- הוסף לסימניות
בשוקולד יש שומן שמעכב את התפרקות הסוכר ולכן ערכי המדידה של הסוכר אחריו יהיו לא אמינים מספיק.
אבל ביומיום אני לא מנשנשת סוכר ענבים
אני אוכלת שוקולדים
שיבדקו איך הגוף מגיב לשוקולד, הגיוני?
בשוקולד יש שומן שמעכב את התפרקות הסוכר ולכן ערכי המדידה של הסוכר אחריו יהיו לא אמינים מספיק.
כן, רק השאלה מה אני אוכלת ליד, לפני ואחרי..
אני רוצה שמות של חטיפים ומעדנים בריאים ולא משמינים (חוץ מפרכיות אורז..שיש להן טעם של קלקר)
אין קשר בין סכרת הריון לסכרת סוג 2.
מי שמזלזלת בשמירת סוכר במקרה של סכרת הריון - מכניסה לסכנה את עצמה ואת העובר שלה. (עלול לגרום למות העובר בשבועות שבים 30-36.
מי שנשאר לה אח"כ הסוכרת - משמע שהסוכרת לא היתה הריונית אלא סוכרת סוג 2 שלא אובחנה לפני כן, וההריון היה רק הטריגר לגילוי.
זו הסיבה שלאחר 6 שבועות מהלידה עושים שוב העמסת סוכר כדי לבדוק שאכן אין סוכרת.
15 נים הם טווח רחב מאד - גם מי שלא היתה לה סוכרת בהריון יכולה לחלות בסוכרת בטווח השנים הזה (לגיל יש הרבה מה לדבר...)
כך שקשה לקשר את זה לסוכרת.
יתכן גם שאישה שהיתה סוכרתית בהריון ראשון שני ושלישי - לא תהיה סוכרתית בהריון רביעי חמישי או שישי.
בקיצור - סוכרת הריון היא זמנית להריון הנוכחי בלבד!
חני
זה לא לגמרי נכון.
הסיבה לסכרת הריון היא ההורמונים שמופרשים וגורמים לעמידות לאינסולין.
אצל רוב הנשים הלבלב מתמודד עם העמידות הזאת ואין להן סכרת, כ-5% מהנשים לא מתמודדות עם זה ואצלן מתגלה סכרת הריון.
ההריון הוא כמו מבחן מאמץ לגוף. גוף שלא הצליח להתמודד עם העמידות הזאת שנבעה מהורמוני ההריון כנראה שיש לו נטייה לסוכרת. והיום כן מדברים בפירוש על קשר בין סכרת הריון לסכרת טייפ 2.
סכרת הריון היא דגל צהוב. מי שלא תשמור על תזונה מכניסה את עצמה לסיכון גבוה מאד לסכרת טייפ 2.
זה אינדוידואלי מאד.שמעתי ממשהי סוכרתית שכשהיא אוכלת מאפה עם קמח לבן הסוכר בדם מזנק וכשהיא אוכלת קמח כוסמין אין עליה משמעותית.
הלוואי שהיתה איזה טבלה כזו כי הרבה פעמים כתוב שאין סוכר אבל זה משפיעה על רמת הסוכר בדם.
אבל ביומיום אני לא מנשנשת סוכר ענבים
אני אוכלת שוקולדים
שיבדקו איך הגוף מגיב לשוקולד, הגיוני?
אז למה לשים 3 טון סוכר ולאזן עם 3 טון חומצת לימון?כף סוכר שווה בערך ל3.8 גר' סוכר. כלומר, כשיש כ10 גר' פחמימות ב100 גר' מוצר - זה אומר כ-3 כפות סוכר. כן, 3 כפות. לא כפיות, כפות.
ולמה לא מרגישים את המתיקות המבחילה והמגעילה הזאת? כי מוסיפים חומצת לימון, כדי לווסת את המתיקות (או מווסת אחר.)
המתיקות ממכרת, גם אם לא מרגישים אותה במלואה.
עדיף מוצר עם יותר שומנים, מאשר עם הרבה פחמימות, שבד"כ ריקות.
הערכים בלתי נתנים להבנה.
כשסגול חציל כותב שיש 6 כפיות סוכר, אני מבין את זה.
כשכתוב על גביע שיש בו 632 מ"ל פחמימות - אין לי מושג מה זה אומר.
לא לחינם מנסה שר הבריאות שלנו להכריח את החברות לסמן בצורה גרפית והגיונית את הערכים.
ובקצרה, הנוסחה היא:
כמות ה'מתוכן סוכרים' (שרשומה מתחת לכמות הפחמימות),
לחלק 5.5.
התוצאה היא מס' כפיות הסוכר שבמוצר.
אבל אז הגוף לא מספיק מתמכראז למה לשים 3 טון סוכר ולאזן עם 3 טון חומצת לימון?
אפשר טון אחד סוכר וטון אחד חומצת לימון.
ואם זה מה שמוסיף להם בנפח למילוי הגביע עדיף שימלאו בקוביות קרח...
רצוי וחשוב לבדוק כמויות "פחמימות" באוכל, הן אלו שמעלות את ערכי הגלוקוז, וכתוצאה מכך אימוץ הלבלב בייצור אינסולין, כאשר אכילת כמויות גדולות של פחמימות עלולות לעייף את הלבלב ולעודד סוכרת מסוג 2, לנוטים לכך (תורשה, השמנה, גיל ועוד).
בגדול זה נכון. אבל עדיין יש שינויים בין אנשים. כבר מצאתי אנשים שקמח לבן מקפיץ להם את הגלוקוז יותר איטי מקמח מלא! זה כל אחד לגופו.תודה על ההסבר המפורט, החשוב והמחכים.
אז מהיום בודקים פחמימות ומשתדלים להימנע מכמות גדולה מידי של פחמימות.
רק נראה, לפי ההסברים, שחשוב לא פחות לבדוק האם הפחמימות האלה פשוטות או מורכבות. כי אם הבנתי נכון, הפחמימות הפשוטות הן אלה שמעייפות את הלבלב בצורה מיוחדת, בגלל הקפיצות שלהם.
או במילים אחרות, לחם כוסמין הרבה פחות יזיק מאשר משקה תות בננה, גם אם כמות הפחמימות בהם תהיה זהה.(מעבר לערכים התזונתיים האחרים, שזה לא הנושא כאן).
האם זה נכון?
יש אפשרות טכנית לבדוק אינדקס גליקמי. זה אומר להיות מחובר לציוד אלקטרוני (מד סוכר רציף) שסוכרתיים מסוג 1 משתמשים בו, ולעקוב אחרי תגובות הגוף לתנודת הגלוקוז הנוצר אחרי האוכל הספציפי.@אברימי תודה על ההארות.
לגבי סעיף 7- כיצד אדם יכול לבדוק מהו האינדקס הגליקמי הספציפי שלו?
ועוד שאלה: הסברת מה ההשפעה של צריכת פחמימות על הגלוקוז בגוף. מעניין לדעת מה ההשפעה של צריכת הסוכרים על משק הגלוקוז בגוף.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים