טעויות ושגיאות באתרים עיתונים ומגזינים

בלת"ק חלקי למדי,

שאלה לכל בעלי הדקדוק באשכול,
גם אתכם משגע לראות את הטרנד החדש שפושה לאחרונה אצל ספקי החדשות (לכאורה רק) של המגזר?

עושה רושם כיום - שכל בחורצ'יק שמחליט לפרוש יום בהיר מספסל הלימודים לטובת עיסוק בנייעס,
חושב שאם הוא ידווח על "שתי ניידות" / "שלש שוטרות" הוא פשוט יישמע תינוקי. ס'פאסטנישט.
אני - המקצוען הגדול - אדווח בפאתוס על "שני ניידות!" / "שלשה שוטרות!". פשש! זה מקצוען ולעניין!

:mad: לא יודעת. אני מתפלצת מזה כל פעם מחדש :mad:

חושב שאם הוא ידווח על "שתי ניידות" / "שלש שוטרות" הוא פשוט יישמע תינוקי. ס'פאסטנישט.
אני - המקצוען הגדול - אדווח בפאתוס על "שני ניידות!" / "שלשה שוטרות!". פשש! זה מקצוען ולעניין!
לא נתקלתי הרבה, אפשר צילומסך?

במחילה על החזרה לראשונות:
. . בתנ"ך כתוב 'למלאות' כמה וכמה פעמים (שמות לא ה, שמות לה לג, דניאל ט ב, דה"י א כט ה, דה"י ב לו כא) או 'מְלֹאת' . .
ניתן גם לציין את המוכר יותר (לפי־ערך): בנוסח (אשכנז ל)'קדוש לבנה' אומרים 'למלאת פגימת הלבנה' (וכ"ה בכ"מ במשנה ובתלמוד).

על 'טשערנא' (ושמא 'טשארנא') יעוי' כאן.

1605034326388.png

והטעות הבאה, כבר בלבלה אותי לחלוטין:
רביבו מספר: "כשהרימו את הפסיפס כדי להטיסו להצגה במוזיאונים נחשבים בחו"ל, מצאו תחתיו כלי אבן, מה שמעיד כי היה מדובר בשכונה יהודית שבה השתמשו בכלי אבן שאינם מקבלים טומאה, בדומה לממצאים בעיר העתיקה בירושלים. חשוב לי להדגיש שהרב עובדיה יוסף זצ"ל ורבה של לוד הרב נתן אורטנר זצ"ל קבעו 20 שנה לפני מציאת הפסיפס, כי בלוד של ימינו מחוייבים בקריאת המגילה גן ב'פורים דפרזות', על סמך הנאמר במסכת מגילה שלוד מוקפת חומה מימות יהושע בן נון".

מילא 'גן', יתכן לפרשו כלפי שכונת 'גני אביב'... אך הטעות המביכה והמבישה שבהמשך דבריו, הותירה אותי בהלם.

הטעות של הפרזות?
אכן כן.

ראה"ע המהולל חפץ לבטא כי העיר קדומה - דבר המוכח מהיותה מוקפת־חומה ומחויבת ב'שושן־פורים' לדברי כמה מן הפוסקים. דא עקא, שבורותו (של הכותב או האומר, אין נפקותא) לא עמדה לו, לדאבוננו.

אכן כן.

ראה"ע המהולל חפץ לבטא כי העיר קדומה - דבר המוכח מהיותה מוקפת־חומה ומחויבת ב'שושן־פורים' לדברי כמה מן הפוסקים. דא עקא, שבורותו (של הכותב או האומר, אין נפקותא) לא עמדה לו, לדאבוננו.
פרזות או מוקפת חומה...
וואלה!!! נכון:eek::eek::eek:
לא אחזתי. חתיכת טעות.....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה