דרוש מידע כסף למלמדים. כמה אתם נותנים?

‏‏לכידה.PNG

לא מבינה למה צריך להביא כסף
מה תעשי עם מחבתות וכו' וכדברייך מתנות לא שימושיות
מה נראה לך הגננות והמורות עושות
מה ההבדל ביניהם למה לרבנים צריך כסף

אני כגננת ''גם כן'' מעדיפה שיביאו לי כסף מה אני יעשה עם כל המשלוחי מנות שקיבלתי..

גם לגננות אין מה לעשות עם מתנות לא שימושיות.
גם לא למטפלות ולא למורות
כל האנשים שנתקלתי ועבדו בעבודות מהסוג הזה - אם ההורים לא התאגדו למתנה אחת שווה או הביאו תווי שי והם קיבלו הרבה משלוחי מנות ומתנות קטנות שרובן היו עבורן לא שימושיות - חשו תחושת החמצה. הכסף כבר הושקע , חבל שלא למשהו שימושי.

כתבתי את זה באשכול מקביל על מתנה למטפלת.
והמלצתי על תווי שי.
לכסף מזומן יש נטיה ללכת לכוון השוטף
וכשרוצים לתת מתנה למשהו מפנק מעבר , משהו שיזכיר אותנו כשיראו אותו -
ומן הצד השני לא ימלא את המקבל במתנות לא שימושיות
עדיף תווי שי בחנויות שאינן מזון...

אין לי שום בעיה שלא תתן
אבל לבוא ולהתלונן על אלו שכן נותנים שזה שוחד
זה קצת היסחפות
אין לך 100 ש"ח לרבי?
תתן משלוח מנות מכובד עם ברכה מחממת
תאמין לי הרבי יבין את זה מצוין
קל להגיד את זה
אבל ברגע שמשהו נהיה מוסכמה חברתית כל מי שלא משתף פעולה יהיה יוצא דופן וירגיש לא בסדר עם זה...
אבל תבואו ותגידו, בעיה שלו שהוא משתף פעולה...מה לעשות רוב בני האדם לא רוצים להיות יוצאים דופן וכמובן שלא אם יש חשש שבגלל זה הבן שלהם יקבל יחס פחות מועדף.

אצל המטפלת של הבת שלי החלטנו כל האימהות שכל אחת קונה בנפרד תווי שי מאותו סוג
ככה הצטבר מזה למטפלת סכום יפה עם תווי שי שאפשר לקנות בחנויות ממש שוות
והיתרון בזה שלא מגבילים את כולם בסכום מסוים, אלא כל אחת הביאה כמה שמתאים לה

מי שצריך לעבור ניתוח ל"ע ויודע שלרופא יש עליות וירידות ולכן החליט לקנות לו מתנה יפה.
האם יש לתת את המתנה לפני או אחרי הניתוח?
שאלה טיפשית כמובן.

הנמשל:
לתת כסף לרבה אחרי שלא הסתכל על הבן שלך חצי שנה אין הרבה סיכוי שהדלק ידליק את המנוע החלוד.
מניסיון אני מביא ערב ראש השנה סכין או צנצנת דבש עם מעטפה של 200.
זה עובד ועוד איך. גם הוא נושא קל וחומר והוא בטוח שבפורים יקבל 400.
בסוף בפורים הוא קצת מתאכזב אבל הילד כבר מושקע בהשקעה של חצי שנה.....

אני חושבת שזה עניין ממש מוזר ומוגזםם!! לאנשי החינוך מגיע מעל ומעבר! מסכימה עם זה בכל פה! אבל לא לשכוח שלכל משפחה יש בליעה"ר לא ילד אחד וגם לא שניים.. ועוד אחיות... אנחנו משלמים את תשלומי ההורים בכללי ואני לא חושבת שלקראת פורים צריכים להוציא עוד מלאא כסף בשביל משכורת נוספרת למלמדים.. הרבה יותר הגיוני שכל ילד יביא סכום נורמטיבי ויחד יאסף לסכום נאה שיביאו למלמדים...
מקווה שלא הכעסתי אפאחד..

מי שצריך לעבור ניתוח ל"ע ויודע שלרופא יש עליות וירידות ולכן החליט לקנות לו מתנה יפה.
האם יש לתת את המתנה לפני או אחרי הניתוח?
שאלה טיפשית כמובן.

הנמשל:
לתת כסף לרבה אחרי שלא הסתכל על הבן שלך חצי שנה אין הרבה סיכוי שהדלק ידליק את המנוע החלוד.
מניסיון אני מביא ערב ראש השנה סכין או צנצנת דבש עם מעטפה של 200.
זה עובד ועוד איך. גם הוא נושא קל וחומר והוא בטוח שבפורים יקבל 400.
בסוף בפורים הוא קצת מתאכזב אבל הילד כבר מושקע בהשקעה של חצי שנה.....
בושה לדעת בהמלמד שלך מחייך לילד בגלל כסף?? זה מי שמחנך אותו ומעצב את חייו?
איבדנו את זה

שאלה תמימה: המצב הזה קיים רק אצל הציבור הליטאי שמדובר במלמדים שלא מצאו את עצמם בכולל , או שהפרנסה הייתה קצת קשה, ובחרו במקצוע שעדיין אפשר להראות קצת ת"ח, ולכן 200 שקל זה מה שיזיז אותם?!
או שהמצב הזה הוא גם בציבור החסידי שהמלמדים באים מתוך רצון של שליחות שהעבודה שלהם תהיה עם משמעות של נתינה רוחנית לילדים טהורים (אם גם בציבור החסידי זה המצב אבדנו)

שמדובר במלמדים שלא מצאו את עצמם בכולל , או שהפרנסה הייתה קצת קשה, ובחרו במקצוע שעדיין אפשר להראות קצת ת"ח, ולכן 200 שקל זה מה שיזיז אותם?!
מעניין איפה אתם חיים.
אצלינו המלמדים משכמם ומעלה. עם תחושת שליחות גדולה מאד. [ליטאים]
וביניהם יש גם תלמידי חכמים מופלגים.
ואף אחד לא מתבייש במקצוע הקדוש הזה.

שאלתי השבת מלמד מהמגזר החרדי לאומי והוא הופתע ואמר שהוא לא שמע על תופעה כזאת..
אצלהם יש מתנה משותפת מהוועד כיתה ומי שמרגיש קצת יותר מחוייבות נותן עוד משלוח או מתנה קטנה ,

מעניין איפה אתם חיים.
אצלינו המלמדים משכמם ומעלה. עם תחושת שליחות גדולה מאד. [ליטאים]
וביניהם יש גם תלמידי חכמים מופלגים.
ואף אחד לא מתבייש במקצוע הקדוש הזה.
אז כיף לשמוע שזכיתם !! והלוואי שכולם ככה ..

אני מוחה על נימת הזלול בעוסקים במקצוע הקדוש הזה שעליהם נאמר ומצדיקי הרבים ככוכבים, המתמסרים לתפקיד בכל כוחם ומשקיעים עבור הצלחת כל תלמיד ועלייתו.
לא משנה מה המניע שלו לעסוק בתפקיד או מאיזה חוג הוא.

אני מוחה על נימת הזלול בעוסקים במקצוע הקדוש הזה שעליהם נאמר ומצדיקי הרבים ככוכבים, המתמסרים לתפקיד בכל כוחם ומשקיעים עבור הצלחת כל תלמיד ועלייתו.
הנחת היסוד של כל הורה שכתב כאן היא שהוא לא רוצה לתת כסף למלמד אלא שהוא מוכרח כדי שהרב'ה יתייחס לבנו כמו לכולם.
1. או שתחליטו שכולם טועים בעובדות כי המצדיקי הרבים תמיד ישקיעו לבן שלך גם בלי שוחד אז באמת זו סיבה להפסיק לתת.
2. או שנחליט שהם באמת נותנים יחס לפי גודל המעטפה ואז באמת אין מקום למחאה.
מה שתגידו מקובל

שאלה תמימה: המצב הזה קיים רק אצל הציבור הליטאי שמדובר במלמדים שלא מצאו את עצמם בכולל , או שהפרנסה הייתה קצת קשה, ובחרו במקצוע שעדיין אפשר להראות קצת ת"ח, ולכן 200 שקל זה מה שיזיז אותם?!
או שהמצב הזה הוא גם בציבור החסידי שהמלמדים באים מתוך רצון של שליחות שהעבודה שלהם תהיה עם משמעות של נתינה רוחנית לילדים טהורים (אם גם בציבור החסידי זה המצב אבדנו)
לא נראה שזה נשאל בתמימות...
לכתוב שמלמדים ליטאים הם מי שלא הסתדר בכולל זו הכללה גסה לא נכונה פוגעת ושיפוטית
ואם זו הגישה - מעבר לסטיה מנושא האשכול-חבל מאד!!!

אצלנו בתלמוד תורה של הילדים
יש מלמדים ליטאים, ויש מלמדים חסידיים - ולכולם אנחנו מתנה, ואין מה לעשות זה ממלא כל אחד, וגורם לסיפוק גם אם זה סכום מזערי.

אתמול בשעות אחר הצהרים ישבתי במשרד מותש ועייף אחרי הלוויה והכאב,
ואחד מהמנהלים נכנס ואמר לי רבבש - לא לקחת את המשלוח מנות שהכנתי לך,
וסיפר כי הוא ואשתו יצאו ביום הפורים עצמו לקנות לי משלוח מנות.
המשלוח מנות לא עלה סכום גדול - אבל המחשבה שלהם לצאת ולקנות עבורי, ולדעת שזה ישמח אותי
ולדעת מה לקנות לאדם חרדי, ומה ישמח .... .
נתנה לי כח לעשות את כל מה שהייתי חייב לסיים אתמול,
ואין ספק שהוא קיבל נקודת זכות בפנקס שלי.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה