כובע הנזיר
משתמש מקצוען
- הוסף לסימניות
דיווחתי תוכן שלילי
כל הכבוד!דיווחתי תוכן שלילי
נראה לי מוגזם מאוד 4 לשבת, אני קונה 2, והשאר ממחזרתלא הבנתי, איך מספיק בגד אחד לילד?? יש שבת כל שבוע ולכל שבת צריך ללבוש 2 בגדים ורוצים גם לגוון..
אני קונה 4 שבת לכל ילד+5/6 יומחול+נעליים שבת ונעלי יומחול
מדובר על ילדים קטנים, העלות לילד היא בערך: שבת: בגוד:800 שח +150 נעליים, יומחול:750 שח +150 נעליים,
סרטין ותוספות לבת/כיפות, ציציות וכו לבן: 100 שח
סה"כ כ1900 שח לילד עד גיל 13-14.
לאישה- בגד ממוצע 400-500 שבת, 150-200 יום חול, בהנחה שיא מתחדשת רק בבגד שבתאחד ובגד יומחול אחד+זוג נעליים= 1,000 שח (כשקנתה לעצמה את המינימום),
וכשאנשים מספרים מה קורה בביתם שלהם- היא קוראת להם בלתי מחושבים ולא מתנהלים נכון כלכלית- מה היא יודעת?זה לא קשור לגיל. היא מספרת מה היה בבית הוריה. יתכן והיתה יותר מעורבת ממך, ויודעת מחירים וכד'.
זה לא קשור בכלל.
מה שמנסים להבין את המשוואה שהיא מעלה
חשבתי בלילה שוב עם בעלי ויש תיקונים:ולפי דעתי החסכנית והקמצנית:
בשר עופות ודגים= 2000 ש"ח
ביצים= 300 ש"ח
מצות= 800 ש"ח
מיץ ענבים ויין= 200 ש"ח
קניה במשנת יוסף לפסח (מוצרים יבשים + ירקות)= 4000 ש"ח
קניות נוספות בסופר להשלמה= 1000 ש"ח
מקווה שלא שכתי כלום- סה"כ מזון=8300 ש"ח
לא ציינת את גודל המשפחהקראתי עכשיו את האשכול
זה שנה ראשונה שאנחנו רוצים לעשות פסח בבית
(בלי ליל הסדר, כן שאר החג)
וכשסדרנו תקציב חשבתי על 3000 ש"ח לחג
אני קוראת פה את הסכומים שמתועפפים ונבהלתתת
ועוד צריכה לקנות השנה את כל הכלים.........
אז קלטתי שאני באמת לא מפוקסת (שותים רק יין ורק מצות יד כל החג)
יש אולי למישהו רשימה מפורטת אבל ממש מפורטת של כל מה שצריך לקנות?? עדיף עם אומדן מחיר
זוג + 2לא ציינת את גודל המשפחה
אבל גם לזוג שנה ראשונה
הסכום שכתבת מספיק ל-תנור, מייבשי כלים, סירים, מחבת, כלי הגשה...
אולי בגד או שתיים
מה באמת לא שמעתם על יוקר המחיה????
זה רק כתוב בעיתונים????
אם קראת את כל האשכול אז ראית שזה מאד משתנה בין מספר הנפשות וגם במספר נפשות זהה בגילאי הילדיםקראתי עכשיו את האשכול
יש אולי למישהו רשימה מפורטת אבל ממש מפורטת של כל מה שצריך לקנות?? עדיף עם אומדן מחיר
יש כאן אנשים ספציפים שראו בברור שהם לא יודעים מה זה תקציב. זה הכל,וכשאנשים מספרים מה קורה בביתם שלהם- היא קוראת להם בלתי מחושבים ולא מתנהלים נכון כלכלית- מה היא יודעת?
שוב, להגיד סכומים דמיוניים (נמוכים כלפי מטה) ותוך כדי לציין כמה הם מתנהלים בשפע ויש הכל בשפע- משהו כאן לא הגיוני.
אנשים גם אומרים ממציאות חייהם, התנהלות חסכנית ונכונה וסכומים יותר גבוהים.
אין לי בעיה ושמחה בשבילה ובשביל ההורים שלה שהם מצליחים להתנהל בכאלו סכומים- אבל שלא תתנשא ותסביר שזה נובע מחוסר התנהלות כלכלית על מי שמוציא יותר.
2 תינוקות (שזה אומר רק בגדים ולא אוכל)אם קראת את כל האשכול אז ראית שזה מאד משתנה בין מספר הנפשות וגם במספר נפשות זהה בגילאי הילדים
ילדים קטנים או מתבגרים?
קטניות או מצות?
מצות יד או מצות מכונה?
ועוד ועוד משתנים בין המשפחות
את שואלת אותי? אני לא יודעת לחשב למשפחות אחרות ובמצבים אחרים2 תינוקות (שזה אומר רק בגדים ולא אוכל)
בלי קטניות
רק מצות יד (אבל עושים לבד ב70 בערך לקילו)
תזהרי, עוד ידווחו עלייך דיווח שלילי...כתוב שנשים עינן צרה בצדקה.
דברי חז"ל אינם צריכים חיזוק ואת בכל אופן עושה זאת באופן מהודר.
דבר ראשון, לצעירות נוספות שקוראות את השרשור:קראתי עכשיו את האשכול
תודה!דבר ראשון, לצעירות נוספות שקוראות את השרשור:
בכל שנה (גם כשאת לא עושה פסח) לקנות מוצר לחג: צלחות, סכו"ם, בלנדר מקל, סירים. משהו. כך לא תתחילו את החג מאפס.
במקומך - הייתי מחשבת על מה אפשר לוותר, ועל מה לא. לדוגמא: אם את חייבת עוגות ועוגיות - אין מנוס מתנור. אבל אולי תדחי רכישה של מעבד מזון לשנה הבאה והשנה תכיני קוגל תפו"א בפומפיה (לחילופין - אם את חיה על קוגל, ולא צורכת עוגות - אולי תרכשי מעבד מזון ותכיני קוגל בסיר?)
צלחות - אפשר לקנות לבשרי, וכמה פלסטיק/ פשוטות לחלבי (לבינתיים)
זה לא נכון ששתי תינוקות לא צורכים מזון (אלא אם הם אומים והנקה מלאה). הם חייבים לכרסם משהו. אולי חטיף תפו"א, פירה, עוגיות, תפוחים, מרקים טחונים. משהו.
בד"כ לזוג + 2 יכול להספיק קילו מצות (אם הם בליל הסדר ובשבת לא בבית), מקסימום קילו וחצי (אוכלים יד, אז כנראה שלא אוכלים שרויה...). החרגה: אם מקפידים ליטול ידיים כל סעודה - צריך יותר.
מיץ ענבים - את יכולה להרתיח אותו עם קילו סוכר וליצור תרכיז. יעלה לך הרבה יותר זול.
התחלתי...
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים