למה? כי הם לא בני אנוש?? הם מלאכים?נכתב ע"י נחמנציק;n5064433:לגבי מחנכים אני לא בטוח שמותר להם לטעות...
נכתב ע"י רחל1;n5064451:לא הרצאות, אבל יש לו ספר מדהים - אל תחטאו בילד.
נכתב ע"י שרינה;n5064258:לגבי אמירת הלא....
שמעתי פעם טיפ קטן שעוזר לי מאד!
אם ילד מבקש משהו שאת חושבת שלא להרשות.אמרי פעם אחת לא וזהו!!!
ככה הרווחת כמה דברים
א.הילד לא שומע מיליון פעם לא
ב.הילד מפנים ומעכל וזה עובד שאמא אומרת לא זה לא
לפעמים זה דורש משמעת עצמית לחכות לראות שאכן הילד קלט את ה'לא' אבל זה עובד
ואם נבין כמה ביטחון הילד צריך מאיתנו וכמה הוא רוצה לשמוע את הלא הסמכותי שלנו,שמוסיף לו לביטחון שיש מי ששומר עליו ולא כל מה שבא לו אומרים לו כן..
היינו יותר בטוחים בעצמינו
נכתב ע"י שלום וישראל;n5065316:היום זה כבר "מחשבת החינוך התורתי" ב' כרכים. [כריכה בגוון ירוק]
נכתב ע"י רחל1;n5065585:גם לנו יש את הכריכה הירוקה, בכריכה הצידית רשום אומנם 'מחשבת החינוך התורתי', ובכריכה הרגילה - 'אל תחטאו בילד'.
נכתב ע"י Tperkal;n5065538:זה עובד גם על ילדה בת שלוש?
היא יכולה לחזור על אותו משפט גם 20 פעם ברצף...ובצרחות.
אז את פשוט מתעלמת?
אני די אובדת עצות.
לאחרונה זה נהיה סיוט.
אין טיפת משמעת
אם מישהי מכירה הרצאות ספציפית לגיל הזה אשמח לשמוע.
נכתב ע"י פדואלה;n5064774:למה? כי הם לא בני אנוש?? הם מלאכים?
לכל אחד מותר לטעות, אבל:
* צריך לדעת ולהבין שקרתה טעות.
*לא לחזור על הטעות.
*להסיק את המסקנה המתבקשת מהטעות.
*ואם מישהו נפגע מהטעות - לדעת להתנצל.
נכתב ע"י שרינה;n5065923:לא רוצה לקחת אחריות.אבל ברגע שהילד מפנים שלא של אמא זה לא,זה פשוט עובד..
כשאת מגיעה לסיטואציה כזו פשוט תעבירי נושא
לדוגמא,
ילד:אמא אני רוצה שוקולד
אמא:לא חמוד,שוקולד אנחנו אוכלים רק בשבת,אבל בוא תראה אני חותכת ירקות למרק איזה צבע יש לקישוא?ולפלפל?
כמעט תמיד הילד שוכח את הנושא הקודם
במיוחד בגיל קטן
ככה אני עושה גם אם הילד משתולל ואפילו מדבר לא יפה...קורה לא?
נכתב ע"י אלישקף;n5067240:גם לי יש בכורה בת 2.5 שלמדה להתעקש, ומצאתי את השיטה שעובדת עליה (ועלי): כשאני באה להגיד לה מה שאני רוצה ממנה, (נניח 'לא') אני אומרת לעצמי באופן נחרץ, כזה שמשנה לי את הבעת הפנים והקול: עכשיו אני החלטתי וזילפה עומדת לשמוע בקולי. ואז אני אומרת: "זילפה, אימא לא מרשה לקפוץ על הספה, עכשיו קופצים רק על הריצפה!"
ומשום מה - כמידת היותי משוכנעת שהיא עומדת לציית - כך היא אכן מצייתת. מדהים.
בפעמים הראשונות הייתי בהלם, בהמשך התפלאתי איך זה שאינני מורה.
נכתב ע"י Tperkal;n5067345:טוב,
אז אני לגמרי מבינה למה אני לא מורה. או גננת....
ולא עוזר לי שאני הכי בטוחה בעולם.
למשל- הגברת רוצה X. אין בבית X.
אני הכי בטוחה בעצמי שאין!!
אבל הגברת תמשיך לבכות (ולצרוח), ותחזור על הבקשה שלה בערך 50 פעם ברצף עד שאני אצליח להסיח את דעתה...
אוף איך אני נשמעת כישלון.
נכתב ע"י אלישקף;n5067424:כנראה שהבת שלי לא כל כך עקשנית... אבל גם היא (כנראה שזה עניין של הגיל) מתפקדת לפעמים כתקליט שבור, ולא רק בנוגע לעקשנות:
-אימא, מה את עושה?
-אימא שוטפת כלים.
X100
נכתב ע"י אמא ומתכנתת;n5067473:מוכר מוכר...
אצלי מה ששובר את המעגל הוא כשאני מפנה אליה את השאלה חזרה:
-אמא מה את עושה?
-שוטפת כלים
-אמא מה את עושה?
-תגידי את, מה אני עושה?
-שוטפת כלים..
-נכון!
ויצאנו מהמעגל...
נכתב ע"י אלישקף;n5067499:-שוטפת כלים?
-כן
-שוטפת כלים?
-כן, מותק
-שוטפת כלים?
-כן, את כבר יודעת.
-שוטפת כלים?
-לא, כבר גמרתי.
נכתב ע"י y&m;n5067523:אני מאמינה שזה בגילאי השנתיים +- זה מעולה לפתוח שפתי וכללי.
שוטפת כלים?
כן, עכשיו אני מסבנת את הצלחת.
מה? (מסבנת מורכב...)
מנקה את הצלחת עם סבון.
מנקה את הצלחת עם סבון?
מקודם ניקינו את הצלחת עכשיו שוטפים אותה במים.
שוטפים במים?
כן, ועוד מעט נניח על המייבש....
החזרה הרוטינית היא כשעונים כן/לא בלי להוסיף מידע, בלי לפתח שיחה.
ככה זה נראה בד"כ כשאנחנו עסוקים יותר או שהראש שקוע במשהו אחר.
עם תשומת לב לעניין אפשר בהחלט לזוז ולהרחיב אופקים![]()
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: אבסולוט פרימה בלרינה, חלומות ירוקים, Harmonyapro ועוד 113 משתמשים116 //