כיריים - גז, אינדוקציה או חשמליות???

• הוסף לסימניות
לי יש אינדוקציה ואני מאוד מרוצה.

• הוסף לסימניות
לי יש קרמיות ואני מאוד מרוצה.

• הוסף לסימניות
הרבה תלוי תקציב ואפשרות טכנית-
כיריים אינדוקציה מומלצות מאד, הן הדבר הבא שיתפוס את נישת הבישול, אך כיום הן יקרות מאד ביחס לכיריים רגילות ומצריכות חיבור לחשמל תלת פאזי.
כיריים חשמליות- נראה לי שאם כבר הולכים על הכיוון החשמלי כדאי להשקיע עוד קצת כדי להגיע לאינדוקציה (במידת האפשר)
כיריים גז- המוכר והידוע, יש כמובן מגוון עצום של דגמים, גדלים ועיצובים במבחר מחירים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י revrut;2090881:
כיריים אינדוקציה מומלצות מאד, הן הדבר הבא שיתפוס את נישת הבישול, אך כיום הן יקרות מאד ביחס לכיריים רגילות ומצריכות חיבור לחשמל תלת פאזי.
כיריים חשמליות- נראה לי שאם כבר הולכים על הכיוון החשמלי כדאי להשקיע עוד קצת כדי להגיע לאינדוקציה (במידת האפשר)
כיריים גז- המוכר והידוע, יש כמובן מגוון עצום של דגמים, גדלים ועיצובים במבחר מחירים

מה היתרון של אינדוקצייה על פני קרמי חוץ מזה שצריך להחליף את כל הסירים?

• הוסף לסימניות
אם יש לך סירים של סולתם - הרוב טובים גם לאינדוקציה.
אנחנו עשינו אינדוקציה לפני כמה חודשים - ומרוצים עד הגג! היה שווה את הכסף

• הוסף לסימניות
האומנם אני לא יודעת להסביר במדויק כיצד עובד האינדוקציה אבל העיקרון הוא שהוא מבשל את האוכל ולא את הסיר, ז"א בגז הסיר מתחמם ואז הסיר מחמם את האוכל וכך האוכל מתבשל, באינדוקציה האוכל מתחמם והוא זה שמחמם את הסיר, ואכן בתחילת הבישול אפשר לגעת בסיר והוא עדיין לא חם כאשר האוכל בפנים כבר חם - צורת בישול הזאת יותר בריאה.
כתוצאה מכך זמן הבישול הוא יותר מהיר משמעותית מגז רגיל.
יתרון נוסף זה הניקוי - שהוא קליל יותר ונותן מראה נקי תמיד למטבח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ש ו;2090912:
סירי ארכוסטיל מתאימים ג"כ לאינדוקציה?

אני לא מכירה את הסירים האלו, אבל הבדיקה אם מתאים סיר לאינדוקציה או לא זה ע"י מגנט אם הסיר מתמגנת אז הוא מתאים לאינדוקציה.

• הוסף לסימניות
אני מטגנת שניצלים עליו, לא נתקלתי בשום בעיה.
חביתות לא ניסיתי [עשינו כיריים גז לחלבי - שלא נתקע אם יש הפסקת חשמל]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ש ו;2091000:
איך הבישול באינדוקציה?
משהי אמרה לי שקשה לטגן בהם..... זה נכון?

אני מטגנת הרבה ולא ראיתי שום בעיה.

• הוסף לסימניות
היתרון הכי משמעותי של אינדוקציה בעיני זה שהקירור המהיר של הכיריים לאחר הבישול.
(וכמובן גם החימום המהיר)

לא שמעתי על התאוריה של חימום האוכל לעומת הסיר והיא נראית לי קצת תלושה מהמציאות.

לי יש סיוטים מגז בכלל... לא מבינה איך אנשים עדיין מתחברים לנוזל הדליק הזה שיש פתרונות כ"כ נוחים ובטיחותיים.

• הוסף לסימניות
הרעיון הוא שהסיר מתחמם ולא הכירה. בכירה חשמלית רגילה - הכירה מתלהטת וכך הסיר מתחמם. באינדוקציה - הכירה נשארת קרה, ורק הסיר מתחמם. זה עובד על שדה מגנטי. ולכן - ברגע שמסירים את הסיר מהכיריים - הכיריים קרות! בקרמי לוקח הרבה זמן עד שהן מתקררות.
מסיבה זו גם החימום מהיר יותר.

• הוסף לסימניות
ואין בעיה בריאותית עם אוכל שמתחמם בהשראה מגנטית? כמו שגילו שחימום תת רצפתי על חשמל עלול להיות מסוכן בגלל הקרינה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ש ו;2091000:
איך הבישול באינדוקציה?
משהי אמרה לי שקשה לטגן בהם..... זה נכון?

כיריים אינדוקציה זה פשוט מדהים!!!! שווה כל שקל.
מוזר לי שאמרו לך ככה כי אני פשוט מטגנת בצ'יק צ'ק יותר מהר מגז.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נני5;2091035:
[עשינו כיריים גז לחלבי - שלא נתקע אם יש הפסקת חשמל]
מסכים, קרה לנו בבית, לפחות פעמיים הפסקת חשמל ביום ששי.

נכתב ע"י revrut;2090881:
כיריים אינדוקציה מומלצות מאד, ומצריכות חיבור לחשמל תלת פאזי.
לא כל אינדוקציה מצריכה תלת פאזי. כירה לשני סירים לא צריכה, ויש סוג אחד של כירה לארבע סירים שגם לא צריכה.

נכתב ע"י יונה יונה;2091269:
לא שמעתי על התאוריה של חימום האוכל לעומת הסיר והיא נראית לי קצת תלושה מהמציאות.
התאוריה אכן נכונה, ניתן לנסות לגעת בידית של הסיר אפילו אם היא ממתכת, שלא כמו סיר הנמצא על גז.

ועוד נקודה למחשבה\בדיקה: הכשרות
לברר אם ניתן לבשל על אינדוקציה גם חלבי וגם בשרי, שלא כמו בגז שהוא מתלבן באש, הזכוכית לא מתלבנת, וגם למתירים בזכוכית יש לבדוק אם יש לזכוכית מחוסמת דין זכוכית לעניין זה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוריאל83;2091510:
התאוריה אכן נכונה, ניתן לנסות לגעת בידית של הסיר אפילו אם היא ממתכת, שלא כמו סיר הנמצא על גז.

להורים שלי יש כיריים אינדוקציה חדשות ויקרות,
הכיריים במפורש מתחממות בזמן הבישול- ומתקררות מהר מאוד.
הסירים חמים! מאוד! א"א להזיז סיר עם ידיות מתכת בלי הגנה.

• הוסף לסימניות
ההורים שלי עשו עכשיו אינדוקציה ואמא שלי מתוסכלת!!!! היא צריכה לזרוק את רוב הסירים, כמה סירים שקנתה וכתוב 'אינדוקציה' לא התאימו(!). וכן עכשיו העירו את תשומת ליבה לבשר וחלב ונתגלה שזו בעיה לא פשוטה, אסור שיטפטף כלום כי זה נהיה טרף ללא יכולת להכשיר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה