דרוש מידע כל הזמן רעבה... או: איך אוכלים פחות?

• הוסף לסימניות
מסטיקים וקולה...
סותם הרבה...
אה. וגם קפה. (כמובן בלי כלום ליד הקפה...)
עוד דבר
מאד חשוב לדחות את הרגע של האוכל.
להגיד לעצמך: עוד מעט אני אלך לקנות... ולא להגיד: די! תפסיקי כבר לאכול...
כשדוחים את זה - קל יותר להתגבר ופתאום את קולטת שהנה... עבר כמה שעות ושכחתי...
חוצמיזה לפעמים מרגישים תחושת רעב בגלל מחסור בשינה או מחסור בברזל או בעיות בבלוטת התריס (כדאי לעשות בדיקות דם) או כמו שכתבו פה הרבה - שתיה... במיוחד כשחם.

• הוסף לסימניות
לת''ק

לא יודעת לומר לגבי דיאטות וצרכים כלשהם.

מה שכן ידוע מחז''ל שאדם שרעב כל הזמן, שיבדוק מה קורה עם ברכה אחרונה שלו, בעיקר ברכהמ''ז.
לא שח''ו אני באה לזלזל, אבל לפעמים מרוב עומס עבודה ולחץ אנחנו מנשנשים ולא תמיד זוכרים או שמים לב שבעצם התחייבנו בברכה אחרונה מעיקר ההלכה.

• הוסף לסימניות
אני מוצאת את עצמי רעבההה כל היום
יש ימים שזה מוצדק (כי בדרך כלל אני לא אוכלת צהרים כי יוצאת מוקדם לעבודה)
אבל בימים שאני כן איכשהו מספיקה לאכול לפני- עדיין יש לי איזה ג'וק בראש שמאותת לי שאני חייבת לאכוללל ואז אני קונה לעצמי ג'אנקס או חוזרת הביתה ויורדת על המקרר...
תכלס כל הזמן מרגישה שאני לא אוכלת מספיק
והמשקל מתחיל לעלותתת:mad::mad:
מה עושים???
התמכרות לאכילה מופרזת היא התמכרות ככל ההתמכרויות ואין שוני מהותי בין אכילה מופרזת לצריכת אלכוהול וכדו'
צריך פשוט תוכנית גמילה מאוזנת

• הוסף לסימניות
אבל אם בראש שלנו זה שזה רעל שהורס לנו את החיים, זה לא קשה.
בקיצור תקראי כל יום חומר על בריאות (לא על דיאטה...) לאט לאט תראי שפשוט את לא רוצה לאכול זבל, ותלמדי איך אפשר לשבוע לטווח ארוך מאוכל איכותי, ולא שאת צריכה להתגבר.
הלוואי היה לי זמן לזה... אני מקבלת במייל אבל לא מספיקה לפתוח אפילו
הכי פשוט וקל אם את כל היום רעבה, כל משהו הכי קטן
שאת מכניסה לפה תרשמי לך על דף מה את אוכלת,
ואז כל פעם שתרצי להכניס משהו לפה - תחשבי פעמיים...
חשבתי על זה האמת:D אבל כנ"ל
אחד הדברים שסותמים תאבון זה לשתות מים
תכיני לך במקום נגיש כמה כוסות מים וכל פעם שתעברי תישתי
זה באמת מצליח לגרום לתחושת שובע
רעיון טוב! מקווה ליישם
נכון, במיוחד בקיץ הרותח!!!
אני בחורף... לא עושה מידי חשק לשתות:)

• הוסף לסימניות
להגיד לעצמך: עוד מעט אני אלך לקנות... ולא להגיד: די! תפסיקי כבר לאכול...
כשדוחים את זה - קל יותר להתגבר ופתאום את קולטת שהנה... עבר כמה שעות ושכחתי...
השיטה שעבדה אצלי בנתיים זה לא לקחת עליי כסף:) אבל לא רלוונטי בבית

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אפשר גם לאכול כמה וכמה קוביות שוקולד מיד אחרי ברכות השחר, ז"א ממש ממש על הבוקר.
סותם תאבון ליום אם לא ליומיים.;)
וברצינות-
כנראה שאת אוכלת מאוחר מאוד וככה האוכל לא מתעכל טוב או לא מתעכל בכלל (...)
גם קמים רעבים
וגם משמינים:cry::(

• הוסף לסימניות
לת''ק

לא יודעת לומר לגבי דיאטות וצרכים כלשהם.

מה שכן ידוע מחז''ל שאדם שרעב כל הזמן, שיבדוק מה קורה עם ברכה אחרונה שלו, בעיקר ברכהמ''ז.
לא שח''ו אני באה לזלזל, אבל לפעמים מרוב עומס עבודה ולחץ אנחנו מנשנשים ולא תמיד זוכרים או שמים לב שבעצם התחייבנו בברכה אחרונה מעיקר ההלכה.
דווקא מקפידה מתוך הכתוב...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
וברצינות-
כנראה שאת אוכלת מאוחר מאוד וככה האוכל לא מתעכל טוב או לא מתעכל בכלל (...)
גם קמים רעבים
וגם משמינים:cry::(
מממ נכון...
ובד"כ לא אוכלת עד הצהרים/אחה"צ

• הוסף לסימניות
אחד הדברים שסותמים תאבון זה לשתות מים
תכיני לך במקום נגיש כמה כוסות מים וכל פעם שתעברי תישתי
זה באמת מצליח לגרום לתחושת שובע
אני אישית הייתי מקיאה אם הייתי עושה את זה
כמה מים אפשר לשתות???
כמה מים אפשר או צריך לשתות?
זה באמת בהתחלה עושה בחילות ולכן צריך להגדיל כמויות לאט אבל ברגע שמתרגלים זה הופך להיות הרגל מעולה ומועיל.
אדם רגיל צריך לשתות בין 2 ל2.5 ליטר מים ביום
בהנקה לפחות שלוש ליטר
בתקופה האחרונה ירדתי מזה 5 ק"ג!
אבל כבר נמאס לי :mad:!!!

מסטיקים וקולה...
לא בריא בעליל!
זה סוד ענק להרזיה מנסיון!
א. הורס את השיניים.
ב. מוציא מיצי קיבה ורוק, למרות שלא צריכים.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הלוואי היה לי זמן לזה... אני מקבלת במייל אבל לא מספיקה לפתוח אפילו
את הזמן שאנחנו מבזבזות כאן... נמיר בספרים...
מנסיון קריאה יומית של ספר מביאה לתוצאות אדירות ולשינויים דרמטיים.
אפשר בנסיעה... במיטה... וכו'
תכלס בכנות... זה ענין של חשיבות ולא של זמן.
על אף שאני גם מרגישה שאין לי זמן, אני יודעת שיש לי סדרי עדיפויות מעוותים לפעמים.

• הוסף לסימניות
מסטיקים הורסים את השיניים???????????
כן!!!
סתם דוג' כדי להמחיש את העניין:
פעם עלתה בדעתך השאלה: מדוע עכברים מכרסמים כל הזמן???
אז בדעתי היא עלתה וחקרתי את העניין.
מה גיליתי?
השיניים של עכבר צומחות מהר, באיזשהו שלב הן כ"כ צומחות עכ"כ שהוא אינו יכול לאכול (אם תשים לב השיניים לא עומדות בדיוק אחת על השנייה, תחשוב מה יקרה אם השיניים העליונות יצמחו ממש הרבה... הן תחסומנה את האפשרות לאכול!), לכן העכבר מכרסם, ע"מ לשייף את השיניים כדי שלא תצמחנה יותר מידי.
גם אנחנו, כשאנו לועסים השיניים משתייפות, כאשר אנחנו לועסים יותר מידי, הן משתייפות יותר מידי, זו הסכנה של מסטיק.
(ואל תרצה לי שגם ככה אנחנו כל היום לועסים, אחד החסרונות הגדולים שלנו זה שאנחנו לא לועסים את האוכל מספיק.
ואל תרצה לי שהלעיסות של המסטיק משלימות כיוון ש:
א. יש להם עוד חסרונות (עיין לעיל).
ב. זה כבר יותר מידי...)
איזה מסטיקים את לועסת????:eek:
מסטיקים רגילים לחלוטין :)
תכל'ס, משתדלת ללא ללעוס, כי:
א. ע"ע הנ"ל...
ב. חוסר נימוס משווע!

• הוסף לסימניות
כן!!!
סתם דוג' כדי להמחיש את העניין:
פעם עלתה בדעתך השאלה: מדוע עכברים מכרסמים כל הזמן???
אז בדעתי היא עלתה וחקרתי את העניין.
מה גיליתי?
השיניים של עכבר צומחות מהר, באיזשהו שלב הן כ"כ צומחות עכ"כ שהוא אינו יכול לאכול (אם תשים לב השיניים לא עומדות בדיוק אחת על השנייה, תחשוב מה יקרה אם השיניים העליונות יצמחו ממש הרבה... הן תחסומנה את האפשרות לאכול!), לכן העכבר מכרסם, ע"מ לשייף את השיניים כדי שלא תצמחנה יותר מידי.
גם אנחנו, כשאנו לועסים השיניים משתייפות, כאשר אנחנו לועסים יותר מידי, הן משתייפות יותר מידי, זו הסכנה של מסטיק.
(ואל תרצה לי שגם ככה אנחנו כל היום לועסים, אחד החסרונות הגדולים שלנו זה שאנחנו לא לועסים את האוכל מספיק.
ואל תרצה לי שהלעיסות של המסטיק משלימות כיוון ש:
א. יש להם עוד חסרונות (עיין לעיל).
ב. זה כבר יותר מידי...)

מסטיקים רגילים לחלוטין :)
תכל'ס, משתדלת ללא ללעוס, כי:
א. ע"ע הנ"ל...
ב. חוסר נימוס משווע!

לעיסת המסטיק עוזרת בניקוי השיניים משאריות מזון ומחיידקים, והיא יעילה מאוד כאשר אנו נמצאים בעבודה או בכל מקום אחר אשר לא מאפשר לנו לצחצח שיניים. פעולת הלעיסה מסייעת בהגברת הפרשת הרוק (ראה פרק "הרוק") אשר מכיל חומרים קוטלי חיידקים, וכך מתקיימים שטיפה "אוטומטית" של חלל הפה וניקוי השיניים.

אצל אנשים הסובלים מתופעות של יובש בפה, לעיסת מסטיק עשויה להמריץ את קצב הפרשת הרוק, ובכך להקל ולסייע בתחושה הלא נעימה.

כמו כן המסטיק משרה תחושת רעננות, FRESHNESS וכן ריח וטעם טוב בפה.

אולם כמו בכל דבר, גם כאן צריך לשמור על איזון ולא להגזים:

לעיסת המסטיק לאורך זמן גורמת למאמץ על שרירי הלעיסה ועל פרקי הלסת, ובמקרים חריגים יכולים אף להיגרם נזקים אשר מתבטאים בכאבים באזור הרכות (מעל פרקי הלסת) בכאבי אזניים, ובכאבי פנים. תופעות אלו יכולות להחמיר עד כדי שיבוש מהלך החיים, וכל זאת בגלל לעיסה מופרזת של מסטיק.

זה מה שכותב ד"ר רון יהב

• הוסף לסימניות
לעיסת המסטיק עוזרת בניקוי השיניים משאריות מזון ומחיידקים, והיא יעילה מאוד כאשר אנו נמצאים בעבודה או בכל מקום אחר אשר לא מאפשר לנו לצחצח שיניים.
גועל נפש.
אין לי ביטוי אחר.
קסמי שיניים, שמעת על זה אי-פעם?
לי יש גשר, כשאני בבית אני מצחצחת שיניים לאחר כל ארוחה!
כשאני מחוץ לבית אני משתמשת בקסמים.
מודה, זה לא אותו דבר, אבל זה הרע במיעוטו.

פעולת הלעיסה מסייעת בהגברת הפרשת הרוק (ראה פרק "הרוק") אשר מכיל חומרים קוטלי חיידקים, וכך מתקיימים שטיפה "אוטומטית" של חלל הפה וניקוי השיניים.
בא לך לקרוא את זה?
1657796880188.png

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה