התייעצות חתונות ילדים ע''י מסחר עצמאי או ע''י קופות גמל עם הלוואות בלון

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
התשובה צריכה להיות באורך מאמר וחלקית כתבתי כאן
במציאות התשובה משתנה לפי נתונים אישיים
קראתי עדיין חשוב שתגיב כאן לתכנון הספיציפי של השאלה
נקודה למחשבה:
מי שחושב להתמנף בגיל מבוגר,
קל וחומר שצריך לחשוב על מינוף כשהוא צעיר
כשאפשר לרתום את אפקט הזמן של ריבית דריבית.
מבין השורות נראה שיש לך איזה שהוא מהלך איך כן כדאי לחשוב על מהלך מינןף עכ''פ לצעירים , א''כ נשמח לשמוע קצת מרעיונותיך המחכימים תמיד ''כל מילה שלך שווה זהב''

• הוסף לסימניות
הלוואת בלון לא הופכת כסף ליותר כסף. היא פשוט דוחה את התשלום. כל הזמן הזה משלמים ריבית, בלי קשר אם התיק עולה או דורך במקום.

ההנחה שהתיק יעלה יפה בשנתיים הקרובות זו תקווה. לפעמים זה עובד, לפעמים בדיוק ההפך. ואז מגיע רגע הסגירה ואתה צריך להחזיר הלוואה כשלא תמיד נוח למכור.

חתונה זה לא אירוע לא צפוי. יודעים עליו שנים מראש. במצבים כאלה הרבה יותר בריא להגיע עם כסף בצד מאשר עם חוב באוויר.

הלוואות על תיק השקעות מתאימות למעטים שמרגישים נוח עם סיכון ועם תזרים חזק. לרוב האנשים זה מוסיף מתח ולא שקט.
תגובת סוכנות הביטוח דלקמן מתייחסת לטענות אלו דלעיל
תגובת סוכנות הביטוח:

חשוב לענות על זה
אז כך בעיקרון לפי הנתונים האלו הוא צודק
אכן לקחת הלוואה שתעמוד לפירעון תוך שנתיים זה לא חכם
אך הנתונים שגויים ....
משום שחברות הביטוח נותנות הלוואות למשך 7 שנים
ובמסלול בוליט (החזר ריבית בלבד ) אפשר לעשות מיחזור הלוואה ולהאריך את זה שוב ושוב
כך שזו דוגמה קלאסית לצורך לעשות דברים מעין אלו רק בייעוץ פרטני עם איש מקצוע בתחום
חשוב להביא כאן הוספה חדשה מסוכנות הביטוח:

יתרה מכך, כבוד העונה לא התייחס לכך שבמקביל להלואת הבלון, הכסף שנחסך ממשיך להרויח, וזה 'לא הכסף שלוינו'.
כלומר: לא מדובר כאן על מינוף השקעה ע"י הלואה, אלא שימור השקעה ע"י הלואה, כך שאת ההלואה היינו לוקחים בכל מקרה כרגע רק נשאר לנו להחליט, אם לממש את הכסף במקום הלואה, או לקחת הלואה ולא לממש את הכסף.
אני יסביר.
יש לך תיק של מליון, גם אם בתוך שנתיים נחווה ירידות של 50 אחוז יש לנו עדיין חצי מליון.
שבתוך זמן ההלואה, 7 שנים יחזירו את עצמם, וודאי.
במקביל, הפסקנו להפקיד לקרן ואנחנו משלמים או את הריבית על הלואת בלון או גם תשלומים כמו הלואה רגילה.
כך שבמקרה של הלואה על 20 אחוז מהתיק, אין שום צורך "להסתמך על צמיחה בתיק כלשונו".
הפסד אין כאן בשום צורה ואופן.
מקווה שהבהרתי דברי-בברכה

ועוד הוספה דלקמן מסוכן הביטוח עצמו

גם בקו אני מדגיש שוב ושוב שכל נושא ההלוואות
מצריך יעוץ פרטני וכל מקרה לגופו
אבל בוודאי שזה יכול להיות פתרון מצויין בתקופת שפל
שבמסחר עצמאי במקרה של ירידות לא יוכל לצאת מההשקעה ולקבע הפסד
והלוואה מחברת ביטוח בתקופה כזאת יכולה להיות פתרון מצוין
ולפעמים גם סתם לאדם שרוצה לתת לתיק שלו להמשיך לעבוד ולא לממש את ההשקעה

וזה החיסרון הגדול במסחר עצמאי
אבל שוב מדגיש כל מקרה לגופו אנחנו מחמירים מאוד במינוף מדגישים לא לעשות בלי יעוץ פרטני
הדגשה
חשוב גם לתקן את הרושם כאילו מדובר בריבית של 6 אחוז שבפועל מדובר
על אזור של .5 5 אחוז בחברות הביטוח

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יש על זה פרקים בספר שלי.
כדי לקבל החלטה מעשית, צריך להכיר את היציבות הפיננסית והמנטלית של הממנף.
אני כבר אחרי קריאת הספר שלך , ומ''מ על כיוון כזה של להוציא הלוואת בלון לפני כל חתונה במקום למשוך מהתיק , וכך לתת לתיק להמשיך לצמוח-נדמה לי שלא כתבת, ולכן מענין אותי האם יהיה כתבה בהמשך?

• הוסף לסימניות
אני כבר אחרי קריאת הספר שלך , ומ''מ על כיוון כזה של להוציא הלוואת בלון לפני כל חתונה במקום למשוך מהתיק , וכך לתת לתיק להמשיך לצמוח-נדמה לי שלא כתבת, ולכן מענין אותי האם יהיה כתבה בהמשך?
נראה לי @מקצועי בלבד כתבה את זה במאמרים שלה.

אם הייתי כותב מאמר כנראה הייתי שם דגש על זה:
נקודה למחשבה:

• הוסף לסימניות
השקעותRהון-אם הייתי כותב מאמר כנראה הייתי שם דגש על זה:
נקודה למחשבה:
בדיוק בשביל זה התכוונתי בבקשתי להתייחסות בנדון
וע''ז אני חוזר ושואל האם מתוכנן מאמר בעתיד

• הוסף לסימניות
אם הייתי כותב מאמר כנראה הייתי שם דגש על זה:

השקעותRהון-אם הייתי כותב מאמר כנראה הייתי שם דגש על זה:

בדיוק בשביל זה התכוונתי בבקשתי להתייחסות בנדון
וע''ז אני חוזר ושואל האם מתוכנן מאמר בעתיד
האמת היא שערבתי בין 2 הדברים
1.על להתמנף בגיל צעיר אנחנו באמת מחכים למוצא פיך והאם תוכל להבטיח לנו שתכתוב ע''ז בעתיד?
2. על להתמנף בגיל מבוגר נראה יותר שאתה מתחמק ומפנה לאחרים , חבל ובאמת מענין לשמוע מה דעתך המכובדת בנידון
אגב הסוכן הנ''ל מדבר ועוסק ב-2 הענינים!
נראה לי @מקצועי בלבד כתבה את זה במאמרים שלה.
@מקצועי בלבד אם תוכלו להפנות אותנו למאמריך בנדון נודה לך מאוד

• הוסף לסימניות
שאתה מתחמק ומפנה לאחרים
אני ממש לא חושב שהוא מתחמק.
זה פשוט נושא מורכב (כמו כל הנושאים פחות או יותר אבל קצת יותר) שנוי במחלוקת רחבה (כנל)
רק בדיעבד נדע אם זה היה נכון או לא.
לכן אולי אין פה בחירה טובה או נכונה.
מאד אינדיבידואלי וצריך בהחלט הכוונה מקצועית.
מה שבטוח כמו שאמר ר אהרן שאם לעשות את זה, אז בגיל צעיר לטווחים ארוכים שאז זה "פחות" מסוכן כמו כל השקעה שטווח ארוך מפחית מהסיכון.

• הוסף לסימניות
@מקצועי בלבד אם תוכלו להפנות אותנו למאמריך בנדון נודה לך מאוד
זה המאמר שככל הנראה אתם מתכוונים אליו -

• הוסף לסימניות
@מקצועי בלבד זה מה שמצאתי שם

תוכנית השקעה לחתונות הילדים

אני רוצה להביא לכם אפשרות להשקעה בצורה שתעזור לנו מאד בחתונת הילדים, ונמשיך עם הדוגמה שהבאתי קודם, שאחרי 20 שנה יש לנו 464,362 ₪, ועכשיו בשעה טובה הבן שלנו התארס, ואנחנו זקוקים ל250,000 ₪ [לצורך הדוגמה בלבד] במקום למכור מניות בכזה סכום, יש אפשרות שהיא לכאורה הרבה יותר טובה.

שימו לב בחישוב שנעשה ע"י כלכלנים בכירים, הגיעו למסקנה שכשמשקיעים במניות, ומושכים כל שנה 4% מהכסף - סכום הקרן לא יקטן, ולשמרנים 3%, ובדוגמה שלנו קרן ההשקעה שלנו אחרי 20 שנה היא 464,362 ₪, ובמשיכה של 3% בשנה מהסכום הזה, נוכל למשוך 13,930 ₪ כל שנה מבלי שהקרן תפחת, ובחישוב חודשי זה יוצא 1160 ₪ לחודש, ואם נחשב משיכה של 4% לשנה נוכל למשוך 18,574 ₪ כל שנה מבלי שהקרן תפחת, ובחישוב חודשי זה יוצא 1547 ₪ לחודש.

עכשיו מה שנעשה, זה לקחת הלוואה - או מהבנק או משכנתא, או מהקרן השתלמות וכדו' של 250,000 ₪ ועם ה3-4% האלו נחזיר את ההלוואה, מה שנרוויח מזה, זה לחתן את הילדים מבלי שקרן ההשקעה תקטן.

אז למעשה האם אתם מסכימים לתוכנית של הסוכן הנ''ל להוציא הלוואת בלון על סכום החתונה לשלם רק את הריבית ולתת לתיק לצמוח בעוד שנתיים ואז בחתונה הבאה למחזר את ההלוואה שוב, שזה לכא' רעיון יותר משודרג משלכם ???

• הוסף לסימניות
אז למעשה האם אתם מסכימים לתוכנית של הסוכן הנ''ל להוציא הלוואת בלון על סכום החתונה לשלם רק את הריבית ולתת לתיק לצמוח בעוד שנתיים ואז בחתונה הבאה למחזר את ההלוואה שוב, שזה לכא' רעיון יותר משודרג משלכם ???
א. הריבית יותר יקרה, כי הקרן לא מתכלה כמו שפיצר.
ב. מאיפה תשלם את הריבית?

• הוסף לסימניות
לא משודרג יותר, אלא מסוכן יותר.
האם זה כדאי או שלא, אני יודעת שלא תאהב לקרוא את התשובה, אבל זה תמיד תלוי בנתונים הספציפיים, גם של השוק וגם של המשקיע.
וכן גם מה שאני כתבתי צריך לוודא שזה מתאים לנתונים ושזה יהיה אכן מהלך כדאי וכו'.

• הוסף לסימניות
מצרף כאן אקטואלי מהאשכול המרכזי למתענינים במינוף
תודה רבה לכותב
והוא גם ימשיך בחלק ד'

קבצים מצורפים

• כך מינוף עובד עליכם במספרים (1).PDF
    1.4 MB · צפיות: 31
  • מינוף ששום מחשבון לא יראה לכם (1).PDF
    KB 918.4 · צפיות: 37
  • פצצת המליון - למה המציאות ריסקה את המחשבון.PDF
    1.3 MB · צפיות: 40
  • הוסף לסימניות
@מקצועי בלבד זה מה שמצאתי שם

תוכנית השקעה לחתונות הילדים

אני רוצה להביא לכם אפשרות להשקעה בצורה שתעזור לנו מאד בחתונת הילדים, ונמשיך עם הדוגמה שהבאתי קודם, שאחרי 20 שנה יש לנו 464,362 ₪, ועכשיו בשעה טובה הבן שלנו התארס, ואנחנו זקוקים ל250,000 ₪ [לצורך הדוגמה בלבד] במקום למכור מניות בכזה סכום, יש אפשרות שהיא לכאורה הרבה יותר טובה.

שימו לב בחישוב שנעשה ע"י כלכלנים בכירים, הגיעו למסקנה שכשמשקיעים במניות, ומושכים כל שנה 4% מהכסף - סכום הקרן לא יקטן, ולשמרנים 3%, ובדוגמה שלנו קרן ההשקעה שלנו אחרי 20 שנה היא 464,362 ₪, ובמשיכה של 3% בשנה מהסכום הזה, נוכל למשוך 13,930 ₪ כל שנה מבלי שהקרן תפחת, ובחישוב חודשי זה יוצא 1160 ₪ לחודש, ואם נחשב משיכה של 4% לשנה נוכל למשוך 18,574 ₪ כל שנה מבלי שהקרן תפחת, ובחישוב חודשי זה יוצא 1547 ₪ לחודש.

עכשיו מה שנעשה, זה לקחת הלוואה - או מהבנק או משכנתא, או מהקרן השתלמות וכדו' של 250,000 ₪ ועם ה3-4% האלו נחזיר את ההלוואה, מה שנרוויח מזה, זה לחתן את הילדים מבלי שקרן ההשקעה תקטן.

ההבדל בין מה שכתבת למה שבמאמר, שאצלך הכסף משמש רק לריבית, כך שבשורה סופית ההלואה נותרה והיא תקוזז מהקרן בסופו של דבר,
בעוד במאמר, ה3-4% משמשים לפירעון של ההלוואה, כך שתוכל להישאר בסופו של דבר עם אותה הקרן ללא הפחתה,
(אומנם גם ללא צמיחה, או צמיחה מועטה במשיכת 3%)

אישית אני חושב שעם לב חזק (ואת זה צריך לבדוק על 'רטוב'...) ועם האפשרות להביא בטוחה/לפרוע את ההלוואה בזמני קריסה, הרעיון הוא טוב.

• הוסף לסימניות
יש אפשרות לשכיר להוסיף תשלומים לקרן פנסיה? (חלק מהשכר בעמלות ואין עליו הפרשות לפנסיה)
אפשר להפקיד כמה שרוצים, אך זה מסווג במעמד עצמאי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה