התייעצות ילדים - עצמאות או הזנחה

• הוסף לסימניות
רק אני מכינה בגדים לילד בן 10+???
מתלבשים לבד מגיל 3-4 אבל אני מכינה את הבגדים...
גם אני
וזה ממש תלוי בילדים עצמם
חלק מהגדולים שלי אהבו להכין לבד ושאמא לא תתערב מה נפל לו היום ללבוש
חלק אוהבים פינוק...

• הוסף לסימניות
נער הייתי, ועוד לא זקנתי, אבל כן ראיתי גם ראיתי, לא פעם שילדים להורים מזניחים, הם הרבה יותר עצמאיים.
אבל מה שכן, זה תוצר של הורים מזניחים באמת, לא מזניחים במודע מבחירה, כי אז הילד מרגיש סוג של נבגד, למה לא רוצים לעזור לי? אבל בהורים שבמהות שלהם לא מעניין אותם הילדים (אפי' אם מאד מעניין אותם, רק בתחומים מסוימים זה לא מענין אותם, למשל הורה שלא מענין אותו אם הבן שלו מתפלל וכדו'. ) כושר הלמידה וההתייעלות של הילדים היא פנומנלית.

• הוסף לסימניות
זה ברור שגם עצמאות זה תלוי באופי הילד,
הבת שלי בגיל 2.2 שמעה את הסבתא אומרת לאחיה הגדול (5) 'שמוצץ זה לא יפה וכדאי לזרוק לפח' והיא הכריזה שגם היא רוצה לזרוק עצרתי אותה בדרך לפח ואמרתי לה שאני לא קונה מוצצים חדשים ומי שזורק אין לו... אך לה לא היה נאה לרדת מהעץ וזרקה לפח (כמובן שאמא שלי - הסבתא רצה בהחבא להוציא מהפח... אך אני החלטתי לרכב על הגל...) בלילה הקטנה ביקשה בחיוך של מסתורין מוצץ--- שאלתי אותה אוי איפה המוצץ שלך? אה, בפח של סבתא....
ומאז אין מוצץ!!! והיא גם הילדה שבגיל שלוש + יום התעקשה לגרוב גרביונים לבד...

נ.ב. גילוי נאות לגבי השאלה שפתחה את האשכול (לאור התשובות שעלו) רציתי להבהיר שאני מוציאה את הילדים בבוקר ולא כמו שנשים ענו שהן צריכות להדריך את הילדים בשלט רחוק...

• הוסף לסימניות
נער הייתי, ולא זקנתי, אבל כן ראיתי גם ראיתי, לא פעם שילדים להורים מזניחים, הם הרבה יותר עצמאיים.
אבל מה שכן, זה תוצר של הורים מזניחים באמת, לא מזניחים במודע מבחירה, כי אז הילד מרגיש סוג של נבגד, למה לא רוצים לעזור לי? אבל בהורים שבמהות שלהם לא מעניין אותם הילדים (אפי' אם מאד מעניין אותם, רק בתחומים מסוימים זה לא מענין אותם, למשל הורה שלא מענין אותו אם הבן שלו מתפלל וכדו'. ) כושר הלמידה וההתייעלות של הילדים היא פנומנלית.
נשמח להבהרה יותר מפורטת

• הוסף לסימניות
נער הייתי, ולא זקנתי, אבל כן ראיתי גם ראיתי, לא פעם שילדים להורים מזניחים, הם הרבה יותר עצמאיים.
אני ראיתי ילדים שחוו חסר רגשי מצד ההורים והם גדלו יותר בוגרים ומפותחים נפשית ורגשית מהממוצע
לכן אתה מתנהג ככה לילדים שלך?

• הוסף לסימניות
נשמח להבהרה יותר מפורטת
לא כל כך יודע מה לא פרטתי.
אבל אני יכול לכתוב במלים אחרות, מכיר הרבה משפחות שחלקים בחינוך היו מוזנחים לחלוטין, לא היה אליהם שום התייחסות (לא לטוב, ולא למוטב) ודווקא בחלקים האלו הילדים צמחו הרבה מעבר לממוצע בגילם.
הוספתי שמצד שני, אם הורה יחליט להצמיח את ילדיו בתורה הזו, הם עלולים להרגיש נבגדים. רק אם זה בא באמת מזה שזה לא מעניין בכלל את ההורה זה יכול להצמיח את הילד.

• הוסף לסימניות
נער הייתי, ועוד לא זקנתי, אבל כן ראיתי גם ראיתי, לא פעם שילדים להורים מזניחים, הם הרבה יותר עצמאיים.
זו לא עצמאות, זו שרידה.

ילדים מראים יכולות פנומנליות כשמאמינים בהם וסומכים עליהם.
כשהם יודעים שיש להם גב.

• הוסף לסימניות
גם אני מכינה בגדים לילדים בלי הגבלת גיל ;) אך לא עקב קושי בעצמאות אלא מרצון לפנק.
מצד שני בהחלט נותנת עצמאות - לדוגמא בהכנת ארוחת ערב

• הוסף לסימניות
אפשר פשוט לבחור 2 או 3 אופציות מתאימות לילה לפני ולתת לילד להחליט אלו מבינהם הוא מעדיף, ככה שני הצדדים יצאו נשכרים- גם מפתח את העצמאות ויכולת הבחירה של הילד וגם הבחירה היא מתוך מה שהאמא בחרה.

• הוסף לסימניות
מענין אותי לשמוע את חכמת ההמונים בענין;
האם ללמד את הילדים (גלאי 7 ומטה) איפה בארון נמצא הבגדים שלהם כדי שיקחו לבד, או להכין להם בלילה על המיטה?
אופציה א' נראית לי כאילו קצת הזנחה ואילו אופציה ב' היא נוגדת עמצאות.
מה אומרים?
בלת"ק
לא הבנתי. מה זה משנה איך קוראים לזה, עצמאות הזנחה או חביתה?
אפשר לנסות, אם זה עובד וחוסך לך זמן או כאב ראש אז יופי, אם לא אז בשביל מה?

• הוסף לסימניות
מענין אותי לשמוע את חכמת ההמונים בענין;
האם ללמד את הילדים (גלאי 7 ומטה) איפה בארון נמצא הבגדים שלהם כדי שיקחו לבד, או להכין להם בלילה על המיטה?
אופציה א' נראית לי כאילו קצת הזנחה ואילו אופציה ב' היא נוגדת עמצאות.
מה אומרים?
הבת שלי בת 3 לא מרשה לי לבחור לה בגדים, רק היא בוחרת ובדרך כלל מוצאת לבד (מגירה, הר כביסה, מייבש... היא מגיעה לכל מקום)

לכי תחנכי אותה שבגיל הזה אמא צריכה להלביש אותה ונא לא להפריע.....

לא נותת לי עצמאות, מתערבת בכל דבר. אני רק צריכה לעזור כשהיא נתקעת

• הוסף לסימניות
בלת"ק
תמיד אפשר גם וגם :)
אצלי בת ה4 מוציאה לעצמה דברים מסוימים, גרבים, לבנים ופיג'מה
והיא גם הבוחרת של הגומיה, חשוב נורא נוראות!
את הבגדים אני מביאה לה

• הוסף לסימניות
זו לא עצמאות, זו שרידה.

ילדים מראים יכולות פנומנליות כשמאמינים בהם וסומכים עליהם.
כשהם יודעים שיש להם גב.
נכון. אבל תלוי באיזה סוג של הזנחה. אם זה הזנחה של מזון אז זה הישרדות. אם זה דברים אחרים אז ההגדרה היא לא בדיוק הישרדות.

• הוסף לסימניות
בנושא עצמאות, כללית
תמיד כשמלמדים את הילד
ונותנים לו עצמאות במשהו שהוא לא היה רגיל אליו לפני זה
בהתחלה זה קשה גם לילד
אבל גם
ואולי בעיקר
להורים.
אבל מהר מאוד זה נהיה יותר נוח ויותר קל ממה שהיה לפני העצמאות גם לילד אבל גם ואולי בעיקר להורים

• הוסף לסימניות
בנושא עצמאות, כללית
תמיד כשמלמדים את הילד
ונותנים לו עצמאות במשהו שהוא לא היה רגיל אליו לפני זה
בהתחלה זה קשה גם לילד
אבל גם
ואולי בעיקר
להורים.
אבל מהר מאוד זה נהיה יותר נוח ויותר קל ממה שהיה לפני העצמאות גם לילד אבל גם ואולי בעיקר להורים
כל מילה!
אני עכשיו רוצה לגמול בת 4 ממוצץ, ומרגישה שלי אישית אין לזה כוחות, כי היא לא יודעת להרגע בלי זה...
אם יש למישהו עצה אשמח :)

• הוסף לסימניות
כל מילה!
אני עכשיו רוצה לגמול בת 4 ממוצץ, ומרגישה שלי אישית אין לזה כוחות, כי היא לא יודעת להרגע בלי זה...
אם יש למישהו עצה אשמח :)
העיצה היחידה שאת תהיי משוכנעת, אבל ממש - שלא מתאים מוצץ יותר
שזה משאיר אותה קטנה ותלותית
שזה הורס את הדבור השינים החניכים..
ברגע שאת תהיי סגורה על זה היא תבין את המסר מהר מאד..
(נאום אמא שמרחה את הגמילה עד שקראה איזה פוסט של קלינאית תקשורת על בעיות שמוצץ גורם ופשוט קמתי לבת שלי ואמרתי לה הכי חד משמעי: זהו אין יותר מוצץ! וזה היה ככ נחרץ שזה פשוט עבד..)

• הוסף לסימניות
(נאום אמא שמרחה את הגמילה עד שקראה איזה פוסט של קלינאית תקשורת על בעיות שמוצץ גורם ופשוט קמתי לבת שלי ואמרתי לה הכי חד משמעי: זהו אין יותר מוצץ! וזה היה ככ נחרץ שזה פשוט עבד..)
קל"ת הראתה לבן שלי את השיניים שלו במראה כתוצאה מהמוצץ. באותו יום הוא זרק אותו.
(היה בן 6. גמילה שניה-חזר למוצץ אחרי שנולד עוד ילד)

• הוסף לסימניות
העיצה היחידה שאת תהיי משוכנעת, אבל ממש - שלא מתאים מוצץ יותר
שזה משאיר אותה קטנה ותלותית
שזה הורס את הדבור השינים החניכים..
ברגע שאת תהיי סגורה על זה היא תבין את המסר מהר מאד..
תודה!
אני באמת מרגישה שזו אני שקצת דוחה את זה
עכשיו בכל מקרה היא נגמלת מטיטול בלילות, ככה שלא מערבים שמחה בשמחה, אבל זה באמת כבר מתחיל לעלות לי על העצבים

• הוסף לסימניות
תודה!
אני באמת מרגישה שזו אני שקצת דוחה את זה
עכשיו בכל מקרה היא נגמלת מטיטול בלילות, ככה שלא מערבים שמחה בשמחה, אבל זה באמת כבר מתחיל לעלות לי על העצבים
תחכי.
א"א לעשות לה שני שינויים כאלו במכה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה