- הוסף לסימניות
- #3,141
תסביר למה התכוונת??..עקב הריבית הנמוכה [ולא הלוואה]
אגב, יש הלוואות זולות יותר ממשכנתא.
תסביר למה התכוונת??..עקב הריבית הנמוכה [ולא הלוואה]
אה..הלוואה לצורך רכישת דירה ביכולתי לקבל סכום גדול וריבית סבירה לעומת הלוואה לא לצורך הרכישה אוכל לקבל רק סכום קטן ובריבית מאד גבוהה ופה הדירה כבר רשומה עלי ואין לי איך להוכיח את הקניה
כעיקרון אפשרי שיפוצים בצורות מסויימות.כן מדוייק
אני באמצע תהליך של משכנתא[על 750 אלף]
ומציעים לי 50 אחוז בקבוע 4.5 אחוז
ו50 אחוז בפריים + 0.4
האם זה הצעה טובה?
והם כדי פחות אחוזים בפריים?
דרך יועץזה דרך יועץ? איזה בנק??
תבדוק שזה עדיין תקףדרך יועץ
ובבנק מרכנתיל
אם הנתונים חלקים, כדדאי למחזר בכל מקרה. גם בלי קשר לשיפוצים.שלום, לפני שלוש שנים לקחתי משכנתא של 1,065,000 ש"ח, רציתי להתייעץ האם כדאי כעת למחזר לצורך שיפוצים של הדירה או לקחת הלוואה חיצונית של 100-200 אלף, (הדירה היתה 4 חדרים בתהליכי היתר בניה בדיעבד ל5 חדרים בזמנו הערך של השמאי היה נמוך וכעת היא נחשבת 5 חדרים בפועל אז אולי גם יגדילו את המשכנתא)
להלן הריביות שנלקחו בזמנו האם הן טובות או שאפשר להשיג היום יותר טוב:
355,000 ש"ח הלואה צמודת מדד ר.קבועה - דיור רגילות 3.32% פרעון מוקדם 14,000ש"ח
272,000 ש"ח הלוואה צמודת מדד בריבית משתנה אג"ח- דיור 2.12%
83,000 ש"ח הלוואה צמודת מדד בריבית משתנה אג"ח- דיור 2.02%
355,000 ש"ח הלואה לא צמודה ר.משתנה - דיור רגילות (2.25%) P-0.50%
הכל ל30 שנה. תודה על ההתיחסות.
ההמלצה הגורפת של רוב המומחים פה מהפורום היא לא לקחת יותר מ-15-20% צמוד.ובלא צמודים זה לא הרבה יותר גבוה? אני זוכר שהיועץ הציע מדדים קבועים באזור 4500 אלף בחודש והלא קבוע שלקחתי ב4000 לחודש, היום רק עלה ל4400 וכנראה ימשיך אז עדיף את הקבוע בהחזר גבוה בתקופה הנוכחית? או להמתין קצת אולי ירדו המדדים?
כן מדוייק
נכון. שיפוצים זו דרך אחת, החיסרון הבולט הוא בסכומים מעט גבוהים.. וגם אז הריביות לא בהכרח יהיו כמו דיור ממש. ההגדרה תהיה לפחות דיור.כעיקרון אפשרי שיפוצים בצורות מסויימות.
סרט. ללא ליווי. הבנק יתן רק לפי התקדמות בניה. אבל יבקש הרבה התחייבויות מהקבלן. ואישורים וכו'.משכנתא בתמ''א ללא ליווי בנקאי (עדיין) איזה בנקים לא נותנים?
ללא ליווי זה משכנתא יותר מורכבת.
אני לקחתי ללא ליווי בבנק לאומיללא ליווי זה משכנתא יותר מורכבת.
אז כנראה זה כבר קבלן שלאומי נתנו משכנתא באותו מבנה.אני לקחתי ללא ליווי בבנק לאומי
דווקא הלך חלק
הם רק אמרו שרוצים לברר קצת על הקבלן
בררו אמרו שבדקו עליו והוא בסדר
שלחו שמאי וזהו
זו משכנתא מאד לא יציבה, וגם הריביותלא משגעות, כדאי לבדוק כדאיות מיחזור אצל יועץ.ובלא צמודים זה לא הרבה יותר גבוה? אני זוכר שהיועץ הציע מדדים קבועים באזור 4500 אלף בחודש והלא קבוע שלקחתי ב4000 לחודש, היום רק עלה ל4400 וכנראה ימשיך אז עדיף את הקבוע בהחזר גבוה בתקופה הנוכחית? או להמתין קצת אולי ירדו המדדים?
אני פחות מנוסה בתמ"א, אבל ביו"ש זה גם סיפור די מורכב, כי זה בלי ליווי ונרשם כבניה עצמית, ושם יש לבנקים מסויימים קבלנים מסויימים שזוכים לאמון וזה נהיה כמעט כמו תיק רגיל, אולי גם בתמ"א זה עובד כך.אז כנראה זה כבר קבלן שלאומי נתנו משכנתא באותו מבנה.
בכל קניה מקבלן ללא מלווה דבר ראשון לבדוק אם מישהו כבר קיבל משכנתא ואז הולכים לבנקים האלה. .
ללכת ראשון?? זה הסיוט.
אכלתי סיוט כזה 9 חודשים עד שאישרו. אצלי זה היה סיפור כנראה מעבר לרגיל כי היה הערות אזהרה שרבו עם הקבלן. ולא הסכימו לחתום בטחונות עבור הקבלן
איזה בנק?אכלתי סיוט כזה 9 חודשים עד שאישרו.
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים