LeviMishpach
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
מממ את החופשיות?תנסה, מה תפסיד
בחור עם התעודה הזו עם סיכויי מעצר גבוהים יותר…
אבל יישר כח!
שתיגמר הגזירה בע״ה…
מממ את החופשיות?תנסה, מה תפסיד
אז תכתבי ברור, לדוגמא: "הנך מקשיבה יפה בשיעורים, נא הקפידי להכין ש.ב."בבית הספר בו אני מלמדת התעודות נראות כך.
אני לא אוהבת את זה. לא בגלל שזה עבודה קשה מידי למורה, אלא בגלל שצריך עין ביקורתית כדי להבין שהתלמיד לא בקו.
כשתלמידה לא מכינה שעורי בית באופן עקבי כותבים "הנך משתדלת להכין שעורי בית". וכשתלמידה יוצרת מריבות בכל הפסקה שניה- "בד"כ הנך מקפידה להתנהג לחברותייך בכבוד".
"מחברותייך מלאות, הקפידי על הסדר"- זה ממש מצב קיצון.
הורים לא אורייניים- לא קולטים במה הילדים שלהם צריכים שיפור.
נכון ש"טוב מאוד -" לא יותר טוב, להפך. לא מבינים על מה ה"-"
אבל זה לא הפתרון.
מה הקשר בין תעודת יושר למעצר? במידה ולא צריך להגיע לתחנת משטרה להוציא אותהמממ את החופשיות?
בחור עם התעודה הזו עם סיכויי מעצר גבוהים יותר…
אבל יישר כח!
שתיגמר הגזירה בע״ה…
נכון.,,,באתר כתוב שלא צריך (רק אם הבקשה מוגשת על ידי המעסיק צריך)
לא יודע…מה הקשר בין תעודת יושר למעצר? במידה ולא צריך להגיע לתחנת משטרה להוציא אותה
מבין, ולכן אני אוהב תעודות רגילות אבל עם משפט שאפשר להוסיף ליד כל ציון…בבית הספר בו אני מלמדת התעודות נראות כך.
אני לא אוהבת את זה. לא בגלל שזה עבודה קשה מידי למורה, אלא בגלל שצריך עין ביקורתית כדי להבין שהתלמיד לא בקו.
כשתלמידה לא מכינה שעורי בית באופן עקבי כותבים "הנך משתדלת להכין שעורי בית". וכשתלמידה יוצרת מריבות בכל הפסקה שניה- "בד"כ הנך מקפידה להתנהג לחברותייך בכבוד".
"מחברותייך מלאות, הקפידי על הסדר"- זה ממש מצב קיצון.
הורים לא אורייניים- לא קולטים במה הילדים שלהם צריכים שיפור.
נכון ש"טוב מאוד -" לא יותר טוב, להפך. לא מבינים על מה ה"-"
אבל זה לא הפתרון.
נכון, אבל יש אצלם רישום מי עם התעודה הזו ואז יש סיכויי מעצר גבוהים יותר, בפרט לספרדים…לי ידוע שאפשר לתת יפוי כח ואז בכל מקרה לא צריך לבא פיזית
בבית הספר של הבת שלי מחלקים יחד עם התעודות גם מכתב להורים. במכתב יש בין השאר הסבר להורים מה אומרים הניסוחים, לטובת אותם הורים שמתקשים לקרוא לבד בין השורות.הורים לא אורייניים- לא קולטים במה הילדים שלהם צריכים שיפור.
תשמעי. האמת שזה רעיון אך בעיקרון אני אישית בעד התעודות של הציון כי שם יש גם בין השורות של הבין השורות…בבית הספר של הבת שלי מחלקים יחד עם התעודות גם מכתב להורים. במכתב יש בין השאר הסבר להורים מה אומרים הניסוחים, לטובת אותם הורים שמתקשים לקרוא לבד בין השורות.
ככה מצד אחד הילד לא קורא ניסוח קשה שמוריד מוטיבציה, ומצד שני ההורים מבינים.
ציונים מפספסים המון.תשמעי. האמת שזה רעיון אך בעיקרון אני אישית בעד התעודות של הציון כי שם יש גם בין השורות של הבין השורות…
לשם הדוגמא מצוין מינוס- זה מובן מה זה, אך איך הם יגידו? משתדל מאוד ויש מקום לשיפור?
זה ישמע לא ממש טוב כי זה ישמע ״טעון שיפור״…
אם את מבינה את כוונתי…
אני אישית בעד התעודות עם הרגילות אבל ויש ויש אבל גדול- עם מקום לשורה שתיים מהרב/המורה…
ֶככה אפשר לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה.,
לכן כתבתי ציון פלוס כמה מילים, ואם אפשר שתהיה הגדרה מדויקת לגבי כל ציון,ציונים מפספסים המון.
כמו שכבר עלה פה בהודעה הפותחת ועוד, ציון (מספרי או מילולי, אותו דבר) הוא משהו שכל מורה מתייחס אליו אחרת, וגם כל מורה בוחר לשים דגש בציון על חלקים אחרים של המכלול. אי אפשר לדעת אם 9 זה תלמיד בינוני אצל מורה רחמן או תלמיד מצוין אצל מורה שאצלו 10 זה לא לבני אדם. אי אפשר לדעת אם זה תלמיד טוב שמזלזל בשיעורי בית, או אולי תלמיד שבדרך כלל טוב אבל למבחן אחד הוא לא למד, או שבכלל הציון ירד על התנהגות.
כשכותבים הערות הרבה יותר ברור מה טוב ומה טעון שיפור.
כמובן שזה תלוי בהשקעה של מי שכותב את ההערות, ולא תמיד ההערות מפורטות ומאפשרות להסיק מסקנות באותה המידה. אבל גם הערות מינימליות הן יותר טובות מאשר ציון בלבד.
אני חושבת שכדאי שיהיה גם ציון (לפחות אחרי הכיתות הנמוכות), כי לפעמים באמת קשה להבין את הסכ"ה של ההערה. השילוב של הערה + ציון נותן את מקסימום המידע. בתעודות שאני רואה, ההערה היא העיקר והציון מסכם אותה, ולא להיפך. לא שאין הערות ברמות שונות של איכות, כולל כאלו שנכתבו כדי לצאת ידי חובה, אבל בסך הכל אני מבינה את המצב הלימודי (כולל תפקוד תלמידאי וחברתי) של הילדה הרבה יותר טוב מאשר אם היתה רשימת ציונים עם קצת הערות.
(ההערות צריכות להיות מנדטוריות ולא אופציונליות, אחרת בדרך כלל לא יהיו הערות או שהן יהיו מאד מינימליות. זה הרי ברור שכתיבת הערות איכותיות היא לא מטלה של מה בכך)
מה שאני מנסה להגיד זה ש"ציון פלוס כמה מילים" נותן הרבה פחות מידע מאשר "הערה מפורטת פלוס ציון".לכן כתבתי ציון פלוס כמה מילים, ואם אפשר שתהיה הגדרה מדויקת לגבי כל ציון,
לא נשכח שגם כל ילד הוא עולם אחר וציון תשע לאברהם הוא לא ציון תשע של שמעון…
היה מלמד שלא הסכים לשמוע מה אבא שלי חושב על אחד מילדיו, והעדיף ללמד אותו איך לחנך.הבעיה, אתכם, המחנכים, שאתם יצרתם לכם עולם סגור שבו מי שלא בעל ניסיון או הכשרה בעניין הזה אין לו זכות דיבור. איך אמר לי פעם מלמד צעיר אחד פעם באסיפת הורים? ’’אתה בא לרופא שיניים, אתה מביע דעה? לא, כי אתה לא מבין בשיניים, גם אם אתה משתמש בהן הרבה בסעודות מצווה, כך גם בחינוך: צריך להרכין ראש בפני אנשי החינוך’’. זו, לענ’’ד שטות מוחלטת. ילדים הם לא שיניים. וכמו שלך יש ילדים בכיתה לי יש ילדים סביב שולחן שבת שבועטים אחד בשני מתחת לשולחן ורבים מי יושב ליד אמא, ובסוף זו אותה הפרקטיקה ואין סיבה לחשוב שאתה מבין יותר.
הזוי!היה מלמד שלא הסכים לשמוע מה אבא שלי חושב על אחד מילדיו, והעדיף ללמד אותו איך לחנך.
וזה כמובן כי הוא "איש חינוך" ואבא שלי סתם אברך.
רק שהוא לא שם לב שאבא שלי יכול להיות גם אבא שלו, והוא גידל כבר לא מעט ילדים ששונים באופיים.
והוא גם עסק בחינוך (בנוער מתמודד) למעלה מעשור. ולעומתו המלמד בן עשרים וקצת עדיין לא סגר שנה ראשונה בתחום...
הדרך היחידה שנשארה זה לדבר עם המפקח, שהוא אדם פיקח שיודע שהורים מכירים את ילדיהם, והוא גם יודע איך להעביר את הדברים למלמד החשוב.
התועלת הנוספת של הערה והסבר לצד הציון, כי זה מאלץ את המורה לעצור רגע ולחשוב על הציון, מה שידייק אותו יותר.מה שאני מנסה להגיד זה ש"ציון פלוס כמה מילים" נותן הרבה פחות מידע מאשר "הערה מפורטת פלוס ציון".
אין מצב ל"הגדרה מפורטת לגבי כל ציון". אלא אם כן הציון מורכב באופן מדויק מציון של מבחנים ועבודות במהלך השנה (כמו שיש בתיכונים של משרד החינוך, בנוסף להערה). כל עוד הציון מורכב מרושם כללי, אין שום סיכוי להגדיר אותו במדויק. בדיוק בגלל זה יש הערות שמפרטות במילים את הרושם הזה. יש פה הרבה מאד רכיבים שניתן לקחת בחשבון, רובם סובייקטיביים וניתן גם לתת להם משקל שונה בכל פעם. אין דרך להגדיר נוסחה אחידה כי לכל תלמיד מתאים משהו אחר.
לא ברמה שתהפוך ציון למדד אחיד ועקבי.התועלת הנוספת של הערה והסבר לצד הציון, כי זה מאלץ את המורה לעצור רגע ולחשוב על הציון, מה שידייק אותו יותר.
מדויק.התועלת הנוספת של הערה והסבר לצד הציון, כי זה מאלץ את המורה לעצור רגע ולחשוב על הציון, מה שידייק אותו יותר.
גם בתעודת ״משפטים״ כל רב ייקח את זה בצורה סובייקטיבית ולא אחידה..לא ברמה שתהפוך ציון למדד אחיד ועקבי.
התעודה הרבה יותר אינפורמטיבית והרבה יותר מדויקת כשההערה היא העיקר והציון מסכם אותה, מאשר כשהציון הוא העיקר וההערה מפרטת אותו.
אפשר ללכת עם זה עד אינסוף. גם לדבר בארבע עיניים זה לא אובייקטיבי.גם בתעודת ״משפטים״ כל רב ייקח את זה בצורה סובייקטיבית ולא אחידה..
כשם שפניהם שונים כך דעותיהם שונות.
תמיד יהיה ההבדל…
הברירה היחידה היא לדבר בארבע עינים עם הרב…
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //