מה חובתו בעולמו
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
לא פגעת. אתה מבין לא נכון שהעסק מתבסס על חכמת ההמונים ואני משתמש עם AI כדי לשלוף את הנתונים שאני צריך במקום לעבור עוד פעם שעות ולחשב אחד אחד לא הבנתי מה הבעיה. המנהל לא מסתתר בשום מקום אפשר להתקשר אליו ולשאול רק עכשיו ספציפית הוא הלך לישון.יש לי מעט היכרות עם תחום חנויות מזון, עברתי על האשכול בעיון רב, ואני מתלבט כל הזמן אם זה בדיחה או משהו רציני, נוצר לי הרושם שמדובר כאן על שאיפות וחלומות אך חוסר אחיזה במציאות, לפתוח עסק ראשון בהתבסס על חכמת ההמונים והאינטליגנציה האוטומטית בשילוב עם מנהל נסתר שטוב עם ספקים ולקוחות, אמור להפעיל עסק כמעט לבד עד שיהפוך לרשת, והנסיון שלו מסתכם בניהול חנות בגדים אחת, מישהו מכם עבד בתעשיית המרכולים או המזון?
אם מדובר במשהו רציני, הייתי שם את התוכניות בצד, מוצא עבודה כמנהל שכיר של סופרמרקט למשך שנה לפחות, ואז חושב שוב על העניין.
במקביל, הייתי מנסה לשים עצמי באיזשהוא תפקיד במשרד עיסקי, או אצל איש עסקים, ומנסה לקבל מבט מזווית אחרת על תזרימי מזומנים.
כל העניין נשמע לי כאן קצת ילדותי וסליחה אם פגעתי.
הרעיונות שלך נכונים מאוד אבל יש גם אנשים שיסכימו שזה לא מתאים לכל אחד בכל מצב.
אם כבודו ירצה להיפגש כדי להתעניין בהשקעה נגלה לו.אבהיר את כונתי אחיזה במציאות:
מה מחיר השכירות, לא משוער, אלא לפי 2 או 3 אפשרויות קונקרטיות העומדות על הפרק.
מה מחיר השיפוץ, לא משוער, אלא אחרי קבלת הצעות מחיר לתכנית ראשונית.
מה טיב הקשרים עם הספקים- האם יש לכם ספקים שהתחייבו לתת לכם מחיר זול לעומת השוק.
כמה שצריך.כמה שעות בפועל- לא ברצון- יכול בן אדם לעבוד.
אם עברת על האשכול בעיון אז זה מופיע.לכמה אנשים החנות מיועדת, איך יהיה להם גישה לשם.
כן.האם שוחחתם עם בעלי חנויות דומים, האם השוויתם את תוכניותיכם עם המציאות אצלם...
נכון ר' נחמן הי''ו הוא יהודי מוכשר מאוד ואם הוא היה מספר לי את הרעיון שלו יותר מוקדם כבר היינו מנהלים רשת ענק.נחמן לוין )מנהל תפעול(: מופקד על ניהול הפעילותהיומיומית. עם ניסיון של למעלה מחמש שנים בתחוםהקמעונאות – כולל ניהול חנויות ובניית קשרים עםספקים- זה תואר קצת מרשים למי שניהל חנות אחת!
הרעיון של ר' נחמן הרעיון שאפשר להוציא לפועל את הרעיון שלי.מי היזם? של מי הרעיון? בPDF מופיע מיכאל, אבל כאן היה כתוב שנחמן
נכון 216 זה בתרחיש אופטימי גם הנתונים האחרים די גבוהים נצטרך להתאמץ כדי להגיע אליהם בעיקרון המקום שצריך ללחוץ להוריד זה השכירות והמקום שצריך ללחוץ להעלות זה ההכנסות כל השאר כמו משכורות וכו' לא כזה משנה הרבה במקרו.זה סוף פסוק אם זה נכון והוא ספר ויודע שהנתונים הם כמו שכתבתם אין מקום להתווכח
אבל חוששני שאלו לא בהכרח הנתונים ודאי עכ"פ כלפי סכום הקנייה
ואז הדיון צריך להתחיל בראש ובראשונה מהו הצפי לרווח שולי
(ויש לי קצת הוכחה למה כל הסופרים באזור יקרות כולם חמדניים? אולי כן??)
לזה התכוונתי כשאמרתי את זה:
וביתר ביאור:
אין ולו רמז למודל תמחור במודל שלכם וזה די הזוי, אם תתמחרו לפי אחוז רווח אחיד - תהיו החנות הכי יקרה באזור, ואם הקונספט הוא מחירים אטרקטיביים?? במחילה, יתרת מזומן כזו עלולה להגמר מוקדם מהצפוי בגללו......
חובת ההוכחה עליכם - או שיש לכם נוסחה מתמטית פר מוצר איך תתמחרו ומה הרווח או שתאלצו להקצות יתרת מזומן כזו לכל חודש כדי לכסות את הגרעונות... (חלילה! הגזמתי, אבל זה הכיוון) לפחות עד לביסוס הרשת.
תודה רבה על השיתוף ועל העצות החשובות.אתם באמת חושבים שתצליחו לעמוד במחירים של הסופרים הגדולים ולהתחרות בהם?
בתור אחת שמנהלת(כן מנהלת ממש בפועל פיננסי ותפעולי ולא רק תאורטי..) רשת סופרים די מצליחה בכמה ערים יש ספקים שאני עדיין לא מצליחה לקבל מהם מחירים כמו אושר עד/רמי לוי לדוג.
ואם כל הרצון הטוב להוזיל כמה שיותר אי אפשר להפסיד על 50% מהסל או להיות ברווח בסיסי זה מתכון בטוח לסגירת העסק.
יש לכם ידע וניסיון בתמחור לפי אחוזי רווח? איך לחשב בכלל את האחוזים? לפי הוצאות שוטפות ובלתמים? ניסיון בהתמקחות עם ספקים ויצירת חלופות מקבילות? להשוות תמחור ותפעול כלכלי לחנות בגדים זה יותר ממצחיק..
תסתכלו כמה מכולות נסגרות כל הזמן. רובם נופלות על המקום הזה בדיוק. אין מצב שמכולת אחת בודדת (גם אם לבעלים יש שם מצוין בשוק הקמעונאות) תקבל מחירים ותנאים כל כך טובים!
ועוד משהו-תחשיב ההוצאות מעודכן לעכשיו. קחו בחשבון את כל העליות המטורפות בכל התחומים-רק הוצאות עובדים עלו בשנה וחצי האחרונות ביותר מ-20%.. שלא נדבר על שכירות/ארנונה עסקית/חשמל וכו. בעלי העסקים נקרעים מהוצאות!
לא באה לייאש רק לחדד
השאלות שלכם נכונות מאוד. ר' נחמן כרגע יושן
אתם מוזמנים בשמחה להיפגש ולבדוק אם זה משתלם.זה לא כזה פשוט כפי שזה נשמע.. אם זה היה כזה משתלם אולי נפתח שם אנחנו סניף נוסף וזהו![]()
מסובך לי להתחיל לחשב את זה אבל בעיקרון הימי לקוחות זה שריד אבולוציוני מהשלד הראשון של המחשבון (שהAI הכניס כי אמרתי לו שאני פותח רשת ענק בינלאומית...) ואחרי שהסבירו לי מה זה אומר בכלל הורדתי את זה, אז אם מורידים את הימי לקוחות ההחזר יהיה תוך שנתיים:סליחה על האיחור ימים עמוסים לכלל ולפרט
מה זה הסכום?
| שנה | תזרים מזומנים נטו שנתי | תזרים מזומנים מצטבר | יתרה להחזר |
| 1 | 896,517 | 896,517 | 1,500,000 - 896,517 = 603,483 |
| 2 | 477,762 | 896,517 + 477,762 = 1,374,279 | 1,500,000 - 1,374,279 = 125,721 |
| 3 | 483,795 | 1,374,279 + 483,795 = 1,858,074 | (ההשקעה הוחזרה) |
(אני אכן עושה את החישובים עם AI אתה גם עושה חישובים עם אקסל אז מה?)
נערך לאחרונה ב:
הנושאים החמים