דיון יעוץ השקעות וסוכנות ביטוח האם צריך אותם?

• הוסף לסימניות
הוא אשר דיברתי ענף וסקטור זה אותו דבר...

מדדי טכנולוגיה זה סקטור אחד, בעוד S&P אמנם מוטה לכיוון הטכנולוגי, אך יש שם גם סקטורים אחרים. ובמידה וקרנה של הטכנולוגיה תרד, זה ישתקף מיידית בייצוג שלה ב S&P.
אם כוונת הסוכנת הייתה לחשיפה למט"ח, היה עליה לומר זאת. ויצוין שגם בS&P יש מסלולים מנוטרלי מט"ח, ובכ"ז צריך לחשוב טוב אם זה שווה את עלויות הגידור.
בנתיים זה נראה שאין לסוכנים יותר מידי מה לחדש לי, וטוב שכך, משום שאחרת זה היה עולה לנו בפנסיה של אשתי ובדמי ניהול של קופ"ג להשקעה (ב"ה יש לי חשבון בבית השקעות) והרבה זה בזכות חברי הפורום שמקיימים בזה מצוות השבת אבידה ומצוות והחזקת בו ועוד.
אז בטח אתה מכיר לעומק את כל המושגים והפרטים מה זה פרצ'יזה ונכות מתפתחת, על מה המעסיק מחויב להפריש לך פנסיה, איך לוודא שהוא באמת מפריש כמו שצריך, אם הוותק שלך בפנסיה מעודכן, ואם יש תקופת אכשרה שביטלת.
בטח גם דאגת להוסיף עיסוק ספציפי, להאריך הצמדה למדד, לעדכן מוטבים בקופות, לוודא מי מטפל בכספי הפיצויים שלך, ולהבין מתי נכון לעשות רצף קצבה או רצף פיצויים ואיך לבקש פטור על משיכת פיצויים.

ועוד הרבה… ואכמ״ל.

אם באמת כל זה אצלך סגור מעולה, אתה כנראה לא צריך סוכן.
ואם כן, אולי אפילו שווה לך לשקול לגשת לבחינות 😄

• הוסף לסימניות
נראה לי שזה היה מדדי מניות של מגדל (פנסיה)
לא זוכר את מספר הקרן אבל כן זוכר שהסוכנת אמרה ש"S&P זה מסלול מאוד נישתי"
היה נשמע כאילו מדובר במדד גמלי מרוץ או משהו דומה...
עבר מאז כשנה, בזמנו בדקתי את זה לעומק.
סתם ככה אנשים מאוד אוהבים לדבר נגד הסנופי, בגלל שזה מאוד נכנס לציבור והם רוצים להיראות מבינים יותר.

• הוסף לסימניות
לי יש כרגע פנסיה ללא בסוכן במיטב ברירת מחדל דברתי היום אם סכונת מפנסיה והחיא אמרה לי 1. שהם לא עובדים אם בתי השקעות אלא אם חברות ביטוח 2. היא הציעה לי בהראל ב1 אחחוז בהפקדה ו0.5 מהצבירה השאלה אם זה שווה לי או לחלופין אם משהו יודע על סכונים שעובדים אם בתי ההשקעות כי היא טעונת שבקושי עובדים אתם וזה נשמע לי מוזר... אגב מדובר על משכורת נמוכה יחסית

• הוסף לסימניות
לי יש כרגע פנסיה ללא בסוכן במיטב ברירת מחדל דברתי היום אם סכונת מפנסיה והחיא אמרה לי 1. שהם לא עובדים אם בתי השקעות אלא אם חברות ביטוח 2. היא הציעה לי בהראל ב1 אחחוז בהפקדה ו0.5 מהצבירה השאלה אם זה שווה לי
אם הנתונים שכתבת נכונים, אז לא שווה לך.
או לחלופין אם משהו יודע על סכונים שעובדים אם בתי ההשקעות כי היא טעונת שבקושי עובדים אתם וזה נשמע לי מוזר... אגב מדובר על משכורת נמוכה יחסית
בתי ההשקעות האלו לא נותנים אחוזים מספקים לסוכנים בפנסיה, ולכן באמת אין הרבה סוכנים שמסכימים לפתוח בהם קרנות פנסיה.
אבל מה רע לכם כרגע?

• הוסף לסימניות
לי יש כרגע פנסיה ללא בסוכן במיטב ברירת מחדל דברתי היום אם סכונת מפנסיה והחיא אמרה לי 1. שהם לא עובדים אם בתי השקעות אלא אם חברות ביטוח 2. היא הציעה לי בהראל ב1 אחחוז בהפקדה ו0.5 מהצבירה השאלה אם זה שווה לי או לחלופין אם משהו יודע על סכונים שעובדים אם בתי ההשקעות כי היא טעונת שבקושי עובדים אתם וזה נשמע לי מוזר... אגב מדובר על משכורת נמוכה יחסית
אני עובד עם כולם

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
יכול לתת לך רק מהשבוע האחרון שפגשתי מספר חסרונות של לקוחות שלא היה להם סוכן
ואני יכולה לתת הרבה מאות דוגמאות הפוכות!
ורק פה השואל הביא דוגמה לחיסרון רציני בלהיות דרך סוכן.

ההמלצה שלי ללמוד היטב את הנושא, או לפנות למישהו מקצועי, אמין, ובלתי תלוי. [כזה שלא מרוויח את שכרו מהחברות שאליהם הוא מפנה את לקוחותיו]

• הוסף לסימניות
ההמלצה שלי ללמוד היטב את הנושא, או לפנות למישהו מקצועי, אמין, ובלתי תלוי. [כזה שלא מרוויח את שכרו מהחברות שאליהם הוא מפנה את לקוחותיו]
לא כל אחד יכול ללמוד את כל נושא הפנסיה ומי שחושב שיכול אז לא מבין כמה מורכב.

גם סוכן פנסיוני כל הזמן לומד עוד ועוד דברים זה עולם שלם.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות

ואת או כל אחד אחר שפונים אליו מקבלים מהלקוח כסף
אז ראוי לרשום את זה בגילוי נאות בזמן שכותבים נגד פניה לסוכנים
כי בסוף יש אינטרס בתגובה
אני לא סוכן ולא עוסק בזה בשום צורה שהיא

• הוסף לסימניות

איזה חיסרון בדיוק?
אם הטענה היא “שילמו קצת יותר”, אז לפי אותה גישה כל בעל מקצוע הוא חיסרון.
רואה חשבון עולה כסף כל חודש
עורך דין עולה כסף
יועץ משכנתה עולה כסף
ובכל אחד מהמקרים אפשר ללמוד לבד ולעשות לבד.
השאלה האמיתית היא אחרת לגמרי:
כמה טעויות זה חוסך לך, וכמה כסף זה שומר לך לאורך זמן.
בפנסיה ובביטוחים ראיתי לא מעט מקרים של:
  • כיסויים שהתבטלו בלי שהלקוח ידע
  • מסלול השקעה לא מתאים לשנים ארוכות
  • הפקדות שלא נקלטו בזמן
  • אנשים בלי כיסוי בתקופות קריטיות כמו לידה או מעבר עבודה
שם הנזק לא 0.1 בדמי ניהול
שם הנזק מגיע לעשרות ומאות אלפי שקלים
מי שמבין, עוקב, בודק ומתנהל נכון לבד, מצוין
אבל רוב האנשים לא שם
ולכן ההשוואה ל"חיסכון של כמה שקלים" מפספסת את התמונה הגדולה לגמרי

• הוסף לסימניות
ואת או כל אחד אחר שפונים אליו מקבלים מהלקוח כסף
אז ראוי לרשום את זה בגילוי נאות בזמן שכותבים נגד פניה לסוכנים
כי בסוף יש אינטרס בתגובה
אני לא סוכן ולא עוסק בזה בשום צורה שהיא
יש גילוי דעת על עיסוקי באופן ברור מאד מתחת לכל תגובה שלי.
ולא נדרשת חכמה רבה כדי להבין שפנייה לעזרה מקצועית של מישהו מקצועי, אמין, ובלתי תלוי, עולה כסף.
וגם סוכן פנסיוני עולה לכם כסף, ובדר"כ הרבה יותר, למרות שאתם לא משלמים את זה מיד...

איזה חיסרון בדיוק?
אם הטענה היא “שילמו קצת יותר”, אז לפי אותה גישה כל בעל מקצוע הוא חיסרון.
רואה חשבון עולה כסף כל חודש
עורך דין עולה כסף
יועץ משכנתה עולה כסף
ובכל אחד מהמקרים אפשר ללמוד לבד ולעשות לבד.
השאלה האמיתית היא אחרת לגמרי:
כמה טעויות זה חוסך לך, וכמה כסף זה שומר לך לאורך זמן.
בפנסיה ובביטוחים ראיתי לא מעט מקרים של:
  • כיסויים שהתבטלו בלי שהלקוח ידע
  • מסלול השקעה לא מתאים לשנים ארוכות
  • הפקדות שלא נקלטו בזמן
  • אנשים בלי כיסוי בתקופות קריטיות כמו לידה או מעבר עבודה
שם הנזק לא 0.1 בדמי ניהול
שם הנזק מגיע לעשרות ומאות אלפי שקלים
מי שמבין, עוקב, בודק ומתנהל נכון לבד, מצוין
אבל רוב האנשים לא שם
ולכן ההשוואה ל"חיסכון של כמה שקלים" מפספסת את התמונה הגדולה לגמרי
קראת משהו ע"כ שכתבתי שהחיסרן הוא רק בהבדל זעיר בדמי ניהול?
ממש לא!
זה מבחינתי לא ממש מהווה חיסרון למרות שפער אפי' קטן כהגדרתך בדמי הניהול זה יכול בהחלט להיות הבדל של אלפי ש"ח מיותרים ברוב מוחלט של המקרים.

אבל כאמור אני לא פותחת אשכול עם כל הדוגמאות שאני ואחרים יכולים לספר על סוכנים מהרבה טעמים, ואני לא חושבת שכדאי שאני אשתכנע לפתוח אשכול עם דוגמאות כאלו.

• הוסף לסימניות
אבל כאמור אני לא פותחת אשכול עם כל הדוגמאות שאני ואחרים יכולים לספר על סוכנים מהרבה טעמים, ואני לא חושבת שכדאי שאני אשתכנע לפתוח אשכול עם דוגמאות כאלו.
רעיון נפלא
אשמח לשתף גם מקרים שאני פוגש ביום יום על אנשים שהתנהלו בלי סוכן ומה זה עלה להם.

• הוסף לסימניות
אולי שמשהו ללא נגיעות אישיות שמכיר את התחום שיגיד את הדעה ויגשר בין הצדדים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה