דרוש מידע ילדה בת 4.5 שמתלוננת שבועיים על כאב ראש

• הוסף לסימניות
אצלי הילד, כשהיה בן 9, התלונן על כאבי בטן במשך הרבה זמן. לקחנו לבדיקות דם שהראו שהילד ב"ה בריא כשור. כבר חשבתי שזה רגשי ואז הלכנו לרופא סיני שעשה בדיקת אלרגיות, אמר לנו ממה להמנע ומאז-כבר יותר משנה - הילד לא מתלונן (חוץ מפעם אחת שהוא בטעות אכל משהו שהרופא אמר לו לא לאכול).

אני זוכרת שכשישבנו אצל הרופא הרגיל הוא ממש צחק שהכל רגשי ושהילד לגמרי בריא ונתן גם לי וגם לילד הרגשה רעה כאילו אני אמא מזניחה והילד צומיסט... לימד אותי הרבה.

• הוסף לסימניות
כשהבת שלי הייתה בת שנתיים וחצי, היא התלוננה באופן יומיומי על כאבי ראש
ובאמצע השינה היא הייתה מתיישבת וישנה בישיבה עם תמיכה לראש מהכריות הקבועות בצידי המיטה, לנו זה כבר הדליק נברשת אדומה ולא רק נורה... רצנו לרופאה שנתנה הפנייה למיון ולנרולוג ובסוף ב"ה כלום אחד גדול!
הילדה עד היום, עם כל קושי הכי קטן של לחזור לשיגרה, כואב לה בשערות, בציפורניים ולפעמים גם בגומיות ובקשת...סוג של ילדים חכמים שיודעים על מה להתלונן מגיל אפס
אז ברור לבדוק אבל בלי לחץ נפשי (שלא יתחיל גם לך לכאוב הראש...)
איזה פחד....

• הוסף לסימניות
אצלי הילד, כשהיה בן 9, התלונן על כאבי בטן במשך הרבה זמן. לקחנו לבדיקות דם שהראו שהילד ב"ה בריא כשור. כבר חשבתי שזה רגשי ואז הלכנו לרופא סיני שעשה בדיקת אלרגיות, אמר לנו ממה להמנע ומאז-כבר יותר משנה - הילד לא מתלונן (חוץ מפעם אחת שהוא בטעות אכל משהו שהרופא אמר לו לא לאכול).

אני זוכרת שכשישבנו אצל הרופא הרגיל הוא ממש צחק שהכל רגשי ושהילד לגמרי בריא ונתן גם לי וגם לילד הרגשה רעה כאילו אני אמא מזניחה והילד צומיסט... לימד אותי הרבה.
אני לא הייתי ממשיכה ללכת לרופא כזה!!! אצלנו הרופאה התייחסה בשיא הרצינות! ישבנו אצלה קרוב לחצי שעה! לדעתי, רק בגלל זה למחרת הכל עבר לו.

• הוסף לסימניות
הרבה תגובות נכתבו כאן, קחי את מה שאת מרגישה

משהו קטן שאני רוצה להסב את תשומת ליבך:
עברנו עכשיו את תקופת פסח, התזונה היתה שונה לחלוטין מימות השנה, סדרי היום השתנו
האם הילדה הלכה לישון מאוחר? האם הציק לה הטעם של המצה?
תני לה לחזור לשיגרה, לישון בזמן את כמות השעות שהיא צריכה, לשתות הרבה (היובש בחוץ גם מפריע) ואחרי שבוע תבדקי אם הראש ממשיך לכאוב לה באותה רמה.

המון בריאות ונחת.

• הוסף לסימניות
איך יודעים אם זה חוסר תשומת לב או באמת משהו פיזיולוגי
אם זה בעקביות והילד מתלונן על אותו כאב אותה הרגשה (פשוט לתחקר אותו כל פעם) זה כנראה משהו אמיתי
אם זה כל פעם במקום אחר ...

• הוסף לסימניות
תודה לכולכן !
אבדוק את הענייו

• הוסף לסימניות
הרבה תגובות נכתבו כאן, קחי את מה שאת מרגישה

משהו קטן שאני רוצה להסב את תשומת ליבך:
עברנו עכשיו את תקופת פסח, התזונה היתה שונה לחלוטין מימות השנה, סדרי היום השתנו
האם הילדה הלכה לישון מאוחר? האם הציק לה הטעם של המצה?
תני לה לחזור לשיגרה, לישון בזמן את כמות השעות שהיא צריכה, לשתות הרבה (היובש בחוץ גם מפריע) ואחרי שבוע תבדקי אם הראש ממשיך לכאוב לה באותה רמה.

המון בריאות ונחת.
היא התחילה להתלונן לפני פסח. עוד לפני נושא המצות .היא היתה בקיטנה לפני פסח וחזרה ואמרה לי אמא נתנו לנו מסטיק ובלעתי אותו וזה עשה לי כאב ראש ומאז היא מתלוננת.

• הוסף לסימניות
איך יודעים אם זה חוסר תשומת לב או באמת משהו פיזיולוגי
אם זה בעקביות והילד מתלונן על אותו כאב אותה הרגשה (פשוט לתחקר אותו כל פעם) זה כנראה משהו אמיתי
אם זה כל פעם במקום אחר ...
היא כל פעם מראה לי מקום אחר .
מצד שני היא מאד מאד חכמה אז אני לא יודעת מה אני אמורה לחשוב

• הוסף לסימניות
יכול להיות שהיא מרגישה רגישות כל אימת שהיא נזכרת במסטיק,
והיא עצמה משוכנעת שכואב לה.
למרות שזה לא באמת כאב.
ומכיון שהיא משוכנעת, מבחינתה היא לא משקרת, וזה משכנע גם אתכם.
תבדקו אבל בלי לחץ.

• הוסף לסימניות
יש מצב שזה המסטיק באמת, נכנס לה למח ועשה לה חור בראש
תנסי למצוא דרך לספר לה שהמסטיק יצא לה מראש
אולי תשימי לה מסטיק לעוס על המיטה לפני שאת מעירה אותה בבוקר ואז תגידי לה
וואו תראי איזה יופי באמצע השינה יצא לך המסטיק מהפה ועכשיו כבר לא יכאב לך הראש יותר
תודה רבה לה' שהוא עשה שיצא לך המסטיק וכולי...
ואז לראות אם זה היה פסיכולוגי או שהיא ממשיכה להתלונן
(נשמע ממש מצחיק, אבל תאמיני לי אם זה-זה את תראי פלאים!)

• הוסף לסימניות
מספיק שהגננת אמרה לה שיגדל לה עץ מסטיקים בבטן ( או בראש..)
והיא כבר בדמיונות..
מסכימה מאוד עם הרעיון של המסטיק הלעוס ליד המיטה..

ואני לא שוללת פניה במקביל לרופאה
אני תמיד מעדיפה להיות היסטרית ולא לבוא מאוחר מידי..

• הוסף לסימניות
אפרופו כאבי ראש.
נתקלתן פעם בתופעה של כאב בקרקפת? ממש כאב חזק שבא פתאום באזורים מסויימים בראש, בעיקר באזור הקודקוד על אזור די נרחב. הכאב הולך ודועך במשך שבוע/שבועיים עד שנעלם. בזמן ההתקף - כואב לגעת בקרקפת, כואב להזיז את השיערות באזור הזה [החפיפה והסירוק זה גיהינום מטורף]. כואב אפילו להניח ראש על ההכרית.
על הקרקפת לא קיים שום סימן למראית עין.

נתקלתן בכזה דבר?

• הוסף לסימניות
שביעית- נראה כמו משהו ששווה לבדוק, ויפה שעה אחת קודם

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
היא כל פעם מראה לי מקום אחר .
מצד שני היא מאד מאד חכמה אז אני לא יודעת מה אני אמורה לחשוב
זה לא סותר, דווקא ילדים חכמים יודעים לבלבל אותנו יותר:D
אצל הרבה ילדים הדמיון הופך כביכול למציאות וידוע הקשר הישיר בין גוף ונפש שמפריע משהו בנפש זה יכול להשפיע גם פזיולוגי (גם אצל מבוגרים כמובן)
לכן תבדקי את העניין משני ההיבטים ובעז"ה שימצא הפתרון

• הוסף לסימניות
כואב לגעת בקרקפת, כואב להזיז את השיערות באזור הזה [החפיפה והסירוק זה גיהינום מטורף]. כואב אפילו להניח ראש על ההכרית.
יש כאב שנובע משורשי השערה , לא כאב פנימי
לי זה קרה בעיקר בגלל שינוי כוון הצמיחה בשיער

• הוסף לסימניות
יש כאב שנובע משורשי השערה , לא כאב פנימי
לי זה קרה בעיקר בגלל שינוי כוון הצמיחה בשיער
מדובר על כאב חיצוני. ממש על הקרקפת עצמה. אבל שינוי בכיוון צמיחת השיער? למה שפתאום רבע מהשיער ישנה כיוון? ועוד בגיל בוגר, לא ילדה...

• הוסף לסימניות
מדובר על כאב חיצוני. ממש על הקרקפת עצמה. אבל שינוי בכיוון צמיחת השיער? למה שפתאום רבע מהשיער ישנה כיוון? ועוד בגיל בוגר, לא ילדה...
כנראה את שינית את האיסוף של השיער ,שביל קצת שונה ...
כך אני מרגישה שזה קורה לי ,
והנה מצאתי אסמכתא לדברי:
למעשה, מקור הכאב הוא לא בשיער עצמו אלא בקצוות עצבי הקרקפת שמחוברים לזקיקי השערה. דר' אנג'לה לאמב, ראש מחלקת דרמטולוגיה בבית חולים הר סיני שבניו יורק, הסבירה להאפינגטון פוסט את התופעה: "זקיקי השערה הם בין רצפטורי החישה הראשונים. כשמותחים את השיער כלפי מעלה מופעל לחץ על העצבים שמסתיימים בשורשי השערה, ולאורך זמן זה גורם לכאב".

על פי דר' ג'סיקה וו, רופאת עור, סיבה נוספת לכאב היא התרגלות השיער לצמיחה בזווית שבה הוא נאסף: "קצוות העצבים מתרגלים לכך שהשיער גדל בכיוון מסוים. כשמשחררים אותו מהפוזיציה אליה הוא רגיל זה גורם לגירוי בעצבים ורגישות בקרקפת" היא מספרת.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
היא התחילה להתלונן לפני פסח. עוד לפני נושא המצות .היא היתה בקיטנה לפני פסח וחזרה ואמרה לי אמא נתנו לנו מסטיק ובלעתי אותו וזה עשה לי כאב ראש ומאז היא מתלוננת.
תצחקי, אבל היה לי משהו כזה בתור בחורה - בלעתי כדור תרופה קצת גדול, כנראה נכנס לגרון בזווית לא טובה, ומאז - כל בליעה גרמה לי כאבים איומים בראש ובחזה, ירדתי כמה קילו כי אכלתי את המינימום.
אחרי 2 מנות מיילוקס הכל עבר.

• הוסף לסימניות
אפרופו כאבי ראש.
נתקלתן פעם בתופעה של כאב בקרקפת? ממש כאב חזק שבא פתאום באזורים מסויימים בראש, בעיקר באזור הקודקוד על אזור די נרחב. הכאב הולך ודועך במשך שבוע/שבועיים עד שנעלם. בזמן ההתקף - כואב לגעת בקרקפת, כואב להזיז את השיערות באזור הזה [החפיפה והסירוק זה גיהינום מטורף]. כואב אפילו להניח ראש על ההכרית.
על הקרקפת לא קיים שום סימן למראית עין.
ב"ה לא נתקלתי,
אך שמעתי מחברה על רגישות נוראה בקרקפת, שמונעת ממנה, לדבריה, "ללכת לספר" (היא חילונית, אצלה זה נקרא נורא ואיום)
היא אמרה שכל נגיעה בקרקפת זה סיוט.

לתשומת לב מי שנבהלת שגם לה זה קורה לפעמים,
כאשר השיער רטוב ואוספים אותו לקוקו וכדומה וכך הוא מתייבש, כל סירוק או נגיעה בכיוון ההפוך- כואבת מאד, השורשים של השערה כאילו מכוונים ומתייבשים לכיוון מסוים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....