דרוש מידע ילדים בטיסה ארוכה- מלטונין או פניסטיל?

• הוסף לסימניות
א
תביאי להם מלטונין, ובלי נקיפות מצפון, אם מרגיש לך שזה מה שנכון לכם, כולה לטיסה, באופן ח"פ
לא יקרה כלום.
את רופאה?
בארץ כמו במדינות רבות נוספות בעולם מלטונין דורש מרשם והתוויה רפואית ובמיוחד לילדים.
יש תופעות לוואי אפשריות לטווח קצר ולטווח ארוך. לך בתור אמא יש אפשרות לעשות מה שאת רוצה לילד שלך אבל מאיפה האומץ לתת עצות רפואיות לנשים אנונימיות?
אני מכירה באופן אישי סיפור שנגמר רע מאוד בטיסה בגלל עצות מהסוג הזה.
ובלי קשר לתרופה הזאת ספציפית , אני אישית בתור מישהי שטסה עם ילדים לא חושבת שמטוס זה מקום לניסויים רפואיים או קולניריים. אם את נותנת קבוע- אין בעיה. אבל פעם ראשונה לתת בטיסה? ואם הילד יפתח אלרגיה?

• הוסף לסימניות
נכון, לטוס עם ילדים זה מאתגר מאוד. אבל אף פעם לא חשבתי לדחוף להם מוצר רפואי כדי להשקיט אותם, אם אין בזה צורך.

לטיסות נערכתי עם המון אוכל, חטיפים, ספרים, נגן מוטען בחבורת תריג + אוזניות, חוברות צביעה וצבעים חדשים, טטריס, מדבקות, משחקים שקטים מעלי אקספרס, חוברות תשבצים ומבוכים. ובד"כ בסוף גם הרשיתי להם לשחק במשחקים שיש במסכים.

הגענו מוכנים לאתגר, אחרי שינה טובה כמה שהצלחנו, ושרדנו כדי לספר.

אני מאמינה שבשלב כלשהו הקטנים כן ישנו שנת צהריים, רק שהם לא מסונכרנים ביניהם כדי לאפשר גם להורים לישון...

ויש לי ילדים מתוקים מאוד, ואנרגטיים לא פחות, קרה גם שהיו ערים 17 שעות ברציפות סביב הטיסה. כשהגענו הם תמיד נפלו שדודים לשינה רציפה וארוכה, בלי קשר לשעה המקומית או הביולוגית.

• הוסף לסימניות
כל הורה מכיר את הילדים שלו...
לדעתי כדאי להצטייד במלאי של משחקים/ ספרים, ושההורים יקדישו את הזמן להעסיק את הילדים... [לא לבנות על לנוח בטיסה, לנוח לפני!]
כגיבוי להצטייד במלטונין [ניתן להשיג בחנויות טבע, ובבתי מרקחת פרטיים לפעמים גם בלי מרשם] אבל לקחת בחשבון שזה לא סם שינה אלא פשוט מאוד מעייף, ולעזור לילד להירדם עם זה... אצלנו פעם הבאנו לילד והיה הרבה יותר גרוע מלפני כן, בגלל העייפות הרבה שהוא חש...
בגדול טיסה עם ילדים זו לא "חויית טיסה", וככל שתתכוננו למריבות ובכיות כל הטיסה- כן ייטב לכם כשיהיה קצת שקט.
אני ממליץ גם לעייף את הילדים בשדה- לדוגמא לרוץ על המסועים בזמן שאמא עם תינוק וכדומה, כך ם מגיעים עייפים פיזית ומחפשים רק לנו.
מנסיון...

• תודה
Reactions: ו8
  • הוסף לסימניות
מלטונין יכול לשבש את כל ההורמונים שלהם
ואם זה לא זמן של שינה זה לא מרדים ומסוכן

• תודה
  • הוסף לסימניות
לתינוק כדאי לתת טיפות אזנים ונורופן חצי שעה לפני ההמראה.
טיפות אזנים גם חצי שעה לפני הנחיתה בטיסות כאלה ארוכות.
(המלצה של רופא משפחה)

• תודה
  • הוסף לסימניות
א

את רופאה?
בארץ כמו במדינות רבות נוספות בעולם מלטונין דורש מרשם והתוויה רפואית ובמיוחד לילדים.
יש תופעות לוואי אפשריות לטווח קצר ולטווח ארוך. לך בתור אמא יש אפשרות לעשות מה שאת רוצה לילד שלך אבל מאיפה האומץ לתת עצות רפואיות לנשים אנונימיות?
ובלי קשר לתרופה הזאת ספציפית , אני אישית בתור מישהי שטסה עם ילדים לא חושבת שמטוס זה מקום לניסויים רפואיים או קולניריים. אם את נותנת קבוע- אין בעיה. אבל פעם ראשונה לתת בטיסה? ואם הילד יפתח אלרגיה?
רק לא מלטונין באמצע היום
אני לקחתי מלטונין באמצע יום וכול אותו היום הייתי אפתי

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה מה כל ההתגדות למלטונין- מדובר בתגבורת של אותו הורמון שהגוף מייצר פשוט מגביר את זה זה לא תרופת מרשם ברוב העולם ואין בזה שום בעיה
צריך להיות שקולים, לא לתת סתם אבל במקום של צורך אין סיבה לסבול, ילדים עייפים מג'טלג וטיסות ארוכות זה לא פחות מזיק מלתת מלטונין כשצריך. כמובן תשימו לב למינונים, לילד שלא לוקח באופן קבוע אפשר לתת אפילו רבע מ"ג שזה ממש כמות מזערית ואם אחרי שעה זה לא משפיעה לתת עוד רבע כמובן בשעות שהוא רגיל לישון ולא סתם באמצע היום.
אגב הכי זול זה להזמין מאיי הרב של חברת bluebonnet או now שהם כשרים
טיסה נעימה

• תודה
  • הוסף לסימניות
לא הייתי נותנת מלטונין פעם ראשונה בטיסה, למרות שלא נראה לי הוא יכול משהו לעשות אבל כל עוד את לא יודעת איך הוא משפיע על הילדים שלך אל תנסי אותו בשחקים.
אני בטיסה הראשונה שלי לארה"ב כולם אמרו לי קחי וואבן ותשני טוב, זה היה קטסטרופה, הכדור הרג אותי ברמה הזויה, עליות של קור וחום לסרוגין, צמרמורות, חולשה מזעזעת, משהו נוראי. אף פעם לא לקחת או לתת תרופה חדשה במקום זר ורחוק מעזרה.
לגבי מלטונין באמצע היום אני נתתי לילדים כשרציתי שישנו בצהרים כמו ערב חתונה או ערב ליל הסדר, זה היה בסדר גמור, לא חושבת שמשנה מתי לוקחים אם מתכוונים לישון.
ובאמת לטיסה להתארגן עם משחקים, יצירות, חוברות עבודה- נח לעשות על השולחן שמקדימה, לורדים, צבעים, נגן עם "לשכת הילדים" ואוזניות - זה הכי מעסיק, ממתקים, חטיפים, חשוב- שקית לאשפה, אנחנו השתגענו מכמויות הזבל שהתגלגל מתחתינו ולא היה לאן לאסוף אותו, משום מה לא היו שקיות לאשפה רק בסוף הטיסה או אחרי ארוחה.
וכן, לפני הנחיתה מתחילים לאסוף לורדים , נעליים, דפים, מדבקות וכל מה שמתגלגל.... אגב נעליים, בטיסה חזור פשוט חלצנו להם לפני ההמראה והעלנו לתאים של המזוודות.... הורדנו אחרי הנחיתה...
עוד משהו, אם יש לכם תינוק שזכאי לעריסה תבדקו אם אתם יכולים לשבת כולם במעבר הזה זה ממש נח לילדים מרווח ומוצלח.
טיסה נעימה.
אל תשכחי לשתף אותנו בחוויות.....

• תודה
  • הוסף לסימניות
אשמח לכל הפרטים.
גילאים- 9.5.4.ו-8חודש
יש תופעות לוואי?
מה ההשפעה על השינה הבאה?
לפי רופא הילדים שלנו - עדיף פניסטיל ולא מלטונין.
בפועל בטיסה עצמה לא נתנו כלום.
נתנו פניסטיל בלילה שאחרי הטיסה חזור לארץ, כדי להתחיל להרגיל לשנת לילה בזמן.

• תודה
  • הוסף לסימניות
צריך מרשם?
איפה קונים?
תודה!
כל חנות טבע מצויה מוכרת מלנטונין.
וכשזה טבעי בלבד, אין שום בעיה לתת, תני בראש שקט ותדעי שאת עושה טוב לילדים שלך.
ילכו לישון ויקומו רגועים ולא ישתגעו במשך שעות.
טיסה נעימה.

• תודה
  • הוסף לסימניות
וואי.
קשה
על כל כן יש כאן לא.
ציטוט מרופא הילדים שלנו:

אפשר בהחלט להשתמש במלטונין, יותר יעיל מפנסטיל .לימים ספורים , בדר'כ
ונתן מרשם.

אני חושבת שאקנה ואקח איתי ורק במקרה קיצון אשתמש...
לא מלכתחילה.

תודה לכולם!!

• הוסף לסימניות
עם זה תינוק בין שמונה חודשים שעוד לא יודע ללכת , ויחסית רגוע בלילה.
לא הייתי מביאה מראש , רק שמה בתיק.
שמעתי מישהיא שלכל הילדים לפני טיסות מביאה נורפון ... וממש מרגיע ומרדים.
יש תינוקות שממש רגועים בטיסות כמו שנרדמים ברכב , הבעיה מתחילה עם השובבים בני שנה וחצי ומעלה.
בהצלחה . תהנו

• תודה
  • הוסף לסימניות
וואי.
קשה
על כל כן יש כאן לא.
ציטוט מרופא הילדים שלנו:

אפשר בהחלט להשתמש במלטונין, יותר יעיל מפנסטיל .לימים ספורים , בדר'כ
ונתן מרשם.

אני חושבת שאקנה ואקח איתי ורק במקרה קיצון אשתמש...
לא מלכתחילה.

תודה לכולם!!
לא הבנתי למה מלכתחילה לא פנית אליו...
שאלה סופר-לגיטימית לרופא הילדים.
מדובר באירוע שמחבל קשות בשעות השינה של הילדים (ולא רק) - מקרה עם השלכות בריאותיות לכל דבר.
תדענה כל הנשים שבמקרה הצורך (טיסות ארוכות וכו') אפשר ורצוי להתייעץ עם רופא הילדים...
אתן לא תועברנה לרווחה, ולא לנווה תרצה...

• הוסף לסימניות
פניסטיל תרופה סופר בטוחה, בדירוג הבטיחות הכי גבוה. בשימוש בעולם למעלה מ 50 שנה.
נכון שהשימוש המקורי שלה הוא נגד אלרגיה וגרד, והשפעה מרדימה זה רק תופעת לוואי,
אבל בטיסה, שהילדים יכולים לסבול מהשיבוש לא פחות מההורים ואפילו יותר, אני לא רואה שום נזק בלתת אותה.
וואוו אני בהלם.
האם מדובר על משחת פניסטיל?
זה גורם לעייפות?

• הוסף לסימניות
ויש לי ילדים מתוקים מאוד, ואנרגטיים לא פחות, קרה גם שהיו ערים 17 שעות ברציפות סביב הטיסה. כשהגענו הם תמיד נפלו שדודים לשינה רציפה וארוכה, בלי קשר לשעה המקומית או הביולוגית.
למה זה טוב להם?
נשמע לי פשוט התעללות בחסרי ישע
17 שעות ברציפות לא לישון???

מניסיון זה פשוט סבל להיות עייפים עד שגעון ולא להצליח לישון
לישון כמו שצריך זה קודם כל טובת הילד

• הוסף לסימניות
אולי תשתפי אותנו.
אני מתקשה מאד להאמין שהסיפור נגמר רע בגלל שימוש במלטונין
ואם זה סיפור אחר אז מה הקשר שלו לכאן?
הרי כן דברו על משו ספציפי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה