עזרה יהודי שנפל למלכודת של חברה לבדיקת כספים בלתי ידועים.

• הוסף לסימניות
חבר שלי פנה לאינדיגו פיננסים כדי לקבל החזרי מס [הוא מלמד תשב"ר בתלוש].
חצי שעה אח"כ מתקשרים אלי מחברה [בשם: נ.ש.מיי פיננס בע"מ] שאומרים לי שהם עובדים בשיתוף פעולה עם אינדיגו פיננסים, והם מציעים לו משהו מעורפל לבדוק אם יש לו כספים ופנסיה וכו' שהם בלתי ידועים.
הוא מדי תמים, אבל חזר ושאל אותם כמה פעמים אם הם שייכים לאינדיגו פיננסים, והם ענו שהם עובדים בשיתוף פעולה וכו'.
ובתמימותו שזה קשור לאינדיגו פיננסים, הם שלחו לו במייל קישור לחתימה, והוא חתם, ואחרי החתימה הגיעו לו מסמכים למייל, שבמסמך כתוב שהם עומדים למצוא לו את על הכספים שלו והוא צריך לשלם להם בתמורה 20 אחוז מהכספים שהם מוצאים.
למעשה הם מתקשרים כעת שיש לו כספים בפנסיה והשתלמות, כספים ידועים וכו', והם רוצים תשלום של 10 אחוז בשביל המידע שזה 4000, ואם הוא רוצה להוציא את הכספים הוא צריך לשלם עוד 4000.
עכשיו הוא צעיר בן 24, הוא יודע מהפנסיה, ולא צריך להיות חכם כדי לדעת את זה, ובגיל הזה אין בן אדם שמוציא את הפנסיה שלו, וזה הונאה לשמה, אבל הוא תמים וחתם, הסוכן ביטוח שלו טוען שזה דבר בלתי חוקי לדרוש כסף בשביל זה, אבל ברשומות יש כזה חברה חוקי, מישהו התנסה בכגון זה?

בחוזה גם מופיע שאחרי 3 ימים יש קנס של 100 שקל עבור כל יום עבור אי תשלום.

יש לכם עצה בשבילו? או אם אפשר לעזור לו בתשלום או להפנות לאיש מקצוע מתאים.

תודה רבה רבה

• הוסף לסימניות
@איצ'ה קו המידע ?
נשמע לא חוקי
פנסיה פעילה לא אמור להיות משהו שמוצאים...
לדעתי קשה לי להאמין שמישהו במדינה/ בית דין יורה שהוא חייב לשלם על דבר כזה

ועוד דבר
אסור לחתום בלי לדעת על מה חותמים- לעתיד

• הוסף לסימניות
לבטל דחוף ייפוי כח במס הכנסה ובביטוח לאומי ניתן לבטל דרך כניסה לאזור האישי של כל אחד מהם
במקביל לפנות לחברת הביטוח שלו ולבקש מהם לעצור ולבטל את המשיכת כספים שכן זה לא בידיעתו וכו ולשלוח להם מה שמבקשים החברת ביטוח

• הוסף לסימניות
@איצ'ה קו המידע ?
נשמע לא חוקי
פנסיה פעילה לא אמור להיות משהו שמוצאים...
לדעתי קשה לי להאמין שמישהו במדינה/ בית דין יורה שהוא חייב לשלם על דבר כזה

ועוד דבר
אסור לחתום בלי לדעת על מה חותמים- לעתיד
ניתן למשוך בתשלום קנס של 35% למס הכנסה בגין משיכת הכספים לפני גיל פרישה.
ואחרי שנה הם עוד יפנו אליך בעוקץ שני לעזור לך להחזיר את המס הכנסה ששלמת על הפנסיה...
ועלות פתיחת תיק 500 שח ואחכ לא תשמעי מהם
אני מתכוונת בכללי לכל החברות לאיתור כספים אבודים למינהם מילים מכובסות ....

מי שרוצה החזר מס שיפנה למייצג, רוח/יועץ מס פרטי אמין מכל חברה בתחום הנל.

• הוסף לסימניות
עצוב מאד.
שמעתי ממש עכשיו מכרים שקרה להם סיפור כזה בגלל חברה שהם שמעו פרסומת שלה ברדיו.
אבל אצלם הם שמו לב שהחתימות על כל המסמכים זהות לגמרי- דבר שלא יכול לקרות כשבנ"א חותם. מסתבר שהחברה העתיקה את החתימה (האלקטרונית) והדביקה אותה על הרבה מסמכים שהם לא ראו בכלל. הם איימו עליהם בתביעה והחברה "התרצתה" והסכימה לוותר.

בבקשה, אל תלכו אף פעם לעו"ד/מטפל רגשי/שדכן/יועץ פיננסי שמפרסם את עצמו. לרוב הטובים לא מפרסמים את עצמם. תקבלו המלצות מכמה אנשים שאתם מכירים וסומכים עליהם ועל היושרה שלהם.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם.
אבל לפי מה שאני מבין ממנו, הם לא מבצעים כעת את משיכת הפנסיה, רק דורשים כעת תשלום עבור "מציאת" הפנסיה.
השאלה איך ניתן לדעת האם זה זה חוקי או לא?
גם בענין לעתיד, הוא כמובן למד את הלקח, אבל השאלה היא איך ניתן לעזור לו כעת.

שלחתי גם מייל לאיצ'ה הפורום להגנת הצרכן, אבל קיבלתי מענה אוטומטי בנוסח זה:
בכל הנוגע ל'קו המידע' ו'הפורום להגנת הצרכן', אין לנו אפשרות לחזור באופן אישי לפונים הרבים.
אנו משתדלים לרכז מענה ב'קו המידע' לנושאים שאודותם רוכזו פניות רבות ומידע מספק.

• הוסף לסימניות
שיבטל יפוי כח בכל מקום, ידווח על ספאם במייל, ויתעלם מטלפונים.
הם יעברו לעוד לקוח מרוצה.
כמובן שמומלץ לקרוא את הדפים שעליהם חתם (אולי להעלות לכאן), כדי לראות אם יש שם התחייבות אחרת שלא דובר עליה כאן. אבל התחייבות לשלם 4,000 שקל בתמורה לידיעת הזהב על קיומה של קרן פנסיה, אליה הוא מפריש משכרו בכל חודש - שווה כמו ריאל איראני.
בדיחה גרועה שלא תחזיק מים בשום ערכאה, ולכן גם לא תגיע אליה.

• הוסף לסימניות
לדעתי לפנות לעו"ד לענייני עבודה
נשמע לא חוקי
ודי בטוח שעם קצת אומץ ובטחון עצמי טלפון עם איום יכול להשקיט אותם
או לפרסם את המספרי טלפון שלהם שידע הציבור ויזהר!

• הוסף לסימניות
חבר שלי פנה לאינדיגו פיננסים כדי לקבל החזרי מס [הוא מלמד תשב"ר בתלוש].
חצי שעה אח"כ מתקשרים אלי מחברה [בשם: נ.ש.מיי פיננס בע"מ] שאומרים לי שהם עובדים בשיתוף פעולה עם אינדיגו פיננסים, והם מציעים לו משהו מעורפל לבדוק אם יש לו כספים ופנסיה וכו' שהם בלתי ידועים.
הוא מדי תמים, אבל חזר ושאל אותם כמה פעמים אם הם שייכים לאינדיגו פיננסים, והם ענו שהם עובדים בשיתוף פעולה וכו'.
ובתמימותו שזה קשור לאינדיגו פיננסים, הם שלחו לו במייל קישור לחתימה, והוא חתם, ואחרי החתימה הגיעו לו מסמכים למייל, שבמסמך כתוב שהם עומדים למצוא לו את על הכספים שלו והוא צריך לשלם להם בתמורה 20 אחוז מהכספים שהם מוצאים.
למעשה הם מתקשרים כעת שיש לו כספים בפנסיה והשתלמות, כספים ידועים וכו', והם רוצים תשלום של 10 אחוז בשביל המידע שזה 4000, ואם הוא רוצה להוציא את הכספים הוא צריך לשלם עוד 4000.
עכשיו הוא צעיר בן 24, הוא יודע מהפנסיה, ולא צריך להיות חכם כדי לדעת את זה, ובגיל הזה אין בן אדם שמוציא את הפנסיה שלו, וזה הונאה לשמה, אבל הוא תמים וחתם, הסוכן ביטוח שלו טוען שזה דבר בלתי חוקי לדרוש כסף בשביל זה, אבל ברשומות יש כזה חברה חוקי, מישהו התנסה בכגון זה?

בחוזה גם מופיע שאחרי 3 ימים יש קנס של 100 שקל עבור כל יום עבור אי תשלום.

יש לכם עצה בשבילו? או אם אפשר לעזור לו בתשלום או להפנות לאיש מקצוע מתאים.

תודה רבה רבה
שיפנה ומהר לפורום להגנת הצרכן !!!! [איצ'ה דזלובסקי] הם מטפלים בכאלו בעיות - מכיר סיפור באופן אישי

• הוסף לסימניות
שיפנה ומהר לפורום להגנת הצרכן !!!! [איצ'ה דזלובסקי] הם מטפלים בכאלו בעיות - מכיר סיפור באופן אישי
בכל הנוגע ל'קו המידע' ו'הפורום להגנת הצרכן', אין לנו אפשרות לחזור באופן אישי לפונים הרבים.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם.
אבל לפי מה שאני מבין ממנו, הם לא מבצעים כעת את משיכת הפנסיה, רק דורשים כעת תשלום עבור "מציאת" הפנסיה.
השאלה איך ניתן לדעת האם זה זה חוקי או לא?
גם בענין לעתיד, הוא כמובן למד את הלקח, אבל השאלה היא איך ניתן לעזור לו כעת.

אתה צריך למצוא את הדרך לפנות איליו ישירות - תשיג את המספר שלו -

• הוסף לסימניות
בלי לקרוא את כל השרשור
היו לי כמה סיפורים כאלו עם לקוחות
אתה יכול לפנות אלי בפרטי - הם לא יכולים לעשות כלום
בפניה אחת - הם יורדים מהעניין, זה רק שיטת מצליח ללכוד תמימים ....

• הוסף לסימניות
להתכתב איתם במייל [שיהיה הוכחות]

א. לשלוח להם הודעה לקבל את כל המסמכים עליהם הוא חתם
ב. לשאול אותם לאיזה חברות הוא נתן להם יפוי כח

כאן כל התחמקות שלהם תוכיח את הרמאות שלהם

ג. להודיע בכל המקומות שהוא מבטל את יפוי הכח ולשנות סיסמאות וכתובות מיילים אם צריך
ד. לשלוח להם הודעה בכתב על ביטול כל ההתקשרות שלו איתם

ואז אחרי זה
לשלוח להם הודעה לקונית שיש לו עורך דין שמטפל בתיק הזה והוא שוקל תביעה נגדית

ויותר לא לענות להם ולהתעלם

נראה אותם מעיזים להגיע לבית משפט ?

• הוסף לסימניות
אני מעלה כאן את המסמך עליו הוא חתם.

1734516573980.png
1734516593835.png

1734516721040.png

1734516807936.png

1734516829718.png

• הוסף לסימניות
בעיה, אבל כפי שנכתב לעיל כנראה שאין להם הרבה מה לעשות נגדו אם הוא לא ישלם להם שקל.
לי קרה מקרה די דומה, של חברה שהתקשרה אלי (לא זוכרת מה הם בדיוק מכרו לי) והנציג אמר לי שהוא מזהה כספים אבודים שלי. זה כמובן סקרן אותי מאוד, בפרט שהוא מכר לי שמדובר בעשרות אלפי שקלים.
תכל'ס הוא החתים אותי על טפסים שבמידה ואני מושכת את הכספים ה'אבודים' אני מעבירה לחברה עשרה אחוזים, ואם אני אבחר שלא למשוך את הכסף, הוא יחייב 400 ש"ח באשראי, שבתמימותי נתתי לו, בטענה שהוא צריך את פרטי האשראי בכדי להיכנס לאתרים הרלוונטיים ולמצוא לי את הכסף שלי.
ןאז... הוא בא אליי עם ההברקה הגאונית, שהוא מצא לי את קרן הפנסיה שממנה אפשר למשוך את הפיצויים באופן מיידי. כמובן שלא משכתי, לכן הוא 'הסתפק' ב-400 שקלים חדשים שהוא גיהץ מהכרטיס לקול מחאותי הרמות...

• הוסף לסימניות
אני חושב שאיתור כסף הוא כסף שאינו ידוע לי אם מישהו מוציא לי כסף מהכיס או מראה לי כסף בחשבון בנק פעיל הוא איתר משהו? לא נראה שמישהו יסתכל על זה בכלל.

• הוסף לסימניות
@גוט
נראה לי שמומלץ שעורך דין ישלח להם מכתב ויסביר להם שמדובר בהטעיה, ושזה לא חוקי מה שהם עשו, ברוב המקרים חברות העקיצות, והנוכלויות למיניהם יעזבו את הלקוחות האלה, הם מחפשים בעיקר את התמימים.

• הוסף לסימניות
@גוט
נראה לי שמומלץ שעורך דין ישלח להם מכתב ויסביר להם שמדובר בהטעיה, ושזה לא חוקי מה שהם עשו, ברוב המקרים חברות העקיצות, והנוכלויות למיניהם יעזבו את הלקוחות האלה, הם מחפשים בעיקר את התמימים.
תודה רבה.
אשמח לשמוע איזה עו"ד מתאים לדברים כאלו, במחיר נורמלי.

• הוסף לסימניות
דבר ראשון: תפרסם כאן את הטלפון, שם, מייל וכל פרטי קשר שלהם שידע כל הציבור ויזהר
ממש שיעלה לכותרות
צריך להבין שגם מי שחושב שיש תמימים ומצפונו נותן לו לעשות ככל העולה על רוחו, הוא צריך לדעת שהוא יסבול מזה!
דבר שני: אין איזה קרוב משפחה "מעכר" כזה או מישהו קצת מפולפל שיודע להרים טלפון ולהראות להם את הכיוון?
לגבי עו"ד יכול להיות שזה מספיק משהו כמו "תביעות קטנות" שזה מספיק מרתיע

אבל אדרבה
תפרסמו אותם, הדבר הזה לא אמור לקרות!
עצוב מאד!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה