כללי כללים קצרים להצליח עם לקוחות בעיצוב גרפי

• הוסף לסימניות
"כללים קצרים להצליח עם לקוחות בעיצוב גרפי:"
שמח שהאשכול הוקפץ.
הנה טיפ להצלחה מכיוון שונה.
אחרי כמה חודשים של מעקב אחרי חברי פרוג למדתי מי הם הכוכבים .
לאו דווקא המוכשרים, והמקצועיים.
אחד מסודות ההצלחה הוא: בטחון עצמי!
כשאתה בטוח בעצמך , מה שלא תגיד, יש לך פי כמה סיכויים שהלקוח ישתכנע. בין בסגנון עיצוב, בין בצורת תשלום, מחיר וכו'.
בטחון עצמי הוא מצרך נדיר ביותר בדורנו, וכאשר אדם מפגין בטחון עצמי, עיני בני אדם נשואות אליו, ומחפשות תמיכה בחוזק שהוא משדר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מחשבת;84809:
גם היום?! (3.39)

תעצור את הדולר על 4.00
בהרבה תחומים עושים כן, למה להפסיד?
(כמובן שאם הוא יעלה, תעלה יחד איתו)

• הוסף לסימניות
תודה על כל מילה שנכתבה באשכול זה,
וכן אני מסכימה עם כל מילה.
בנושא חתימה על חוזה לפני תחילת העבודה אני חושבת שיש צורך גדול בזה (כמובן שלא לכל אחד-ללקוחות קבועים ומוכרים אין צורך) גם אני זילזלתי בנושא עד שנכוותי ממש לאחרונה
אדם הזמין אצלי פרסומת לעסק חדש+ לוגו לאחר שהתענין במירים
והוא טוען שלא ידע שלוגו זה מחיר נפרד ובכלל לא הזמין לוגו אלא אני זאת שעשיתי לו מבלי שבקש ואכן לא הבין מדוע אני מתיחסת לזה כ"כ ברצינות- וזה אחרי ששיגע לי את השכל החליף 3 פעמים את שם העסק, רצה סגנון אחר ממה שעשיתי, בתחילה רצה באנגלית אח"כ בעיברית ובסוף חזר לאופציה הראשונית במהלך העבודה שראה שהענין נמשך הבטיח לי שיתגמל אותי בהתאם וכהגענו לענין הכסף טען את הנ"ל הבן אדם עשה רושם אמין , אבל אני לא מכירה אותו באופן אישי אינני יודעת אם להאמין לו או לא למרות שלא מסתבר שעשיתי דבר שלא ביקשו ממני .
סוף הסיפור- נתתי לו פרסומת בלי לוגו והוא שילם לי רק על הלוגו.
אם היה חותם על חוזה עם הצעת מחיר מפורטת זה לא היה קורה- הדברים היו ברורים ולא היה על מה להתוכח.וזה מועיל גם לדברים נוספים...
כמובן יש לקוחות שזה לא מתאים לגביהם אלא בעיקר ללקוחות חדשים ובלתי מוכרים.

• הוסף לסימניות
עשיתי עבודה למשפחה (הסבתא בקשה תמונה של כל המשפחה מפוזרים על דשא וכו') עבודה של שעות, הייתי ערה לילה שלם + בשביל לגמור. נראה לכם שמישהו ישלם? אין מה לעשות בשביל משפחה עובדים בחינם! (מחוסר ברירה)
הברירה היתה לסכם מראש ומחוסר נעימות לא עשיתי, עכשיו אני אוכלת את מה שבישלתי!!!!
(למרות שאמרתי עשרות פעמים לכו לגרפיקאית מבחוץ בסוף זה נפל עלי)

• הוסף לסימניות
האם יש פה למי מכם להעלות איזשהו נוסח לחוזה בשביל כולנו פה?

• הוסף לסימניות
מצאתי ברשת סלוגן מאוד קולע

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Prices are subject to change according to our customer's attitude[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]ובעברית[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]
המחירים נתונים לשינויים בהתאם לגישת הלקוחות
[/FONT]

http://www.inspire21.com/site/ecards/prices_subject.html

מישהו מתנדב לתרגם את השלט לעברית?
צפה בקובץ המצורף 9078

קבצים מצורפים

• Pricesaresubject.jpg
    KB 26.1 · צפיות: 19
  • הוסף לסימניות
אכן, ביטחון עצמי שהמעצב מפגין כלפי הלקוח מאוד עוזר!
הכי פשוט הוא לא לשחרר עבודה לפני תשלום סופי בעוד שיש תשלום סימלי בהתחלה שזה מחייב את הלקוח.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י miri;58013:
ותאור מצב:
יצא לי הרבה פעמים שהתחלתי עבודה וכשאני נמצאת בפנים המטרה שעומדת מול עיני שיצא הכי טוב שיש ואז אני משקיעה שעות רבות ומוסיפה הרבה פעמים עבודה ידנית ששוויה גבוה בהרבה והתוצאה גם היא מעבר למה שסיכמנו. בנתיים אני יצאתי הנפסדת מתוך תקווה שזה בונה את העסק.מתי זה יקרה? ימים יגידו. דעתכם מענינת!

דווקא אני כן בעד...

אני אומרת הרבה לגרפיקאים(ות) מתחילים שעל העבודה הראשונה משלמים... כי זה נותן את הניסיון ואת השם. אבל גם אנחנו יכולים לקחת את זה לתשומת ליבנו. עוד לא הפסדתי מהשקעה בעבודה. אולי כספית לא מיד הרווחתי (כן, כן, מוכר - אנחנו יכולים להשקיע הרבה מעבר למה שהלקוח מבין בזה) אבל תכל'ס אם חשוב לנו השם שלנו אז העבודה צריכה להיות לפי הסטנדרטים שלנו, לא של הלקוח.

ולא, בטווח הארוך לא מפסידים מזה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פונטגרפר;89928:
מצאתי ברשת סלוגן מאוד קולע

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Prices are subject to change according to our customer's attitude[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]ובעברית[/FONT]
[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]המחירים נתונים לשינויים בהתאם לגישת הלקוחות[/FONT]

http://www.inspire21.com/site/ecards/prices_subject.html

מישהו מתנדב לתרגם את השלט לעברית?
צפה בקובץ המצורף 9078

תודה!:D
השלט הזה יתלה בעז"ה על הדלת מהיום...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chavak;85000:
תודה על כל מילה שנכתבה באשכול זה,
וכן אני מסכימה עם כל מילה.
(כמובן שלא לכל אחד-ללקוחות קבועים ומוכרים אין צורך)

לא ולא ולא! גם אני מאלו ש"מאמינים לכל דבר" ו"בסה"כ אנחנו עובדים עם אנ"ש" וכו' וכו' - בפירוש לא מהחשדנים, ועם כל זה אני טוענת בתוקף ש- לא! חייבים חוזה גם עם הקבועים והמוכרים!!!! באמת שאין טעם בכל עבודה בחוזה מחדש, אבל כן לשבת פעם אחת ולסדר חוזה מסודר - מתי משלמים, כיצד קובעים את התשלום, וכן לשמור את האימיילים (אם יש) או משהו כהוכחה על הסכם (לדוגמא: אם סיכמתם שהמחיר כולל משהו או לא. ותמיד לזכור לפרט, אפילו שזה לא תמיד נעים - אנשים מבינים את זה! לדוגמא: "כפי שסיכמנו, אני אכין לכם XYZ עד יום שלישי. העבודה כוללת ABC. במידה ותרצו גם D או E, נגיע להסכם נוסף" - אני חושבת שזה כתוב בצורה מספיק עדינה.

נכוויתי גם במקרה כזה- אישה שעבדתי איתה במשך למעלה משנה, שילמה טוב, התלהבה ופירגנה והחמיאה וכמובן - סיפקה כל הזמן עבודה. היא גם שילמה (כמעט) בזמן - אמנם בצ'קים דחויים אך ידעה שהיא מקבלת את העבודה רק אחרי שהיא מביאה את הצ'ק.... בסופו של דבר, באיזשהו שלב קרתה תקרית (אח"כ התברר לי שזה סיפור שחוזר על עצמו איתה עם כל גרפיקאי שהיא מתחילה איתו. איתי זה רק לקח הכי הרבה זמן) - - וכמובן עכשיו לא מגיע לי כסף (היא עוד רצתה שאני אשלם לה - "אפצה" אותה על העגמת נפש (אגב, מדובר היה במשהו ברור שכל ב"ד היה פוסק לטובתי, ממש שטות).

ואז - - - - שימו לב, ולכן כתבתי את הפוסט הזה - - - התחילו לחזור כל הצ'קים שהיא הביאה עד היום!!!! ז"א, שעבודה של שנה - לא קיבלתי עליה תשלום כלל.

(כן, אני יודעת שיש מה לעשות מבחינה חוקית אך כעת החלטנו שלא. חוץ מזה, מכיון שאין לנו חוזה מסודר, אף אחד לא יכול בעצם להוכיח שהיא חייבת לי משהו...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י פיל לבן;59185:
ראיתי סיפור יפה בפורום אחר:
יושב לו פיקאסו על גדות הנהר ומצייר. עוברת לידו אישה ולפליאתה מגלה שזהו פיקאסו שהיא רואה. היא ניגשת אליו ומבקשת שיצייר אותה. פיקאסו נענה בחיוב. לוקח דף, לוקח עיפרון וביד אחת מתחיל לשרבט את דיוקנה של האישה. חמש דקות מאוחר יותר הוא מציג את התוצאה לגברת. "זה מדהים" היא אומרת לו "הקווים המדויקים, האופק שנגלה... בדיוק מה שרציתי!". שואלת האישה: "כמה אני חייבת לך". עונה לה פיקאסו באדיבות: "2000$".
מסתכלת האישה בתדהמה ושואלת "אבל.... עבדת על זה רק חמש דקות" ופיקאסו עונה "את טועה. עבדתי על זה כל החיים".

יפה. אני מכירה את זה עם טוויסט שונה ואני אכן משתמשת בדוגמא הזו - קצרה וקולעת:

אדם הזמין טכנאי לתקן את מכונת הכביסה שנשברה. הגיע הטכנאי, סובב בורג וביקש 100 ש"ח. אמר לו האדם: "מה?! 100 ש"ח בשביל לסובב בורג אחד?!" ענה לו הטכנאי: "לא, שקל אחד בשביל הבורג ועוד 99 ש"ח כדי לדעת איזה בורג..."

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י rach;84894:
ואם הסיטואציה היתה הפוכה לגבי הדולר, נניח שהערך שלו היה עולה, גם אז?...
הכי נכון לבקש את הסכום בדולרים ממשיים, אם הצעת המחיר הייתה בדולרים אז נלקחת בחשבון הריזיקה של התנודות. ויש לשאת באחריות.

אני העליתי את המחיר ואומרת לאנשים שזה בגלל הערך הירוד של הדולר. אנשים מבינים את זה.

ועוד עיצה: ה"זולים" יותר לאו דווקא מרוויחים לקוחות. לא כל אחד מבין בגרפיקה, ולפעמים מחיר גבוה דווקא עושה רושם טוב.

אני לא אומרת לכן להיות יקרנים, אלא לא להפסיד על מנת "להביא לקוחות".

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נקי_כפים;58366:
להמחיש עד כמה תרבות ה"בקשת רחמים" קבעה לה מקום אצלנו תשמעו את הסיפור הבא:
פעם עשיתי עבודה גדולה מאד אצל חיים מושקין (לרפו"ש בע"ה זלמן חיים בן מרים) העבודה נמשכה כחצי שנה וכללה הרבה הרבה לילות לבנים והרבה עצבים עד שראינו את סיומה.
באחד הימים האחרונים שאלתי את חיים- נו, עכשיו כמה אני חייב לך?, הסכום היה גבוה מאד (כ25,000 ש"ח), נפשית הייתי מוכן אף לסכום יותר גבוה ולכן בלי בעיה הוצאתי 5000$ מכיסי ונתתי לו.
המבט שהוא נעץ בי חקוק לי בזכרון עד היום משהו בסגנון "מה השתגעת - אתה לא מבקש הנחה או משהו?!"
ואז הוא אומר באמת התכוונתי ל1000$ פחות אבל חשבתי שתבקש הנחה ולכן אמרתי סכום כזה!!!
כל מילה נוספת מיותרת

יפה מאד!! ואם מישהו ינסה את התרגיל הזה (לבקש הנחה) בחו"ל יסתכלו עליו כאילו נפל מהירח. הנחה??? למה??

• הוסף לסימניות
אני רגיל לשאול מהמוכר: "כמה יעלה לי אחרי הנחה?
אף פעם לא הכתבתי למוכר את המחיר.
ברוב המקרים, המחיר שהמוכר נתן לי, היה הרבה יותר זולל ממה שתכננתי לבקש.

הנחות או מבצעים של סוף עונה וכדומה, מקובל גם בחו"ל.

• הוסף לסימניות
לגבי לקוחות שלא משלמים בזמן:

אם מכניסים סעיף לתוך החוזה, שהלקוח לא מקבל את הקובץ עד שהוא שילם את הכל - זה מונע מראש הרבה אי נעימויות.

בחוזה שלי יש סעיף האומר: "...יתרת הסכום תשולם בסיום העבודה. למען הסר ספק, בשום מקרה העבודה לא תמסר ללקוח אלא עם כן שילם את יתרת הסכום".

כשהלקוח יודע את זה מראש - הוא לא יתווכח איתך.

• הוסף לסימניות
הקפצה.
יש הרבה מהחדשים שחשוב שיקראו פעם ופעמיים את האשכול הזה.

בהצלחה.

• הוסף לסימניות
לא רק חדשים, גם ותיקים.

יש לקוחות שיודעים להוציא את המיץ גם למקצוענים ולדרדר להם את רמת הביטחון העצמי שלהם לאפסים.

• הוסף לסימניות
מי שלא מבין בגרפיקה תמיד יחשוב שזה "כלום".
ומי שאומר לי כך אני תמיד עונה לו:
אם זה כ"כ פשוט אז תעשה את זה לבד....

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה