונה להתחבר, לדעת ולהסכים עם הצורך של תינוק רך באפס הפרדה...
נשמע מדבריך באשכולאינלי מושג, אבל אולי הסבתא יכולה להשאר עם היולדת כשהאב הולך עם התינוק.
מעניין מי הסביבה שלך,. יותר טרנדי, לפחות בסביבה שאני חיה בה, לסתכל על המבייתות כמו על טבעיוניות הזויות.
חסידית. ועצוב מה שאת מתארת.מעניין מי הסביבה שלך,
מי שמדברתמי שצריך כדי להוכיח את צדקת דרכו להנמיך את כל האחרים
הגדול שלי בסה"כ בן חמש (ויש אחריו עוד שתיים) וזה לא היה כלל במודעות שלי בכל הלידות הקודמות... במודעות שלי היה שביות מלא ואפס הפרדה זו תופעה שנכונה לנשים ממגזר אחר שיולדות פעם ב... וכו' וד"לזה כבר ממש ממש לא רק להעלות למודעות
זה במודעות כבר חקוק היטב בשנים האחרונות ויש על זה דיבורים בלי סוף
אין אשה לפני לידה שלא מודעת לאפשרות,
ושוב, השאלה היא האם היא לא יכולה לעשות או שכך לימדו אותה לחנכו אותה?קשה לאשה שלא יכולה לעשות משהו אחר קרוא שוב ושוב כמה זו החלטה שמאמללת את התינוקי שלה,
ואולי זה גם תלוי בחיבור הזה? כלומר ככל שתמנעי מהפרדה מהתינוק בשעות הללו ההנקה תהיה חזקה יותר ותשמור עליך יותר?נכון שאמותינו עשו ביות מלא
אבל הם גם ילדו רק פעם בשלוש שנים...
(בחישוב שנתיים הנקה + 9 חודשי הריון)
היום אישה לא מתאוששת מהלידה היא כבר לפני לידה הבאה...
בהדסה עין כרם כן.בתי החולים נותנים לסבתא ללוות את התינוק בחיול?
כוונתי לבתי החולים בהם התינוק הולך לבדיקת רופא, ולא שהרופא מגיע לחדר הלידה..
@תמר ממעייני הישועה
אז תשמחי שאת לא מכירה מצבים רפואיים אחרי לידה - והם לא כ"כ נדירים,אישית לדעתי, בלי זלזול במצבים רפואיים שונים, קושי לאפס הפרדה יושב על חסימה רגשית כלשהיא, אז אולי הידיעה שההחלטה שלך מאמללת את התינוק תגרום לך לחפש בתוכך כוחות לכך ועל הדרך להרויח את השחרור הרגשי?
מוזר,הגדול שלי בסה"כ בן חמש (ויש אחריו עוד שתיים) וזה לא היה כלל במודעות שלי בכל הלידות הקודמות... במודעות שלי היה שביות מלא ואפס הפרדה זו תופעה שנכונה לנשים ממגזר אחר שיולדות פעם ב... וכו' וד"ל
מי דיבר פה על אישה כזו? לא חכמה לתת מצבי קצה. ואגב, זה לא סותר שהנשים האלו צריכות עוד יותר לדרוש להבטיח לילדים שלהם תנאים נאותים בתינוקיה. אנחנו מדברות על לידה סטנדרטית. תכל'ס במעיני הישועה, שלא במחלקה המיועדת ליולדות במצבים רפואיים מורכבים, רוב רובן של האמהות לא מבייתות, לא עושה רושם שה מסיבות רפואיות שאוסרות עליהן ביות וכד'.אז תשמחי שאת לא מכירה מצבים רפואיים אחרי לידה - והם לא כ"כ נדירים,
שבהם לאשה אסור , או שהיא ממש לא יכולה לקום מהמיטה במשך 24 שעות אחרי לידה,
ולא, אשה כזו בד"כ- לפחות מי שאני מכירה לא עושה שום מאמץ בשבועות אחרי לידה,
בטח ובטח לא רצה לעשות תמונות,
לא רואה את המצב הזה בבית חולים. בחדרי האוכל אני פגשתי נשים מכל המגזרים, רובן לא לקחו ביות, בטח לא מלא, ומרגישות ממש טוב עם עצמן.כנראה תלוי בחוגים ומגזרים,
אז הבעיה זה שהן מרגישות טוב עם עצמן?לא רואה את המצב הזה בבית חולים. בחדרי האוכל אני פגשתי נשים מכל המגזרים, רובן לא לקחו ביות, בטח לא מלא, ומרגישות ממש טוב עם עצמן.
זו לא הבעיה. אם הן חשבו ושקלו על הכל והן חושבות שזה טוב לילד שלהן ובסדר - אין לי שום דעה. הן האמהות, שלהן הילד והכל מעולה. אבל אי אפשר להתעלם יש לא מעט נשים שאומרות לי - מעדיפות להיות בת יענה לא לחשוב ולא לדעת. מעדיפה לחשוב שצרחות מפתחות לתינוקות את המוח או להתנחם שלא ישאר להם טראומה. זה פחות נראה לי נורמלי.אז הבעיה זה שהן מרגישות טוב עם עצמן?
אז לפחות נשמע מהן משהו על המצב בתינוקיה. אם הן כל כך בטוחות שאין להן אופציה לביית למה הן לא מנסות לעשות משהו בנידון? אדרבה, הן אלו שאמורות לעורר את הנושא ולא מי שכן מבייתת. נשמתי פורחת כל פעם שאני נכנסת לתינוקיה ורואה עוללים קטנטנים שרק עכשיו נולדו בוכים בלי שיש מישהו שיכול לגשת אליהם ולטפל בהם בזמן. האחיות רצות מעריסה לעריסה וקצרה ידן מהושיע.ובכל זאת לא עושות אותה- הניחו אותן לנפשן![]()
הדבר האחרון שאפשר לומר על רופאי תה"ש הוא שהגישה שלהם מיושנתלגבי תזוזה אחרי לידה- זו גישה ממש מיושנת
נכון שיש נשים בסיכון, אבל אצל אישה בריאה, בכושר, שעברה לידה טבעית אין שום סיבה ללכת או לעמוד מעבר למקלחת/ שירותים שבתוך החדר. לא שכבתי כל הזמן, ישבתי בכורסא, בישיבה מזרחית על המיטה וכו' אבל לעמוד לא עמדתי יותר מכמה דקות בשבועיים שאחרי הלידה. כן עשיתי התעמלות במיטה, והזזתי את השרירים ושמרתי על גמישות אבל נמנעתי מכל מאמץ. (ואגב בהדסה מצידם אף אחד לא התעניין בכלל אם זזתי או לא, להיפך, הם ממש מעודדים מנוחה מוחלטת)
ואגב, אף רופא לא יספר לך שהמאמץ בשבוע שצמוד ללידה מאט מאוד מאוד מאוד את ההחלמה, ויקח בחשבון את ההשלכות שיש לזה במיוחד אצל אישה שומרת תורה ומצוות
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים