התייעצות יממה קשה ומדממת בישראל!!!!

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
הודעת דוברות הקדוש ברוך הוא?

אפשר להצטרף למערך? כמה משלמים שם? צריך ניסיון קודם?
לא צריך ניסיון קודם
רק מיינדסט של "קנאים פוגעין בו".
ולא המקורי והמבורך אלא רק דימוי עצמי מופרז
אולי מספיק לנסות למצוא בעיות בכל דבר טוב???
פותח האשכול לא התכוון בכלל לכל הדברים הנזכרים
בסך הכל הוא בא לעורר קצת, לנסות לעורר שיח חיובי
הניסוח היה מעט חריף, אך אין לי ספק שהוא לא התכוון להכריע ש"זה בגלל זה"
מסכים לחלוטין ולא היתה בדברים שום נימה אישית.
המגיבים (ובכללם אני) לא באו למחות על חיזוק לימוד התורה,
אלא לעורר שאלות על תרבות ההאשמה והקפיצה למסקנות בסגנון
'בגלל_______ נפלו טילים/ נחנקו ילדים / נהרגו בתאונת דרכים/ היה צונאמי'
אין ספק שצריך להתחזק בהרבה דברים.
אבל אין טעם להאשים.
להתחזק? מצוין.
להאשים- לא.
סליחה מכל מי שנפגע

• הוסף לסימניות
גם לי זה צרם לשמוע מאנשים הסברים על הנפילה בדימונה,

הם עושים את זה הרבה בכל אירוע ובכל אסון, אתמול פשוט זה היה מביך מדי שלאחר ההסבר על דימונה נשארו פעורי פה על ערד

אנחנו לא יודעים כלל חשבונות שמים.

שמעתי מהרב מרדכי נויגרשל שאמר [כך הבנתי מדבריו] שזה תופעה שנוח לאדם כביכול לתת לקב"ה 'אישור' אני מבין ומסכים שמה שעשית זה בסדר, וכמובן לי זה לא יקרה.

פחות נוח לאדם לקבל דין שמים באהבה - בלי להבין, ובלי תירוצים. הוא מעדיף "להבין" ולרמות את עצמו שיש לו ביטוח.

נכון, כל אחד צריך להתחזק לעצמו, אבל לא להתחיל לתת אישור לכל מאורע.

הוא אמר את הדברים על כל מיני הסברים שניתנו על ש"ת פ"ד

• תודה
Reactions: liv
  • הוסף לסימניות
שמעתי מהרב מרדכי נויגרשל שאמר שזה תופעה שנוח לאדם כביכול לתת לקב"ה 'אישור' אני מבין ומסכים שמה שעשית זה בסדר, וכמובן לי זה לא יקרה.

פחות נוח לאדם לקבל דין שמים באהבה - בלי להבין, ובלי תירוצים. הוא מעדיף "להבין" ולרמות את עצמו שיש לו ביטוח.

הוא אמר את הדברים על כל מיני הסברים שניתנו על ש"ת פ"ד
זה לא נכון על כל דבר שכבר אמרו "פישפש ולא מצא יתלה בביטול תורה".

• הוסף לסימניות
אני מרגיש שאני חיב לכתוב את הודעה הזאת למרות החריפות שבה
לכל אותם אלה היה כאן כל מיני דיונים האם להיכנס למקלט שיש בו סכנה רוחנית והיה כל מיני אנשים שאמר שחובה המקלט מגן אני אמרתי ועדין אומר לא המקלט מגן ה' מגן
ועכשיו תראו לאן הגעתם
המקלט ודאי לכם שהוא מגן ?תורה ותפילה אתם בספק האם הם מגינים יש לכם פרשניות

אני חייב להוסיף בענין הזה במאמר המוסגר כולנו מכירים את הסיפור עם דוד המלך שהשטן רצה לקחת אותו מן העולם והוא ישב ולמד ולכן הוא לא יכל לגעת בו [מי אמר שהתורה לא מגנה ] ואז הוא עשה רעש דוד המלך יצא לבדק במדרגה הוא נפל הוא פסק מלמדו וככה הוא יכל לקחת אתו
אתם יודעים מה השטן היה עשה היום?
הוא פשוט היה מפעיל אזעקה ואז היה הלך לממ"ד והשטן היה יכול לגעת בו בגלל שהוא פסק מלימודו ואז היו מגיעים אנשים כדוגמת האנשים והיו אומרים שזה קרה בגלל שהוא לא היה בממ"ד ועכמ"ל :cry::LOL:
נ.ב. שטחתי את התאוריה בפני איזה ת"ח והוא הגיב וכני ניראה לך שדוד המלך היה פשוט כמונו והיה מתרגש מזה
לכן אני יבהיר שהכל כאן בגדר משל בלבד לסבר את האוזן ובדור הזה אין לנו כל השגה בקצה קצהו של דוד

המלך

• הוסף לסימניות
נכון, אדם לעצמו צריך לעשות חשבון נפש למה אירע לו מאורע פלוני.
המדובר שעושים חשבון נפש לקב"ה על מעשיו....
לא אמרתי חלילה שאני מצטרף לקריאות לחשבון נפש ציבורי, אני לא מאמין בזה.

רק אמרתי שכשהקב"ה מביא לאדם צרות הוא רוצה שיתלה אותם במשהו ואם הוא לא מוצא שיתלה בביטול תורה וזה להיפך מדברי הרב הנ"ל.

• הוסף לסימניות
אין הסבר אחר אלא שאני רקדתי אתמול על הגג עם גבינה על הראש. ;)
וברצינות.

הקפיצה הזו להאשים את כל הציבור הקדוש בכל אסון זה מאד נחמד
וזה מרגיש צדיק מאד.
אבל קודם כל יש הרבה אנשים שלומדים תורה ומגינים על כלל ישראל.
ימי בין הזמנים נועדו להינפשות מעמל, ובכלל זה עמל התורה.
ולא שמענו שאף רב או מחנך גדול הורה לבטל את בין הזמנים
כי הדם מרוח על ידי אלה שלא לומדים או שיוצאים לחופשה מסוימת.
הסבר אפשרי נוסף הוא לא ביטול מצוות לימוד תורה
אלא ביטול מצוות עשה של "ונשמרתם מאד לנפשתיכם"
ועוד מספר ציווים כגון 'וחי בהם' 'ובחרת בחיים' 'ואך את דמכם לנפשתיכם אדרש' וכו'.
חבל לי מאד על הקפיצה הזו ללמד קטגוריה על עם ישראל
בכל פעם שקורה אסון או משהו.
אבל אף פעם לא כשקורה משהו טוב.
לא ראיתי מעולם "הבורסה בעליה - אין הסבר אחר אלא לומדי התורה".

אז למה גדו"י לא מבטלים את ביןהזמנים?
להזכירכם, אחרי שמחת תורה באמת ביטלו את בין הזמנים.

• הוסף לסימניות
אני מרגיש שאני חיב לכתוב את הודעה הזאת למרות החריפות שבה
לכל אותם אלה היה כאן כל מיני דיונים האם להיכנס למקלט שיש בו סכנה רוחנית והיה כל מיני אנשים שאמר שחובה המקלט מגן אני אמרתי ועדין אומר לא המקלט מגן ה' מגן
ועכשיו תראו לאן הגעתם
המקלט ודאי לכם שהוא מגן ?תורה ותפילה אתם בספק האם הם מגינים יש לכם פרשניות

אני חייב להוסיף בענין הזה במאמר המוסגר כולנו מכירים את הסיפור עם דוד המלך שהשטן רצה לקחת אותו מן העולם והוא ישב ולמד ולכן הוא לא יכל לגעת בו [מי אמר שהתורה לא מגנה ] ואז הוא עשה רעש דוד המלך יצא לבדק במדרגה הוא נפל הוא פסק מלמדו וככה הוא יכל לקחת אתו
אתם יודעים מה השטן היה עשה היום?
הוא פשוט היה מפעיל אזעקה ואז היה הלך לממ"ד והשטן היה יכול לגעת בו בגלל שהוא פסק מלימודו ואז היו מגיעים אנשים כדוגמת האנשים והיו אומרים שזה קרה בגלל שהוא לא היה בממ"ד ועכמ"ל :cry::LOL:
נ.ב. שטחתי את התאוריה בפני איזה ת"ח והוא הגיב וכני ניראה לך שדוד המלך היה פשוט כמונו והיה מתרגש מזה
לכן אני יבהיר שהכל כאן בגדר משל בלבד לסבר את האוזן ובדור הזה אין לנו כל השגה בקצה קצהו של דוד

המלך
אף אחד לא אמר שהתורה לא שומרת (ח"ו), אדרבה, לכולם פשוט שהתורה היא זו שמגינה עלינו, ההגנה היא גם בזמן שהלומד לא עוסק בתורה וכמו שכתוב בגמ' במסכת סוטה דף כא, נא לא להוציא דברים מהקשרם, הטענה היתה שזמן שהלומד צריך להתאוורר, הוא קיום התורה.

• הוסף לסימניות
מישהו שלח לי..
מתוך שיחה שמסר הרב שך במלחמת יום כיפור.
אולי זה רלוונטי לאשכול הזה
הרב שך תשובה - חבלי משיח.jpg

• הוסף לסימניות
לא אמרתי חלילה שאני מצטרף לקריאות לחשבון נפש ציבורי, אני לא מאמין בזה.

רק אמרתי שכשהקב"ה מביא לאדם צרות הוא רוצה שיתלה אותם במשהו ואם הוא לא מוצא שיתלה בביטול תורה וזה להיפך מדברי הרב הנ"ל.
ממש לא, הוא דיבר על החשבון נפש שעושים לקב"ה על מעשיו.... ולא אדם לעצמו, שזה חובה גמורה.

כתבתי כבר:
אגב, גם על מה שהיה אתמול אדם צריך לעשות חשבון נפש אישי למה הוא היה צריך להצטער לשמוע את מה שאירע, ולהתחזק.

• הוסף לסימניות
להזכירכם, אחרי שמחת תורה באמת ביטלו את בין הזמנים.
א. לא בכל המקומות, ב. יכול להיות שהיו לגדו"י אז שיקולים נוספים (לדוגמא, שלא יהיה חילול ה' מכך שלומדי התורה ממשיכים את החופש אחרי הטראומה שהיתה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה