אפשר רמז רבנו.איזו בהמה נהגו לשחוט רק ביום רביעי?
רק ביום רביעי - ברכת החמהאיזו מצוה מקיימים רק ביום רביעי או חמישי?
עירוב תבשיליןאיזו מצוה מקיימים רק ביום רביעי או חמישי?
לא קשור.אפשר רמז רבנו.
קשור לבתולה נשאת?
אם משה היה 10 אמות וזה היה מוזר אז כנראה שכולם היו בגובה סטנדרטיאחודה לי חידה.
מה היה גובה קומתם הממוצע של בני ישראל במדבר?
בשבת צ"ב. מחלוקת בין ב' תירוצים בגמ' ולתי' א' כל הלויים היו בגובה 10 אמות (עכ"פ בני קהת)אם משה היה 10 אמות וזה היה מוזר אז כנראה שכולם היו בגובה סטנדרטי
לא?
בסדר אך לא כלל ישראלבשבת צ"ב. מחלוקת בין ב' תירוצים בגמ' ולתי' א' כל הלויים היו בגובה 10 אמות (עכ"פ בני קהת)
ידוע הגמ' דרבה בר בר חנה בב"ב עג: - עד. "אמר לי תא אחוי לך מתי מדבר אזלי חזיתינהו ודמו כמאן דמיבסמי וגנו אפרקיד והוה זקיפא ברכיה דחד מינייהו ועייל טייעא תותי ברכיה כי רכיב גמלא וזקיפא רומחיה ולא נגע ביה"אחודה לי חידה.
מה היה גובה קומתם הממוצע של בני ישראל במדבר?
המקור מרש"י בחומש במדבר.
והרי לא מתו משבט לוי חייב להיות שזה היהודי הפשוט.ידוע הגמ' דרבה בר בר חנה בב"ב עג: - עד. "אמר לי תא אחוי לך מתי מדבר אזלי חזיתינהו ודמו כמאן דמיבסמי וגנו אפרקיד והוה זקיפא ברכיה דחד מינייהו ועייל טייעא תותי ברכיה כי רכיב גמלא וזקיפא רומחיה ולא נגע ביה"
אבל מוזר זה לא היהבסדר אך לא כלל ישראל
היכן?לדברי רש"י מוכח לכאורה שהיו בגודל הסטנדרטי כהיום, ואולי פחות מכך.
רש"י במדבר יא, לא ד"ה וכאמתיםהיכן?
אגב: "מוכח לכאורה" זה פרדוקס![]()
פרה אדומהאיזו בהמה נהגו לשחוט רק ביום רביעי?
יפה מאודפרה אדומה
ביעור חמץ4 ברכות (לנשים 5) שמברכים רק בחודש ניסן
ברכת אילנות4 ברכות (לנשים 5) שמברכים רק בחודש ניסן
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //