כל הפרטים על הצטרפות החינוה''ע ובני יוסף לאופק חדש

מורות שנכנסות לאופק, האם כעת אתן עובדות במערכת ע"פ אופק כולל שהיה ופרטני?

מורות שנכנסות לאופק, האם כעת אתן עובדות במערכת ע"פ אופק כולל שהיה ופרטני?
אני בחינוך העצמאי ועוד לא התחלנו לעבוד לפי אופק, מעניין אם נצטרך להשלים אח"כ, מאמינה שלא,
אחרי החגים כנראה תשתנה המערכת וידעו בדיוק מי מצטרפת ומי לא, כרגע עובדים לפי עולם ישן,
יש לי 2 גיסות ברשת בני יוסף שעובדות מלא את כל השהייה והפרטני, אחת אפילו לא מורידים להם שעתיים חינוך מהפרטני ולא מקזזים שעות תפילה משהייה...

קיבלתי הודעה ממייל של החינוך העצמאי שאחראי על עדכונים של אופק חדש, אשמח אם תעזרו לי להבין טוב יותר מה הכוונה.

-הבהרה חשובה בעניין אישור מרופא תעסוקתי-
אישור רופא תעסוקתי חייב להיות ברור:

האם ההגבלה היא על שעות פרונטליות
או האם ההגבלה היא על סך השעות שניתן לעבוד (פרונטלי + פרטני + שהיה)

במידה וההגבלה היא על השעות הפרונטליות בלבד, המורה תתבקש להוסיף על השעות הפרונטליות את שעות השהיה והפרטני הנגזרות משעות הפרונטליות בפועל ע"פ שבוע עבודה של המורה (בהתייחס לגיל וזכאות מורה אם)

אם יש אי בהירות צריך להביא אישור מפורט מהרופא שמתייחס לתמהיל השעות פרונטלי פרטני שהיה.

הבנתי שהחינוך העצמאי חזר בו מהאפשרות להחליט עד סוף החודש,
והקדימו את זה חזרה לשבוע הנוכחי.
בכל בתי הספר זה ככה?

קיבלתי הודעה ממייל של החינוך העצמאי שאחראי על עדכונים של אופק חדש, אשמח אם תעזרו לי להבין טוב יותר מה הכוונה.

במידה וההגבלה היא על השעות הפרונטליות בלבד, המורה תתבקש להוסיף על השעות הפרונטליות את שעות השהיה והפרטני הנגזרות משעות הפרונטליות בפועל ע"פ שבוע עבודה של המורה (בהתייחס לגיל וזכאות מורה אם)
נשמע לי מוזר ממש !!!
תבדקי את זה מ ול ארגון המורים תשמעי כללים אחרים

-הבהרה חשובה בעניין אישור מרופא תעסוקתי-
אישור רופא תעסוקתי חייב להיות ברור:

האם ההגבלה היא על שעות פרונטליות
או האם ההגבלה היא על סך השעות שניתן לעבוד (פרונטלי + פרטני + שהיה)

אם יש אי בהירות צריך להביא אישור מפורט מהרופא שמתייחס לתמהיל השעות פרונטלי פרטני שהיה.
בחינוך העצמאי כתבו כך:
לא רוצה להיכנס- מה יעשו לי ?

כלום. זו זכותך .רק חשוב לדעת שקשה יהיה להצטרף אח"כ לבד. עליך לדווח עד ה 22/9/2023 כי אינך מעונין (כדי לא להסתבך עם החזרים ) יש אפשרות לצאת מסיבה בריאותית (גופנית או נפשית ) בעזרת אישור רפואי מסודר (לא רופא תעסוקתי ) וכן ניתן מסיבות הומניות: מכתב בקשה המפרט מדוע אינך מעונין.

במענה על שאלתך: כנראה ביקש שלא להצטרף לאופק מסיבה בריאותית וצריך לזה אישור רפואי, והם כותבים לך שצריך לציין מה המניעה האם רק השעות הפרונטלי או כלל השעות, לדעתי פשוט תבקשי מהרופא שיכתוב כמו שהם רוצים (כלל השעות)

@בת צלופחד
רופא תעסוקתי יכול לתת אישור
שמאפשר צמצום שעות עבודה וניצול ימי מחלה במקביל על חלק מהשעות כדי לא לפגוע בהיקף משרה
זה מאד משתלם...תמיד

כנראה בגלל היקף העבודה באופק הרבה מורות הלכו על האופציה הזו
וכאן במכתב מסבירים שתקבלי פטור רק מסוג השעות שהוא יציין שאת לא יכולה לבצע

תודה על ההסברים,
זה מכתב שנשלח בצורה קולקטיבית לבתי ספר ולמנהלים ע"מ שיבהירו למורים שכנראה בנו על אפשרות כמו שפירטתם בנ"ל,
לא כתוצאה מפנייה אישית שלי....

שאלה בענין פיצויים:
כידוע מעסיק שמפריש לפיצויים 6% ולא 8.33%, מחויב במקרה של פרישה המזכה בפיצויים לשם את ההפרש של 2.33% לחודש לפי שכר אחרון.
מי שמפריש 6% תמיד יחסר לו כי השכר עולה במהלך השנים וגם אם הוא יפריש 8.33 יחסר לו
הכוונה כנראה למי שלא מפריש לפי סעיף 14 צריך להביא משכורת אחרונה × מס שנים.
(בסעיף 14 מפרישים 8.33 שזה 1/12 וזה הפיצויים לאותו חודש, המעלה תמיד העובד יקבל את הפיצויים גם אם פרש מעצמו וגם אם רב עם המעסיק החיסרון שהפיצויים לא יהיו לפי משכורת אחרונה)
השאלה היא:
עובדת שבשנים הראשונות עבדה בעולם הישן 100% משרה ואח"כ עברה לאופק חדש ועבדה 90% משרה, איך מחשבים שכר אחרון:
א.לפי ערך שעה (ואז השכר באופק לא יותר גבוה שעתי, לפחות לא בהרבה, ואולי אף פחות).
ב.לפי שכר אחרון ממש אך באחוזי משרה של 90 אחוז (דהיינו 90 אחוז משרה של אופק חדש לפי ותק ודרגה אחרונים)
ג.לפי שכר אחרון ממש אך באחוזי משרה של 100 אחוז (לגבי אותם שנים שעבדה בעולם הישן 100% משרה) = דהיינו 100 אחוז אופק חדש לפי ותק ודרגה אחרונים.
מי שיש לה ידע בענין אשמח אם תוכל לענות (אם אפשר לצרף מקור מידע בענין).
תודה רבה
מחשבים ברוטו חודשי ולא לפי שעה

במידה וירד השכר
ניתן לחלק את הפיצויים לפי תקופות
עד תאריך זה וזה ומתאריך זה והלאה
לדוגמא
לתקופה של 1.9.2000-31.8.2020 (טרום רפורמה 100% משרה) שכר אחרון 10000 שח
לתקופה של 1.9.2020-31.8.2023 (אופק חדש 90% משרה) שכר אחרון 9000 שח

שאלה בענין פיצויים:
כידוע מעסיק שמפריש לפיצויים 6% ולא 8.33%, מחויב במקרה של פרישה המזכה בפיצויים לשם את ההפרש של 2.33% לחודש לפי שכר אחרון.
השאלה היא:
עובדת שבשנים הראשונות עבדה בעולם הישן 100% משרה ואח"כ עברה לאופק חדש ועבדה 90% משרה, איך מחשבים שכר אחרון:
א.לפי ערך שעה (ואז השכר באופק לא יותר גבוה שעתי, לפחות לא בהרבה, ואולי אף פחות).
ב.לפי שכר אחרון ממש אך באחוזי משרה של 90 אחוז (דהיינו 90 אחוז משרה של אופק חדש לפי ותק ודרגה אחרונים)
ג.לפי שכר אחרון ממש אך באחוזי משרה של 100 אחוז (לגבי אותם שנים שעבדה בעולם הישן 100% משרה) = דהיינו 100 אחוז אופק חדש לפי ותק ודרגה אחרונים.
מי שיש לה ידע בענין אשמח אם תוכל לענות (אם אפשר לצרף מקור מידע בענין).
תודה רבה
את שואלת על פנסיה?

כולם מחכים לראות מה יהיה ב1 הקרוב
עוד לפני ה-1...
ראיתי היום אתת התלוש שלי- בני יוסף.
עלוב ממש, משכורת מאד נמוכה.
מקדמת אופק חדש רק 750 ש"ח!!
והודעה לקונית למטה- שבתי הספר יעבדו במתכונת של 37 שעות ולא 41 כבערב. ולכן יתכן שירדו שעות.. בתי הספר לא חישבו נכון את היקפי שעות שמוקצים להם.

עוד לפני ה-1...
והודעה לקונית למטה- שבתי הספר יעבדו במתכונת של 37 שעות ולא 41 כבערב. ולכן יתכן שירדו שעות.. בתי הספר לא חישבו נכון את היקפי שעות שמוקצים להם.
רצינית?????

קיבלו כבר משכורות אצלכם?
מוקצות לבתי הספר באופק, פחות שעות מבעולם ישן????

עוד לפני ה-1...
א"א בשום אופן להוריד למורה את אחוזי המשרה שלה!
שימי לב, זה ממש חשוב!

בחינוך העצמאי תלושים מגיעים באמצע החודש במקרה האופטימי,
כך, שעד כ"ח בתשרי - שזה התאריך האחרון ליציאה מאופק או כניסה כבררת מחדל- אנחנו כנראה לא נראה תלוש
ונבין עוד פחות לקראת מה אנחנו הולכות...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה