כיצד הן תופחות בחורף?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תקוה;664893:
המים שצריך להוסיף לבצק, שמים אותם כשהם רותחים מאוד.
יש לי מכסה לקערה. כך זה נשאר סגור מתחמם עם עצמו. לא מגבות/תנורים/גפרית....

מים רותחים הורגים את השמרים.

• הוסף לסימניות
שמים בקרבת מקום למזגן חימום או תנור חימום מכוסה כמובן עם שמיכה.

• הוסף לסימניות
מחכים שעה. גם אם הבצק לא תפח - קולעים את החלות ומכניסים לתנור בחום הכי נמוך או שהוא כבוי אך חם מאפיה קודמת. שם הן תופחות יופי ואז מגביהים את החום ואופים.

• הוסף לסימניות
הקערה של טפאור מאד מוצלחת
מניסיון אישי
שווה את ההשקעה
במקום כל הבלאגנים עם ההתפחות
היא גם גדולה ומכילה בסביבות 3 ק"ג
הפטנט שלה לדעתי זה הסגירה הרמטית ויש לה גם מכסה כהה שהוא טופס קרני שמש (אם י ש שמש )

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מי;665063:
מים רותחים הורגים את השמרים.[/QUOTE

מדידת המים היא 3/4 כוס מים רותחים ו 1/3 כוס מים קרים - הבצק יוצא מצוין ומוצלח

• הוסף לסימניות
תנו לי לנחש שרק קול התור אופה חלות כל שבוע.

אכן, זו השיטה היחידה והטובה ביותר
יש להזהר לא להשאיר יותר מידי, אלא להגביר את החם לגבוה מאוד מיד כשהחלות מגיעות לגודל סביר בלי בקעים.
אגב- החלות בחורף יוצאות אצלי יותר טובות כי הן לא תופחות יותר מידי.
בימים קרים מאוד וקצרים מאוד - שמים על כסא ליד התנור בתוך אשפתון עבה.

• הוסף לסימניות
דוקא אצלינו ב"ה ריח החלות מופץ בבית בכל יום חמישי, והן נהדרות
נראה שישנם הרבה עצות וכל עצה טובה לכשעצמה, כדאי לנסות ולראות לכל אחת איזו עצה תהיה לה מועילה ביותר

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יאיר;665188:
דוקא אצלינו ב"ה ריח החלות מופץ בבית בכל יום חמישי, והן נהדרות
נראה שישנם הרבה עצות וכל עצה טובה לכשעצמה, כדאי לנסות ולראות לכל אחת איזו עצה תהיה לה מועילה ביותר
כנ"ל.
ואכן לפני האפיה אני שמה בתנור על חום נמוך כמו שכתבו כאן אבל את זה אני עושה כל שבוע לא רק שקר, ולא דווקא שהם לא תפחו.

• הוסף לסימניות
אכן, כוכב, אני כבר שנים אופה כל שבוע ה מ ו ן חלות - לכל המשפחה הברוכה ב"ה. לאחרונה למדתי משכנתי שגם אופה כנ"ל: מכינה את הבצק ביום חמישי בערב. בלילה, לפני שהולכת לישון (מאוחר למדי ביום חמישי) קולעת ומכינה את החלות לאפיה. מסדרת את התבניות בתנורים (יש לי שנים) ובבוקר - מי שקם ראשון - מפעיל אותם. כך הן תופחות בנחת, ללא לחץ, מגיעות ממש לשיא תפיחתן וביום שישי הן מחולקות, הישר מהתנור, כך שאין התמודדות עם סידורן במקפיאים הצפופים...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י קול-התור;665357:
אכן, כוכב, אני כבר שנים אופה כל שבוע ה מ ו ן חלות - לכל המשפחה הברוכה ב"ה. לאחרונה למדתי משכנתי שגם אופה כנ"ל: מכינה את הבצק ביום חמישי בערב. בלילה, לפני שהולכת לישון (מאוחר למדי ביום חמישי) קולעת ומכינה את החלות לאפיה. מסדרת את התבניות בתנורים (יש לי שנים) ובבוקר - מי שקם ראשון - מפעיל אותם. כך הן תופחות בנחת, ללא לחץ, מגיעות ממש לשיא תפיחתן וביום שישי הן מחולקות, הישר מהתנור, כך שאין התמודדות עם סידורן במקפיאים הצפופים...
מפעיל הכוונה שלך על חום נמוך כן? אני רק רוצה לראות שהבנתי נכון...
תודה על הרעיון.

• הוסף לסימניות
לא ולא! מהלילה עד הבוקר הן בטמפרטורת החדר, מוכנות בתנור. יש להן מספיק שעות לתפוח במתינות בלי שום השפעה אחרת.
מפעיל - מדליק את התנור על חום גבוה לאפייתן.

• הוסף לסימניות
גם אני אופה כל שבוע והרעיון של קול-התור נשמע מעולה. רק רציתי לדעת? התפחה מידי ארוכה (מ12:00 בלילה עד 7:00 בבוקר) זו לא בעיה?

• הוסף לסימניות
כמו שאמרו קודם, ממש לא לשים מים רותחים בבצק, וגם לא להניח את הבצק עצמו (או בקערה) בתוך מים רותחים. התפחה מהירה לא בריאה ולא כדאית !
מה הבעיה שזה יתחמם מתחת שמיכה טובה? הכי פשוט ומומלץ.
בהצלחה ובתאבון.

• הוסף לסימניות
למה צריך שמיכה? תנו בטבעי. הבצק עצמו לא צריך נורא לתפוח. מספיק שנעשה אורירי. החלות כן צריכות לתפוח והרבה הרבה. זה סוד הצלחתן. כשאני נוקטת בשיטת הלילה - בוקר אני שמה פחות שמרים מכרגיל ואז הן תופחות להן אט אט אבל בטוח, עד למקסימום האפשרי. זה באמת משהו כמו מ-12.30 בלילה עד 7 בבוקר.
אם לא כך - צריך לפחות שעה וחצי להתפיח במקום חמים - או בתוך תנור חם וכבוי, או בהשפעת מזגן מחמם וכו'. ולא למהר - תנו להן לתפוח עד להכפלת הנפח. לא פחות. זה כל הסוד של חלות מוצלחות ולא משנה המרשם של הבצק.

• הוסף לסימניות
אני אופה כל שבוע 4 ק"ג ביום שישי בבוצוריים
אין לי זמן לקרוא הכל אז אולי אני חוזרת על דברי מישהי
מקווה שמיומנותי בנושא תעזור פה בכל זאת במשהו

בימים מאד קרים מפעילה את מזגן החימום במטבח
בתוך הבצק שמה מים חמים אבל לא רותחים (כמו בשביל רחצה באמבטיה)
לאחר הלישה ממתינה 20 דק' עד 1/2 ש/עה ומורידה את נפח הבצק
ממתינה עוד 1/2 שעה וקולעת את החלות
עד שגומרת לקלוע 4 ק"ג כבר תבנית אחת תפחה ואני מברישה ומשמשמת
ו..פלופ לתנור
תוך שעתיים המטבח חוזר למצב צבירה קודם
והחלות יוצאות אוריריות ומצוינות חבל"ז
לדעתי תפיחה מרובה מידיי ג"כ לא עושה טוב לחלות
והן מתחילות להתפרש לצדדים ולהראות נפולות

שמתי לב שככל שמיומנים באפיה התהליך מתקצר
לומדים להכיר את צורת הבצק ומרקמו ואיך בדיוק הוא צריך להיות

בהצלחה!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שקדיה;665691:
אני אופה כל שבוע 4 ק"ג ביום שישי בבוצוריים
אין לי זמן לקרוא הכל אז אולי אני חוזרת על דברי מישהי
מקווה שמיומנותי בנושא תעזור פה בכל זאת במשהו

בימים מאד קרים מפעילה את מזגן החימום במטבח
בתוך הבצק שמה מים חמים אבל לא רותחים (כמו בשביל רחצה באמבטיה)
לאחר הלישה ממתינה 20 דק' עד 1/2 ש/עה ומורידה את נפח הבצק
ממתינה עוד 1/2 שעה וקולעת את החלות
עד שגומרת לקלוע 4 ק"ג כבר תבנית אחת תפחה ואני מברישה ומשמשמת
ו..פלופ לתנור
תוך שעתיים המטבח חוזר למצב צבירה קודם
והחלות יוצאות אוריריות ומצוינות חבל"ז
לדעתי תפיחה מרובה מידיי ג"כ לא עושה טוב לחלות
והן מתחילות להתפרש לצדדים ולהראות נפולות

שמתי לב שככל שמיומנים באפיה התהליך מתקצר
לומדים להכיר את צורת הבצק ומרקמו ואיך בדיוק הוא צריך להיות

בהצלחה!!
סליחה שזה לא נושא האשכול אבל יש לך דרך לעשות את החלות הללו במיקסר? או שזה רק ידני? אנחנו עכשיו עושים ידני אבל חשבנו אולי יש דרך לקנות מיקסר ע-נ-ק שיתאים ל4 ק"ג.

• הוסף לסימניות
אופס
רגע לפני שהאשכול מוסט לפטנטים איך לעשות 4 ק"ג
תקבלו את הטיפים שלי בנוגע להתפחה:

הטיפ הזה מתאים לבעלי מיקרוגל:
מכינים את הבצק, קולעים חלות ומכניסים למיקרוגל ל20 שניות- זה נותן מכת חום
ואז מכניסים לתנור, מדליקים אותו ואופים עד שהחלות מוכנות

מי שאין לו מיקרו ויש לו רכב ויש שמש - שיבדוק אם ברכב חם- אמנם לא ניסיתי בחורף, אבל בקיץ אני הרבה פעמים מכניסה את העיסה לרכב ע"מ שתתפח שם במקום בתנור בדלוק כפי שאחרים נתנו כאן טיפ על 50 מעלות.

ליקי, כמדומני שחברת בוש פרסמה לא מזמן שישלה מיקסר או מעבד מזון שלש כמות גדולה.
חפשי בעיתוני החג

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ליקי;665706:
סליחה שזה לא נושא האשכול אבל יש לך דרך לעשות את החלות הללו במיקסר? או שזה רק ידני? אנחנו עכשיו עושים ידני אבל חשבנו אולי יש דרך לקנות מיקסר ע-נ-ק שיתאים ל4 ק"ג.
יש את המיקסר של קנווד מייג'ור של 7 קילו....שהוא מיקסר ח-ז-ק וטוב....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה