- הוסף לסימניות
לא.שכונות חדשותשמשווקות לציבור החרדימתנהגות שונה. זהו.
אי אפשר להשוות את שוק הדירות החדשות החילוני לשוק הדירות החדשות החרדי בכלל.שכונות חדשות שמשווקות לציבור החרדי מתנהגות שונה. זהו.
לא.שכונות חדשותשמשווקות לציבור החרדימתנהגות שונה. זהו.
אי אפשר להשוות את שוק הדירות החדשות החילוני לשוק הדירות החדשות החרדי בכלל.שכונות חדשות שמשווקות לציבור החרדי מתנהגות שונה. זהו.
למה לא? אתה יודע איזה פער יש בציבור הכללי בין דירות מהקבלן לדירות יד 2 (גם עם ממ"ד)?אי אפשר להשוות את שוק הדירות החדשות החילוני לשוק הדירות החדשות החרדי בכלל.
לא בטוח שיש מצוקת דיור בציבור החילוני ולכן הרבה מהשוק שם הוא של משקיעים מה שיכול להוריד מחירים בצורה משמעותית מאודלמה לא? אתה יודע איזה פער יש בציבור הכללי בין דירות מהקבלן לדירות יד 2 (גם עם ממ"ד)?
וודאי שיש פער, אך כפי שגם @9696 כתב, בציבור החילוני יש כל כך הרבה היצע של דירות חדשות שגם הן תחת המשטר של הביקוש המקומי (או האזורי). בציבור החרדי לעומת זאת, בימי רמב''ש ד' קנו שם ירושלמים, בני ברקים, ק''סאים, ביתרים ורחובותים (וכסלוחים וכפתורים...) וכך זה גם ברכסים. אין משמעות לביקוש המקומי בכלל.למה לא? אתה יודע איזה פער יש בציבור הכללי בין דירות מהקבלן לדירות יד 2 (גם עם ממ"ד)?
היצע לציבור הכללי בעפולה לא בהכרח מעניין אותם, אם הם לא מעוניינים לגור שם (ות"א ר"ג וגבעתיים יקרות, אז גם הם מחפשים "פתרונות דיור").וודאי שיש פער, אך כפי שגם @9696 כתב, בציבור החילוני יש כל כך הרבה היצע של דירות חדשות שגם הן תחת המשטר של הביקוש המקומי (או האזורי). בציבור החרדי לעומת זאת, בימי רמב''ש ד' קנו שם ירושלמים, בני ברקים, ק''סאים, ביתרים ורחובותים (וכסלוחים וכפתורים...) וכך זה גם ברכסים. אין משמעות לביקוש המקומי בכלל.
אתה טועה בגדול פעמייםובשנתיים האחרונות - בכל הארץ קיפאון וירידה ורק ברכסים החדשה חגיגות מטורפות! לא מוזר?
ולגבי שאר הפריפריות ורכסים הוותיקה - שים לב שנזהרתי מאד בלשוני להדגיש שוב ושוב שאני מדבר רק על בנייה חדשה. מסתבר שיש בציבור שלנו ביקוש עצום לדירות חדשות מקבלן. עובדה.
אין הבדל גדול במחירים.זה בדיוק לוז טענתי. אנשים טועים כל הזמן לומר שהעליות ברכסים 'הזויות' 'לא סבירות' 'תראו את הפער מהיישוב הוותיק'
ואני אומר: הלו, מדובר בדירות חדשות. שכונות חדשות שמשווקות לציבור החרדי מתנהגות שונה. זהו.
זה נכון שיש ביקוש עצום בציבור שלנו לדיורובשנתיים האחרונות - בכל הארץ קיפאון וירידה ורק ברכסים החדשה חגיגות מטורפות! לא מוזר?
ולגבי שאר הפריפריות ורכסים הוותיקה - שים לב שנזהרתי מאד בלשוני להדגיש שוב ושוב שאני מדבר רק על בנייה חדשה. מסתבר שיש בציבור שלנו ביקוש עצום לדירות חדשות מקבלן. עובדה.
יכול להיות שזה בגלל שהיום הרבה מעדיפים עיר חדשה יחסית כמו בית שמש או אלעד ולא בבהיום הפער מאד הצטמצם
א. כל מה שאתה טוען זה הסברים למה רכסים צריכה להיות יותר זולה מבי''ש. והיא באמת כזו. אין בדבריך כדי להפריך את העובדה שאי אפשר להשוות את הבנייה החדשה למחירי הדירות הישנות או את העובדה שלבנייה החדשה שם אין קשר לביקוש המקומי.אתה טועה בגדול פעמיים
אני רק חייב לציין שאני מכיר את הפריפריה בכלל ורכסים בפרט (לא גרתי שם מעולם וגרתי בסמוך אליה)
הבעיה של כל המשקיעים שכל עיר מדמים לבי"ש וזה טעות טראגית (בדרך אגב גם בבי"ש המחירים יורדים ברמה ד' כך שמעתי מחבר שמברר שם לקניה)
1. כמו שכתו אז כל הארץ היתה בעליה והיה סחף חזק לקנות ולהשקיע ובי"ש עלתה קצת יותר מכולם בגלל הביקוש הכבוש מאז הקבלנים כהרגלם בשקריהם מדמים מה שלא דומה א. על כל עיר אומרים שזה בי"ש הבא על ק"ג נתיבות ורכסים ועפולה ב.שאחרי המלחמה יעלו המחירים כמו מלחמות קודמות רק שיש הבדל אחד עיקרי שאנשים לא קנו בגלל שהיה מלחמה אלא בגלל הריבית והראיה שווקא ב-24 היה המון מכירות בשונה מ23 ו25 כל שזה שטות
2. בי"ש היא עיר חרדית שלכל חרדי מכל סוג שהוא החל מקנאים ועד אמריקאים ומדורנים רוצים את המקום
רכסים היא ישוב לכל דבר וענין בלי חניות ואוירה כפרית שהוסיפו לו עוד 2500 יח"ד ועד שזה יהפוך לעיר לא במספרים אלא מכל הבחינות יקח שנים
ועם סגנון מסוים (בעיקר ספרדי חזב"ת וקצת אשכנזים) תשאלו כל מקומי על עליית מחירים ויאמר לכם שזה טירוף ושיווק של קבלנים
ורוב הציבור כיום לא עובר לפריפריה גם אם כולם מדברים על זה
3. אני יודע שרוב מי שעובר לפריפריה עוברים לדירות ישנות (כי בדר"כ מי שעובר לא משופע בכסף) וממילא חלק גדול בדירות החדשות זה משקיעים שבטוחים שמחר זה בי"ש (על פריפריה מסוימת אני יודע מידיעה שהרוב בדירות החדשות הם משקיעים ולא מצליחים להשכיר את הדירה (או המחיר מאד נמוך) מה שצפוי לקרות לעוד פריפריות מושקעות) וחלק גדול ממחיר למשתכן ברכסים הוא משקיע
וגם אנשים היום מעדיפים (חלק גדול ולא כולם) טאבו משותף במחיר של רכסים (ידוע מחברי שקנו הרבה טאבו משותף ולא בפריפריה)
ומשקיעים ברכסים כי ריבית גבוהה ואין כסף להשקיע בבי"ש וגם שוב כי קבלנים מכרו תותים שמחר זה בי"ש
גודל הפער לא משנה, הכבילה לביקוש המקומי משַנַה. (אני מעדיף להמשיך בפרטי אם תרצה)היצע לציבור הכללי בעפולה לא בהכרח מעניין אותם, אם הם לא מעוניינים לגור שם (ות"א ר"ג וגבעתיים יקרות, אז גם הם מחפשים "פתרונות דיור").
שכונות חדשות בקריית אונו/ראש העין/ראשון לציון מתאכלסות בכלל הציבור לאו דווקא בני המקום, בוודאי דירות שהוגרלו במחיר למשתכן.
גם רוב הקונים בבית שמש (בוודאי בשוק החופשי) הם בני המקום (או תושבי ירושלים, שבית שמש נחשבת בעיניהם כשכונה בירושלים, בהתחשב בזה שכמעט ולא בונים לציבור החרדי דירות רגילות במחיר סביר בירושלים, בוודאי ביחס לביקוש).
הפער בין דירות מקבלן לדירות יד 2 ברכסים ובית שמש, לא יותר גדול מקריית אונו או ראש העין.
זולה משמעותית בהפרש של חצי מליון כמו בשאר הפריפריות ואים שום הבדל בין רכסים לשאר הפריפריות חוץ מהמחיר ולכן מי שקנה שם זה משקיעים שחולמים שהיא בי"ש של מחר אבל חבל להתווכח בוא נחכה לאיכלוס בחצי שנה הקרובהא. כל מה שאתה טוען זה הסברים למה רכסים צריכה להיות יותר זולה מבי''ש. והיא באמת כזו. אין בדבריך כדי להפריך את העובדה שאי אפשר להשוות את הבנייה החדשה למחירי הדירות הישנות או את העובדה שלבנייה החדשה שם אין קשר לביקוש המקומי.
בתיאוריה אולי אתה צודק אבל את המציאות אני מכיר יותר ממךב. אני גם מסכים עם עיקר טענתך פה באשכול שכל שוק של דירות חדשות נמצא בבעיה ברגע שהכל מתאכלס.
ג. גם אתה מסכים עם דברי שהעלייה בבי''ש נבלמה בגלל הריבית, אבל רכסים החדשה עדיין נראית לרוכשים בהישג יד ולכן המחירים עולים.
על מה אנחנו חולקים?
אתה אומר: 'רוב מי שהולך לפריפריה קונה דירות ישנות' ולכן החלטת שכולם ברכסים משקיעים.
אני אומר אחרת: לצערנו, עד היום כמעט אף אחד לא עבר לפריפריה, מה לעשות? רוב הציבור מפונק, ואחוז מאד ניכר ממנו ראה את אחיו הגדולים זוכה במחיר למשתכן בשכונה מטורפת כזו או אחרת והחליט לפנטז גם... ממילא עד עליית הריבית כולם הלכו לבי''ש או לגן הדסים או 'התפשרו' על דירה ישנה בפסג''ז/נווה יעקב/קריית הרצוג.
מעטים הם הזוגות שעשו צעד בוגר וקנו דירה ישנה בפריפריה. מעטים.
כעת, עם עליית הריבית רוב הציבור המפונק הזה לא קונה דירה ('מחכים למחיר למשתכן'. בטח.), אבל מי מהציבור הזה שכן קונה 'מתפשר' על דירה חדשה ברכסים למגורים. לא משקיעים ולא נעליים. ולכן, כשכל רכסים החדשה תתאכלס - לדעתי באמת יהיה שם קיפאון כמו בבי''ש. לא ירידה.
קצת עצוב להציג כך את הדור, אבל זו המציאות.
יכול להיות באמת שאתה מכיר יותר ממני, אני מדבר על איך שאני רואה את הציבור בשנים האחרונות.זולה משמעותית בהפרש של חצי מליון כמו בשאר הפריפריות ואים שום הבדל בין רכסים לשאר הפריפריות חוץ מהמחיר ולכן מי שקנה שם זה משקיעים שחולמים שהיא בי"ש של מחר אבל חבל להתווכח בוא נחכה לאיכלוס בחצי שנה הקרובה
בתיאוריה אולי אתה צודק אבל את המציאות אני מכיר יותר ממך
אני לא יודע מי ומה את מכיר
אבל אני מכיר את הפריפריה מצוין, ומי שעובר עליה מצוין גרתי בפריפריה ויש לי משפחה מכל הכיוונים בפריפיריה וגם יש לי חברים שחושבים לעבור לשם כך שמסתבר שאני יודע קצת יותר ממך (וגם חברים וקרובים מנהלי קהילות בפריפריה)
מעליית הריבית הציבור שוכר ולא קונה (מי שדחוף לו קונה בטאבו משותף)
מ.ש.לבתיאוריה אולי אתה צודק אבל את המציאות אני מכיר יותר ממך
והרבה רואים וחושבים כמוך (בעיקר משקיעים) ומכאן ההבדל בין חלומות למציאותיכול להיות באמת שאתה מכיר יותר ממני, אני מדבר על איך שאני רואה את הציבור בשנים האחרונות.
www.prog.co.il
לא הבנתימ.ש.ל
ר"ת של מה שצריך להוכיח (כנראה)לא הבנתי
יפה שאתה נותן ציון לכל מי שלא עובר לפריפריה שהוא לא בוגר...מעטים הם הזוגות שעשו צעד בוגר וקנו דירה ישנה בפריפריה. מעטים.
בסופו של דבר כבר בשנים הקרובות רוב שכבות הגיל שיתחתנו יעברו לפריפריה:א. כל מה שאתה טוען זה הסברים למה רכסים צריכה להיות יותר זולה מבי''ש. והיא באמת כזו. אין בדבריך כדי להפריך את העובדה שאי אפשר להשוות את הבנייה החדשה למחירי הדירות הישנות או את העובדה שלבנייה החדשה שם אין קשר לביקוש המקומי.
ב. אני גם מסכים עם עיקר טענתך פה באשכול שכל שוק של דירות חדשות נמצא בבעיה ברגע שהכל מתאכלס.
ג. גם אתה מסכים עם דברי שהעלייה בבי''ש נבלמה בגלל הריבית, אבל רכסים החדשה עדיין נראית לרוכשים בהישג יד ולכן המחירים עולים.
על מה אנחנו חולקים?
אתה אומר: 'רוב מי שהולך לפריפריה קונה דירות ישנות' ולכן החלטת שכל הרוכשים האלו ברכסים משקיעים.
אני אומר אחרת: לצערנו, עד היום כמעט אף אחד לא עבר לפריפריה, מה לעשות? רוב הציבור מפונק, ואחוז מאד ניכר ממנו ראה את אחיו הגדולים זוכה במחיר למשתכן בשכונה מטורפת כזו או אחרת והחליט לפנטז גם על דירה חדשה... ממילא עד עליית הריבית כולם הלכו לבי''ש או לגן הדסים או 'התפשרו' על דירה ישנה בפסג''ז/נווה יעקב/קריית הרצוג.
מעטים הם הזוגות שעשו צעד בוגר וקנו דירה ישנה בפריפריה. מעטים.
כעת, עם עליית הריבית רוב הציבור המפונק הזה לא קונה דירה ('מחכים למחיר למשתכן'. בטח.), אבל מי מהציבור הזה שכן קונה 'מתפשר' על דירה חדשה ברכסים למגורים ואלו הם הרוכשים המדוברים. לא משקיעים ולא נעליים. ולכן, כשכל רכסים החדשה תתאכלס - לדעתי באמת יהיה שם קיפאון כמו בבי''ש. לא ירידה.
קצת עצוב להציג כך את הדור, אבל זו המציאות.
כי לבסוף עם חשבון פשוט עם מספרים של הציבור החרדי, לבסוף רוב הצעירים יעברו, רק שקשה להיות ראשונים...מעטים הם הזוגות שעשו צעד בוגר וקנו דירה ישנה בפריפריה. מעטים.
אני לא אחד שמזלזל באינטלגנציה של אף אינדיבידואל או קולקטיב וסגנוני מוכר פה היטב.יפה שאתה נותן ציון לכל מי שלא עובר לפריפריה שהוא לא בוגר...
אפשר לצחוק עד מחרתיים על כל אילו שנשארים ביח"ד או דירות קטנות "במרכז", ולא עוברים לדירה רחבת ידיים בפריפריה עם נוף מרהיב וכו' וכו' אבל זו החלטה בלעדית שלהם, וזכותם המלאה להחליט מה הם מעדיפים, למורת רוחם של יח"צני הפריפריה.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים