מאפים "כשושנה בין החוחים" - בין אזעקה לחברתה, סוג של תרפיה.....

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
הי @רוחי בלבוחי
רוצה לנסות שמרים פעם ראשונה..
אל תפתחו עלי עיניים אני אופה המון דברים מושקעים תמיד זה היה מידי פשוט, ולא היה לי מתכון מוצלח בהישג יד אז לא יצא לי לנסות..
אשמח להנחיות מדויקות, אחרי שהבצק תופח כחצי שעה- כתבת לרדד למלבן- איזה גודל? לכמה מלבנים הבצק אמור להספיק?
אחרי שמרדדים את הבצק+ממלאים+מגלגלים+חותכים, מיד לתנור או לתת לו לתפוח שוב?
לגבי המילוי- כתבת שחב' קרם פטיסייר הספיקה לחצי כמות,אני רואה ששמת בחצי השני מילוי שוקולד- מה זה בדיוק?
איך בדיוק אמורים למרווח את הביצה?
ולגבי אחסון- איך לאחסן בצורה מיטבית? קופסא סגורה על השיש? מקרר? כמה זמן שורד טוב מחוץ להקפאה?(משפחה קטנה...)

תודה רבה מראש וסליחה אם הגזמתי עם כמויות השאלות... ועוד ביום שישי...

• הוסף לסימניות
משהי אחרת יכולה לכוון אותי?
לפחות חלקית..
הבצק תכף מוכן...

• הוסף לסימניות
הי @רוחי בלבוחי
אל תפתחו עלי עיניים אני אופה המון דברים מושקעים תמיד זה היה מידי פשוט, ולא היה לי מתכון מוצלח בהישג יד אז לא יצא לי לנסות..
אשמח להנחיות מדויקות, אחרי שהבצק תופח כחצי שעה- כתבת לרדד למלבן- איזה גודל? לכמה מלבנים הבצק אמור להספיק?
לגבי המילוי- כתבת שחב' קרם פטיסייר הספיקה לחצי כמות,אני רואה ששמת בחצי השני מילוי שוקולד- מה זה בדיוק?
ולגבי אחסון- איך לאחסן בצורה מיטבית? קופסא סגורה על השיש? מקרר? כמה זמן שורד טוב מחוץ להקפאה?(משפחה קטנה...)

חלק מהשאלות...
בשוקולד מרחתי שוקולד למריחה עם שוקולד צ'יפס .

אני לא מרחתי (מעצלות ) כי המריחה אמורה להיות רק מסביב וזה לא הדבר הכי נחמד לעשות.
אבל בתוצאה זה יותר יפה.

• הוסף לסימניות
זה בצק חלות רגיל או בצק שמרים?
מה הסיכון לנסות לעשות שושני שמרים מבצק חלות רגיל(שהוא לא מלוח במיוחד) ?

• הוסף לסימניות
הי @רוחי בלבוחי

עונה על ראשון ראשון מקווה שיהיה לך מובן, מקסימום תמשיכי לשאול ואני אכוון אותך בשמחה ממש!!!

לגבי המלבן,
תחלקי את הבצק לשתים ותרדדי מלבן הכי יפה שאת מצליחה להפיק , לא משנה ממש הגודל או העובי , עם הזמן תלמדי איך אתם אוהבים.
אני עושה בעובי של חצי ס''מ בערך ויוצא לי מלבן בערך בגודל A3 (😉)

אחרי הגלגול והחיתוך אפשר להכניס מייד לתנור, ובנתים לעשות את התבנית השניה.

מילוי שוקולד אני שמתי ממרח שוקולד עלית/ השחר ועל זה נטיפי שוקולד.

את הביצה מורחים מסביב לשושנה כדי לא להרוס את היופי מלמעלה, אבל אם מרחת גם מלמעלה זה בסדר גמור.

אם זו משפחה קטנה כן הייתי ממליצה להקפיא, למשפחה גדולה זה נגמר מהר אז אפשר להשאיר בחוץ.
אני מקפיאה כל 2 שושנים בשקית אוכל קטנה, ואז אם רוצים שולפים למיקרו כמה שניות ואוכלים ממש טרי וטעים.
אם את רוצה להאיר בחוץ אז על השיש לא הייתי ממליצה בקיץ אפשר במקרר בקופסא סגורה.

בשבת הרבה פעמים אני משאירה בתנור סגור. (בתוך כלי אטום)
זה בצק חלות רגיל או בצק שמרים?
מה הסיכון לנסות לעשות שושני שמרים מבצק חלות רגיל(שהוא לא מלוח במיוחד) ?
זה בצק שאני עושה ממנו הכל גם חלות גם פיציות גם לחמניות שום וגם שמרים שוקולד.
אני מאד אוהבת את הבצק הזה , הוא נח וטעים.

הרבה הצלחות!!!

• הוסף לסימניות
עונה על ראשון ראשון מקווה שיהיה לך מובן, מקסימום תמשיכי לשאול ואני אכוון אותך בשמחה ממש!!!

לגבי המלבן,
תחלקי את הבצק לשתים ותרדדי מלבן הכי יפה שאת מצליחה להפיק , לא משנה ממש הגודל או העובי , עם הזמן תלמדי איך אתם אוהבים.
אני עושה בעובי של חצי ס''מ בערך ויוצא לי מלבן בערך בגודל A3 (😉)

אחרי הגלגול והחיתוך אפשר להכניס מייד לתנור, ובנתים לעשות את התבנית השניה.

מילוי שוקולד אני שמתי ממרח שוקולד עלית/ השחר ועל זה נטיפי שוקולד.

את הביצה מורחים מסביב לשושנה כדי לא להרוס את היופי מלמעלה, אבל אם מרחת גם מלמעלה זה בסדר גמור.

אם זו משפחה קטנה כן הייתי ממליצה להקפיא, למשפחה גדולה זה נגמר מהר אז אפשר להשאיר בחוץ.
אני מקפיאה כל 2 שושנים בשקית אוכל קטנה, ואז אם רוצים שולפים למיקרו כמה שניות ואוכלים ממש טרי וטעים.
אם את רוצה להאיר בחוץ אז על השיש לא הייתי ממליצה בקיץ אפשר במקרר בקופסא סגורה.

בשבת הרבה פעמים אני משאירה בתנור סגור. (בתוך כלי אטום)

זה בצק שאני עושה ממנו הכל גם חלות גם פיציות גם לחמניות שום וגם שמרים שוקולד.
אני מאד אוהבת את הבצק הזה , הוא נח וטעים.

הרבה הצלחות!!!
טוב אז עכשיו סיימתי להכין
יצא מקסים, בצק מאוד נח וממש טעים
עשיתי חלק שוקולד, חלק פטיסייר+שוקוצ'יפס וחלק קינמון סוכר
(מילוי שוקולד שלי העני בקר, מצאתי באחת החוברות שלה, כי אני לא משתמשת בממרח שוקולד ולא אוהבת את הטעם שלו..)
בנתיים כבר נזלל פה חלק ניכר..
הפשלה היחידה היתה עם ה'נגלה' הראשונה, יצאו ענקיים...

ממש תודה רבה על המתכון וההסברים!!!

שבת שלום

• הוסף לסימניות
יש לך מתכון?
ולמי שיש אשמח למתכון לקרם וניל פרווה
בתוך קערה למיקרוגל:
3 חלמונים
3 כוסות מים חמים
3 סוכר וניל
1 כוס סוכר
3 פות גדושות קמח
תמצית וניל
מכניסים למיקרוגל למשך דקה , מוציאים ומערבבים עם כף עץ
כך עושים מספר פעמים עד שמתקבל המרקם הרצוי

הכמות יפה יתכן שמספיקה לך כמות קטנה יותר
בתאבון!

• הוסף לסימניות
בתוך קערה למיקרוגל:
3 חלמונים
3 כוסות מים חמים
3 סוכר וניל
1 כוס סוכר
3 פות גדושות קמח
תמצית וניל
מכניסים למיקרוגל למשך דקה , מוציאים ומערבבים עם כף עץ
כך עושים מספר פעמים עד שמתקבל המרקם הרצוי

הכמות יפה יתכן שמספיקה לך כמות קטנה יותר
בתאבון!
יוצא ממש כמו הקנוי?

• הוסף לסימניות
@מצלמה חדשה נטפרי איקסס את דברייך
אפשר שוב את המתכון?
בתוך קערה למיקרוגל (גודל כוס: חפ קרה)
3 חלמונים
3 כוסות מים חמים
3 סוכר וניל
1 כוס סוכר
3 כפות גדושות קמח
תמצת וניל
מכניסים למיקרוגל לדקה ומערבבים , מכניסים לדקה נוספת ומערבבים
כך עושים מספר פעמים עד לקבלת המרקם המתאים.
בתאבון!

• הוסף לסימניות
@רוחי בלבוחי
צריך להתפיח את הבצק?
איזה מילוי את שמה לפיציות?
להתפיח חצי שעה עד שלושת רבעי תלוי בטמפרטורת החדר, בקערה מכוסה בניילוד נצמד ועליו מגבת.

מילוי לפיציות יש לי רוטב פיצה מדהים בע''ה אכתוב אותו בבוקר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה