יזמות יזם רוצה לפתוח סופרמרקט קרוב לכיכר השבת, מה אומרים?

מה דעתכם על ההשקעה?

• נשמע שיש פוטנציאל.

הצבעות: 64 20.4%
  • לא להתקרב!

הצבעות: 175 55.7%
  • באופן אישי זה לא מתאים לי, אבל אני מבין מי שיבדוק השקעות מסוג כזה.

הצבעות: 75 23.9%

• סה"כ מצביעים
    314
יש לי מעט היכרות עם תחום חנויות מזון, עברתי על האשכול בעיון רב, ואני מתלבט כל הזמן אם זה בדיחה או משהו רציני, נוצר לי הרושם שמדובר כאן על שאיפות וחלומות אך חוסר אחיזה במציאות, לפתוח עסק ראשון בהתבסס על חכמת ההמונים והאינטליגנציה האוטומטית בשילוב עם מנהל נסתר שטוב עם ספקים ולקוחות, אמור להפעיל עסק כמעט לבד עד שיהפוך לרשת, והנסיון שלו מסתכם בניהול חנות בגדים אחת, מישהו מכם עבד בתעשיית המרכולים או המזון?
אם מדובר במשהו רציני, הייתי שם את התוכניות בצד, מוצא עבודה כמנהל שכיר של סופרמרקט למשך שנה לפחות, ואז חושב שוב על העניין.
במקביל, הייתי מנסה לשים עצמי באיזשהוא תפקיד במשרד עיסקי, או אצל איש עסקים, ומנסה לקבל מבט מזווית אחרת על תזרימי מזומנים.
כל העניין נשמע לי כאן קצת ילדותי וסליחה אם פגעתי.
לא פגעת. אתה מבין לא נכון שהעסק מתבסס על חכמת ההמונים ואני משתמש עם AI כדי לשלוף את הנתונים שאני צריך במקום לעבור עוד פעם שעות ולחשב אחד אחד לא הבנתי מה הבעיה. המנהל לא מסתתר בשום מקום אפשר להתקשר אליו ולשאול רק עכשיו ספציפית הוא הלך לישון.

הרעיונות שלך נכונים מאוד אבל יש גם אנשים שיסכימו שזה לא מתאים לכל אחד בכל מצב.
אבהיר את כונתי אחיזה במציאות:

מה מחיר השכירות, לא משוער, אלא לפי 2 או 3 אפשרויות קונקרטיות העומדות על הפרק.
מה מחיר השיפוץ, לא משוער, אלא אחרי קבלת הצעות מחיר לתכנית ראשונית.
מה טיב הקשרים עם הספקים- האם יש לכם ספקים שהתחייבו לתת לכם מחיר זול לעומת השוק.
אם כבודו ירצה להיפגש כדי להתעניין בהשקעה נגלה לו.
כמה שעות בפועל- לא ברצון- יכול בן אדם לעבוד.
כמה שצריך.
לכמה אנשים החנות מיועדת, איך יהיה להם גישה לשם.
אם עברת על האשכול בעיון אז זה מופיע.
האם שוחחתם עם בעלי חנויות דומים, האם השוויתם את תוכניותיכם עם המציאות אצלם...
כן.
נחמן לוין )מנהל תפעול(: מופקד על ניהול הפעילותהיומיומית. עם ניסיון של למעלה מחמש שנים בתחוםהקמעונאות – כולל ניהול חנויות ובניית קשרים עםספקים- זה תואר קצת מרשים למי שניהל חנות אחת!
נכון ר' נחמן הי''ו הוא יהודי מוכשר מאוד ואם הוא היה מספר לי את הרעיון שלו יותר מוקדם כבר היינו מנהלים רשת ענק.
מי היזם? של מי הרעיון? בPDF מופיע מיכאל, אבל כאן היה כתוב שנחמן
הרעיון של ר' נחמן הרעיון שאפשר להוציא לפועל את הרעיון שלי.
זה סוף פסוק אם זה נכון והוא ספר ויודע שהנתונים הם כמו שכתבתם אין מקום להתווכח
אבל חוששני שאלו לא בהכרח הנתונים ודאי עכ"פ כלפי סכום הקנייה
ואז הדיון צריך להתחיל בראש ובראשונה מהו הצפי לרווח שולי
(ויש לי קצת הוכחה למה כל הסופרים באזור יקרות כולם חמדניים? אולי כן??)
נכון 216 זה בתרחיש אופטימי גם הנתונים האחרים די גבוהים נצטרך להתאמץ כדי להגיע אליהם בעיקרון המקום שצריך ללחוץ להוריד זה השכירות והמקום שצריך ללחוץ להעלות זה ההכנסות כל השאר כמו משכורות וכו' לא כזה משנה הרבה במקרו.
לזה התכוונתי כשאמרתי את זה:

וביתר ביאור:

אין ולו רמז למודל תמחור במודל שלכם וזה די הזוי, אם תתמחרו לפי אחוז רווח אחיד - תהיו החנות הכי יקרה באזור, ואם הקונספט הוא מחירים אטרקטיביים?? במחילה, יתרת מזומן כזו עלולה להגמר מוקדם מהצפוי בגללו......
חובת ההוכחה עליכם - או שיש לכם נוסחה מתמטית פר מוצר איך תתמחרו ומה הרווח או שתאלצו להקצות יתרת מזומן כזו לכל חודש כדי לכסות את הגרעונות... (חלילה! הגזמתי, אבל זה הכיוון) לפחות עד לביסוס הרשת.
אתם באמת חושבים שתצליחו לעמוד במחירים של הסופרים הגדולים ולהתחרות בהם?
בתור אחת שמנהלת(כן מנהלת ממש בפועל פיננסי ותפעולי ולא רק תאורטי..) רשת סופרים די מצליחה בכמה ערים יש ספקים שאני עדיין לא מצליחה לקבל מהם מחירים כמו אושר עד/רמי לוי לדוג.
ואם כל הרצון הטוב להוזיל כמה שיותר אי אפשר להפסיד על 50% מהסל או להיות ברווח בסיסי זה מתכון בטוח לסגירת העסק.
יש לכם ידע וניסיון בתמחור לפי אחוזי רווח? איך לחשב בכלל את האחוזים? לפי הוצאות שוטפות ובלתמים? ניסיון בהתמקחות עם ספקים ויצירת חלופות מקבילות? להשוות תמחור ותפעול כלכלי לחנות בגדים זה יותר ממצחיק..
תסתכלו כמה מכולות נסגרות כל הזמן. רובם נופלות על המקום הזה בדיוק. אין מצב שמכולת אחת בודדת (גם אם לבעלים יש שם מצוין בשוק הקמעונאות) תקבל מחירים ותנאים כל כך טובים!
ועוד משהו-תחשיב ההוצאות מעודכן לעכשיו. קחו בחשבון את כל העליות המטורפות בכל התחומים-רק הוצאות עובדים עלו בשנה וחצי האחרונות ביותר מ-20%.. שלא נדבר על שכירות/ארנונה עסקית/חשמל וכו. בעלי העסקים נקרעים מהוצאות!
לא באה לייאש רק לחדד
תודה רבה על השיתוף ועל העצות החשובות.

השאלות שלכם נכונות מאוד. ר' נחמן כרגע יושן ;) אבל נראה לי שגם הוא לא יודע לענות על הכל בדיוק בשביל זה צריך להיפגש ולראות אם יש בסיס, על הרבה שאלות אחרות הוא כן יודע לענות. אם נראה באמת שאין היתכנות נחשב מסלול מחדש.
זה לא כזה פשוט כפי שזה נשמע.. אם זה היה כזה משתלם אולי נפתח שם אנחנו סניף נוסף וזהו ;)
אתם מוזמנים בשמחה להיפגש ולבדוק אם זה משתלם.
סליחה על האיחור ימים עמוסים לכלל ולפרט

מה זה הסכום?
מסובך לי להתחיל לחשב את זה אבל בעיקרון הימי לקוחות זה שריד אבולוציוני מהשלד הראשון של המחשבון (שהAI הכניס כי אמרתי לו שאני פותח רשת ענק בינלאומית...) ואחרי שהסבירו לי מה זה אומר בכלל הורדתי את זה, אז אם מורידים את הימי לקוחות ההחזר יהיה תוך שנתיים:

שנהתזרים מזומנים נטו שנתיתזרים מזומנים מצטבריתרה להחזר
1896,517896,5171,500,000 - 896,517 = 603,483
2477,762896,517 + 477,762 = 1,374,2791,500,000 - 1,374,279 = 125,721
3483,7951,374,279 + 483,795 = 1,858,074(ההשקעה הוחזרה)

(אני אכן עושה את החישובים עם AI אתה גם עושה חישובים עם אקסל אז מה?)

נערך לאחרונה ב:
לא פגעת. אתה מבין לא נכון שהעסק מתבסס על חכמת ההמונים ואני משתמש עם AI כדי לשלוף את הנתונים שאני צריך במקום לעבור עוד פעם שעות ולחשב אחד אחד לא הבנתי מה הבעיה. המנהל לא מסתתר בשום מקום אפשר להתקשר אליו ולשאול רק עכשיו ספציפית הוא הלך לישון.

הרעיונות שלך נכונים מאוד אבל יש גם אנשים שיסכימו שזה לא מתאים לכל אחד בכל מצב.

אם כבודו ירצה להיפגש כדי להתעניין בהשקעה נגלה לו.

כמה שצריך.

אם עברת על האשכול בעיון אז זה מופיע.

כן.

נכון ר' נחמן הי''ו הוא יהודי מוכשר מאוד ואם הוא היה מספר לי את הרעיון שלו יותר מוקדם כבר היינו מנהלים רשת ענק.

הרעיון של נחמן הרעיון שאפשר להוציא לפועל את הרעיון שלי.

נכון 216 זה בתרחיש אופטימי גם הנתונים האחרים די גבוהים נצטרך להתאמץ כדי להגיע אליהם בעיקרון המקום שצריך ללחוץ להוריד זה השכירות והמקום שצריך ללחוץ להעלות זה ההכנסות כל השאר כמו משכורות וכו' לא כזה משנה הרבה.

תודה רבה על השיתוף ועל העצות החשובות.

השאלות שלכם נכונות מאוד. ר' נחמן כרגע יושן ;) אבל נראה לי שגם הוא לא יודע לענות על הכל בדיוק בשביל זה צריך להיפגש ולראות אם יש בסיס, על הרבה שאלות אחרות הוא כן יודע לענות. אם נראה באמת שאין היתכנות נחשב מסלול מחדש.

אתם מוזמנים בשמחה להיפגש ולבדוק אם זה משתלם.

מסובך לי להתחיל לחשב את זה אבל בעיקרון הימי לקוחות זה שריד אבולוציוני מהשלד הראשון של המחשבון (שהAI הכניס כי אמרתי לו שאני פותח רשת ענק בינלאומית...) ואחרי שהסבירו לי מה זה אומר בכלל הורדתי את זה, אז אם מורידים את הימי לקוחות ההחזר יהיה תוך שנתיים:

שנהתזרים מזומנים נטו שנתיתזרים מזומנים מצטבריתרה להחזר
1896,517896,5171,500,000 - 896,517 = 603,483
2477,762896,517 + 477,762 = 1,374,2791,500,000 - 1,374,279 = 125,721
3483,7951,374,279 + 483,795 = 1,858,074(ההשקעה הוחזרה)

אז אולי שהAI גם ישקיע בעסק הזה אם זה ככ נשמע לו..
ממה שאני קוראת בינתים מצטרפת לדעה שזה נשמע לא רציני בכלל

ואני משתמש עם AI כדי לשלוף את הנתונים שאני צריך במקום לעבור עוד פעם שעות ולחשב אחד אחד לא הבנתי מה הבעיה.
יש כאן הסתמכות מידי עיורת על AI
לא "שולפים נתונים מAI"
בשלב זה אפשר הכי הרבה לנתח איתו נתונים שהמשתמש מזין לו.
וכמובן הוא יכול לעזור לנסח/לאתר מקורות מידע/לתת כיוני חשיבה
יותר מזה צריך לקחת אותו ממש בערבון מוגבל

כל השאר כמו משכורות וכו' לא כזה משנה הרבה במקרו.
הזלזול וההתעלמות מנתון המשכורות הוא טעות יסודית בכל בניית המערכת.
אף עובד הוא לא עבד ואי אפשר להסתמך על תחשיב העובדים כמו שאתם חוזרים שוב ושוב.
אין מציאות לתפעל מקום עם מצבת עובדים כזו.

זה לא כזה פשוט כפי שזה נשמע.. אם זה היה כזה משתלם אולי נפתח שם אנחנו סניף נוסף וזהו ;)
זה חשבוניות נגדיות על רווחים ותשלומים ובקיצור כאב ראש אדיר ולא רווחי

30% הנחה בכרטיסים של נדרים כארד+5%(רובם היום כבר יותר..)הנחה קבועה למפעיל=פשיטת רגל בתוך שבוע
לא ברור למה צירוף חנות להסכמי מחירים וקניינות משותפת דורש חשבוניות נגדיות וכאבי ראש.

ברגע שהם ידברו עם הקופות יסבירו להם כמה דברים... הקופות היום מקבלות 10% מהמכולות באזור, ההנחה שלהם כוללת את האחוזים של נדרים

מסובך לי להתחיל לחשב את זה אבל בעיקרון הימי לקוחות
לא הבנתי מה שאתה מתכוון עם שריד הראשון וכו.

אני שאלתי אותך על מה מבוססים 4.5 שנים של החזר ההשקעה שלא מצאתי מפורט בפרוספקטוס
ענית שזה מבוסס על תזרים וציינת 3 דברים.
רווח נקי + פחת - 62 אלף של המחזור הראשון
2 הבנתי (ואולי עוד נדבר אם י״ה), שלישי - לא.

כמות התגובות, והבעות הדעה באשכול,
מעידות על הרצינות והעומק בהשקעה הזו,
היות ומציע ההשקעה ככל הנראה פחות השקיע באיש מקצוע, כלכלי,
פעם ראשונה שהמון העם מרגיש שהוא יכול להביע דעה בנושא כלכלי "מהותי".

[אני אוהב את איצקוביץ, ובנוסף, אני ממש אוהב גן חיות, ונראה לי שכל העולם מזדהה איתי,
אז אולי שווה לי לפתוח גן חיות מול איצקוביץ????
מישהו רוצה להצטרף להשקעה????]

כמות התגובות, והבעות הדעה באשכול,
מעידות על הרצינות והעומק בהשקעה הזו,
היות ומציע ההשקעה ככל הנראה פחות השקיע באיש מקצוע, כלכלי,
פעם ראשונה שהמון העם מרגיש שהוא יכול להביע דעה בנושא כלכלי "מהותי".

[אני אוהב את איצקוביץ, ובנוסף, אני ממש אוהב גן חיות, ונראה לי שכל העולם מזדהה איתי,
אז אולי שווה לי לפתוח גן חיות מול איצקוביץ????
מישהו רוצה להצטרף להשקעה????]
מאיזה צד אתה מתכוון לקחת כסף?

האם אתה נגד היזם או נגד השואלים?

נערך לאחרונה ב:
בינתיים ממה שאני רואה, הרבה מאוד תשובות על שאלות של אנשים כאן היו מתחמקות, לא מחייבות או ללא אחיזה במשהו מציאותי ועובדתי אלא יותר בשיטת ה"סמוך".
הכישורים היחודיים שלי ושל ר' נחמן והכימיה האישית בינינו המבוססת על למעלה מעשר שנים של היכרות אישית יוצרים שילוב נדיר של שיתוף פעולה, ובנוסף למוטביציה הגבוהה שאנחנו חדורים בה זה מבטיח לענ''ד סיכויי הצלחה גבוהים מעבר לממוצע.

ר' נחמן: זול ובגדול זה לא בכיכר השבת זה יותר במאה שערים. מבצעי ענק במחירי הפסד לא יקרה אף אחד לא הולך להפסיד בשביל זה ויש מקום לכולם.

סטנדרט הניקיון הגבוה הוא רק אחד מתוך חבילת בידול רחבה: מגוון מוצרים רחב משמעותית, תמחור אטרקטיבי יותר ברכישות גדולות, שעות פעילות נרחבות עד חצות, ו-4 קופות מהירות במטרה להפחית את זמני ההמתנה הממוצעים ל-3 דקות בלבד, נקודה המהווה יתרון תחרותי מול כל סוגי המתחרים.

ר' נחמן: העסק יתחיל לפעול עם שני עובדים ובשאר הזמן המנהלים יראו דוגמא אישית ויעבדו בעצמם. בהמשך יצטרכו יותר עובדים אבל תהיה גם יותר הכנסה.

לא כל הקופות פעילות כל הזמן. התקציב של 180,000 ₪ מכסה את כלל העובדים התפעוליים, ולא רק קופאים. צריך באמת לחדד את הניסוח, תודה על ההערה.
1. כימיה, כישורים ושת"פ זה יפה, אבל לא מחייב הצלחה
2. מאיפה תביא מחירים זולים אם הם אינם מחירי הפסד?
3. מצד אחד אחד היתרונות המרכזיים הוא 4 קופות מהירות, ומצד שני בתחילה לא כולן פעילות - אז איך אנשים יראו את היתרון הזה?
4. יתחיל לפעול עם 2 עובדים, וה180,000 מכסה את כל העובדים התפעוליים - אבל כבר הוכיחו פעמים רבות בהודעות קודמות שזה לא מכסה אפילו עובד אחד, ועוד לא ראיתי שנתת לזה תשובה.

5K... אבל ציינתי שהמנהלים יעבדו חלק ניכר מהשעות. היו קצת בעיות לסדר את החישובים לצורך החישובים בתכנית אז לצורך הענין כתבתי שאנחנו מסתפקים במועט... כמובן שאנחנו מאמינים שבפועל הרווחים יהיו יותר גדולים מהתרחיש הבסיסי ואם הם יהיו פחות אז אין טעם לפתוח...

בכלל כל הנתונים הם הערכות מאוד ראשוניות, מה יהיה באמת רק הרבש''ע יודע. המטרה היתה לבנות מודל שיראה היתכנות סבירה לרווח בהינתן צירוף סביר יחסית של נתונים, וכפי שכבר ציינתי הוספנו כמות גדולה של רזרבות כדי לא להיתקע עם התזרים.
1. זה שאתם מאמינים זה יפה, אבל זה לא עובדה או נתון אלא תחושה, וא"א להסתמך על זה.
2. אם אתה רוצה שמישהו ישתכנע - צריך נתונים מדוייקים ולא הערכות מאוד ראשוניות
למה לא ריאליים? לא מדויקים במאה אחוז אבל הגיונים ברמה שגם אם תשחק איתם פה ושם זה לא ידרדר להפסד. אם תפתח את המחשבון לפי הקוד ששלחתי אפשר לראות בדיוק את כל הנתונים ומה ההשפעה של כל שינוי.
ה180000 לא כולל משכורת מנהלים. (אגב בתרחיש אופטימי זה 210,000)

בסוף זה מכולת לא חנות תכשיטים אז לא צריך לקחת קשה מדי את הקטע עם הבידול וברדיוס הממש סמוך יש רק מכולת אחת. כשנפתח ונראה את כל התמונה נמצא מספיק בידולים אל דאגה.

שומע. בסוף ר' נחמן צריך להחליט איפה הוא מרגיש שהוא יצליח, אבל אם היעוץ עסקי יגידו שאין היתכנות נחשוב על מקומות חלופיים, הצעות כבר קיבלנו כאן כמה.

ר' נחמן: ההפגנות בדר''כ מתנקזות ליחזקאל וגם שם המכולות פתוחות בהפגנות, ריח של בואש זה מצוין ככה ירוקנו חצי חנות לעשות ניסויים להוריד אותו.
1. למה הנתונים לא ראליים? לדוגמא בגלל שורת המשכורות, ועוד כמה.
2. היתרון שלכם זה בידול, אבל לא מספיק ברור לך מה הבידול, כי מבחינת מחירים לא כתבת איך תהיה כ"כ זול בלי להפסיד, מבחינת ניקיון - איך זה יתבצע בלי עובדים, מבחינת תורים - מה זה עוזר לי שיש 4 קופות אם הן לא פעילות, וכן הלאה.
3. הרגשה שהוא יצליח - שוב, לא נתון
4. אם אתם מתמקדים בתכשירי כיבוס וניקוי - אולי...
בשיווק אני חושב שאני טוב בעצמי ומאות אלפים זה נשמע לי מוגזם. שאר השאלות נמתין לר' נחמן שיתיחס.
באמת לא רוצה לפגוע, אלא להבין את הנקודה. בינתיים לא כ"כ הצלחת לשווק לנו את הרעיון, איך תשווק את החנות?

לא ברור למה צירוף חנות להסכמי מחירים וקניינות משותפת דורש חשבוניות נגדיות וכאבי ראש.
מניסון רב שנים..
החברות הגדולות לא עובדות בהסכמים משותפים פנימיים רק לחברות מאוגדות כך שהכל צריך להתנהל דרך החברה הגדולה בלבד וזה כבר שינועים ומחסנים וכו.
אם תרצה הסבר יותר מפורט מוזמן למשרדי(סתםםםם אין לי זמן סוף החודש מחר)
ברגע שהם ידברו עם הקופות יסבירו להם כמה דברים... הקופות היום מקבלות 10% מהמכולות באזור, ההנחה שלהם כוללת את האחוזים של נדרים
10% זה המון!!
אני עובדת עם קופות צדקה במקס. 5% ברובן גם פחות
אגב זה גם שקלול בתמחור-ככל שהתקבול לקופות יותר גבוה הרווח יותר נמוך כמובן וצריך להעלות מחירים

@מה חובתו בעולמו
אם אתה טוב בשיווק למה אתה לא הולך להיות משווק?
כן, יש כזה מקצוע,
דווקא חשבתי על זה, אבל אז שאלו אותי אם זה כל כך טוב למה אתה לא עושה את זה בעצמך?...

@שפרה ר. אני יודע שלא עניתי על כל השאלות בהודעה הקודמת אני לא מתחמק אני רק לא רגיל להתמודד עם כזה כמות של שאלות... בעז''ה מיד כשיתאפשר אשב להגיב על הכל.

רק שאילה קטנה @מה חובתו בעולמו
אם נניח אתה בונה על רווח לפי מינימום של * לקוחות ביום בסכום שראיתי שרשמת מינימום 90 ש"ח לקניה
אז למה לך ללכת לפתוח את העסק בכיכר השבת
דבר ראשון תפתח את העסק במקום שהכי משתלם מבחינת השכירות תחפש מקום עם כמות משפחות כזאת לדעתי לא חסר מקומות בארץ שתוכל למצוא כזאת כמות משפחות עם עשירית מעלות השכירות בכיכר השבת

עסק לא פותחים איפה שאוהבים אלא איפה שמשתלם מרגיש לי שקצת התפספס הנקודה הזאת יותר מידי דברים מבוססים על הרגש ופחות נתונים עובדתיים..

AI מסוגל לחרטט בקלטות, בניגוד לאקסל.
אלא אם אתה 'כופה' אותו לחשבן לפי קוד.
אחרת הוא מודל שפה, שמנפיק תשובה לפי הסתברות סטיסטית.

מניסון רב שנים..
החברות הגדולות לא עובדות בהסכמים משותפים פנימיים רק לחברות מאוגדות כך שהכל צריך להתנהל דרך החברה הגדולה בלבד וזה כבר שינועים ומחסנים וכו.
אם תרצה הסבר יותר מפורט מוזמן למשרדי(סתםםםם אין לי זמן סוף החודש מחר)

10% זה המון!!
אני עובדת עם קופות צדקה במקס. 5% ברובן גם פחות
אגב זה גם שקלול בתמחור-ככל שהתקבול לקופות יותר גבוה הרווח יותר נמוך כמובן וצריך להעלות מחירים
בהחלט יש לי על מה לשבת איתכם במשרד... כנראה לא יקרה בשבועות הקרובים

המכולות נותנות יותר מהרשתות, יש להן יותר רווח גולמי ופחות הוצאות מינהלה. שלא לדבר על גמישויות נוספות

אחרי קריאת כל האשכול (!)
כמה הערות:
1. אני מצטרף לדברי @מולטי תקשורת ושואל למה החלטת על כיכר השבת, מה מצאת שם.
תשאל איפה בירושלים חסר מכולת ולפי זה תחליט.
2. לא שמעתי עד היום על סופרמרקט קטן שהצליח להתחרות או להתקרב למחירי הרשתות בשום מקום בארץ,
אם עליתם על הנוסחה, תהיו עשירים אבל קשה לי להאמין.
3. הניק @מה חובתו בעולמו ידוע בעולם הפורומים.

נערך לאחרונה ב:
מתחילים ממקום שמכירים טוב. לסניפים הבאים נשקול את בית שמש ובני ברק, יש כבר הזמנה קודמת ברכסים אז תמתינו בסבלנות...
זוהי תשובה רגשית לא עסקית!

סליחה על הבוטות

להתחיל עם שכירות של 60K בחודש רק כי זה המקום שאתה מכיר במקום להתחיל ב10K במקום שעם קצת בירורים יכול להיות מקום מוצלח הרבה יותר זה בורות במיטבה.

את תחום חנויות המכולת אתה מכיר טוב?
המיקום זה הדבר שאתה הכי פחות צריך להכיר טוב בכל הסיפור הזה.
ר' נחמן מכיר לא אני.

סליחה אני נסחף... יש כאן באמת אנשי מקצוע ושואלים שאלות כבדות משקל אשיב בל''נ כשאוכל להתייחס בהתאם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה