מידע שימושי ילדה מחוננת בת 3 וקצת

• הוסף לסימניות
איך אני יכולה לדעת אם בת ה3 שלי מחוננת?

אם למישהו יש כליים מובנים אשמח אם תעלו לפה.
יש לי חסימת נתיב...

תודה!

• הוסף לסימניות
ואם היא מחוננת, אז מה זה יתן לך הידיעה? (חוץ מלהשויץ עם זה?)
תני לה לחיות את חייה בנחת ובבריאות הנפש ללא ציפיות מיותרות....

• הוסף לסימניות
בדיוק באתי לכתוב מה שחצאית קפלים כתבה:
אין בציבור שלנו בתי ספר למחוננים, או פעילות מיוחדת למחוננים, כך שמה יועיל האבחון?
אגב, בבתי הספר הכלליים יש מבחן קבוע, אני לא זוכרת באיזה כיתה, שמאתר מחוננים.

• הוסף לסימניות
סתם בשביל הידיעה.. לדעת לאלו רמות של תפיסה היא יכולה להגיע...

מצד שני- זה באמת יכול להיות משחק מסוכן אם משתמשים בו יותר מדיי :)

גמככה יש לה פה גדול :) ":)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;2228883:
בדיוק באתי לכתוב מה שחצאית קפלים כתבה:
אין בציבור שלנו בתי ספר למחוננים, או פעילות מיוחדת למחוננים, כך שמה יועיל האבחון?
אגב, בבתי הספר הכלליים יש מבחן קבוע, אני לא זוכרת באיזה כיתה, שמאתר מחוננים.

יש מבחני סאלד לאיתור מצטיינים ומחוננים בכיתות ב' ו ג'. במערכת החינוך הממלכתית והממ"ד יש כיתות מחוננים, ימי העשרה בהם ילדים מחוננים יוצאים פעם בשבוע ללמוד במרכז למחוננים, ותוכניות שונות לטיפוח מצטיינים ומצויינים בתוך בתי הספר. יש כניסה של התוכניות הללו לבתי ספר חרדיים, אבל לא מדובר בבי"ס חרדים הארד קור, אלא בבי"ס ששייכים למשרד החינוך (ממ"ח, מעיין החינוך התורני וכו').

ולפותחת האשכול, קשה לאבחן מחוננות בגיל צעיר, ולכן האבחונים נערכים בגילאי יסודי. יש כמה מאפיינים שניתן לזהות אצל ילדים מחוננים כבר בגיל הרך כמו: סקרנות, יצירתיות, ערנות, יכולות מילולית גבוהה, טווח קשב רחב, צמא לידע, חשיבה מהירה ועוד. אני עוסקת בתחום בגילאי היסודי, אבל בגדול יכולה לומר כי כדאי לספק כמה שיותר התנסויות, לפתח ולהרחיב את השיחות אודות תחומים שונים, ולאפשר חשיפה לתחומים חדשים. במקביל יש לזכור שמדובר בילד צעיר עם צרכים תואמי גיל, ולעיתים קיים פער בין היכולות הקוגניטיביות לבין היכולות הרגשיות והחברתיות, ויש לפתח גם תחומים אלו.

• הוסף לסימניות
אמרה לי פעם מנהלת של גנים שהיא שומעת מאוד הרבה מאמהות לילדות בגיל הגן שהבת שלהם מחוננת, ״בואי נראה אותם בעוד 10 שנים - בכיתות התיכון, לאן נעלמות כל המחוננות?״

זה לא אומר שהבת שלך לא מחוננת...

• הוסף לסימניות
אגב, באופן אישי, ילד של חיידר לא הייתי שולחת לאבחון מחוננות, אלא אם יש קשיים בתפקוד בלימודים ויש חשד שהם נובעים בגלל מחוננות. לעומת זאת, הייתי שוקלת לאבחן ילדה, לו היו מסגרות מהוגנות שתואמות את אורח החיים שלנו, או לו הייתי חושבת שעצם האבחון יתרום לה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;2228978:
אמרה לי פעם מנהלת של גנים שהיא שומעת מאוד הרבה מאמהות לילדות בגיל הגן שהבת שלהם מחוננת, ״בואי נראה אותם בעוד 10 שנים - בכיתות התיכון, לאן נעלמות כל המחוננות?״

אם מחנכים לבינוניות, (על כל פנים, בינוניות בתחום הלימודי) זה לא שאלה לאן נעלמות המחוננות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;2229051:
אם מחנכים לבינוניות, (על כל פנים, בינוניות בתחום הלימודי) זה לא שאלה לאן נעלמות המחוננות.

!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גלבוע;2229051:

נכון ולא נכון.
מחוננות זה תכונות ללא קשר לסביבה.

צמא לידע וסקרנות אפשר לחנוק, לא את היכולת (שכמובן יכולה להתנוון/להתפתח אבל יש תמיד את הבסיס)

• הוסף לסימניות
יש ילד בגיל 3 שההורים שלו לא חושבים שהוא מחונן ??

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;2228978:

נכתב ע"י גלבוע;2229051:

בדיוק מה שהלכתי לכתוב.
לצערי, בתי הספר שלנו במתכונתם היום, לא מטפחים מצויינות. (יש להם את הסיבות שלהם. אבל מעשית, זו התוצאה).

ופעם היה עוד יותר גרוע: היו מכבים כל זיק של מחוננות ועצמאות. ילדה ששאלה שאלה מבריקה, הייתה חוטפת על הראש מהמורה. פעם, פעמיים, עד שלמדה להפסיק לשאול.

נכתב ע"י יעל;2229149:
יש ילד בגיל 3 שההורים שלו לא חושבים שהוא מחונן ??

ועוד ילד בכור... :)

• הוסף לסימניות
הילדים שלי מאוד חכמים ואני רואה את זה ושומעת גם מהמורים שלהם.
מה שאני עושה זה לאתגר אותם בבית.
אני מביאה להם דפי עבודה מלמדת אותם דברים מסבירה להם דברים ברמה שלהם, מספקת להם חומר קריאה ספרי גאוגרפיה, ספרים על טבע ותהליכים בעולם וכו'.
ספרים שמלמדים אנגלית, יושבת איתם המון המון המון.
המטרה שלי היא רק לפתח ולאתגר יותר את המח שלהם ואת היכולות שלהם, מי שרוצה משתף פעולה ומי שלא בא לו ומעדיף לבנות בקליקס ובקפלה שיערב לו.

• הוסף לסימניות
בכיתה של הבת שלי יש ילדה מחוננת בהגדרה (אמא שלה אמרה לי).
וזה לא ממש עוזר לה כרגע בחברה.
אולי מפריע.

אולי בגילאים גדולים יותר זה מהווה יתרון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י grafix;2228978:

זה כמו שאומרים: הוא "ילד פלא" כשהילד גדל הלך הפלא, נשאר הילד.

מה שבמציאות קורה שהילד המחונן בן ה 3 או 4 שלא היו לו הרבה מחויבויות לימודיות וחברתיות מתבלט מעל שאר הילדים אבל כשהוא נחשף לחומר לימודי מסיבי בתוך כיתת לימוד עם הרבה משימות בו זמנית הוא כבר די מתיישר עם הקו.

• הוסף לסימניות
קבוצות של מחוננים בציבור החרדי לא הוכיחו את עצמן.
נוצרה חברה תחרותית, תינוקית ולוקה במידותיה.

• הוסף לסימניות
להאיר עוד נקודה-
חשוב מאוד לשים לב ליכולות מיוחדות של הילד המחונן או הגובל במחוננות ולשוחח איתו על זה, ילד מחונן יכול לחשוב שהוא מוזר ויכול לפתח רגשי נחיתות מהשוני שלו, כל הילדים נהנים להשתולל והוא כבד כזה נשאר בכיתה לקרוא ספר... או אצל בנות כל החברות יוצאות לקפוץ ולרקוד ורק חנונית המחוננת יושבת בהפסקה ומכינה בהתלהבות עבודת רשות לש.ב.. זה מזמין לעג והרמת גבות מצד החברה. ותדעו שהרבה פעמים הילדים המחוננים לא קולטים שהם מיוחדים או חכמים ומנסים ללא הרף להשתלב במקום לנצל יכולות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לללי;2229189:
קבוצות של מחוננים בציבור החרדי לא הוכיחו את עצמן.
נוצרה חברה תחרותית, תינוקית ולוקה במידותיה.

דווקא בציבור החרדי?

• הוסף לסימניות
ישיבה למחוננים שקיימת אצלינו בחסידות
הביאה המון בעיות קשות.
עם כל החינוך למצוינות ותחרות שהיה שם לא יצאו ממנה תלמידי חכמים כ''כ מהר.
היום מכניסים לשם פחות ופחות מחוננים אמיתיים אלא יותר ''נכדים של''
ולאט לאט היא הופכת לישיבה רגילה.
בחור שההורים שלו מכניסים בו אהבת תורה ורצון לדעת ולהתקדם יצא מוצלח וגם בריא יותר.
זו דעתי על סמך הכרות קרובה עם כמה מתלמידי הישיבה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה