ניהול תקציב כמה עולה פסח למשפחה ממוצעת?

מצב
הנושא נעול.
וואו, אין לי מושג על מה מדברים פה.
ביגוד לא מגיע לאלף שקל, אוכל וכלי בית מזמינים ממשנת יוסף שמגיע לכ5000 שח.
השלמות של פה ושם, נגיד באזור האלף.
מצות עוד קצת.
לא חושבת שמגיעים ל10 אלף שח ולא קרוב לזה. משפחה של 8 נפשות. ליטאים (לדעתי יש הבדל גדול בביגוד בין חסידים לליטאים)
ההבדל גם במחיר המצות אצלינו 220 לקילו!!

לא הבנתי, איך מספיק בגד אחד לילד?? יש שבת כל שבוע ולכל שבת צריך ללבוש 2 בגדים ורוצים גם לגוון..
אני קונה 4 שבת לכל ילד+5/6 יומחול+נעליים שבת ונעלי יומחול
מדובר על ילדים קטנים, העלות לילד היא בערך: שבת: בגוד:800 שח +150 נעליים, יומחול:750 שח +150 נעליים,
סרטין ותוספות לבת/כיפות, ציציות וכו לבן: 100 שח
סה"כ כ1900 שח לילד עד גיל 13-14.
לאישה- בגד ממוצע 400-500 שבת, 150-200 יום חול, בהנחה שיא מתחדשת רק בבגד שבתאחד ובגד יומחול אחד+זוג נעליים= 1,000 שח (כשקנתה לעצמה את המינימום),

רק אני יעדכן אותם שאסור לכבס בחול המועד
וכל אחד צריך 7 בגדים
אז מלבישים את של החורף ואת של שנה שעברה אבל בכל אופן...

לאישה- בגד ממוצע 400-500 שבת, 150-200 יום חול, בהנחה שיא מתחדשת רק בבגד שבתאחד ובגד יומחול אחד+זוג נעליים= 1,000 שח (כשקנתה לעצמה את המינימום),
לא מבינה איך זה מינימום?
למה לאישה שיש כבר בארון בגדים משנים קודמות צריכה להתחדש בכל חג בשני בגדים לפחות +נעליים?? (כמובן בהנחה שגם אם יש לה מצבים שונים בחיים יש לה כבר מפעמים קודמות בגדים לשלל המידות).
מינימום זה להתלבש עם בגדים שכבר נלבשו יותר מעונה אחת.

לא מבינה איך זה מינימום?
למה לאישה שיש כבר בארון בגדים משנים קודמות צריכה להתחדש בכל חג בשני בגדים לפחות +נעליים?? (כמובן בהנחה שגם אם יש לה מצבים שונים בחיים יש לה כבר מפעמים קודמות בגדים לשלל המידות).
נכון,
אבל דוקא בעיניי הגיוני,
הרי לא כתבו שהיא מחדשת את כל הגרדרובה
והיא הרי לא מסתובבת עם אותו בגד כל הימים- אז הגיוני בחג לחדש בגד שיהיה לכל העונה ובגד מלפני כמה עונות יצא משימוש...

לא מבינה איך זה מינימום?
נכון אם יש לה בגד אחד חדש לשבת זה אומר שכל השאר זה מעונות קודמות וכן ליומחול..מתלבשת יומיום לעבודה אז בגד אחד חדש זה לא מינמום?
ונעליים לעונה זה מינימום!! יש נעלי שבת ונעלי יומחול זה אומר ממוצע נעל שנה, זה חרישה!!
וכל זה בלי שאר פריטים שאישה צריכה..גרביים (שתלך עם חורים?), כסויי ראש , וכו.

הסכומים פה ממש לא הגיוניים.. לדוג אני מכירה מלא משפחות שקונות לילדים נעליים בגמ"ח הנעליים ב35 ש"ח לזןג..
אפרופו גמ"ח הנעליים- ניסיתי כמה פעמים לקנות שם הנעליים החזיקו בקושי חודשיים- כך שבסיכום כללי של הזמנת נעליים, בתקווה טובה שהמידה תתאים וגם בסוף לא מחזיק מעמד, מעדיפה לקנות נעל חזקה וטובה שתשמש לעונה שלמה ולפעמים אפילו הנעל משמשת כנעל רזרבית לאח/ות הבאים

נכון אם יש לה בגד אחד חדש לשבת זה אומר שכל השאר זה מעונות קודמות וכן ליומחול..מתלבשת יומיום לעבודה אז בגד אחד חדש זה לא מינמום?
ונעליים לעונה זה מינימום!! יש נעלי שבת ונעלי יומחול זה אומר ממוצע נעל שנה, זה חרישה!!
וכל זה בלי שאר פריטים שאישה צריכה..גרביים (שתלך עם חורים?), כסויי ראש , וכו.
אז למה הכל בערב פסח כשהכל כל כך יקר? למה לא בסוף עונה, במבצעים וכד'- הנכון מבחינה כלכלית הוא לפזר את הקניות על פני כל השנה.

אני מודעת בהחלט.
אפשר למצוא ב300, יפה מאוד. אולי לא הכי יפה שיש אבל בהחלט שאפשר.
ואגב נערת סמינר יכולה לממן את השמלה הנחשקת מכספי ביביסיטר.
בהנחה שלא צריך את זה לצורך מימון של השכ"ל של הסמינר.
הסכומים שאני מדברת עליהם הם גם מידיעה על מה שההורים שלי מוציאים בד"כ,
משפחה + 4 ילדים + 4 נשואים שמתארחים ומארחים לסעודה פה ושם,
פסח שעבר עלה 7500. כולל הכל.
לא קמצנים, ולא להפך.
נשמח לפירוט בענין מצות, יין, מיץ ענבים, דגים, עופות, בשרים, ירקות, ביצים, עוגות. אם אוכלים שמן קנולה או שאוכלים רק שמן אגוזים / שמן זית / שמאלץ. חטיפים. ביגוד. חד פעמי. כלי פסח. כמה עולה כיסוי השיש של המטבח. כיסוי מדפים במזווה, במקרר, וכו' וכו'.

נכון,
אבל דוקא בעיניי הגיוני,
הרי לא כתבו שהיא מחדשת את כל הגרדרובה
והיא הרי לא מסתובבת עם אותו בגד כל הימים- אז הגיוני בחג לחדש בגד שיהיה לכל העונה ובגד מלפני כמה עונות יצא משימוש...
הגיוני כן, מינימום זה לא...
חולצות וסריגים ליומחול אפשר לקנות בהרבה פחות, וחצאיות אין הרבה הבדל באופנה משנה לשנה, ברור שצריך מפעם לפעם לחדש, אבל לא בתור מאסט ולא כל חג או עונה.
כנ"ל ביגוד שבת, חושבת שאפשר ללבוש בגדי שבת טובים יותר משנתיים - שלש, ובינינו לאישה שכבר לא מתארחת מידי הרבה אין צורך ביותר מ 2 בגדי שבת, שאת אלה בטוח יש לה בארון כבר.
נעליים לאישה שלא קופצת בחבל או מתרוצצת בחצר, אמורים להחזיק יותר מעונה.

אני מודעת בהחלט.

הסכומים שאני מדברת עליהם הם גם מידיעה על מה שההורים שלי מוציאים בד"כ,
משפחה + 4 ילדים + 4 נשואים שמתארחים ומארחים לסעודה פה ושם,
פסח שעבר עלה 7500. כולל הכל.
לא קמצנים, ולא להפך.
מדהים
איפה הם קונים?
אשמח לקבל שמות חנויות
וכן אשמח לדעת בחלוקה גסה כמה מתוך זה הם הוצאות ביגוד וכמה לאוכל

חושבת שאנחנו קונים ברמה ממש סטנדרטית, לא הכל קונים חדש ובתחילת העונה ועדין מגיעים לסכומים הרבה יותר גבוהים.

אין כאן שום קשר לזה!!!
דווקא מסכימה.
בתור זוג צעיר הסתכלנו די בשאט נפש על משפחות שקונות בלי חשבון
והיינו ממש מחושבים.
איכשהו אחרי כמה שנים וכמה ילדים ב"ה, עדיין חשוב לנו לא לבזבז,
עדיין משמעותי עבורנו להיות מחושבים ולא לזרוק כסף לפח.
אבל איכשהו זה הרבהה יותר קשה.
אולי חוסר זמן ופניות ששווה גם הוא כסף, אולי צרכים מגוונים יותר של הילדים ושלנו,
ואולי עומס פיזי ונפשי/עול יותר גדול עם התרחבות המשפחה שדורש למשל קצת יותר להתפנק
ולשחרר את המושכות.
מרגישה ממש שה"צריך" שלנו היום, יותר רחב ממה שהיינו צריכים רק לפני כמה שנים.
(דוגמא הכי קטנה- בעבר ביביסיטר לשעתיים עבור יציאה, בהחלט היווה שיקול. היום כשצריכים לצאת להתאוורר לא חושבים אפילו על הסכום שישולם לשעתיים ביביסיטר.)
ולכן מסכימה עם הטענה שיותר ילדים != ילד קטן * מס' ילדים.

נערך לאחרונה ב:
בהנחה שלא צריך את זה לצורך מימון של השכ"ל של הסמינר.

נשמח לפירוט בענין מצות, יין, מיץ ענבים, דגים, עופות, בשרים, ירקות, ביצים, עוגות. אם אוכלים שמן קנולה או שאוכלים רק שמן אגוזים / שמן זית / שמאלץ. חטיפים. ביגוד. חד פעמי. כלי פסח. כמה עולה כיסוי השיש של המטבח. כיסוי מדפים במזווה, במקרר, וכו' וכו'.
חבל, יגידו שזה מותרות.
אני באה ממשפחה שממש שמחושבנת. אבל ממש (לא הכינו שניצלים בפסח, כי השמן אגוזים מאד יקר. בסדר? בשנים האחרונות קונים שמן דקלים לטיגון השניצלים, ובד"כ לא יותר מפעם אחת מטעמי בריאות. אוכלים שרויה אבל לא מכינים קניילדאך כי מצות חבורה זה יקר. לא מדברת על מתכונים שווים יותר, כמו הבורקס והפתיתים ממצות)
צ'יפס, שוקולד ודומיו לא נכנסו הביתה מטעמי הקפדה. הכינו בבית תרכיז (כמה עולים תפוזים?). הפינוקים היחידים היו עוגות ועוגיות ביתיות (לא קנויות) ואגוזים ושקדים.
ועדיין החג עלה. עלה ועולה. ממש לא כמו שהיו שתיארו.

ולכן מסכימה עם הטענה שיותר ילדים != ילד קטן * מס' ילדים.
ברור שלא,
לילד גדול גם קשה להעביר "ירושות"
ופחות מתארחים,
וחשוב להם להתלבש בצו האופנה
ולצאת קצת
ולקנות משחקים וספרים חדשים
וכו' וכו' וכו'

בלת"ק חלקי
אני קורא ופשוט המום
אני לא מבין למה משפחה שנוטלת כסף מצדקה צריכה לקנות בגדים בקידי שיק ב450 שקל
ואני שב"ה יש לי כסף יכול לקנות בלידר
אנשים לא פירטו אם הם לוקחים מצדקה או לא,
פשוט כתבו מה הם רגילים לקנות.

אפשר למצוא בגד ב300, בשנה שעברה למשל קניתי בחן בפחות מהסכום הזה.
נעליים גם אפשר למצוא ב150, לא חייבים של מותג יקר.
בחן אין בגדי שבת!
אני קניתי שם בקיץ הקודם בגד ליום חול ב280 למערה בח'

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה