בקשה ימי מחלה: גזל?!

מצב
הנושא נעול.
אין רע. זה לא מה שהיא הציעה.
היא הציעה לקצר את החל''ד בשבועיים עפ''י חוק
הסכמתי עם הקושי של המעסיק והצעתי עוד רעיון,
להגיב בבוטות על קושי מוצדק של מעסיק ב"אל תעסיקי נשים נשואות" קצת צרם לי
זה הכל

אני חושבת שאפשר לסכם את כל הנושא בצורה פשוטה.
כל המערכת של ימי מחלה מבוססת על אמון שיש בין העובד למעסיק.
המעסיק רואה וגם העובדת יודע תבעצמו
מי באמת חשובה לה העבודה והיא מוכנה להתאמץ בשבילה
ואז גם העובדת תקח בסוף ההריון כמה ימי מחלה שזה יהיה למנוחה ולא רק לשכב במיטה
זה יעבור חלק מצד המעסיק
אבל יש את העובדות שהייתי מגדירה אותן נבל ברשות החוזה
והן בחיים לא יפספסו שום אפשרות לקחת חופש או מחלה
ואז הן מתחילות להתדיין אם זה נקרא חולה או לא
ואני חושבת שכל עובדת יודעת בסתר הלב לאיזה חלק היא שייכת אז כך שהויכוח מיותר

הרב הוא גבר כמוני כמוהו כמוהם כמו כולנו, בוודאי ובוודאי הרופא
זה קשה לחיות בעולם שכל גבר הוא שור מועד לפורענות פוטנציאלי, חבל, זה באמת לא כך ואף אחד מכותבי האשכול כאן אינו כזה (לכה"פ ממה שנראה) כדאי פה להיות יותר שכלתני ולא לקחת אותנו כל שניה אוטומטית למתח גברים-נשים
גבר שמדבר בכבוד לא מתנפלים עליו
אפשר לחזור אחורנית באשכול ולראות בעצמכם

בשביל זב מותר לקחת חופשת לידה מוקדם

אממה?

זה על חשבונך

ואם אפשר להוציא את זה מהמעסיק איכשהו אז למה שהוא לא ישלם? בטח הוא עשיר כקורח הרי הוא מעסיק
למה נראה לך שבשביל זה אי אפשר לקחת ימי מחלה
אם היא לא הייתה בהריון והיתה מרגישה ככה גם היית מגיבה כך?

קצת צורם לי שגברים מנסים להביע פה דיעה, תהיו בהריון 5 דקות ותדברו אחרת.
היה אחד בהתחלה שכתב שאשה אחרי 3 וחצי חודשים היא חסונה ובריאה , אי אפשר להכליל.
נתקלתי בכמה וכמה נשים סביבי שהחופשת לידה שלהם התחילה בפועל רק אחרי חודשיים + מכל מיני סיבות וסיבוכים בעקבות הלידה, ניתוחים מתקנים וכו',
שלא לדבר על לילות לבנים ללא שינה, שרק מלחשוב על חזרה לעבודה נעשה לך שחור בעיניים...

ומי שציינה לגבי ביבי נתניהו שהגיע לכנסת למחרת הניתוח, אפשר ללמוד מזה הרבה דברים כמו למשל:
עם תנאי החיים שיש לו: עוזרת, מנקה, מבשלת, מכבסת, מגהצת, חופשות וטיסות, נהג צמוד ומנוחה מוחלטת וכיד הדמיון הטובה... אז גם אני הייתי לוקחת ספיישל ומתייצבת יום למחרת... במיוחד עם משכורת כמו שלו...;)
אז פליזז ממך, אל תשווי אותו ליולדת/אשה בהריון...:sne:

כן! יש פתרון חוקי ופשוט שכבר הוזכר פה- לצאת לחופשת לידה מוקדמת.
אוף זה פשוט מעצבן המנטרה הזאת
אישה שיוצאת לבדיקות למה שלא תיקח על זה מחלה היא לא יוצאת לבדיקות כי היא בריאה
ויש גם שעות שנועדו בדיוק לכך!

הריון זה לא קל, אבל זו לא מחלה
הריון זה לא מחלה אבל הרבה פעמים היא מתנהגת ממש כמו מחלה. ואפילו כמו מחלה יותר רצינית משפעת עם 40 מעלות חום.

בהקשר הזה אני משתפת פה בכאב שמכרתי עסק אחרי השקעה של שנים לאחר קשיים מסוג זה עם עובדות-
נשים חרדיות וצדיקות
שתיים מהן שבאו מחוץ לעיר החליטו להתפטר מרצונן אחרי לידה כיוון שהיה קשה להן עם הנסיעות והתשלום למטפלת וכו'
לפי חוק עובדת בשנה שאחרי לידה זכאית לדמי פיטורים אפילו שלא פוטרה ע"י המעסיק אלא בחרה מרצונה לעזוב ולחפש מקום חדש
זו הייתה זכותן ואני שילמתי פיצויים- משכורת של כמה חודשים לפי חוק (כולל את זה שהן ביקשו לעבוד הרבה לפני הלידה כדי לקבל ביטוח לאומי) מה שגרם לי להוצאה שלא יכלתי לעמוד בה. וזה מעבר לחיפוש עובדות חדשות ולתהליך הכשרה שלהן
כמובן שהן עשו מה שזכותן לעשות אבל זה לימד אותי שלחוקי הגנת העובד יש פן נוסף ושמו מעביד שלא תמיד הוא גוגל או אפל...

אוף זה פשוט מעצבן המנטרה הזאת
אישה שיוצאת לבדיקות למה שלא תיקח על זה מחלה היא לא יוצאת לבדיקות כי היא בריאה
ויש גם שעות שנועדו בדיוק לכך!
בשביל בדיקות יש שעות הריון, לא חל"ד

הסכמתי עם הקושי של המעסיק והצעתי עוד רעיון,
להגיב בבוטות על קושי מוצדק של מעסיק ב"אל תעסיקי נשים נשואות" קצת צרם לי
זה הכל
מבינה אבל זה קצת ככה.
מי שלא יכול לספוג הריונות והנלווה להן, זה מובן ולגיטימי. יכול לבחור להעסיק רק גברים או נשים לא בגיל פריון
אבל להגיד לאישה לאבד מהזכויות החוקיות שלה זה לא סביר ולא לגיטימי.

אני אגיד לך למה אני מתעקשת
מערבבים פה הרבה בין- זכויות, לבין אנושיות ומוסריות
ולכן האשכול נראה כמו שהוא נראה.

לקחת ימי מחלה בלי הצדקה- זה לא זכות.
מי שלא עושה את זה- הוא לא מתנהג במוסריות מיוחדת, הוא מתנהג כנדרש.
לעומת זאת, להשקיע יותר ולבוא גם כשלא מרגישים הכי טוב, ולהשקיע יותר- זה כדאי ומוסרי. (כמובן בגבול הטעם הטוב)
באופן אישי ישבתי על כסא גלגלים בכל השליש האחרון, והמשכתי לעבוד.

לעומתו, מעסיק שמתכחש לזכויות של אישה- שלא יבוא אליה בדרישה להתנהג במוסריות
מותר לה וזכותה לצאת לביקורת למשל. (על חשבונה).
אם קשה לו להתמודד- הוא יכול לבחור שלא להעסיק אותה.

בקיצור, לא אוהבת שמערבבים...

למה נראה לך שבשביל זה אי אפשר לקחת ימי מחלה
אם היא לא הייתה בהריון והיתה מרגישה ככה גם היית מגיבה כך?

אם היא הלכה לחתונה וחזרה מאוחר ויום אחר כך היא משקשקת בכל הגוף מעיפות ויש לה סחרחורת, מותר לקחת יום מחלה?

מחלה זה למחלה (ביררתי אישית מול ביטוח לאומי ואמרו לי שאסור לקחת יום מחלה בשביל חולשה קיצונית או קושי קיצוני בהריון)

כל אחד צריך לשאת את האחריות לאורח החיים שלו ולא להפיל על אחרים.

אבל- פרקטית, להעסיק נשים בסוף הריון
שקשה להן באמת לתפקד, והן מחסרות על ימין ועל שמאל (בין על חשבונן בין על חשבון המעסיק) או הולכות לבדיקות תכופות שמותר להן לפי חוק, מאוד קשה להתנהל כך בתור מעסיק...
ונראה לי מאוד נכון היה אם החוק היה מחייב להוציא אותן לחל"ד כמה ימים לפני הלידה ולהכניס את המילוי מקום כבר שבוע קודם לתפקיד.
ולא לסחוב את השבועיים האחרונים עם המון העדרויות (יתכן שמוצדקות מאוד)
יש בזה משהו...
רק טכנית אי אפשר לדעת כמה ימים לפני הלידה שעוד כמה ימים תהיה הלידה
ומה תעשה אישה שתלד שבועיים אחרי התאריך?

(ביררתי אישית מול ביטוח לאומי ואמרו לי שאסור לקחת יום מחלה בשביל חולשה קיצונית או קושי קיצוני בהריון)
ביטוח לאומי הם לא סמכות להחליט על כך.
זה רופא קובע מהי מחלה
ביטו''ל יכולים להחליט מה מצדיק מבחינתם שמירת היריון. וא''א לאמר שהשיפוט שלהם אובייקטיבי במיוחד

זה רופא קובע מהי מחלה
ביטו''ל יכולים להחליט מה מצדיק מבחינתם שמירת היריון. וא''א לאמר שהשיפוט שלהם אובייקטיבי במיוחד
לא, זה חוק

את יודעת בעצמך שרופאים נותנים להכול

אם היא הלכה לחתונה וחזרה מאוחר ויום אחר כך היא משקשקת בכל הגוף מעיפות ויש לה סחרחורת, מותר לקחת יום מחלה?

מחלה זה למחלה (ביררתי אישית מול ביטוח לאומי ואמרו לי שאסור לקחת יום מחלה בשביל חולשה קיצונית או קושי קיצוני בהריון)

כל אחד צריך לשאת את האחריות לאורח החיים שלו ולא להפיל על אחרים.
מה הקשר לביטוח לאומי צריך רופא ואישה עם חולשה קיצונית שלא מסוגלת לעמוד על הרגליים זה בהחלט עלול להזיק לעובר אם יא תקרע את עצמה

זה רופא קובע מהי מחלה
לא אובייקטיבי
אלא הם מסתכלים נטו על סיכון לחיי העובר
האמא מבחינתם כמעט ולא בתמונה:(

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה