- הוסף לסימניות
להניח הקערה מעל המקרר!
נכתב ע"י תקוה;664893:המים שצריך להוסיף לבצק, שמים אותם כשהם רותחים מאוד.
יש לי מכסה לקערה. כך זה נשאר סגור מתחמם עם עצמו. לא מגבות/תנורים/גפרית....
נכתב ע"י מי;665063:מים רותחים הורגים את השמרים.[/QUOTE
מדידת המים היא 3/4 כוס מים רותחים ו 1/3 כוס מים קרים - הבצק יוצא מצוין ומוצלח
כנ"ל.נכתב ע"י יאיר;665188:דוקא אצלינו ב"ה ריח החלות מופץ בבית בכל יום חמישי, והן נהדרות
נראה שישנם הרבה עצות וכל עצה טובה לכשעצמה, כדאי לנסות ולראות לכל אחת איזו עצה תהיה לה מועילה ביותר
מפעיל הכוונה שלך על חום נמוך כן? אני רק רוצה לראות שהבנתי נכון...נכתב ע"י קול-התור;665357:אכן, כוכב, אני כבר שנים אופה כל שבוע ה מ ו ן חלות - לכל המשפחה הברוכה ב"ה. לאחרונה למדתי משכנתי שגם אופה כנ"ל: מכינה את הבצק ביום חמישי בערב. בלילה, לפני שהולכת לישון (מאוחר למדי ביום חמישי) קולעת ומכינה את החלות לאפיה. מסדרת את התבניות בתנורים (יש לי שנים) ובבוקר - מי שקם ראשון - מפעיל אותם. כך הן תופחות בנחת, ללא לחץ, מגיעות ממש לשיא תפיחתן וביום שישי הן מחולקות, הישר מהתנור, כך שאין התמודדות עם סידורן במקפיאים הצפופים...
סליחה שזה לא נושא האשכול אבל יש לך דרך לעשות את החלות הללו במיקסר? או שזה רק ידני? אנחנו עכשיו עושים ידני אבל חשבנו אולי יש דרך לקנות מיקסר ע-נ-ק שיתאים ל4 ק"ג.נכתב ע"י שקדיה;665691:אני אופה כל שבוע 4 ק"ג ביום שישי בבוצוריים
אין לי זמן לקרוא הכל אז אולי אני חוזרת על דברי מישהי
מקווה שמיומנותי בנושא תעזור פה בכל זאת במשהו
בימים מאד קרים מפעילה את מזגן החימום במטבח
בתוך הבצק שמה מים חמים אבל לא רותחים (כמו בשביל רחצה באמבטיה)
לאחר הלישה ממתינה 20 דק' עד 1/2 ש/עה ומורידה את נפח הבצק
ממתינה עוד 1/2 שעה וקולעת את החלות
עד שגומרת לקלוע 4 ק"ג כבר תבנית אחת תפחה ואני מברישה ומשמשמת
ו..פלופ לתנור
תוך שעתיים המטבח חוזר למצב צבירה קודם
והחלות יוצאות אוריריות ומצוינות חבל"ז
לדעתי תפיחה מרובה מידיי ג"כ לא עושה טוב לחלות
והן מתחילות להתפרש לצדדים ולהראות נפולות
שמתי לב שככל שמיומנים באפיה התהליך מתקצר
לומדים להכיר את צורת הבצק ומרקמו ואיך בדיוק הוא צריך להיות
בהצלחה!!
יש את המיקסר של קנווד מייג'ור של 7 קילו....שהוא מיקסר ח-ז-ק וטוב....נכתב ע"י ליקי;665706:סליחה שזה לא נושא האשכול אבל יש לך דרך לעשות את החלות הללו במיקסר? או שזה רק ידני? אנחנו עכשיו עושים ידני אבל חשבנו אולי יש דרך לקנות מיקסר ע-נ-ק שיתאים ל4 ק"ג.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים