יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
פחות משנה כמה עלתה הדירה.
אלא בכמה השמאי העריך אותה?
שזה בדרך כלל פחות מעלות הדירה.
הדירה שווה 850
אני מקבל אותה במחיר זול מאוד
מסיבה משפחתית
זה משנה לגובה המשכנתא שאני יכול לקבל עליה?
וא"כ מה עוד אני מרוויח מזה שהיא שווה היום 850?

פחות משנה כמה עלתה הדירה.
אלא בכמה השמאי העריך אותה?
שזה בדרך כלל פחות מעלות הדירה.
בעסקה רגילה בדרך כלל אין פער משמעותי!
אם יש בעיות כמו חריגות בניה (שאז יש בנקים שכלל לא יממנו, ויש שירדו באחוז המימון, ויש שסתם יעלו את הריבית - כי למה לא) או עסקה שמגדילים חוזה, אפשר ליפול אם פערים משמעותיים בשומא שעלולים לגרום לבנק לסגת לגמרי ממימון העסקא.
אז כשאתם מגדילים סכום בחוזה קחו זאת בחשבון.

נערך לאחרונה ב:
הדירה שווה 850
מסיבה משפחתית
אם יש חוזה ומצויין שם שעלות הדירה היא 850 אלא שחלק אתה מקבל במתנה וכדו' ושמאי יעריך אותה כנ"ל אז תוכל לקבל 75% מ850,
אבל אם בחוזה כתוב שמחיר הדירה הוא 700000 שח תוכל לקבל 75% מזה ולא יותר

הדירה שווה 850
מסיבה משפחתית
אם מחיר הקניה הוא 700,000 אין מצב כמעט שהשמאי יעריך את זה ביותר מזה.

למבינים.
האם זה הצעה טובה? איפה אפשר עוד ללחוץ? או לשנות את התמהיל כדי לקבל משהו יותר טוב?
אחוז מימון: 54%
תודה לעוזרים
image (1).png

מציע לקצר את הקבועה ל 15 שנה (180 חודש) ולהוריד בריבית הקבועה משמעותית - חצי אחוז לפחות.
ואם מקשה על ההחזר החודשי להאריך את ה - P ל 30 שנה. [-אמור להשתלם, תחשבו בדיוק לפי ההצעה שתתקבל].
ממליץ חצי מהמסלול המשתנה צמוד, להחליף למשתנה לא צמוד.

מציע לקצר את הקבועה ל 15 שנה (180 חודש) ולהוריד בריבית הקבועה משמעותית - חצי אחוז לפחות.
ואם מקשה על ההחזר החודשי להאריך את ה - P ל 30 שנה. [-אמור להשתלם, תחשבו בדיוק לפי ההצעה שתתקבל].
ממליץ חצי מהמסלול המשתנה צמוד, להחליף למשתנה לא צמוד.
למה ההמלצה להחלפת חצי מהמסלול מ"צ למשתנה ל"צ? מבחינה מקצועית? כי זה פחות סיכון?

בעיקרון לטווח של 25 שנה לא מומלץ כלל הצמדה למדד, לטווח הרחוק היא עולה, ואז היא עולה ביוקר. הקרן גם עולה.
בתקופה האחרונה המדד ירד ונראה שלטווח הקרוב יישאר כך.
מאידך יש חסכון בריבית בהלוואה צמודה, הריבית זולה יותר (מהסיבה הפשוטה שהבנק ירוויח בהמשך, יש לו סבלנות).
אם חילקת ל -2 אתה מוגן יותר מהעלאה עתידית.
ומרוויח את החיסכון בריבית הזולה יותר.
ולמרות זאת לדעתי עדיף הכל ללא הצמדה, אם כי ישנם כאלו החלקים עליי.
אלא שמשתנה כל 5 מקסימום משנים באמצע אין קנס גדול מידי.

שאלה לגבי שמאות משכנתא -
אם יש תמ"א 38 חתומה על הנכס - זה מעלה את השמאות?
בצורה ודאית?

מה זה תמ"א 38 חתומה?
הכוונה להיתר בניה?
אם כן ודאי שזה מעלה את ערך הנכס.
רק יש כלל לגבי שמאות על רכישת דירה, שאף פעם השמאות לא תהיה גבוהה יותר ממה שכתוב בחוזה.

כרטיס אשראי טפחות לבעלי משכנתא- האם שווה?
מה אחוז הריבית?
(לצורך סגירת חובות)

ריבית נעה סביבות P+4 (פריים + 4%)
חצי בכסף לחשבון חצי בכרטיס אשראי
עד 120000 שח

בכל אופן לא בהכרח צריך להיות כבולים לטפחות בשל הצורך באשראי נוסף, ניתן לבדוק מיחזור לבנק אחר

יש היום סיכוי לקבל החזר משכנתא ע"פ לוח קרן שווה ולא לוח שפיצר?

ברוב הבנקים לא וגם מי שכן לא על כל סוגי המסלולים

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה