יש לכם שאלות בנושא משכנתאות? אשמח לסייע לכם.

מצב
הנושא נעול.
אין אפשרות ל75 זה ברור
אני ממליץ לבדוק לפני שמתווכחים, כמו כן בשאר התגובות, משתנה בפועלים לדוגמא זולה יותר אם זה ארוך ולא להיפך כך ש10 שנים זה הכי יקר

קיבלתי היום הצעה ללקיחת משכנתא של 780,000 ש"ח, (שווי הנכס 1,250,000), לתקופה של 24 שנים.

235,000
- פריים +1.05%, ביחד 1.15%
285,000
- צמוד מדד בריבית משתנה כל 5 שנים - 2.57%
260,000
- צמוד מדד בריבית קבועה - 2.77%

שאלותי -
איך אחוזי הריבית ביחס לממוצע בשוק, נמוכים או גבוהים (אציין שהכנסותי המדווחות לא גבוהות במיוחד)?
האם שוה לקחת את הסיכון ולקחת משכנתא צמודת מדד ברובה, או לקחת (לכה"פ עוד חלק) לא צמוד, אף שהריבית גבוהה משמעותית??
תודה מראש לעונים.

המדד לא מומלץ כלל מה שאתה לא משלם עכשיו תשלם בסוף

בסוף אתה תשלם הרבה הרבה יותר בשביל המדד

המדד לא מומלץ כלל מה שאתה לא משלם עכשיו תשלם בסוף

בסוף אתה תשלם הרבה הרבה יותר בשביל המדד
דוקא היועץ שאני עובד איתו (אמין מאד) טען שגם במידה והמדד עולה עדיין יוצא בסופו של דבר יותר זול מלקחת קל"צ לכתחילה (ההחלטה שלי בכל אופן, ככה שלכאורה אין לו אינטרס לשנות נתונים)

אם זה החלטה למה אתה שואל

ניפגש בעוד 7 שנים תגיד לא רק ההחזר חודשי איפה זה עומד רק את הקרן אם ירד או עלה תסתכל על המשכנתאות של לפני 13 שנים ונדבר

אם זה החלטה למה אתה שואל

ניפגש בעוד 7 שנים תגיד לא רק ההחזר חודשי איפה זה עומד רק את הקרן אם ירד או עלה תסתכל על המשכנתאות של לפני 13 שנים ונדבר
אם הייתי מחליט לא הייתי שואל, זה למען ליבון הענין.
אני מבין מדבריך שגם ההחזר עולה משמעותית וגם הקרן נשארת בעינה כמעט?

עולה רק כמה שקלים כל חודש שזה אומר עולה כמה מאות כל חודש הקרן שזה אומר אתה לא פורע כלל יכול ליהות מצב שאחרי 13 שנים לשלם משכנתא הקרן נשארה אותו דבר והחזר עלה כבר עם כמה מאות שקלים בהתאם

עולה רק כמה שקלים כל חודש שזה אומר עולה כמה מאות כל חודש הקרן שזה אומר אתה לא פורע כלל יכול ליהות מצב שאחרי 13 שנים לשלם משכנתא הקרן נשארה אותו דבר והחזר עלה כבר עם כמה מאות שקלים בהתאם
והמדד לא יורד אף פעם? רק עולה?
וגם אם יש עליה, היא תמיד משמעותית?
האופציה השניה היא לשלם לכתחילה אחוז וחצי יותר על הריבית, לא?\
הבהרה: שאלותי הם כתלמיד הדן...

ההיסטוריה הוכיח שהמדד לא משתלם
ראיתי פעם שהתפוח ירד המחיר או כל דבר במכולת רק עולה ערך של הכסף רק יורד

תעשה חישוב ה545000 שח שלקחת אפילו המדד רק עולה 0.1 % זה עולה לך רק אותו חודש 545 שח

מי מדבר עם זה כפול 3 4

מקסימום חודש אחד זה יורד 0.1 לטווח ארוך זה רק יעלה ובגדול

יש סיבה בנקאי רוצה שתקח מדד הבנק מרויח הרבה יותר מהמדד

ההיסטוריה הוכיח שהמדד לא משתלם
ראיתי פעם שהתפוח ירד המחיר או כל דבר במכולת רק עולה ערך של הכסף רק יורד
למרות שבפשטות אתה צודק, וגם אני חשבתי כך לפי תומי, אבל נדמה לי שבשקלול של שבע השנים האחרונות המדד ירד ולא עלה.
או שאני טועה.

של שבע שנים לא ירד
רק המדד ב4 שנים אחרונות ירד קצת אבל עכשיו הוא כבר באותו מקום בדרך לעלות הסיבה
המחאת קוטש והחברות פחדו להעלות את המחירים אבל זה הסתיים כבר

של שבע שנים לא ירד
רק המדד ב4 שנים אחרונות ירד קצת אבל עכשיו הוא כבר באותו מקום בדרך לעלות הסיבה
המחאת קוטש והחברות פחדו להעלות את המחירים אבל זה הסתיים כבר
כן, בדקתי את זה, לכאורה אתה צודק.

שלום
שמחתי לראות שיש כאן מענה מקצועי
רציתי לשאול את היועץ
לקחתי משכנתא בסך 270000 ל-15 שנה
על דירה בשווי 820000 [ככה עלתה וככה נתן השמאי]
בהחזר של 2350 ש"ח לחודש ל-7 שנים ואח"כ 1250 לחודש בערך
כיום אחר 16 חודשים המשכנתא ביתרה של 246.246[בלי עלות פריעה מוקדמת]
והמסלולים שנשארו הם
פריים לא צמוד 62.072 -1.40%
קבועה צמוד למדד 79.510-3.39%
משתנה כל חמש שנים צמוד למדד 104.663 -3.97%
סה"כ מסך המשכנתא הפריים25.21% הקבועה % 32.29 והמשתנה %42.50
אני שילמתי בינתיים כ-37849
[אין לנו ערבים וכן גם אין ביטוח נכס]
יצא לי שס"ה אני מחזיר 327341
זה נכון?
והאם הריביות שוות?
או כדאי לעשות שינוי
אני יוסיף עוד
שבקבועה אני מחזיר בחודש 1095
במשתנה815
ובפריים415
והקבועה תסתיים ב 2025 קרוב ל-8 שנים מהלקיחה
וכרגע עד ל 2025 הריבית בתשלום החודשי כ 700 ש"ח
ואח"כ עד הסוף הריבית 237 ש"ח

אשמח לתשובה
שבת שלום

מה קרה שהיועץ לא עונה?

לא מצליחה לפתוח את הקישור לאתר - מה המס' הישיר ליצירת קשר?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה