נכתב ע"י וו;2229629:סלחי לי אבל דווקא אני סותרת את דבריך.
אני ידעתי לקרוא כבר בגיל 3 וזה רק הועיל לי.
הייתי במרכז מיוחד שעשו אתגר לילדים מחוננים, (בדיקה אם ניתן ללמד ילדים כבר מגיל קטן קריאה) ודווקא זה ממש הצליח.
נכתב ע"י poto12;2229680:זה מה שעושה ילד למחונן??
קריאה בגיל 3
טוף.. אז אני שייכת למשפחת מחוננוביץ'
נראה לי מוגזם שכמעט כל אחת מעידה על עצמה שהיא מחוננת
מה ההגדרה של מחוננים?
תפיסה מהירה? איי קיו גבוהה? אינטלגנציה? אניטלגנציה רגשית?
אגב נראה לי שהבת של פותחת האשכול לפי התאור האינטלגנציה הרגשית שלה גבוהה ומשם היא גם דולה שפה גבוהה
נכתב ע"י לבן;2229687:נסחפתם.
אתם לא מחוננים. תרגיעו.
באמת, האם כל מי שיש לו קליטה מהירה וציונים גבוהים הוא מחונן בעינכם?
[כמו שכבר נכתב, קל להחשב מחוננים במערכת חינוך לא תובענית. ואני לא מחוננת, ולמרות זאת הייתי משועממת ממש בבית הספר.]
נכתב ע"י poto12;2229680:זה מה שעושה ילד למחונן??
קריאה בגיל 3
טוף.. אז אני שייכת למשפחת מחוננוביץ'
נראה לי מוגזם שכמעט כל אחת מעידה על עצמה שהיא מחוננת
מה ההגדרה של מחוננים?
תפיסה מהירה? איי קיו גבוהה? אינטלגנציה? אניטלגנציה רגשית?
אגב נראה לי שהבת של פותחת האשכול לפי התאור האינטלגנציה הרגשית שלה גבוהה ומשם היא גם דולה שפה גבוהה
יש בזה משהו נכוןנכתב ע"י קומיקו;2229693:לימוד הקריאה הצליח.
גם לי הועיל הידע בקריאה.
פיתוח מיומנויות למידה - לא.
אבל אולי אצלך זה שונה כי למדת עם עוד ילדים
בניגוד אלי שלמדתי יחידני.
את דווקא מחזקת את דברי.
ולא. מי שיודע לקרוא בגיל צעיר הוא לאו דווקא מחונן.
אני ההוכחה.
אפילו שהגעתי להשגים (לא אאריך מפאת ענוותנותי...) תמיד ראיתי לצידי
גאוניים אמיתיים שהגאונות שלהם לא היתה צריכה הוכחה בדמות קריאה, והכניסו אותי
בכיס הקטן שלהם.
נכתב ע"י לבן;2229617:1. איני מחבבת את מתנגדי המחקרים על בסיס טענה "אקדמאית" זו. בכל מקרה ישנה תיאוריה הקושרת בין הכישרונות המיוחדים של מחוננים לבין הליקוי.
2. לא ברור ההקשר.
3. אכן הפרעת קשב נוצרת פעמים רבות על הרקע הרגשי, אך מנגד ישנם מחוננים רבים שאינם מאובחנים כסובלים מהפרעות קש"ר בגלל המחוננות.
4. אמירה זו מגיעה מההסטוריה הרחבה של מחוננות הקשורה להפרעות חברתיות ותקשורתיות שונות. וסביר להניח שהבסיס של החשיבה של האנשים על השגעון נעוץ באי אבחנה של בעיות כמו תסמונת אספרגר ובעיות נוספות. שהביאו אנשים לחשוב שהשגעון וליקויי התקשורת מקורם בגאונות היתר.
5. אכן, ואין בכך סתירה למה שכתבתי.
נכתב ע"י קומיקו;2229275:ישיבה למחוננים שקיימת אצלינו בחסידות
הביאה המון בעיות קשות.
עם כל החינוך למצוינות ותחרות שהיה שם לא יצאו ממנה תלמידי חכמים כ''כ מהר.
היום מכניסים לשם פחות ופחות מחוננים אמיתיים אלא יותר ''נכדים של''
ולאט לאט היא הופכת לישיבה רגילה.
בחור שההורים שלו מכניסים בו אהבת תורה ורצון לדעת ולהתקדם יצא מוצלח וגם בריא יותר.
זו דעתי על סמך הכרות קרובה עם כמה מתלמידי הישיבה.
נכתב ע"י לבן;2229687:נסחפתם.
אתם לא מחוננים. תרגיעו.
נכתב ע"י אן;2229759:אומר לך למה הסתייגתי.
בדיוק לפנייך כתבה משהי על בנה שהוא מחונן. איך היית מרגישה במקומה למראה הודעה מלומדת כי רבים מהסובלים מקשיי קש"ר הנם מחוננים? או האמירה כי המחוננים סובלים מבעיות שונות? האם הדבר היה ממלא אותך נחת?
טענתי שאין להכליל!
את טענת טענה מסוימת, ועיגנת אותה במחקר. מה היו הפרמטרים במחקר? מלבד מנת משכל, צריכים להילקח בחשבון למשל גם תנאים סוציאליים, כמו משפחה, ביה"ס, איזור מגורים, מעמד כלכלי. תנאים גנטיים. באיזה טווח גילאים בוצע המחקר? כמה שפות הנחקרים דוברים? איך מתייחסת הסביבה החברתית שלהם למחוננים?
אני אומרת , שכמו מי שיצא לחקור את תופעת הADHD במחוננים, יש מי שבדק אותה באוכלוסיות אחרות, ואין להסיק ממחקר זה על כלל אוכלוסיית המחוננים, ולהלחיץ אמהות בישראל.
אם את טוענת שאין להתלהב כל כך ממחוננות- את צודקת, זו מתנה שיש לנהוג בה בזהירות. וגם אין לשאוף אליה.
אבל מכאן ועד ההכללה ההיא- רחוקה הדרך לדעתי.
...נכתב ע"י לבן;2229836:הטענות שלך לא אקדמאיות ונשענות על בורות מוחלטת בתחום המחקר. אני כותבת על תופעה ידועה שמעוגנת בהרבה מחקרים ומוכרת מאד בספרות. אין ספק שהחוקרים לא עיגנו תופעה זאת באופן גורף בספרות על ילדים מחוננים רק בגלל מחקר אחד שנעשה בחתך אוכלוסיה מצומצם.
חבל שלדעתך ילד הסובל מקש"ר הוא ילד בעייתי. זו טעות מובהקת. הרבה מאד מנהיגים ומדענים תולים את ההתקדמות וההצלחה שלהם בADHD שלהם.
ובקשר ל"לא להלחיץ אמהות בישראל"- נאיביות היא תופעה פסולה. אם ילד סובל מבעיות שונות או מוגדר בשכבת סיכון עדיף לאם לדעת זאת ולהיות מוכנה לכך.
בדיוק כפי שההודעות כאן שהעמידו את האמהות הנרגשות מה"מחוננות" של ילדיהם על מקומן.- היו חיוניות בעיני.
נכתב ע"י לבן;2229836:הטענות שלך לא אקדמאיות ונשענות על בורות מוחלטת בתחום המחקר. אני כותבת על תופעה ידועה שמעוגנת בהרבה מחקרים ומוכרת מאד בספרות. אין ספק שהחוקרים לא עיגנו תופעה זאת באופן גורף בספרות על ילדים מחוננים רק בגלל מחקר אחד שנעשה בחתך אוכלוסיה מצומצם.
חבל שלדעתך ילד הסובל מקש"ר הוא ילד בעייתי. זו טעות מובהקת. הרבה מאד מנהיגים ומדענים תולים את ההתקדמות וההצלחה שלהם בADHD שלהם.
ובקשר ל"לא להלחיץ אמהות בישראל"- נאיביות היא תופעה פסולה. אם ילד סובל מבעיות שונות או מוגדר בשכבת סיכון עדיף לאם לדעת זאת ולהיות מוכנה לכך.
בדיוק כפי שההודעות כאן שהעמידו את האמהות הנרגשות מה"מחוננות" של ילדיהם על מקומן.- היו חיוניות בעיני.
נכתב ע"י רותי קפלר;2229829:גם כן ישיבה למחוננים.
שכחת לציין כי בישיבת ה'מחוננים' הנ"ל, לא למדו עיון...
רק שיננו בעל פה מיליון דפי גמרא בשנה, בלי להבין מילה ובלי להתעמק.
עוד מחוננות אחת כזו, ואבדנו.
זה לא חינוך למצויינות, זה חינוך לשטחיות.
(דיווחים למנהל האשכול על הודעה בעלת תוכן רע בעוד 3... 2... 1... שניות. למעוניינים באשכול: מהרו לצלם לעצמכם את המסך).
(
נכתב ע"י בפוטנציאל;2228936:חנה התפללה על ילדיה שלא יהיו יותר מידי ולא פחות מידי-
.
נכתב ע"י בפוטנציאל;2230011:התפילה שלה בדיוק בגלל שזה מאד משנה.
להיות חריג זה בעיה. ומחונן זה בעיה.
נכתב ע"י nesimov;2230028:למה מחונן זה בעיה?
פגשתי מלא בנות מחוננות כשלמדתי בלוסטיג (סמינר של מכון ללמודי תואר ברמה גבוהה) וברוך ה' הכל בסדר![]()
נכתב ע"י אן;2229395:תגובתך השיבה את נפשי...
התגובות כאן עוררו בי תהיות.
לתומי חשבתי שציבור שומרי התורה אמון על הערכת המאמץ ולא על התוצאות. (הרי לא דומה מחונן שמוציא מאה בלי מאמץ, לזה שטורח ויושב ושוקד ומוציא שמונים).
אולי לבנים יש טעם באבחון המוכשרים במיוחד, כדי לקדמם בלימוד ובד-בבד לתמוך את התפתחותם הרגשית שעלולה להיפגע מההתפתחות השכלית המוגברת.
אבל לבנות??
למה? כדי שתחלפנה טיטולים באופן גיאומטרי? כדי להכניס עוגות לתנור בפרק זמן מחושב עפ"י פרמטרים גיאוגרפיים? כדי לספר סיפור ולתת נשיקת לילה טוב עם זיקה היסטורית?
ילדה שרואים שהיא חכמה ונבונה, כדאי לאתגר אותה כמו שכתבו כאן בחכמה לפניי, בבית ובאופן נעים וערכי. עידודה כ"מחוננת" עלול ליצור תסכול רב כאשר תמצא את עצמה במצב בו אינה יכולה להפוך לאינשטיין הבא, כי יש דברים יותר חשובים- ילדיה, למשל. שלא לדבר על קשיים ממשיים של מי שהורגלה באיתגור שכלי והזנחת החלק הנשי, האמהי בחייה.
יש לנו, כנשים, תפקיד אדיר ורב חשיבות, והוא גידול בעלינו וילדינו ללימוד התורה ולקיום מצוותיה בשמחה ובאהבה. ואת כל המחוננות שלנו אנחנו אמורות להכניס לשם.
ואיכשהו, זה לא ממש מסתדר עם הסגידה להישגים לימודיים כיום.
נכתב ע"י אן;2229496:קודם כל, אני מסכימה איתך עקרונית, וגם נהניתי מהניתוח. (את מחוננת, לא?...)
אני יותר מזדהה עם הסוג השני.
אובחנתי כ"מחוננת" בכיתה ג' או ד', לא זוכרת; שנתיים אחר כך עברתי לבית יעקב.
ההורים שלי נהנו מבערת הידע שלי, אבל לא סגדו לה; הם היו צוחקים שהתעודה שלי "משעממת" כדי להוריד לי את הצורך להוכיח את יכולותיי. אבל זה עזר במידה מוגבלת- כי החברה (גם החרדית!!) מעריצה גאונים.
וזה יוצר ת ס כ ו ל, כשאת מגלה שכל "חוכמתך" צריכה להתכנס אל תוך הבית, כי היית רגילה לקצור תשואות ומחיאות כפיים על הברקותייך ועכשיו קשה לך להשיג אותן על הברקת הרצפה....
אז שוב, יש צורך לאתגר ילדה כזו, לענג אותה בדברים מרתקים, וללמד אותה את הדברים המרתקים בנשיות!!
רק בתקופה האחרונה גיליתי למשל, כמה גאונות והנאה יכולה להיות במטבח. כמה יצירתיות.
.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים