- הוסף לסימניות
נכתב ע"י איצה מאייר;553173:לא צריךלשאול אומרים לא אז לא!
...
ואז הלבנת את פניו ועברת עבירה דאורייתא בגלל משהו שאין לך בכלל מושג אם
זה חטא או לא ?
נכתב ע"י איצה מאייר;553173:לא צריךלשאול אומרים לא אז לא!
...
אני דווקא כן שאלתי. פשוט- כשמגיעים ל"צומת" כזו, אז שואלים.נכתב ע"י moti!a;553172:אני שואל למה אתה לא שאלת את הרב אף פעם?
אולי מישהו נפגע ממך כי לא אכלת אצלו ואתה אפילו לא יודע שעברת על איסור
דאורייתא של "לא תלבין" ?
לא היה שווה לשאול בשביל לא להכשל בזה רב?
נכתב ע"י moti!a;553172:אני שואל למה אתה לא שאלת את הרב אף פעם?
אולי מישהו נפגע ממך כי לא אכלת אצלו ואתה אפילו לא יודע שעברת על איסור
דאורייתא של "לא תלבין" ?
לא היה שווה לשאול בשביל לא להכשל בזה רב?
נכתב ע"י איצה מאייר;553177:למה שיעלב? אני מדגיש בכל מקום למה אני לא אוכל!
ותאמין לי אף אחד לא נעלב כי "איש באמונתו יחיה"
נכתב ע"י אושר;553181:אני דווקא כן שאלתי. פשוט- כשמגיעים ל"צומת" כזו, אז שואלים.
הייתי בחתונה של חברה עם הכשר של --- לא זוכרת מי, זה היה רלוונטי בשעתו לפני שנים, והפסק היה שאת הלחמניה אפשר בהחלט לאכול.
אפשר גם לעשות את זה בצורה שהשני לא ייפגע- אם יש מספיק שכל בקודקוד.
נכתב ע"י cello;553182:לא היינו אמורים בכלל לשאול את השאלה הזאת לפני שנים.
זה לא מעסיק אותי אפילו לרגע מה ההבדלים בין מחפוד ללנדא לרבנות לבד"ץ.
כולם כשרים וכל אחד מעדיף לסמוך על מי שהוא מכיר.
אם אכלנו הכשר אחר לא עברנו על שום עברה
ואף אחד לא חשב שהוא יאכל טרף אם יאכל לנדא ולא הבד"ץ.
אהדת הדוסים מדברת מתוך גרונך.
כלומר- המנהג שלנו שלא לאכול את הכשרות הזו,נכתב ע"י moti!a;553187:כלומר מה שלא היה לחמניה היה טרף !!
אז איך בעלי האירוע אכלו?
ואם זה כן היה כשר, למה אמרו לך לא לאכול?
נכתב ע"י moti!a;553192:מה עיניין שמיטה לכלי מיטה?
פה מדובר בשני הכשרים מדוברים של אוכלי בשר
מה יקרה למי שאכל את ההכשר של שני?
אם כלום! למה שלא יאכל?
זה לא כזה פשוט!נכתב ע"י Smeshi;553204:כל העניין של כשרויות היום הוא קצת לשחק ראש קטן. כי בעצם כל אדם צריך להיות אחראי בעצמו על כל הוראות התורה על כל מאכל שמכניס לפה, וזאת הדרך הישירה לגן עדן. רק שבימינו הכל מתועש והמוני ואין ברירה רק לסמוך על גוף מסויים, וכשאתה מעביר את האחריות מעליך, אתה דואג לפחות שמישהו אחר במקומך יעשה את העבודה כמו שצריך. אז מי שסומך על כשרויות שידועות במשגיחים קשוחים יותר, הסיכוי לגן עדן עולה.
ואם זה לא בגלל הקפדה על הכשרות בלבד, ומעורב בזה פוליטיקה ואינטרסים והתחשבנויות, כנראה שזה לא יביא לגן עדן.
נכתב ע"י איצה מאייר;553206:זה לא כזה פשוט!
יש מספיק אנשים שעוכבים אחרי הכשריות!
כך שזה לא שאתה נותן למישהו את הסמכות וממשיך אלא גם משתדל לברר מדי פעם!
וגם מיד כשמוצאים בעיה מעבירים את זה מיד לכולם!
נכתב ע"י אושר;553194:כלומר- המנהג שלנו שלא לאכול את הכשרות הזו,
ובעלי האירוע נוהגים לאכול אותו כן.
אדוני- כשרות זה לא שחור לבן בדיוק כמו כל הלכה אחרת בשולחן ערוך.
גם בגמרא היו מחלוקות שונות, כמו המחלוקת של רבן גמליאל ור' יהושע לגבי יום הכפורים.
לכן יש את הצווי "עשה לך רב" -ללכת עפ"י פסק של רב קבוע
וכן את המסורת העוברת מדור לדור, ששניהם המשמרים את עמ"י, כפי שציינה זאת נוי לפני.
אם הרב שלך אמר לא לאכול אז עברת עבירה מה לא מובן!נכתב ע"י moti!a;553213:יפה!
הבהרת יפה את העיניין, שאת אוכלת כשרות מהדרין X ואחר אוכל כשרות מהדרין Y
ואני חוזר לשאלה הראשונה שעליה אני רוצה לקבל תשובה
אם היית אוכלת באותו האירוע את העוף המהדרין שבעלי השמחה נוהגים
לאכול ושאתם לא נוהגים לאכול, האם היית עוברת עבירה, ואם כן על איזה לאו
עברת? ומה העונש על העבירה הזאת?
נכתב ע"י איצה מאייר;553214:אם הרב שלך אמר לא לאכול אז עברת עבירה מה לא מובן!
נכתב ע"י איצה מאייר;553220:קיבלת כבר תשובה!
rhon.co.il
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים