חבל, יש לך הזדמנות לתת להם מושגים ביהדות, במיוחד שהם מבקשים לדעת (אא"כ הם סתם שואלים לקנטר)לדוג' - למה אסור לנסוע ברכב בשבת?
אני לא נכנס לוויכוחים, אני עונה תמיד - לא אומר לך מה לעשות, אבל זה מה שאנחנו מאמינים בזה ובבקשה לכבד את האמונה שלי.
ואז אתה מגיע לנקודת ויכוח, מה אכפת לי מה עשו פעם, היום זה לא מלאכה, מה הבעיה ללחוץ על הכפתור ולהדליק, / להתניע מנוע וכו..חבל, יש לך הזדמנות לתת להם מושגים ביהדות, במיוחד שהם מבקשים לדעת (אא"כ הם סתם שואלים לקנטר)
לדוגמא לגבי רכב בשבת, התשובה היא שזו "מלאכה", ואנו שובתים ממלאכה כי ה' שבת ממלאכה, ואין לזה קשר ליום מנוחה שבועי.
אולי רק מושגים מינימליים, מנסיון שלי, כאלה שאין להם מושגים בסיסיים ביהדות ממשיכים לשאול למה ככה ולמה ככה ולא תמיד הייתי מוכנה עם תשובות להכול. אני משתדלת להגיד: כן, ההלכה כך או נוהגים כך בלי להיכנס לשאלות למה וכוחבל, יש לך הזדמנות לתת להם מושגים ביהדות, במיוחד שהם מבקשים לדעת (אא"כ הם סתם שואלים לקנטר)
לדוגמא לגבי רכב בשבת, התשובה היא שזו "מלאכה", ואנו שובתים ממלאכה כי ה' שבת ממלאכה, ואין לזה קשר ליום מנוחה שבועי.
זה בעצם נסיעה של נשים וגברים ביחד לנופש.שלום לכולם,
אני עובדת בחברה גדולה חילונית שבה יש גם קבוצות של חרדים, ובתוך זה גם קבוצה של בנות חרדיות בגילי. כרגע מתארגנת בחברה טיסה לחו"ל, ובנות החרדיות נוסעות בטענה שהכל יהיה מהדרין ויתחשבו מאוד ברגישויות של החרדים. מצד אחד, אני מאוד רוצה לנסוע ולהשתתף, מצד שני אני לא בטוחה אם זה באמת מתאים לי או אם זה "לעניין". אשמח לתשובות מבנות שבסטסטוס שלי מנומקות, ענייניות, בלי ניסיון לחנך, תודה מראש!
וואו.ללא התייחסות להחלטה האישית שלה - אני חושבת שכל אחת בקבוצה חרדית במקום חילוני צריכה להבין שלמעשה שלה יש השלכה ישירה על כל הבנות שסביבה. וזה חייב להיות חלק ממכלול השיקולים של כל שינוי או פשרה.
לא יודעת על גברים,חבל, יש לך הזדמנות לתת להם מושגים ביהדות, במיוחד שהם מבקשים לדעת (אא"כ הם סתם שואלים לקנטר)
אשמח להפניה למקורלא יודעת על גברים,
על נשים ההוראה ההלכתית היא שנשים לא באות לעבודה להחזיר בתשובה ולענות על שאלות (לא מדברת על שאלה כמו: עד מתי הצום, מותר לי להשתמש בסיר בשרי ל..., אני הולכת לחתונה חרדית עד איפה השרוול צריך להגיע, וכו שאלו שאלות ענייניות לביצוע, אלא שאלות השקפתיות או "מתעניינות"
כל אשה ששאלה רב קבלה תשובה כמו שאני קבלתי,אשמח להפניה למקור
ענו כבר לפני, אבל אני אחזק את זה.חבל, יש לך הזדמנות לתת להם מושגים ביהדות, במיוחד שהם מבקשים לדעת (אא"כ הם סתם שואלים לקנטר)
עניתי על זההיום זה לא מלאכה, מה הבעיה ללחוץ על הכפתור ולהדליק, / להתניע מנוע וכו..
התשובה היא שזו "מלאכה", ואנו שובתים ממלאכה כי ה' שבת ממלאכה, ואין לזה קשר ליום מנוחה שבועי.
לא אמרתי שעכשיו הוא הולך לחזור בתשובה.ענו כבר לפני, אבל אני אחזק את זה.
חילוני אטאיסט שבא לשאול אותי שאלות ביהדות, הוא לא בא לסמינר ערכים בשביל לקבל תשובות.
בתוך תוכו הוא מאמין שהוא הצודק ומכיוון ואני בן אדם טוב הוא בא "לפתוח לי את העיניים".
כנראה שבחיים לא נכנסת לוויכוח עם אחד כזה, כי זה לא נגמר ב-"אה כתוב בתורה שאסור אז אני מבין" בד"כ זה גולש הלאה לרבדים שרק מי שבא מוכן ידע לענות על זה, אני לא שם ולכן אני לא נכנס לזה.
הבעיה היא שלרוב זה לא נגמר בזה, ולא על כל שאלה כל חרדי יודע לענות.לא אמרתי שעכשיו הוא הולך לחזור בתשובה.
הוא שואל כי מעניין אותו מה דעתך.
ולכן אם לא עונים לו, לדעתי זה נשמע גרוע (כלומר החרדי בעצמו לא יודע למה הוא עושה ככה).
לא אמרתי להיכנס לוויכוחים פילוסופיים של מורה נבוכים.
אבל דברים בסיסיים נראה לי כל חרדי צריך לדעת (חוסר בהסברה חוסר בהבנה).
זה כבר בעיה מצד עצמההבעיה היא שלרוב זה לא נגמר בזה, ולא על כל שאלה כל חרדי יודע לענות.
את/ה עובד במקום חילוני?לא אמרתי שעכשיו הוא הולך לחזור בתשובה.
ולכן אם לא עונים לו, לדעתי זה נשמע גרוע (כלומר החרדי בעצמו לא יודע למה הוא עושה ככה).
אני יכולה לנחש שמעולם לא עבדתם לבד תקופה ארוכה עם חילונים שלא יודעים, למשל, שאסור לטגן שניצל בחמאה? ("זה בחמאה, זה לא חלב"...לא אמרתי שעכשיו הוא הולך לחזור בתשובה.
לא אמרתי שזה יגרום להם להפסיק.באמת נראה לכם שמעניין אותם ש3 פעמים כתוב בתורה וכו, באמת? זה ההסבר שיגרום להם להפסיק לטגן שניצל בחמאה? ממש לא. זה יגרום להם לצחוק על החרדים ההזויים האלה ואני חושב שכתוב 3 פעמים כי ולא כי.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים