יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
אבל אם אני מקצר בשנים אני ליכאו ממשיך לשלם ריבית אותו דבר לא??כי ההחזר החודשי נשאר
עכשיו בגלל שזה מסלול פריים שיש עוד סיכוי שבעתיד הרחוק ירדו הריביות אז יש לי עניין לחסוך את הריבית של עכשיו
ואם אני מקצר בשנים כל הרוח הוא רק על העתיד אשמח לדעת .

אבל אם אני מקצר בשנים אני ליכאו ממשיך לשלם ריבית אותו דבר לא??כי ההחזר החודשי נשאר
עכשיו בגלל שזה מסלול פריים שיש עוד סיכוי שבעתיד הרחוק ירדו הריביות אז יש לי עניין לחסוך את הריבית של עכשיו
ואם אני מקצר בשנים כל הרוח הוא רק על העתיד אשמח לדעת .
הסבר שכבתי באשכול אחר.
לדוגמא אדם שלקח הלוואה של 500000 אלף ב5 אחוז הריבית השנתית בשנה הראשונה תהיה 25k שזה אומר שכל חודש 2083 שקל ילך להחזר הריבית כל מה שהוא יחזיר מעבר לסכום הזה ילך להורדת הקרן.
אם הוא לוקח את זה ל30 שנה ההחזר שלו יעמוד על 2684 שקלים בחודש שזה אומר שמהקרן ירד רק 600 שקלים בחודש והקרן תעמוד אחרי שנה על 492800.
לעומת זאת אם הוא יקח את ההלואה ל20 שנה ההחזר יהיה 3300 שמתוכם ירד ריבית אותו דבר 2083 ומהקרן ירד כל השאר שזה 1214 ככה שאחרי שנה הקרן תעמוד על 485000.
כעבור שנה הריבית תחושב שוב רק על יתרת הקרן שנותרה ולכן זה יהיה סכום ריבית יותר נמוך וקרן יותר גבוה.
מקווה שהובן.

זה אמיתי
בנק הפועלים לוקח את ריבית הפריים עליו?
משהו בירר את זה?

IMG-20230522-WA0085.jpg

בגדול, כן.
הייתי ממחזר את הפריים העגול ואת הפריים שבפלוס - למל"צ 5.
במחזור פנימי לא מדובר בטרטור, וגם העלויות זניחות.
ותקבע לעצמך את הריבית ל5 שנים לטובתך.
תרצה תמחזר - מתי שתרצה..
עמלת היוון תהיה מזערית אם בכלל.
למה מלצ 5?
אא פחות? 4.8? מה הסטנדרט?

תודה רבה
אנחנו עכשיו בבנק פאגי
ולא היה כתוב בכלל עליהם
כדאי לעבור בנק?

משכנתא של שיפוצים במרכנתיל - האם כדאי למחזר את הפריים למשתנה כל 5? אם כן מה לדרוש,, מה הריבית המינימלית שיהיה לי למיקוח?
שאלה נוספת לגבי הקל"צ - הריבית של המסלול הזה היא קבועה-או שהיא גם ניתנת למיקוח?

1685397488757.png

מצ"ב העמוד של הסל המוצע. תודה רבה.

קבצים מצורפים

• אישור פאגי (1).pdf
    KB 74.1 · צפיות: 73
מצ"ב העמוד של הסל המוצע. תודה רבה.
אני מבין שמדובר ברכישת דירה. נכון?
לענ"ד, ניתן להשיג משכנתא טובה יותר, על בסיס 1/3 קל"צ ו-2/3 מל"צ.
תמהיל כזה אמור להיות זול יותר בהחזר החודשי, וגם רגוע יותר בתקופה זו - ללא עליות ריבית.

לכמה אפשר לרדת במלצ?
מחזור מסלול פריים
נתנו לי בטפחות 5.02 ל-15 שנה
כ-700000
איך אפשר להתמקח איתם?

יש לי משכנתא מחולקת לפריים קבועה ומשתנה, זה אפשרי לעשות מיחזור משכנתא רק על הפריים, בלי לשנות את הריבית בקבועה ?
תודה מראש.

אשמח לשמוע דעת חכמי המקום,
אני צריך הלואה\משכנתא שניה של כ80,000
בבנק וחברות אשראי לא מאשרים עקב דו"ח אשראי לא חיובי מספיק (דרוג 588-סביר)
אני מבין שאני צריך כנראה חברות חיצוניות
השאלה היא,
איזה חברות אמינות יש?
כדאי לי להעזר ביועץ? מי?
האם בשביל סכום כזה עושים משכנתא דרגה שניה?

עקב חצי שנה של אבטלה נוצר לי החוב של הסכום הנ"ל כ80000 לבנק ולגמחים
עכשיו ב"ה כבר חצי שנה בעבודה טובה,
אבל החזרי החובות לא נותנים לי לסגור את החודש
אני צריך הלואה אחת גדולה בפריסה ארוכה והבנק לא מאשר.

אודה מאד לעצות טובות.

@הון ובית ?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה