לא מבינה למה צריך להביא כסף
מה תעשי עם מחבתות וכו' וכדברייך מתנות לא שימושיות
מה נראה לך הגננות והמורות עושות
מה ההבדל ביניהם למה לרבנים צריך כסף
אני כגננת ''גם כן'' מעדיפה שיביאו לי כסף מה אני יעשה עם כל המשלוחי מנות שקיבלתי..
קל להגיד את זהאין לי שום בעיה שלא תתן
אבל לבוא ולהתלונן על אלו שכן נותנים שזה שוחד
זה קצת היסחפות
אין לך 100 ש"ח לרבי?
תתן משלוח מנות מכובד עם ברכה מחממת
תאמין לי הרבי יבין את זה מצוין
בוודאיגם במכינה נותנים לרב'ה?
ה' ירחםלא תמיד עוזר, לקרוע תשמיים ודאי יעזור
יש המון ממורמרים ששילמו ולא קבלו את ה"תמורה"
בושה לדעת בהמלמד שלך מחייך לילד בגלל כסף?? זה מי שמחנך אותו ומעצב את חייו?מי שצריך לעבור ניתוח ל"ע ויודע שלרופא יש עליות וירידות ולכן החליט לקנות לו מתנה יפה.
האם יש לתת את המתנה לפני או אחרי הניתוח?
שאלה טיפשית כמובן.
הנמשל:
לתת כסף לרבה אחרי שלא הסתכל על הבן שלך חצי שנה אין הרבה סיכוי שהדלק ידליק את המנוע החלוד.
מניסיון אני מביא ערב ראש השנה סכין או צנצנת דבש עם מעטפה של 200.
זה עובד ועוד איך. גם הוא נושא קל וחומר והוא בטוח שבפורים יקבל 400.
בסוף בפורים הוא קצת מתאכזב אבל הילד כבר מושקע בהשקעה של חצי שנה.....
מעניין איפה אתם חיים.שמדובר במלמדים שלא מצאו את עצמם בכולל , או שהפרנסה הייתה קצת קשה, ובחרו במקצוע שעדיין אפשר להראות קצת ת"ח, ולכן 200 שקל זה מה שיזיז אותם?!
אז כיף לשמוע שזכיתם !! והלוואי שכולם ככה ..מעניין איפה אתם חיים.
אצלינו המלמדים משכמם ומעלה. עם תחושת שליחות גדולה מאד. [ליטאים]
וביניהם יש גם תלמידי חכמים מופלגים.
ואף אחד לא מתבייש במקצוע הקדוש הזה.
הנחת היסוד של כל הורה שכתב כאן היא שהוא לא רוצה לתת כסף למלמד אלא שהוא מוכרח כדי שהרב'ה יתייחס לבנו כמו לכולם.אני מוחה על נימת הזלול בעוסקים במקצוע הקדוש הזה שעליהם נאמר ומצדיקי הרבים ככוכבים, המתמסרים לתפקיד בכל כוחם ומשקיעים עבור הצלחת כל תלמיד ועלייתו.
לא נראה שזה נשאל בתמימות...שאלה תמימה: המצב הזה קיים רק אצל הציבור הליטאי שמדובר במלמדים שלא מצאו את עצמם בכולל , או שהפרנסה הייתה קצת קשה, ובחרו במקצוע שעדיין אפשר להראות קצת ת"ח, ולכן 200 שקל זה מה שיזיז אותם?!
או שהמצב הזה הוא גם בציבור החסידי שהמלמדים באים מתוך רצון של שליחות שהעבודה שלהם תהיה עם משמעות של נתינה רוחנית לילדים טהורים (אם גם בציבור החסידי זה המצב אבדנו)
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים