ייעוץ - אשמח לשמוע את חוות דעתכם

• הוסף לסימניות
--

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מה רמת העיצוב שלך? ובאיזה איזור ביקוש את נמצאת?

• הוסף לסימניות
אשמח להאיר לך כמה נקודות לגבי פתיחת עסק
ובעיקר -
איך פותחים עסק מצליח.
יש דבר אחד עיקרי שאת צריכה כדי שהעסק שלך יצליח
ואם אין לך אותו זה פשוט לא יעבוד
כתבי לי למייל (יותר נוח) ואשמח לעזור
("ממרומי" למעלה מ-10 שנות נסיון)
המייל שלי:
<לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
אוי זה תלוי בכ"כ הרבה דברים...:rolleyes:
לימודים ענין של תקציב....
חופשה ענין של חוסר הכנסה...
איזור שאת גרה.....

שלא תחשבי שלהיות עצמאית זה פיקניק זה סוג של סיכון
מי החליט שיהיה לך עבודה תמיד? אני מכירה מלא עצמאיות שהם יכולות לפעמים
להכניס רק 500 שקל לחודש ואז מה יהיה?
זה שעושים לך פרצופים (המצב שלך טוב שזה מתחיל שם ומסתיים שם)
עבודה זה לא קל בכ"א זה קללה (בזעת אפך תאכל לחם... להזכירך)
על חופשת מחלה לפני הלידה כל הבוסים מתעצבנים תרגישי בנח
תאמת שיש לך שעות פצצה בגרפיקה כמעט ואין עבודה בכזו מסגרת שעות
אני לא הייתי עוזבת הייתי לומדת תוך כדי עבודה ופותחת משו עצמאי בקטנה ורואה איך זה זז ורק אח"כ מקבלת החלטה

• הוסף לסימניות
אצל כל שכירה יכולים להיות תקופות, את יכולה לנסות לחזור מס' חודשים ולראות ומקסימום אז להתפטר על מנת לטפל בילד ולקבל את הפיצויים.

• הוסף לסימניות
את לא חייבת לוותר על הנקה!!!
אפשר לשאוב. (למרות שאני עבדתי עד מאוחר ולא שאבתי כי לא התאים לי, והנקתי עד שנה וחצי. הגוף התרגל שבבוקר אין צורך בחלב....)

• הוסף לסימניות
לעניות דעתי, הנקה זה חשוב מאוד מאוד, ובמיוחד שאת בעצמך ממש רוצה את זה, ואם תוותרי על זה יכול להיות שתרגישי אכזבה/הפסד/פיספוס...
אני יודעת עד כמה שזה קשה לשאוב כשיש עוד ילדים בבית - זה באמת בלתי אפשרי!
מה שכן, תשאבי בעבודה! (זה גם זמן שמגיע לך מבחינת החוק).
גם הנקה בשילוב עם תחליף חלב היא הנקה! לכל דבר! זה מחזק את התינוק ומוסיף לו שנות חיים ואריכות ימים (מובא בספרים)
כשאת בבית, אז את הרי לא צריכה לשאוב, את מאכילה אותו.

לגבי העבודה - אם בכללי את נהנית, אז לא הייתי עוזבת. אולי מסדרת קצת את היחסים עם הבוסים (מסבירה להם מה קרה, אנשים נוהגים שלא לדון את החבר לכף זכות...)

לגבי אשת הבוס - תראי אותה בתור ניסיון לעבודת המידות שלך, לכפרת עוונות. לא פשוט אבל עדיף יסורים כאלה קטנים מאשר אחרים.... וזה גם יסורים!

לגבי עסק- לא יודעת מה להגיד לך, זה תלוי בהרבה דברים שאנשים גדולים ממני יודעים יותר טוב וכמובן שבסיעתא דישמיא.

• הוסף לסימניות
אני חושב שברמה הזאת 27 ש"ח לשעה זה בזיון, בטלמרקטינג מקבלים יותר.
וזה אולי גם הסיבה שאת לא נהנית כי את לא מקבלת כמו שמגיע לך (את אולי שמחה שיש לך עבודה קבועה אבל מרגישה מנוצלת).
אבל עדיין הספק הוא לא קל.

• הוסף לסימניות
שאיבה היא לא דבר בלתי אפשרי, התינוק שלי ניזון על שאיבות בלבד עד גיל שנה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י טקסטיב;1314694:
מה שכן, תשאבי בעבודה! (זה גם זמן שמגיע לך מבחינת החוק).

לגבי עסק- לא יודעת מה להגיד לך, זה תלוי בהרבה דברים שאנשים גדולים ממני יודעים יותר טוב וכמובן שבסיעתא דישמיא.

בטוח שזה מגיע לפי חוק, למי שעובדת 7 שעות ?

אם רוצים סייעתא דשמיא כדאי לשמור על נקיון כפיים ולברר ...

• הוסף לסימניות
מזדהה איתך מאד כי גם לי הייתה התלבטות דומה לפני תקופה, אם כי שונה, כי לי היה עסק פתוח וחוצמיזה עבדתי כמזכירה בשכר טוב מאד. (הרבה יותר ממה שאת מקבלת עכשיו בתור גרפיקאית) ולא ידעתי אם להתפטר אחרי חופשת לידה או לא, כי רציתי להתנתק כבר מהרעיון של להיות מזכירה:-\ אבל משכורת קבועה וכו' וכו'...
מה שאת בוודאי יכולה לעשות זה להודיע לו שאת מאריכה את החופשה (יש לך אפשרות עד 9 חודשים) ובזמן הזה לפתוח ע"פ ולראות איך הולך מכל הבחינות. ומקסימום אם תראי שזה קשה, תחזרי לעבודה.
ואין לו שום אפשרות למנוע ממך הארכת חופשה, את רק צריכה להודיע מינימום שבועיים לפני סיום החופשה.
(אישית, בהתחלה הארכתי ואחרי חודש בערך הודעתי לו שאני מתפטרת בלי שהיה לי עוד משהו מוגדר לאורך זמן, וב"ה אני רואה בינתיים ס"ד מיוחדת, וכשמאמינים הקב"ה נותן, הוא מחכה לתפילות שלנו, צריך רק לבקש ולהודות)
בכל מקרה הייתי ממליצה לך לשאול גם דעת תורה. ככה תיהי הכי רגועה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sm05276;1314788:
מזדהה איתך מאד כי גם לי הייתה התלבטות דומה לפני תקופה, אם כי שונה, כי לי היה עסק פתוח וחוצמיזה עבדתי כמזכירה בשכר טוב מאד. (הרבה יותר ממה שאת מקבלת עכשיו בתור גרפיקאית) ולא ידעתי אם להתפטר אחרי חופשת לידה או לא, כי רציתי להתנתק כבר מהרעיון של להיות מזכירה:-\ אבל משכורת קבועה וכו' וכו'...
מה שאת בוודאי יכולה לעשות זה להודיע לו שאת מאריכה את החופשה (יש לך אפשרות עד 9 חודשים) ובזמן הזה לפתוח ע"פ ולראות איך הולך מכל הבחינות. ומקסימום אם תראי שזה קשה, תחזרי לעבודה.
ואין לו שום אפשרות למנוע ממך הארכת חופשה, את רק צריכה להודיע מינימום שבועיים לפני סיום החופשה.
(אישית, בהתחלה הארכתי ואחרי חודש בערך הודעתי לו שאני מתפטרת בלי שהיה לי עוד משהו מוגדר לאורך זמן, וב"ה אני רואה בינתיים ס"ד מיוחדת, וכשמאמינים הקב"ה נותן, הוא מחכה לתפילות שלנו, צריך רק לבקש ולהודות)
בכל מקרה הייתי ממליצה לך לשאול גם דעת תורה. ככה תיהי הכי רגועה.

הקמתת עסק מתחרה בזמן חופשת הלידה מתירה על פי החוק למעסיק להפסיק להעסיק אותך, ולא לשלם כספי פיצויים ופנסיה על הארכת החופשה.

להלן לשון אתר "עובדים"
http://www.ovdim.org.il/חופשה-ללא-תשלום-זכויות-עובדים/

"רציפות העסקה, האמנם?

התקיימות יחסי עובד מעביד במהלך חופשה ללא תשלום הינה קריטית לשם קביעת זכויותיו של העובד. לדוגמא, קטיעת רצף ההעסקה עלולה ליצור מצב בו עובד מאבד זכויות המגיעות לו בשל וותקו (כגון פיצויי פיטורין, דמי הבראה וכדומה).

במקרים בהם עובד יוצא לחופשה ללא תשלום אשר מוסכמת על המעסיק, רצף ההעסקה נמשך. עם זאת, ישנם מקרים בהם המעביד רשאי לטעון כי רצף ההעסקה נקטע וזאת בגין הפרת חובת ההגינות החלה על הצדדים (לדוגמא, העובד החל לעבוד בחברה מתחרה)."

לענ"ד את צריכה לשקול טוב טוב את מעשייך עכשיו ולהחליט בדיוק מה את רוצה.

הנזק שנגרם למעסיק בגלל חוסר הידע מה קורה עם העובדות הוא עצום (דחיית גיוס עובדת אחרת, אי קבלת עבודות עקב מחסור בידיים עובדות, או לחילופין קבלת עובדת אחרת ללא צורך בגלל החשש שאולי לא תחזרי.

אין לי ספק שמי שמתחשב באחרים, ובמיוחד במי שפרנס אותו תקופה ארוכה (בור ששתית ממנו אל תזרוק בו אבן) יזכה לברכה מהקב"ה וסייעתא דשמיא בכל מעשה ידיו.

• הוסף לסימניות
במקרה שלך אם קהל היעד שלך הוא באמת הלקוחות שלו את בבעיה, כי זה באמת לא יפה.
אבל אפשרות נוספת שתחזרי לעבודה (ותסכמי איתו שאת שואבת, ובכלל אני לא מבינה איך א"א לשאוב במשך 7 שעות, אפילו מפרה שואבים בשבת משום צער בע"ח)
ותפתחי במקביל עוסק פטור ותתמקדי בקהל יעד מחוץ לעיר, או כפרי לנסר של מקום מסוים שאינו מתחרה לו.
בכל מקרה,שוב פעם אני אומרת, זו שאלה באימת סבוכה וכדאי לך לשאול רב.

• הוסף לסימניות
רק דבר אחד אני לא מבינה,
הוא הבוס היחיד שמעסיק גרפיקאית בכל רחבי עיר מגוריך?
למה שלא תחפשי עבודה במקום אחר תוך כדי החופשת לידה?
את מגיעה עם ניסיון רב ושפשוף של בית דפוס שזה ניסיון מצוין והעבודות שלך ג"כ טובות מאד....
ואז תוכלי לפתוח גם עסק עצמאי במקביל וכשתראי שאת מתפתחת מספיק תוכלי להתפטר מהיותך שכירה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י OR_Design;1314900:
אני לא הייתי עושה את זה.. בכל זאת עבדתי אצלו שלוש וחצי שנים נראה לי שזה אפילו חילול השם מבחינתי ללכת ולעבוד בדפוס שמתחרה בו
(כבר הציעו לי כמה , בתי דפוס שממש ברחוב שלו...)
זה דבר שממש יפגע בהם והם ילכלכו לכל מי שרק ייכנס לחנות, כבר עשו להם את זה כמה עובדים שם. אני היחידה שמחזיקה איתם מעמד תקופה כזאת ארוכה.
הוא אמר ל-י בעצמו שהוא ממש השקיע בי מבחינת ללמד אותי על כל המכונות וכו'.. ובסוף אני "תוקעת סכין בגב" כלשון אישתו
(את זה הם אמרו כשביקשתי להעלות את המשכורת אחרי שנתיים וותק מ 23 ש"ח)
הם עובדים עליך בלוחמה פסיכולית, מכירים אותך שאת מאד מסורה אליהם ומנצלים את זה.
באמת מגיע לו הכרת הטוב הניסיון שרכשת אצלו, אבל בשביל זה תעבדי כל החיים ב27 ש"ח לשעה אם את טיפוס שצריכה משכורת מסודרת?!
מאד מקובל במקרה כזה לקבוע פגישה עם הבוס ולהיות כנה איתו שמציעים לך במקום אחר במחיר כזה וכזה, אבל את מרגישה קודם מחוייבות אליו וכו' אבל לא שווה לך כזה מחיר. אז אם הוא רוצה שיעלה במשכורת.
לדבר בצורה מכובדת, מבינה אותו, אבל גם מבינה את עצמך...

• הוסף לסימניות
ואם המקבילים מציעים לך 35 - למשל אין שום סיבה להישאר במקום אחר. עם כל הכבוד לא.
ובור ששתית וכו' זה נכון מאד אבל לא עד כדי, דבר ראשון בנ"א צריך להתפרנס ולפרנס את ביתו בכבוד.
ו30 לשעה לגרפיקאית עם כ"כ הרבה שנות וותק זה ניצול! ולפי הקצב של שקל לשנה, נשמע לך נורמלי להיות שם למעלה מ6 שנות וותק מחיר?

• הוסף לסימניות
אור, אני מה זה מזדהה איתך. גם אני חוויתי פעם מעסיק בסגנון הזה, ועזבתי אחרי שבועיים. מה זה מצלמות בכל מקום? אין פרטיות? אי אפשר לזוז? אווירת חשדנות וחוסר אמון משפיעים באופן ישיר על תפוקת העבודה. אני עברתי חצי ממה שאת עברת, ולא החזקתי מעמד. את לפחות הצלחת להתמיד שלש שנים. כל הכבוד.

ואליך מיכל 123, אני מצטטת:
נכתב ע"י מיכל123;1314798:
אין לי ספק שמי שמתחשב באחרים, ובמיוחד במי שפרנס אותו תקופה ארוכה (בור ששתית ממנו אל תזרוק בו אבן) יזכה לברכה מהקב"ה וסייעתא דשמיא בכל מעשה ידיו.[/B]

אני לא מבינה. אני לא יודעת מה מידת יראת השמים שלך, אבל מצד אחד שם שמים שגור על פיך (יזכה לברכה מהקב"ה), ומצד שני מופיע אצלך ביטוי על המעסיק שהוא פרנס אותה תקופה ארוכה.

מה שאותי לימדו, שפרנסה היא מהשמים. המעסיק יכול לספק לנו עבודה, לא פרנסה. ויש מקומות שלא צריך כמעט לעבוד ויש פרנסה רחבה, ויש מקומות שיש הרבה עבודה ופרנסה בקושי. הכל תלוי בברכת השם.

אז, לדעתי, מצד ההגינות הפנימית את צריכה לעדכן אותו. על תתני למידת הכעס להרוס את האישיות המקסימה שלך. אבל וודאי שלא צריך להתחשב בו על חשבון שלוות נפשך ובני משפחתך.

• הוסף לסימניות
די. קראתי מספיק. זו התעללות ממש.

המסקנות מתבקשות. לא מבין בכלל בשביל מה להתייעץ. את אומרת בעצמך שאי אפשר להמשיך שם אפי' יום אחד נוסף. את לא נהנית, אין סיפוק, אין משכורת הוגנת, אין כלום.

תלכי להיות שכירה או עצמאית, שיקול שלך, בהתאם ליכולות ולכשרונות שלך, בהתחשב בחברה ובסביבה בה נמצאת.

ועצה קטנה.

את כותבת שאנשים רודפים אחריך. אז תעשי סיבוב, תסכמי עם מישהו על חצי משרה כי את רוצה לנסות לפתוח גם משהו עצמאי. תהיי גלויה ושקופה. אנשים אוהבים את זה. בעלי עסקים מעריכים אנשים כאלה. מנסיון. אם הוא גבר הוא לא יבהל. כי המחירים שלך בתור עצמאית הם לא אותם מחירים כמו שהוא מתמחר ללקוחות שלו. ממילא אין לו מה לחשוש באמת מתחרות.

מקסימום לא יצליח, תשלימי למשרה שלימה.

הצלחות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת